Home \ ferie
 

Flytt til Florida.

 

Det er mange grunner til at folk vil bo i Florida. Tross alt bor ca 20 millioner mennesker der. Staten tilbyr et varmt klima, gode skoler, mange helsesteder og utallige rekreasjonsmuligheter, og tiltrekker seg stadig flere nye innbyggere hvert år. De fleste er fra nord i USA. Hvis du noen gang har vurdert å flytte til Florida, eller kanskje allerede pakker pakkeskuffene dine, bør du lese denne artikkelen for nyttige tips om å flytte til Florida.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Tenk nøye på hvor akkurat du vil bo i Florida. Bortsett fra de grunnleggende tingene som må klargjøres (skoler, arbeid, sykehus, etc.), er Florida stort og varierer sterkt av region. Hvis du ikke er bundet til en bestemt by, bør du gjøre deg kjent med de fem store regionene i Florida og velge den som best passer dine behov. De fem regionene er: 
    
  • Landzipfel Florida: Landzipfel plasserer hovedstaden i Florida, Tallahassee, og er kjent for sine vakre strender langs Gulf Coast. Grensen til Georgia ligger bare 50 km fra Tallahassee, og den typiske sjarmen til de sørlige statene, så vel som de vennlige menneskene, finnes der.
  •  
  • Nord-Florida: Her er de store byene Gainesville og Jacksonville. Denne regionen er kjent for den kulturelle atmosfæren i de sørlige statene, samt historiske landemerker.
  •  
  • Sentrum av Florida: Denne regionen er hjemsted for Disney World, Sea World og Kennedy Space Center. Borte fra disse store turistattraksjonene, tilbyr sentrum av Florida dusinvis av sjarmerende småbyer omgitt av innsjøer som gjør denne regionen så spesiell.
  •  
  • South Florida: Dette er hovedstadsområdet i Florida og er hjemsted for Everglades, Miami, West Palm Beach og Key West.
  •  
  • Southwest Florida: Denne regionen er hjemsted for byene Tampa, St. Petersburg, Napoli, Sarasota og Fort Myers. Sørvest er kjent for sine museer, kunst og teater og vakre strender.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Vær forberedt på været. Hvis du vil flytte fra nord til Florida, kan du trygt si farvel til snøstorm og kaldt vær. I stedet være forberedt på lange, fuktige og sultne sommerdager. Kystbyer tilbyr litt forfriskning fra havets kuldevind, men midt i Florida er alltid hjemsøkt av en deprimerende, langvarig varme. Sommer stormer er ofte korte, men kraftige og forekommer med en slik frekvens at du nesten kan sette klokken din etter dem. Resten av året er vanligvis tørr og mild, om vinteren er det sporadisk forkjølelse.     
 4.  
 5.   3      Kontroller kvalifiserte boliger for kinesisk gips, dvs. dårlig laget gips fra Kina som ble introdusert til USA i 2001 og inneholder skadelige, flyktige kjemikalier. Se også etter fuktighet og mugg i husene. Spesielt hus som har vært tomme lenge og har vært uten strømforsyning i flere måneder, om ikke år, er ofte utsatt for å være utelukket. Hvis du ikke allerede har tatt med disse reparasjonskostnadene i beregningen, bør du ikke kjøpe et slikt hus.     
 6.  
 7.   4      Husk å beskytte hjemmet ditt fra orkaner. Dette har vanligvis blitt gjort på leilighetsbygninger eller condos, men hvis du kjøper et hus, må du ta vare på det selv. Først bør du ha eksisterende skodder sjekket eller kjøpe nye. Deretter sjekker du og forsterker taket om nødvendig og kan installeres såkalt orkan glass. Gjør en vane med å jevne opp og sjekke lageret ditt av slitesterk mat. Sett på vann, som du må bytte ut noen få måneder, og få batteridrevne radioer, batterier osv. Informer deg om huset ditt er i flomssonen, om mulig, selv før du flytter deg der.     
 8.  
 9.   5      Beskytt huden din. Hvis du har solfølsom hud, må du ta vare på dem ved å bruke lotion, solkrem etc. Solen er veldig intens i Florida. Fuktigheten som råder der, tiltrekker seg også mange mygg, så du bør finne en passende spray eller lotion i tide for å dempe dem. Dette gjelder spesielt hvis du er følsom for myggbitt.     
 10.  
 11.   6      Lær spansk. Hvis du vil flytte til Sør-Florida, bør du studere spansk. Andelen Latinos i den totale befolkningen vokser der fra år til år, og også påvirker den latinamerikanske kulturen stadig sterkere. Det blir lettere for deg å bosette deg der hvis du snakker både engelsk og spansk. Når du er der, vil du ha mange muligheter til å lære spansk.     
 12.  
 13.   7      Vær tålmodig i trafikken. Gatene er for det meste fulle av turister eller eldre borgere som kjører sakte eller gir inntrykk av at de ikke vet hvor de vil gå. Det kan være veldig frustrerende. Det er derfor best å forbli rolig, å øve tålmodighet, å følge skiltene og raskt lukke fred med situasjonen. Florida er en stor stat som tilbyr mange utfluktsmuligheter. På grunn av sin geografi (Florida er ganske flatt!), Er det ideelt for å utforske med bil.     
 14.  
 15.   8      Registrer som bosatt. Det er veldig viktig at du fullfører alle formaliteter så raskt som mulig. Besøk nettsiden, som har et vell av viktig informasjon på: http://www.stateofflorida.com/Portal/DesktopDefault.aspx?tabid=38 (på engelsk). Husk å omskrive kjørerkortet ditt, informere forsikringsselskaper, kunngjøre din nye adresse osv. Det samme gjelder bedriften din hvis du har en.     
 16.  
 17.   9      Nyt livet i Florida med alle fordelene. Vakkert strender, fascinerende dyreliv, storbyer, mange småbyer, god mat og hyggelig vær venter på å bli oppdaget av deg.  
    
