Home \ ferie
 

Endre penger.

 

Mange internasjonale reisende bytter penger før de forlater, så de har minst litt penger for taxi på flyplassen eller andre umiddelbare utgifter. Så snart du kommer til reisemålet, finner du sannsynligvis byttekontorer i flyplasser, havner, hoteller og andre steder hvor mange turister kommer sammen. Imidlertid krever disse vanligvis mer enn banker - de totale honorarene er noen ganger mer enn 7 prosent. Det er imidlertid andre måter å lagre på, forutsatt at du er klar til å planlegge litt.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bytt penger hjemme  ,

    
   
 1.            1      Lær om prosessen slik at du kan få den beste avtalen. Hvis du aldri har utvekslet penger, er det en god ide å utdanne deg litt om prosessen, så det er ingen dyre overraskelser. Generelt handler det om å gå til et selskap som skifter penger og gir den valutaen du vil endre for en liten avgift (og selvfølgelig beløpet du vil bytte). I tillegg er det viktig å vite at enkelte valutaer er mer verdt enn andre. For eksempel er en enkelt euro vanligvis USD 1,30 eller GBP 0,80. Den faktiske størrelsen på forskjellen varierer vanligvis med situasjonen for de respektive økonomiene. Så, hvis du endrer $ 100, kan du bare få $ 75 for det.  
    
  • Målet ditt er derfor å bytte penger når utenlandsk valuta er svak og din egen valuta er sterk, fordi det betyr at du får mer fra utenlandsk valuta.
  •  
  • Vær oppmerksom på at verdifallet mellom dollar og euro (for eksempel) har lite å gjøre med kostnaden for produkter. De relative prisene på produktene bestemmes av markedet i hvert område. Derfor er for eksempel en banan mye billigere i USA enn i Sverige, selv om dollaren er sterk i forhold til den svenske kronen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Endre litt penger før du starter reisen. Det er viktig å endre penger før du reiser. Du vil sikkert høre rådene om at det er bedre å bytte penger i landet du reiser til, og det er vanligvis sant. Men du trenger litt penger når du ankommer. Det vil være litt tid mellom landingen din og muligheten til å bytte penger, og mange ting kan gå galt der. Det er en god ide å ha litt penger på hånden, inkludert små regninger og mynter, så du er klar for noe.  
    
  • Beløpet du skal bære avhenger av hvor du reiser, men en sum som er omtrent $ 40, er en god start hvis du bruker mer enn tre dager på destinasjonen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn ut om gjeldende valutakurs. Før du bytter penger eller bestemmer hvor mye du vil endre, gjør litt forskning for å finne ut om valutakursen. Prisen vil variere, og hvis du planlegger å bytte mye penger, må du bestemme deg nøye når du skal bytte, slik at du ikke mister for mye penger. Generelt er den bedre løsningen å endre de fleste av pengene dine når du ankommer i mottakerlandet. Men hvis prisen på din egen valuta faller, har du fordelen av å endre nesten alt før du reiser.  
    
  • Hvis du googlest "valutakurser," får du regneark for de valgte valutaene, som du kan bruke til å sammenligne hvor valutaen din er for øyeblikket.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gå til banken din. Det enkleste stedet å bytte penger når du er hjemme er din bank. Gå til banken du vanligvis går til og sier du vil endre penger. Fordelen med banker er at bytteavgifter vanligvis er svært lave (hvis noen i det hele tatt) og du vet at du får en god valutakurs.  
    
  • Det eneste du må huske på, med mindre det er en stor bank i en storby, er det ikke sannsynlig at du har den utenlandske valutaen til stede. Du må bestille valutaen minst noen dager i forveien, eller noen ganger til og med to uker på forhånd. Planlegg deg!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Få en reisevennlig bankkonto. Sjekk med banken din før du reiser, hva er betingelsene for å bruke kortet ditt i utlandet. Mange banker vil kreve gebyr for bruk av kortet ditt i utlandet, enten i minibanken, på en utenlandsk bank, skriver sjekker osv. Hvis avgifter er svært høye, kan det være en god ide for turen Opprett en konto hos en annen bank. Søk til du finner en bank som tar vare på lave eller ingen avgifter. Overfør pengene dine til denne kontoen. Du kan alltid bruke den når du reiser til utlandet.  
    
