Home \ ferie
 

Spar penger på ferie.

 

Vi ser vanligvis fram til en planlagt ferie gjennom hele året, enten vi reiser alene eller sammen med familie og venner. Vanligvis lagrer vi for denne ferien hele året. For å finne ut hvordan du får mest mulig ut av dine hardt opptjente penger - og for å unngå å være i gjeld håpløst på ferie - krever planlegging, samt tips og triks om å holde transport, overnatting, mat og fritid til lav kan. Så du vil ikke bare ha en flott ferie, men også et fotobok full av flotte bilder, som du fortsatt vil se på de kommende årene og uten å angre.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Planlegg en morsom, kostnadsbevisst ferie  ,

    
   
 1.            1      Sett budsjettet ditt. Finn ut hvor mye penger du faktisk kan bruke på ferien, er en topp prioritet. Hvis du ikke godkjenner det, kan det være en uhøflig oppvåkning før jul. Budsjettet ditt bestemmer hvor og hvor langt du kan reise, hvilken transport du bør velge, hvilken innkvartering du har råd til, hvor du vil spise, og hva du kan gjøre når du er på feriestedet. Hvis du kjenner noen triks og tips for å reise på en billig og smart måte, vil det gjøre det lettere for deg å holde fast på budsjettet ditt og virkelig nyte ferien.  
    
  • Når du setter budsjettet ditt, holder du alltid øye med dagens valutakurser. I hvilke land er euroen mest verdt? Får du et hyggeligere hotell for pengene enn hjemme, eller må du kutte hjørner? Gå til www.xe.com/de/ og se dagens valutakurser, valutakonverteringen og kalkulatoren for reiseutgifter.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn ut hvilke erfaringer du vil ha på ferie. Vil du ha et strandeventyr med familien din? Ønsker du å flytte mye, være aktiv og alltid på farten, eller vil du slappe av? Føler du deg ubehagelig i store folkemengder? Hvis du tenker på forhånd om hva du forventer og hva du ikke forventer fra ferie, vil du virkelig nyte ferien.        
 4.  
 5.             3      Velg ditt reisemål med attributter pris og fleksibilitet i tankene. Midt sesongen eller lavsesongen, tiden før og etter høysesongen, er vanligvis den beste tiden å tilbringe en ferie. På den ene siden er prisene betydelig billigere, på den annen side er været for det meste bra like før og etter høysesongen, mindre turister og folkemengder er på feriestedet og lokalbefolkningen er mer imøtekommende. Off-season for de fleste europeiske ferie destinasjoner er, for eksempel, fra april til midten av mai og igjen fra midten av august til slutten av oktober. 
    
  • Vær fleksibel med hensyn til den nøyaktige plasseringen av familie strandeventyret ditt. For eksempel vil du reise til Hellas, men da oppdager du et galskapstilbud for Mallorca. Kan du øke ditt feriebudsjett for fritidsaktiviteter sterkt, hvis du velger Mallorca?  
  •  
  • Det du bør huske: Mange byer betraktes som "springboards" til andre steder. For eksempel, hvis du flyr til Las Vegas, kan du tilbringe noen dager der og kjøre til Grand Canyon.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tenk på den nøyaktige tiden når du vil på ferie. Hvis du kan være fleksibel når det gjelder tid og dato, vil dette ha en positiv effekt på lommeboken din, så velg en to-ukers tidsramme (for eksempel neste september) for ferien. Deretter bør du sammenligne priser for reise, overnatting, mat og underholdning for denne perioden. Sjekk også alle tilgjengelige tilbud og rabatter. Hvis du ikke har råd til en lengre tidsramme for ferien, kan du likevel spare mye penger ved å holde deg godt informert og raskt booking når du oppdager et røverkjøp.                 
 8.  
             

