Home \ ferie
 

Overlev en flyulykke.

 

Sannsynligheten for å bli drept i et kommersielt flyselskap er bare 1 til 9 millioner. Likevel kan mye gå galt i en høyde på 10.000 meter. Hvis du er uheldig for å finne deg selv i en slik situasjon, kan dine valg gjøre forskjellen mellom liv og død. Med nesten 95% av flyulykker er det overlevende, så det betyr at sjansene dine, selv i verste fall, ikke er så ille som du kan forvente. I denne artikkelen lærer du mer om hvordan du forbereder deg på et fly trygt, hvordan du blir rolig under en forestående krasj, og hvordan du overlever tiden umiddelbart etter krasj.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forsiktige forholdsregler  ,

    
   
 1.            1      Dress opp komfortabelt. Du må være i stand til å holde seg varm hvis du vil overleve en krasj. Jo mer av kroppen din dekkes under påvirkning, desto mindre sannsynlig er det at du får alvorlig skade eller brannskader. Bruk lange bukser, en langermet T-skjorte og robuste, komfortable blonder-up sko. 
    
  • Løse eller fancy plagg er en risiko da de lett kan bli fanget i et trangt rom i et fly. Hvis du vet at du skal fly over kalde områder, bør du kle deg riktig og muligens ha en jakke i fanget ditt.
  •  
  • Det anbefales også å bruke ull eller bomullsklær, da disse stoffene ikke er like brennbare. Ull er spesielt å foretrekke når den flyr over vann, da det mister sine isolerende egenskaper i det våte, mindre som bomull.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk passende sko. Selv om du ser profesjonell på et fly eller vil føle deg komfortabel, vil sandaler eller høye hæler begrense bevegelsens hastighet i en nødsituasjon. Høyhælte sko er forbudt på evakueringsglass, og hvis du har på seg et åpent fottøy, er det fare for at den brennbare væsken kommer inn eller får føttene og tærne skadet av glass.       
 4.  
 5.             3      Sitt på baksiden av flyet. Passasjerer på baksiden av flyet har 40% større sjanse til å overleve en krasj enn passasjerer i forreste rader. Siden en rask flukt gir deg den beste muligheten for overlevelse, er det best å plukke et sete som er på baksiden av flyet, nær en utgang, og rett på gangen. 
    
  • Det er faktisk statistisk bevist at flyging i Economy Class er sikrere enn i første klasse. Så spar penger og fly med økt sikkerhet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Les pakningsvedlegget med sikkerhetsinstruksjonene og lytt til lederskapets ledetråder. Ja, du har kanskje allerede hørt alt dette, og du vil sannsynligvis aldri komme inn i en slik situasjon, men i mangel av oppmerksomhet kan du gå glipp av viktig informasjon som kan redde livet ditt i tilfelle et krasj. 
    
  • Du bør ikke anta at du allerede vet alt. Hver type fly har forskjellige sikkerhetsinstruksjoner.  
  •  
  • Hvis du sitter på rad med en utgang, ser du døren grundig og sørg for at du kan åpne den i en nødsituasjon. Under normale omstendigheter vil døren bli åpnet av en flygebyr, men hvis den er skadet eller død, må du overta denne oppgaven.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Telle antall seterrader mellom setet ditt og raden med utgangen. Finn nærmeste utgang og telle antall rader med seter du trenger for å komme dit. Hvis flyet krasjer, røyker høye lyder eller generell forvirring det vanskelig å finne utgangen. I et slikt tilfelle må du kanskje stole på berøringsfølelsen for å nå utgangen, noe som er mye lettere hvis du vet hvor det er og hvor langt unna det er. 
    
  • Du vil kanskje bruke en penn til å skrive nummeret på hånden din slik at du har en eselbro i nødstilfeller.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hold strapped til alle tider. Hver tomme av setebeltets grep tredobler g-kraften som påvirker deg under støtingen. Av denne grunn bør du ha din sele riktig strammet hele tiden du er på flyet. 
    