  • Noen banker krever en månedlig avgift dersom pengene i kontoen din faller under en viss grense. Hvis du planlegger å holde en reisekonto, må du sørge for å holde et visst beløp i den kontoen for å unngå eventuelle kostnader.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Kjøp penger online. Det er også mulig å bestille penger på nettet. Du må gjøre dette før du reiser, for når du ankommer, er det ikke veldig trygt. Kursene er generelt oppdaterte og honorarene er rettferdige, men avgifter som kan bli belastet for frakt til ditt hjem kan gjøre dette til et dårlig alternativ. Men hvis du foretrekker det mest praktiske alternativet, sparer du deg selv en tur til banken.  
    
  • Den beste tiden å gjøre det er når du vil bytte mye penger. Hvis du bestiller en stor sum, hvor som helst i hundrevis eller tusen dollar, kan du be selskapet om å frafalle fraktkostnadene. Noen selskaper gjør det, og det vil gjøre kurset mye bedre for deg.  
  •  
                   
 12.  
             

    2      Endre penger i utlandet  ,

    
   
 1.             1      Vær forberedt på å betale kontant. Hvis du reiser utenfor hjemlandet, bør du være forberedt på å betale kontant for mye mer produkter eller tjenester enn du ville hjemme. Ikke alle land bruker kart så mye som i engelsktalende land. Dette betyr at du må betale penger for ting du er vant til å kjøpe med kortet. Planlegge fremover.  
    
  • Dette er spesielt tilfellet i fattige land. De har ofte mindre infrastruktur for utbredt bruk av kort.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk en minibank. Din beste innsats for å bytte penger til utlandet er å bruke en minibank. Finn en minibank hos en større bank i området. Hvis du har et av de vanligste VISA-, Mastercard- eller Maestro-kortene, kan du gjøre enkle transaksjoner som kontantuttak. Dette vil vanligvis gi deg de beste kursene, og hvis du har en reisevennlig bank, vil du neppe måtte betale noen avgifter.  
    
  • Å finne en minibank kan være vanskelig. Den beste måten er å gi slipp på Google. Gå til et sted hvor du har tilgang til Internett tidlig og spør Google Maps for plasseringen av alle nærliggende minibanker. Du kan også vanligvis finne en minibank ved å lete etter en bank. Hvis du ikke vet hvor du skal finne en, spør portvakten på et hotell eller en drosjesjåfør.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Betal med kortet ditt. Når det er mulig, betaler du bare for dine produkter og tjenester med kortet ditt. Hvis det er et av de store kortene (Visa, Mastercard eller Maestro), bør du enkelt kunne betale med deg i alle firmaer som aksepterer kort. Dette er praktisk fordi banken din bare vil bytte penger på deres side, og du har nesten ingen bekymringer for å skifte penger lenger.  
    
  • Men vær oppmerksom på at du kan komme i trøbbel med kartet selv. Noen land har byttet til sikrere chip-and-pin-systemet. Noen kortlesere vil derfor ikke kunne lese de vanlige kortene for å trekke seg gjennom.
  •  
  • Igjen betaler noen banker høye avgifter. Før du reiser, finn ut hva banken din lader.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Etter din ankomst, gå til en større lokal bank. Akkurat som du kan skifte penger i din bank hjemme, kan du gjøre det i en hvilken som helst bank på ditt reisemål. Dette kan være vanskelig, men selv hjemme er en bank mer sannsynlig å få et godt kurs og lave avgifter.  
    
  • Du kan være bekymret for at språkbarrieren blir ditt største problem, men så lenge du er i en større by og en større bank, er det svært sannsynlig at minst en av ansatte snakker engelsk.
  •  
  • Det største problemet er at noen banker ikke vil forandre deg penger hvis du ikke er deres kunde. Det er best å bare spørre rundt og håpe på det beste. Hvis du ikke vil bytte penger, vet du sikkert minst en bank som gjør det. Det er mye mer sannsynlig at de vil skifte penger hvis du trekker penger med kortet ditt, siden det er tryggere for dem.
  •  
  • Du kan også spørre hotellets concierge for å hjelpe deg med å finne en bank som kan endre pengene dine.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kjøp et forhåndsbetalt kort. Dette er ikke det beste alternativet, men det er et tilgjengelig alternativ. Forhåndsbetalte kort er som debetkort, men de belastes med en viss sum penger. Du kan bestille disse før du reiser, eller kjøp dem lokalt. Men de gir deg vanligvis en forferdelig valutakurs, noen selskaper godtar ikke dem, og du har et stort problem hvis du mister dem. Likevel er det det beste alternativet tilgjengelig for noen mennesker.  
    