    2      Finn de billigste flyreisene  ,

    
   
 1.             1      Finn ut om du kan bruke noen fordeler. Hvis du reiser regelmessig med et bestemt flyselskap, bør du først se på hvor mange bonus miles du kan samle. Da bør du ringe kredittkortselskapet ditt og spørre om og hvilke reisefordeler det er for kundene, og hvis du kan bruke dem. Du har kanskje uvitende samlet inn poeng som du kan innløse for reisen din. Det er også verdt å huske å få deg et annet skreddersydd kredittkort, vanligvis tilgjengelig fra banker og flyselskaper. Selvfølgelig bør du ta den beslutningen klokt og ikke ta noen økonomisk risiko. Noen ganger får du tusenvis av bonuspoeng for disse kredittkortene som en velkommen bonus, som du kan innløse for reisen din. Noen kort gir deg mulighet til å registrere flere brukere (for eksempel familien din) og tar ofte betalt for valutatransaksjoner og bagasje. 
    
  • De fleste tyske flyselskapene (for eksempel Lufthansa Miles and More) tilbyr spesielle kredittkort for å plukke opp miles, med opptil 25 000 miles velkomstbonus, som gir deg mulighet til å betale for mye av en flybillett.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjenn de billigste flytider og -dager. Å vite hvilke dager du skal fly beste, kan spare deg hundrevis av euro på en billett eller tusenvis hvis du reiser med familie. Hvis du kan unngå det, bør du ikke reise under skoleferier, da billettene vil være spesielt dyre, selv om du bestiller tidlig nok. Hvis du planlegger en julferie, bør du fly tidlig om morgenen eller sent på kvelden. I utgangspunktet er flybilletter alltid billigere hvis du reiser rundt midt på uken, for eksempel på tirsdag, onsdag eller lørdag. Du bør også fly tidlig om morgenen eller sent på kvelden. 
    
  • Lørdager er vanligvis billigere som forretningsreisende, som utgjør en stor andel av alle passasjerer i løpet av uken, vil vanligvis være hjemme før lørdag å tilbringe tid med sine familier i helgene.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start ditt søk på flysøkemotorer. Kjøp billetter direkte fra flyselskapene er nesten alltid dyrere enn å kjøpe flysøkemotorer, for eksempel skyscanner.de, kajak.de eller expedia.de. Disse stedene sammenligner hundrevis av forskjellige flyselskaper og kilder og finner vanligvis de beste tilbudene. Siden du har valgt et to-ukers vindu, kan du nå prøve forskjellige data. Med de fleste søkemotorer kan du velge å søke etter de billigste flyreisene noen dager før og etter de valgte datoene. Momondo.com er et flott nettsted for å finne billige, internasjonale flyreiser, da denne søkemotoren også inkluderer lokale lavprisflyselskaper som du sikkert ikke har hørt om. Her er noen flere ting å huske på:  
    
  • Hvis din internasjonale ferie tar deg til mer enn to land, og du må bytte til en tilkoblingsflytur i et av disse landene, bør du spørre flyselskapet dersom du kan være på transittstedet i noen dager og deretter gå om bord på tilkoblingsfly , Noen flyselskaper tilbyr dette alternativet, slik at du kan se et annet sted og spare mye penger.  
  •  
  • Ikke glem å spørre om tilgjengelig pensjons- og studentrabatter og andre fordeler.
  •  
  • Ikke glem bagasjen. Finn ut hvor mange bagasjerom per person er inkludert gratis. Hva koster en (ekstra) koffert? Hva med stor bagasje eller sportsutstyr? Hvert flyselskap har egne retningslinjer for bagasjen. Kostnaden for bagasje kan legge opp raskt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Søk etter kombinerte tilbud. Mens du er på disse sidene, kan du også søke etter fly og hotellpakker. Noen ganger kan du til og med bytte eller by på noe. Det er imidlertid noen ulemper: a) Noen ganger vet du ikke på forhånd, hvilket hotell vil du få b) å bestille overnatting separat kan være billigere med rabatter og tilbud fra andre nettsteder og c) er et hotell kanskje ikke fra begynnelsen det beste alternativet for deg. Å kjøpe et kombinasjonspakke er enklere og sparer deg tid, men du finner sannsynligvis ikke de laveste prisene eller overnattingsmulighetene som passer best for dine behov.       
 8.  
 9.             5      Unngå visse direktefly og returner flybillett. Direktefly er nesten alltid dyrere enn tilkoblingsflyvninger. Mens tilkobling av flyreiser kan være irriterende og kjedelig, sparer du mye penger. Innkjøp av returbilletter er også nesten alltid dyrere enn å kjøpe to billige enveisflyvninger - et fly til destinasjonen og et fly hjem. Men på kayak.de er det for eksempel mulighet til å sette sammen returbilletter bestående av enveiskort fra forskjellige flyselskaper. Dessverre er dette alternativet ikke tilgjengelig for alle flyreiser, men det er alltid verdt et forsøk.        
 10.  
 11.             6      Inkluder nærliggende byer i flysøk. Mange søkemotorer tilbyr også muligheten til å velge nærliggende flyplasser, noe som kan redusere kostnadene for flyene dine drastisk. Hvis du ønsker å fly til New York, men prisene er ekstremt høy, kan du også fly til nærliggende Newark Airport, N.J. velger. Sannsynligvis vil overføringen til din bolig bare koste litt mer, spesielt hvis du har tenkt å leie en bil uansett. Mange flyplasser tilbyr også lavpris flyplasstransport. 
    
