Home \ ferie
 

Bruk et kart.

 

Det finnes en rekke kart - fra enkle parkeringsplasser til detaljerte topografiske kart. Å lære forskjellene mellom korttyper vil hjelpe deg å forstå grunnleggende om alle disse kortene og hjelpe deg med å navigere hvor du vil.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Kortkomponentene  ,

    
   
 1.            1      Forskjellene mellom korttyper. Variasjonene i kortene er like store som de områdene de viser. Fra spesielle kart for nasjonalparker til kompliserte topografiske kart, kan du lære forskjellene og spesielle særegenheter av alle kartene som faller i hendene dine, slik at du kan lære å bruke dem riktig.  
    
  • Topografiske kart brukes til å kartlegge terrengets spesifikke egenskaper til nøyaktig skala, for eksempel nøyaktig høyde og geografiske funksjoner, breddegrad og lengdegrad. Dette er de mest nøyaktige kartene som brukes av turgåere, overlevelsesspesialister og militæret. De fleste trenger et kompass for orientering og navigering.  
  •  
  • Veibeskrivelser eller Road Atlas er detaljerte kart som representerer motorveier, motorveier og andre veier i et område. Veibeskrivelser er tilgjengelige for enkelte byer, eller i større skalaer for land eller stater. Bilturer er ofte mye enklere hvis du har et veikart.
  •  
  • Tredimensjonale kart og spesialkart brukes mest for parker, turløyper, turer og andre anledninger hvor den nøyaktige avstanden ikke er så viktig. Et skissert kart over en fiskeplass er et eksempel på denne typen kart. Mens disse kortene kan være svært nyttige og nøyaktige, er de vanligvis ikke i målestokk.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk legenden på kartet riktig. I et hjørne av kartet skal nord og sør være tydelig merket slik at du har et grunnleggende landemerke, og du kan justere kartet riktig. Det er vanskelig å vite om du må vende til venstre eller høyre hvis du holder kartet opp ned.        
 4.  
 5.             3      Skalaen til kartet. På detaljerte kart, for eksempel gatekart eller topografiske kart, er skalaen angitt i legenden, slik at du kan estimere avstanden mellom to punkter på kartet. For eksempel kan 1 cm svare til 1 KM eller en annen måleenhet. For å forstå hvor langt fra hverandre to poeng er, kan du måle det på kartet og deretter konvertere det for å vite hvor langt unna du er fra målet ditt.        
 6.  
 7.             4      Bruk nøkkelen til å identifisere viktig informasjon. Betydningen av farge nyanser, symboler og andre tegn er forklart i de fleste kart og bør være oppført i en legende. Hvis du for eksempel har en rød skygge på et kart med en bølge i den, bør du lete etter skiltet i legenden og se om dette er et høytvannsområde strøk på stranden.  
    
  • Hvert kort bruker forskjellige symboler annerledes, så det er viktig at du ser på forklaringene. For eksempel på mange vandringskart kan en stiplede linje indikere en ikke-asfaltert sti, mens den andre strekningen kan være en landgrense eller et annet merke på andre karttyper. Se alltid på legenden for å vite hva symbolene betyr.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Reiser med et kart  ,

    
   
 1.             1      Identifiser nøkkelegenskapene til kortet. De fleste kartene du bruker, trenger bare litt informasjon for din reise. Finn din posisjon på kartet ved hjelp av steder eller landemerker som du kan se og planlegg deretter de neste trinnene. Hvis du bruker et kort, må du også hente hodet og se deg rundt. Dette er like viktig som å studere linjene på papiret.  
    
  • For eksempel: Hvis du ser et skilt som angir 20 km til Westville, kan du finne Westville på kartet, og du har en ide om hvor du er. Hvis du ikke vet hvilken vei du skal gå, se etter byene rundt Westville og se hvilken by du kjører gjennom; så vet du i hvilken retning du reiser.
  •  
  • Hvis du bruker en vandringsguide eller et vandringskart, bruk kryss for å få lagrene dine. Hvis du kommer til krysset mellom West Loop Trail og Smith Trail, finn dette veikrysset på kartet, og du vet hvor du er. Orienter deg med kartet ved å se i hvilken retning hver sti fører, og velg deretter stien du vil følge.
  •  
  • Du kan også bruke et kart for å planlegge din rute fremover. Hvis planen din er detaljert nok, kan du legge kortet i hanskerommet. Hvis du trenger å gå til flyplassen, skriv ned ruten, med alle veier og veikryss du må bruke, og fest glidet til rattet slik at du kan se alt raskt.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær hvordan du bruker et kompass med topografiske kart. Kompliserte kart vil mest sannsynlig kreve et kompass for å orientere og forstå hvilke koordinater på kartet du er for tiden på. Hvis du er tapt og trenger å finne veien tilbake, må du enten finne et landemerke i landskapet, som også er merket på kartet, eller bruk kompass eller GPS-enhet.  
    