  • Trykk på stroppen så lavt som mulig over bekkenet ditt. Du bør kunne føle den øvre enden av bekkenbenet over den øvre kanten av beltet som bekkenet kan kompensere for virkningen av påvirkning mye bedre enn din myke mage.
  •  
  • Hold strapped i mens du sover. Hvis noe skjer i løpet av denne tiden, vil du gjerne ha sikkerhetsbelte på.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Forberedelse for innvirkning  ,

    
   
 1.             1      Estimér situasjonen. Prøv å bestemme hvilken overflate flyet skal lande på, slik at du kan tilpasse forberedelsene til den. For eksempel, hvis du lander på vann, bør du sette på redningsvesten din. Pass på at du lar dem blåses utenfor flyet. Hvis du lander i et kaldt område, kan du prøve å ha på deg en jakke eller et teppe for å holde deg varm ute. 
    
  • Prøv å fastslå omtrentlig flytur på et tidlig stadium, slik at du får en omtrentlig ide om hvor flyet kommer til å treffe. Eksempel: Hvis du flyr fra Paris til Frankfurt, vil du nesten ikke lande på sjøen.
  •  
  • Bruk tiden før krasjet for å finne utgangen. Når flyet krasjer, har du vanligvis noen få minutter for å forberede påvirkningen. I løpet av denne tiden bør du sørge for at du vet nøyaktig hvor utgangene er.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forbered ditt sted så godt som mulig. Hvis du vet at et krasj er nært, sett setet tilbake, så det er helt oppreist, og hvis det er mulig, lag eventuelle løse gjenstander som kan bli en fare. Lukk glidelåsen på jakken din og sørg for at skoene dine er tett stramt. Ta deretter en av de to standard Brace posisjonene (kroppsstillinger for ulykker og nødlandinger) og prøv å være rolig. 
    
  • I begge stillingene skal føttene være flate på gulvet og lenger tilbake enn knærne for å redusere skade på bena og føttene, da du vil trenge dem til å forlate flyet etter innslaget. Skyv føttene så langt som mulig under setet for å unngå brudd i dine shins.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lene seg mot setet foran deg. Hvis setet er nært nok foran deg for å nå det, hold det en håndflate presset mot setet og plasser det andre over det. Ikke krysse fingrene og trykk på pannen mot hendene dine. 
    
  • Noen ganger anbefales det også at du trykker på hodet direkte mot setet foran deg og bretter fingrene bak hodet. Hold overarmen på sidene av hodet for å beskytte den.  
  •  
  • Hvis det ikke er noe sete foran deg, len deg fremover og legg brystet på lårene og hodet mellom knærne. Kryss håndleddene dine på underarmene dine og hold anklene stramt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Prøv å holde deg rolig. Det skjer veldig fort at du blir fanget opp i tumultet som oppstår like før og etter krasj. Men for å øke sjansene for overlevelse, er det uunnværlig at du holder et kjølig hode. Husk at du kan komme deg ut av de verste vrakene selv. Du må kunne tenke systematisk og rasjonelt for å øke sjansene dine.       
 8.  
 9.             5      I en vannkrasj legger du på vesten din, men ikke blåser den opp. Når du blåser dem på flyet og fyller dem med vann, skyver det deg under kabinettet, og det vil være veldig vanskelig å dykke ned igjen slik at du er fanget. I så fall hold pusten din, dykk ut av flyet, og oppblås deretter vestet ditt.       
 10.  
 11.             6      Først sett opp din egen oksygenmaske før du hjelper andre. Du har sikkert hørt dette på alle dine flyreiser, men det gjør ikke vondt for å gjenta det igjen. Når trykket i hytta faller, har du bare ca. 15 sekunder for å begynne å puste gjennom oksygenmasken før du går bevisstløs. 
    
  • Selv om du kanskje føler deg opptatt av å hjelpe barn eller eldre passasjerer nær deg, vil du ikke kunne hjelpe noen dersom du mister bevisstheten. Husk også at du kan øke en oksygenmaske til og med ubevisste mennesker. Du kan kanskje redde livet hans.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Overlev krasjen  ,

    
   
 1.             1      Beskytt deg selv fra røyk. Brann og røyk forårsaker høyeste prosent av dødsfall i et krasj. Røyken i et fly kan være veldig tykk og giftig, så du bør dekke nesen og munnen med et stykke klut for ikke å inhalere noe av det. Fukt stoffet så mye som mulig for ekstra beskyttelse. 
    