  • Du kan også søke etter nærliggende flyplasser selv. For eksempel kan du søke etter "flyplasser i Sør-California" eller "flyplasser i nærheten av Orlando, Florida" på Google.  
  •  
  • Du kan også vurdere å starte flyet ditt på en regional flyplass. Mange billige flyselskaper (de fleste du aldri har hørt om) fly til disse flyplassene. Selv om tilnærmingen til disse små flyplassene ofte er litt mer arbeidskrevende, kan du spare mye penger.
  •  
  • Et annet alternativ ville være å kjøre til din første tilkobling med bil eller tog og parkere bilen (mot et gebyr) på flyplassen. For eksempel, hvis det første flyet på turen er bare en times flytur til forbindelsesturen, men det koster € 200 per billett, og målet kan lett nås på kort tid med bil, bør du vurdere om det ikke er bedre Reise med bil eller tog, spesielt når du reiser med familien.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Hold orden på flybillettene. Du kan fortsatt søke etter de beste prisene på de mest populære flysøkemotorer, men vær også åpen for tilbud fra andre nettsteder. For eksempel sender Urlaubspiraten.de et daglig nyhetsbrev med de siste tilbudene. Registrer deg på nyhetsbrevet, trykk "Like" på Facebooks Facebook-sider, eller følg dem på Twitter for å dra nytte av kupongkoder og spesialtilbud som kun er publisert på disse kanalene. Selv om du allerede har bestilt flyet, bør du holde øye med prisutviklingen for de største flyselskapene, for eksempel kan du bruke engelskspråklige siden Yapta.com. Noen ganger, hvis flyet ikke er fullbooket, vil prisforskjellen bli refundert av reiseleverandøren, eller du vil motta en kreditt.       
 14.  
             

    3      Å komme til reisemålet ditt billig på annen måte  ,

    
   
 1.             1      Ta toget. Enten en togtur til feriestedet avhenger, avhenger mest av lengden på ferien. En togtur er mye langsommere enn en flytur. Men det er også fordeler: på reisen vil du se mye, det er mer bevegelsesfrihet, setene kan vanligvis vippes ganske langt bak, slik at de er perfekte for en liten lur, og mange tog har til og med soverom. DB Deutsche Bahn tilbyr ulike feriepakker, men selv om du reiser alene, kan du dra nytte av ulike tilbud. 
    
  • Vanligvis får du de beste prisene hvis du bestiller billetten 1-2 uker før reisedagen. For lengre turer kan det være verdt å se etter billetter så tidlig som mulig, da de billigste tilbudene blir utsolgt raskt.  
  •  
  • Deutsche Bahn tilbyr også rabatter for familier, eldre, studenter, etc.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Reise med bil eller campingvogn. Enten det er mulig å nå feriedestinasjonen din med bil, avhenger også tungt av hvor du skal dra. Men du kan gjøre en liten biltur ut av ferien og bare stoppe på interessante steder underveis. Mens en biltur kan være ganske dyrt, er det noen triks du kan bruke til å kutte kostnader. Den billigste bensinen er vanligvis utenfor motorveien. Du kan også få et kredittkort fra en av de store bensinstasjonene, noe som gir deg rabatter når du fyller på bensin. 
    