  • Hvis du har en GPS-enhet, kan du bruke et topografisk kart med de nøyaktige koordinatverdiene for ruteplanlegging. Bruk lengdegrad og breddegrad markørene på kartet for å finne ut hvor du er, se på terrenget og planlegg en rute du vil ha.
  •  
  • Selv om du har en GPS-enhet, er det enda enklere å bruke kompass for raskt og effektivt å orientere deg og bestemme retningen du trenger å gå. Du kan enkelt holde deg på ruten din med et kompass.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Overfør retningen du skal på kartet. Hvis du vet hvor du er og du vil finne ut hvordan du kommer til ønsket destinasjon, legg mappen flatt, legg kompasset på det slik at kompassnålen peker nordover.  
    
  • Flytt kompasset slik at kanten passerer gjennom din nåværende stilling mens nålen peker nordover.
  •  
  • Tegn en linje langs kompassets kant, gjennom din nåværende posisjon. Hvis du holder denne bæringen, vil banen være fra din nåværende stilling, langs linjen du nettopp trakk.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lær hvordan du lager. Hvis du ikke vet nøyaktig hvilken retning du skal gå, begynner du å legge kartet flatt og plassere kompasset på toppen. Tegn en linje fra din nåværende posisjon til målet ditt. Drei deretter kompasskanten med retningskalaen slik at pilen peker nordover. Dette justerer kompasslinjene med nord-sør linjene på kartet.  
    
  • Underveis må du holde kompasset horisontalt foran deg og pekeren skal avgrense deg. Denne pekeren gir deg den retningen du trenger å gå.
  •  
  • Roter kroppen din slik at den nordlige enden av magnetnålen retter seg mot orienteringsnålen, og du ser i riktig retning.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lær hvordan du triangulerer din posisjon hvis du blir tapt. Hvis du ikke vet hvor du er og du ikke er sikker på hvor du skal dra for å komme til reisemålet ditt, kan du bruke triangulering for å bestemme den omtrentlige posisjonen du befinner deg i. Dette er en av de viktigste kortfunksjonene og overlevelsesevner. For å triangulere posisjonen din, finn tre landemerker i ditt område som også er på kartet.  
    
  • Pek på retningspilen på et av landemerkene, bruk kompasset og kartet for å orientere deg. Bestem koordinatene dine ved å overføre retningene til kartet ditt. Du gjør dette ved å tegne linjer på kartet, langs kompasssiden, fra hver av de tre landemerkene. Dette bør resultere i en trekant der din nåværende posisjon er plassert. Det er ikke perfekt, men du vet hvor du er.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Bruk spesielle kort  ,

    
   
 1.             1      Planlegg en stasjon med et veikart. Det er mange kart å navigere, inkludert fotturer og sykkelturer, naturstier, motorveier, maritim og maritim kart. Den klassiske og gammeldags måten å planlegge en biltur eller tur er ved hjelp av et veikart.  
    
  • Se på en dags mars eller en dagstur på sykkel i en naturpark, tidligere på et kart. Du kan da se hvor vanskelig ruten er, hvor lenge avstanden er og hvilke interessante steder underveis er.  
  •  
  • Planlegg en tur med et veikart. Motorveier og hovedveier er vanligvis trukket på kart og viser deg dine valg når du er på farten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk et territoriekart med andre. Kartene er svært nyttige hvis du må viderekoble til en byggeplass. Offentlige transportkontorer benytter kart med detaljert informasjon om byggeplasser, omveier eller lukkede veier, slik at reisende alltid kan være oppdatert på de nyeste veiforholdene.        
 4.  
 5.             3      Se på romlige forhold på territoriekart. Kort brukes ofte til å markere grenser og bestemme hvor langt fra hverandre de er når de bygger, eller bestemme hvor langt fra hverandre de må være. Planleggingskontorer bruker kart for å dele deler av byer eller områder, eller å planlegge infrastrukturforanstaltninger og markere eierskap. Eiendomstitler og kontrakter inkluderer alltid et kart med grenser og beskrivelser.  
    
  • Noen kort brukes til å forutsi kriminell aktivitet. Forensic offiserer bruker kart for å markere kriminalitet nettsteder og identifisere kriminalitet områder hvor kriminalitet ofte oppstår.
  •  
  • Politisk informasjon på kart. Stemmere blir ofte delt inn i valgkretser og har en spesiell stemmestasjon. Politikere representerer valgkretser, i henhold til geografisk deling gjort på kart.
  •  
  • Townships bruker kart og planlegger å finne steder og steder for nye prosjekter, for eksempel en park, parkeringsplass eller samfunnssenter.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se på et meteorologisk kart for værmeldinger. Meteorologer lager kart som rekonstruerer stormer, kalde eller varme fronter, og temperaturendringer. Seere kan da se hvordan været er i deres område.        
 8.  
            

Tips .

             
Ferie populær:
Unngå drukning.

Å være kulturelt følsom under reisen.

Les tidevannstabeller riktig.

Klargjør riktig i Miami.

For å få mest mulig ut av en ferie på vandrerhjemmet.

Forny et amerikansk pass.

Forny et amerikansk pass.

Planlegg et cruise.

Lev på gaten.

Rul opp klær for å pakke.

Finn et billig fly til London.

Reise spontant.

Reise gratis.

Lev på gaten.

Planlegger en Disney ferie.

Komme til Nordpolen.

Planlegger en Disney ferie.

Finn et billig fly til London.

Bor i Thailand.

Søk etter et grønt kort.

Få amerikansk statsborgerskap.