  • Vær ekstremt forsiktig når du kjøper disse kortene. Du bør bare kjøpe dem fra selgere med godt omdømme.
  •  
         
 10.  
             

    3      Få de beste valutakursene  ,

    
   
 1.             1      Planlegg deg for å unngå å endre for mye. Før du reiser eller før du bytter for mye penger, tenk på hva du vil gjøre og hvor mye penger du trenger. Endre litt mindre enn du tror du trenger. På denne måten risikerer du ikke for mye penger og taper penger hvis du må bytte penger tilbake etter at du har gått.  
    
  • Dette vil også hjelpe deg med å minimere kostnadene, så lenge din valgte vekslingsmetode er en engangsavgift (som ATM eller banken).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Informer deg selv. Undersøk den siste valutakursen før du skifter penger, spesielt hvis du bruker en pengevekslingstjeneste. Bedrifter som spesialiserer seg på valutaveksling og noen små bedrifter vil ofte gi deg en utdatert valutakurs, tjene mer penger på bekostning av dine kostnader.  
    
  • Last ned en app før du reiser for å sjekke valutakursene på telefonen din. Vær imidlertid forsiktig så du ikke stopper dataoverføringen til telefonen når du ikke bruker den, slik at du ikke overskrider den tillatte mengden data mens du reiser.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lytt til de beste kursene. Ikke vær redd for å finne ut hva du ellers kan få. Bankene er mindre problematiske her, selv om enkelte banker krever forskjellige gebyrer, men i små valutakurser, vil prisene definitivt variere. Dette gir deg også den ekstra fordelen av å kunne forhandle, fordi små valutakontorer vil være mer villige til å kjempe for å vinne deg som kunde.        
 6.  
 7.             4      Betal, om mulig, i din egen valuta. Hvis du er i et område hvor du har mulighet til å betale i din egen valuta, gjør du det. Vanligvis vil et selskap fortelle om det tillater det og prisen vil bli vist. Pass på at du vet om valutakursen før du betaler. Du kan forvente at prisen er litt høyere, så du kan betale på deres side, endringsgebyrene, men forskjellen bør ikke være bra.  
    
  • Dette er mest vanlig i områder eller land der valutaen din er høyt verdsatt eller ofte brukt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Endre penger i landet du reiser til. Mesteparten av tiden vil du få de beste kursene hvis du bytter penger i landet du reiser til. Dette er spesielt sant når du reiser fra en stor økonomi til en mindre viktig en som valutaen din er verdsatt høyere. Generelt bør du bære så lite penger som mulig med deg mens du reiser (selv om du kan lagre penger på skjulte eller trygge steder, for eksempel hotellet trygt). Bytte penger etter ankomst er derfor bedre enn å glemme lommeboken når du stopper på Bangladesh flyplass.        
 10.  
 11.             6      Unngå flyplasser og hoteller. Bytt aldri penger, hvis det er mulig, i flyplasser eller hoteller. Vær spesielt forsiktig når du hevder at det er "Ingen kostnad" eller "gratis". Disse stedene vil gi deg den verste mulige valutakursen. Bytte penger på et av disse stedene bør bare være et absolutt stopp.        
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Ferie populær:
Overlev en vulkansk utbrudd.

Ta en ferie tur med bil.

Reise med bare en pose.

Billig mat i New York City.

Sove i flyet.

Lag en hengekøye.

Ring internasjonale telefonnumre fra USA.

Les et kart.

Billig i business eller flyr første klasse.

Bestem hva du skal pakke for en ferie.

Pakke for en festival.

Organiser verdenstur.

Planlegg en tur til London.

Ring nødnummer.

Bestem breddegraden.

Charge Salik.

Planleggingsturer.

Få amerikansk statsborgerskap.

Planlegg en tur til London.

Besøk Vatikanstaten.