  • Hvis du vil redusere drivstofforbruket, kjør så langsomt som mulig på motorveien. Drivstofforbruket til en bil øker raskt med hastigheter på over 80 km / t.
  •  
  • Forsikre deg om at dekkene alltid er oppblåst for å unngå dekkbarder og økt gassmengde.
  •  
  • Unngå å kjøpe drinker og snacks hver gang du stopper ved et stoppested. Disse små utgiftene kan legge opp raskt. Forbered mat og drikke for reisen hjemme.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta bussen. Hvorvidt bussen er ditt valg for å flytte, avhenger av hvor langt destinasjonen er. I tillegg avhenger beslutningen trolig av dine økonomiske ressurser. Bussbilletter er vanligvis ganske billig. Mens busser ikke har hatt et spesielt godt rykte tidligere, har mange busselskaper investert tungt i deres busses komfort. Mange busser er nå utstyrt med Wi-Fi, mer fotplass og bedre seter som vipper langt bakover. De beste prisene for bussreiser får du vanligvis når du bestiller billetter på Internett.  
    
  • Se bussen selskapets nettsted for rabatter for studenter, seniorer, etc. De største busselskapene er Eurolines og Megabus.  
  •  
         
 6.  
             

    4      Velg riktig innkvartering  ,

    
   
 1.             1      Finn ut ditt budsjett og ønsker. Overnatting er en av de største kostnadsfaktorene på ferie, så sørg for å finne ut hvilke fasiliteter du virkelig trenger å ha en flott ferie. Er du på reise alene, med familien eller med en stor gruppe venner? Vil du være nær handlingen og ikke trenger å leie bil? Hvilke fasiliteter og funksjoner trenger du? Hvor mye penger har du budsjettert for boligen? Mens store hotellkjeder er det mest tradisjonelle overnattingsalternativet, er det andre alternativer, spesielt hvis du trenger å se på pengene. Her er noen eksempler og nettsteder verdt å se på. 
    
  • Delta i et boligbytte med en annen familie eller en person (haustauschaustauschien.com); overnatte i en av mer enn 50.000 herberger og vandrerhjem rundt om i verden (german.hostelworld.com); leie en billig leilighet, en ferieleilighet eller et hus og nyt de medfølgende fasilitetene (airbnb.de); Bestill en seng og frokost Frokost og nyt hjemmelagede måltider og lokale tips (bedandbreakfast.com); Finn deg en idyllisk campingplass, som ofte gir feriestemning eller overnatter hos en venn eller et familiemedlem.  
  •  
  • Endelig, husk at du bor på et feriested, er ofte det beste - om ikke nødvendigvis det billigste - alternativet for visse ferier utover den typiske strandpakkeferien. For eksempel, hvis du planlegger en Disney World ferie, er det bare fornuftig å bo på et av de tilknyttede hotellene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Start med hotellsøkingen. Hvis du har bestemt deg for å bo på et hotell, er det best å begynne å bestille med kunnskap om at a) tidlige bookere ofte kan spare mye penger, b) prisene kan variere mye over to uker, og c) du Hotell søkemotorer, for eksempel TripAdvisor eller Hotels.com kan du enkelt sammenligne priser. Selv om Tripadvisor ikke tilbyr direkte bestilling eller spesialtilbud, kan du søke etter hotellrom basert på bestemte kriterier, for eksempel budsjett, parkering, inkludert frokost, gratis internett, distrikt, etc. I tillegg kan du lese anmeldelser av andre gjester. På Hotels.de kan du imidlertid bestille hotellrom på andre hotell- og reisesider. 
    