  • Hold kroppen så lav som mulig mens du rømmer for å holde deg under skyens sky. Det kan ikke høres ut som en stor avtale, men bevisstløshet på grunn av innånding av røyk er en av de farligste tingene som kan skje med deg i denne perioden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      La flyet være så fort som mulig. Ifølge US Department of Transportation er 68 prosent av dødsfallene fra en flyulykke forårsaket av den resulterende brannen, ikke krasjrelaterte skader. Derfor er det viktig å forlate flyet uten forsinkelser. Hvis en brann eller røyk utvikler seg på en ulykkessted, har du vanligvis mindre enn to minutter for å forlate flyet trygt. 
    
  • Kontroller at valgt utgang er trygt. Se gjennom vinduet for å se om det er brann eller annen farlig hindring foran den. I så fall, prøv avslutningen i den andre enden eller på den andre siden av flyet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lytt til instruksjonene til flyselskapene. Flyvertakere gjennomgår streng opplæring for å sikre at de kan reagere optimalt i tilfelle fall. Hvis en flygebyrer kan hjelpe deg eller gi deg instruksjoner, bør du lytte nøye og følge dem for å øke sjansene for overlevelse for alle passasjerer.       
 6.  
 7.             4      La bagasjen ligge bak. Ikke prøv å lagre dine eiendeler. Dette kan høres naturlig ut. men ikke alle synes å ha forstått dette. La absolutt alt i flyet, ellers blir du unødvendig redusert under flukt. 
    
  • Hvis du kommer inn i en situasjon der du må hente rekvisita fra krasjstedet, så bekymre deg for det senere. Umiddelbart etter krasj, sørg for at du kommer vekk fra vraket og finn et trygt gjemested.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Få minst 200 meter fra vraket (mot vinden). Hvis du har krasjet i et fjernt område, er det vanligvis best å vente på redningsmennene i nærheten av flyet. Du vil ikke være for nær. Brann eller eksplosjon kan oppstå når som helst etter en krasj, så du bør legge litt avstand mellom deg selv og flyet. Hvis flyet er på åpent vann, svøm så langt unna som mulig fra vraket.       
 10.  
 11.             6      Hold deg på ett sted, men vær også oppmerksom på hva som må gjøres. Selv om det er viktig å være rolig etter et krasj, må du også kunne gjenkjenne når du skal handle og gjøre det umiddelbart. Hjelpe andre i nød og ta vare på sårene av skadede passasjerer. 
    
  • Hvis det er mulig, må du alltid sørge for at du har egne skader først. Sjekk kroppen din for kutt og slitasje og trykk på om nødvendig. Hold deg på ett sted for ikke å forverre mulige indre skader.
  •  
  • Negativ panikk er en merkelig manglende evne til å reagere på en bestemt og hensiktsmessig måte til en situasjon. For eksempel kan en person bli sittende i stedet for å flytte til utgangen. Så vær oppmerksom på om du kan observere en slik adferd hos en passasjer eller reiseleder.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Venter på redning. Dine sjanser for å overleve er høyest hvis du bare holder deg nær ulykkesstedet. Ikke gå bort for å lete etter hjelp eller for å finne folk i nærheten. Hvis flyet ditt krasjer, vil redningsmenn være på vei umiddelbart, og du bør være på krasjstedet når de kommer. Så bare hold deg på plass.       
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (3)      
Ferie populær:
Camping på campingplassen.

Kjøringsturisme.

Forbered deg på en strandtur.

Skriv geografiske koordinater.

Pakke for en tur.

Kjører bil i India.

Sjekk ut et hotell.

Pakke som en tenåringspike for en flytur.

Å seile verden.

Gjør deg fort av solbrenthet raskt.

Pakke hjemmefra i en uke.

Finn festivaler og arrangementer i New York.

Kontakt Qatar Airways.

Les tidevannstabeller riktig.

Finn ut en bolig.

Pakke for en festival.

For å gjenvinne et tapt element fra en Lyft bil.

Få riktig vaksinert for reise.

Håndtering av hjemmethet.

Lag en hengekøye.

Forny et grønt kort.