  • Tilbring en dag på stranden. Florida har en av de lengste tilstøtende kysten av Amerika, som tilbyr mange muligheter for soling i den varme hvite sanden eller for mange vannsportaktiviteter.
  •  
  • Besøk Kennedy Space Center. Det handler om en times kjøretur fra Orlando og har et viltvoksende besøkssenter, guidede turer til rakettkastere og sjansen til å se eksotiske dyr.
  •  
  • Besøk de mange temaparkene. En liten online forskning og du vil se, Florida har mye mer å tilby enn Disney World!
  •  
  • Ta en tur med en sumpbåt gjennom Everglades. Dette vil sikkert være en uforglemmelig opplevelse. Om mulig, velg en dag når været er behagelig, da det kan bli veldig fuktig i sumpene.
  •  
  • Besøk Florida Keys. Key West er den mest berømte av disse mange vakre øyene. På et tidspunkt, bare ca 150 km fra Cuba, kan du få et bilde tatt av deg for å "bevise" at du bare var et steinkast unna.
  •  
                   
 18.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

                 
Ferie populær:
Reise rundt i verden gratis.

Komme gjennom lange stopp på flyplassen.

Pakke klær i kofferten.

Reise med fly.

Pakke hjemmefra i en uke.

Rett gjennom sikkerhetskontrollpunktene på flyplassen.

Kommuniser med folk fra andre kulturer.

Billig i business eller flyr første klasse.

Pakke som en tenåringspike for en flytur.

Å oppføre seg som en Londoner.

Rengjør og polsk muslinger.

Transportkatter i flyet.

Sjekk ut et hotell.

Bytte penger i Russland.

Finn nord uten kompass.

Rengjør og polsk muslinger.

Forny et grønt kort.

Planlegg en biltur.

Forbered deg på Wikimania.

Stand by fly.

Airbnb vil være vert.