  • Husk: Testimonials på Internett kan være falske eller hvitkalkede, så vær forsiktig med ekstremt ensidige rapporter.
  •  
  • Hotels.com har et lojalitetsprogram for nye kunder. Hvis du bestiller 10 netter via nettsiden, vil du motta en gratis bonus natt.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vær fleksibel om plassering. Vurder å bo i en by eller nærliggende by når hotellprisene er betydelig lavere. Å bo i et forretningsområde kan også være givende som forretningsreisende kjører hjem i helgen. Hoteller i forretningsområder tilbyr ofte rabatter på vakre rom og suiter på de dagene. En annen måte å slå prisen på er å bytte hotell under oppholdet. Hvis ditt faktiske hotell er mye dyrere på lørdager og søndager enn på de første dagene av oppholdet ditt, kan du bestille på et billigere hotell i helgen.  
    
  • Når du reiser med familien, sammenlign priser for suiter og priser for separate rom. En to-roms suite kan være billigere enn to enkeltrom og fortsatt gi nok personvern.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vær oppmerksom på funksjonene. Hvis du velger et rom, bør du være oppmerksom på fasilitetene som tilbys. Hvis du reiser med kjæledyret ditt, er kjæledyr tillatt? Hvis ja, må du betale ekstra? Er det gratis internett for datamaskinen din? Har rommet et kjøleskap og mikrobølgeovn, slik at du kan ta vare på deg selv og spare mye penger i forhold til å spise ute? Er det et svømmebasseng? Hvis ja, er det et innendørs- eller utendørsbasseng, og passer typen av basseng på reisetiden din? Hvis du reiser med barn, er bassenget sannsynligvis en fri attraksjon på ferie. 
    
  • Noen budsjetthotell, som Hampton Inns eller Best Western, har forbedret tilbudet og har utstyrt hotellene med større badekar, salonger, kjøkkenkrok og separate soverom.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se etter hotelltilbud. Mange hotellkjeder har lojalitetsprogrammer som du kan bruke til gratis netter og oppgraderinger til bedre rom. Mange leverandører tilbyr også en best prisgaranti, d. h. Hvis du finner samme rom billigere på samme hotell med en annen leverandør, vil de sikkert møte deg i prisen. Spør også om familietilbud, for eksempel nedsatte måltider for barn eller romoppgraderinger. 
    
  • Samle kuponger og spesialtilbud fra reiselivs- og reisebrosjyrer, blader og fra nettsider til hoteller og lokale turistforeninger, etc.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vurder å kjøpe hotellrom. Kanskje du får rommet, kanskje ikke, men mange har allerede fått det. Dette alternativet er spesielt verdifullt når du reiser til USA. Besøk BetterBidding.com nettsiden, hvor du kan se hva andre reisende har betalt for et sammenlignbart hotellrom gjennom nettsteder som Priceline.com og Hotwire.com. Send inn ditt eget, lignende eller lavere bud, og vent for å se om det er akseptert.        
 12.  
             

    5      Reduser kostnaden for måltider  ,

    
   
 1.             1      Kjøpe matvarer i supermarkedet og lage mat for deg selv. Hvis du går til restauranten for hvert måltid, vil du tilbringe halvparten av feriebudsjettet på mat. Hvis du har kjøleskap eller isboks med iskrem (og kanskje til og med en mikrobølgeovn), dekk deg selv med mat som er lett å lage mat som maisflager, havregryn, ingredienser til smørbrød, frukt og rå spiselige grønnsaker, etc. Også kjøpe drinker , Du kan ta mat å spise før du går hjem og til og med pakke lunsj, snacks og kalde drikker på farten. 
    
  • Ta med et teppe og en Frisbee og organisere en piknik eller grill i parken. Disse billige, men morsomme aktiviteter kan enkelt integreres i ferien.  
  •  
  • Har restene pakket i restauranten og varm dem opp som en midnattsmat eller som en mikrobølge lunsj neste dag.
  •  
  • Hvis alkohol er en god ferie for deg, kjøp en flaske vin i supermarkedet. Unn deg et glass vin på rommet før du går til middag i stedet for å bestille et overpriced glass i restauranten for 10 €. Se etter restauranter og barer med happy hour.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spis brunsj, i stedet for frokost og lunsj. Hvis frokost på hotellet er overpriset eller ikke inkludert i prisen, eller du bare ikke liker det, kombinerer du frokost og lunsj for en fin brunsj. Du betaler bare for to måltider om dagen, ikke tre. Hvis du gjør dette på en ukentlig ferie hver dag og redd anslått € 12 per dag, bruker du € 84 per person per person på slutten av ferien. Med en familie på fem betyr det en besparelse på € 420 eller en flybillett.       
 4.  
 5.             3      Ta en stor, solid lunsj. Alternativt kan du lage lunsj hovedmåltid på dagen i stedet for middag. Så du sparer ikke bare mye penger på alkoholholdige drikker, men også maten selv. I de fleste byer koster de samme forrettene ca 30% mindre til lunsj enn om kvelden. Når du har lyst til å ha en matbit på sen ettermiddag, kan du enten pakke ut rester fra lunsjen eller ta en matbit på nærmeste supermarked. En sunn frokost og en god lunsj, kombinert med en lett middag, er også sunnere.        
 6.  
 7.             4      Gå til restauranter utenfor banket spor. Kostnaden for mat og drikke på turiststeder er alltid overpriset. Vanligvis trenger du bare å gå noen få gater for å finne billigere og ofte ferskere mat som gir deg et autentisk inntrykk av byen og dens innbyggere. Her er noen tips om hvordan du finner autentisk mat mens du unngår turistmassene.        
 8.  
 9.             5      Samle restaurantrabatter. Gå til nettsider som Groupon.de eller DailyDeal.de å få rabatter for restauranter og andre attraksjoner. Også med apps, for eksempel Foursquare eller Scoutmob, kan du finne engangsrabatter. Happy Hour Finder-appen viser alle nærliggende restauranter og barer med happy hour-spesialtilbud. For helligdager i USA kan du kjøpe gavekort online på Restaurant.com, skrive ut dem og deretter bruke dem i restauranten.        
 10.  
             

    6      Lavere utgifter på fritidsaktiviteter  ,

    
   
 1.             1      Informer deg grundig. Ved å bli fullt informert på forhånd, kan du spare deg litt tid og frustrasjon så snart du ankommer. Som en bivirkning vil du sannsynligvis også spare mye penger. Finn ut hva ferien din har å by på når det gjelder natur og kultur. Ta en titt på tilbudene og anbefalingene fra lokale kultur- og turistforeninger og andre offisielle nettsteder og les omtaler på Internett. Finn ut hvilke transportmidler du bør bruke i ditt feriedestinasjon, og hvilke tilbud og aktiviteter er gratis eller rabatterte og når.  
    
  • Finn ut om du kan bruke ekstra tjenester fra banker, kredittkort eller andre medlemsskap, f.eks. Gratis inngang til mange museer.
  •  
  • Samle kuponger for attraksjoner, fornøyelsesparker og andre arrangementer.
  •  
  • Besøk Groupon.de og DailyDeal.de jevnlig å ikke gå glipp av noen tilbud.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Chat med hotellpersonalet og lokalbefolkningen. Når du har pakket ut, spør portvakten for byens beste billige restauranter og anbefalinger om parkering og underholdning. På den måten får du mange førsteklasses tips, inkludert mye informasjon du ikke ville ha bedt om. Det samme gjelder samtaler med lokalbefolkningen. Du kjenner de beste hjørnene og en fin samtale gir deg sjansen til å bli kjent med destinasjonen mye bedre.       
 4.  
 5.             3      Få en leiebil. Som med hoteller og flybilletter, kan du spare penger ved å bestille tidlig nok. Hvis du planlegger å reise lange avstander med bil, bør du velge en pakke med ubegrenset kjørelengde. Lei din bil best fra en leverandør som ikke er representert i ankomsthallen på flyplassen. Stasjonene på flyplassen tar vanligvis høyere priser. Reserve den minste mulige bilen og bestem - hvis du vil - bare for en biloppgradering når du henter leiebilen. Før du kjøper leiebilens forsikringspakke, bør du avklare om din egen bilforsikring eller ditt kredittkort i tilfelle en ulykke også dekker leiebilen. 
    
  • Sammenlign daglige og ukentlige priser. Noen ganger er det billigere å leie bilen i en hel uke, selv om du bare trenger den i 5 dager.
  •  
  • Du kan spare penger ved å pakke din egen navigasjonsenhet. Hvis leiebilen - som så ofte - ikke er utstyrt med GPS, trenger du ikke å leie ekstra utstyr.
  •  
  • Søk etter kuponger i reisemagasiner, reiseseksjonen i avisen din, på leiebil nettsteder, etc.
  •  
  • Ring leverandøren direkte og be om spesielle priser og fordeler allerede eller i fremtiden.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Velg gratis eller rimelig transportmiddel. På ferie er den billigste transportformen selvfølgelig turgåing. Det gir deg også den beste muligheten til å snakke med lokalbefolkningen, utforske byen og ta bilder. De fleste byer har også offentlig transport, som t-baner, trikker eller S-Bahn-tog. Du kan få rutetidene enten direkte på stasjonene eller før du går ut på nettsiden til det lokale transportselskapet. Skriv ut bussplanene, hvis du også vil bruke bussene. Noen ganger er det en bussstur nødvendig for å bytte mellom metrolinjer. 
    
  • Offentlig transport er ideell for å komme seg rundt i feriestedet. Det er enkelt og rimelig. Så du vil kunne gjøre uten taxi rides (og tips) og en leiebil, som kan spare deg for mye penger. De fleste byer tilbyr også rabatter for eldre og studenter.
  •  
  • I motsetning til popular tro er offentlig transport også ekstremt trygt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gjør gratis ting. Ta gratis turer gjennom parker, botaniske hager, museer, kunstutstillinger og så videre. Besøk en gatefest eller en gratis konsert. Besøk gratis filmshow på kafeer eller parker. Svøm i havet, en innsjø eller en elv. Ta en sykkeltur gjennom en skog. Gå i de små gatene i byen. På Couchsurfing.com-nettstedet kan du til og med samarbeide med lokalbefolkningen som viser besøkende gratis, bare fordi det er morsomt å møte nye mennesker!        
 10.  
 11.             6      Ikke fall inn i en forbruksbonus. Det finnes flere måter å oppnå dette på: En metode er enkel, den andre er ganske vanskelig. La oss starte med de vanskelige metodene. La ditt kredittkort være hjemme når du handler på ferie. I stedet bare ta med et forhåndsbetalt kort som du tidligere har belastet for beløpet du har budsjettert for i feriebudsjettet. Eller, som det andre alternativet krever bruk av kontanter, ta kun så mye penger som du kan bruke i god samvittighet. Nøyaktig som med restaurantbesøk vekk fra turiststedene gjelder også her: utforske avliggende butikker, bakgårder, gatemarkeder, loppemarkeder, etc. 
    
  • Og husk alltid at kjøp i mange land er en del av det du trenger selvfølgelig for. Ha det gøy med deg!
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (48)      
Ferie populær:
Overlev en vulkansk utbrudd.

Reise spontant.

Ring Australia fra New Zealand.

Bytte penger i Russland.

Få en tilkoblingsflytur.

Pakke en reiseryggsekk.

Billig i business eller flyr første klasse.

Pakke for en tur til New York City.

Rett gjennom sikkerhetskontrollpunktene på flyplassen.

Beskyttelse av korallrev.

Reise spontant.

Reise med bare en pose.

Pak ryggsekken riktig for en vandretur.

Les et kart.

Planlegg ferien og vandre gjennom naturen med ryggsekken.

Finn vann i ørkenen.

Bruke Star Alliance Navigator til iPad.

Wrap bukser.

Å puste en brann i friluft.

Uttal Nevada.

Lag et vannfilter.