Home \ ferie
 

Kommuniser med folk fra andre kulturer.

 

For å bygge et godt forhold til mennesker fra andre kulturer, er det viktig å vite hvordan man kommuniserer verbalt og ikke-verbalt med dem. Du kan også forenkle ting ved å informere deg om kulturen og praktiserende toleranse. Hvis du kan gjøre det, kan du lære av folk fra andre kulturer og dele dine med dem.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      vedta en fleksibel holdning  ,

    
   
 1.            1      Informer deg om kulturen på forhånd. En liten kunnskap kan gjøre mye forskjell. Hvis du har tid før du reiser eller møter noen fra en annen kultur, lær du de grunnleggende tingene som er aktuelle eller upassende i den kulturen. Denne informasjonen finnes på Internett på ulike sider, på engelsk f.eks. på Nasjonalt senter for kulturell kompetanse.       
 2.  
 3.             2      Gå fra forskjeller. I forskjellige kulturer snakker man i forskjellige volumer, viser mer eller mindre klare følelser, forventer liten snakk eller ikke, eller det er andre forskjeller i kommunikasjonen. Når du kommuniserer med folk fra andre kulturer, regner med forskjeller, selv de som du kanskje ikke forstår.       
 4.  
 5.             3      Forstå hierarkier. Når du kommuniserer med en annen kultur, kan det være ukjente regler om det sosiale hierarkiet du ikke er vant til. Du er det f.eks. Sannsynligvis brukes til menn og kvinner som taler på likeverd, men kan møte noen fra en kultur der det er vanlig for menn i en slik situasjon å snakke mer. Eller kanskje du snakker med noen som forventer en yngre person å la en eldre en samtale mens man antar at folk i alle aldre kan snakke på like måte.       
 6.  
 7.             4      Direkte kommunikasjonsproblemer. Hvis du ikke forstår eller mistenker noen som din samtalepartner ikke forstår deg, så si det. Ikke vær uhøflig eller aggressiv, men forklar problemet. Dette er vanligvis bedre enn å etterlate et kommunikasjonsproblem uforklarlig, fordi det ellers kunne føre til enda større misforståelser senere. 
    
  • Hvis du er usikker på om du forstod noe riktig, si, "Jeg vet ikke om jeg forstod riktig. Kan vi gå over det igjen? ".
  •  
  • Hvis du mistenker at noen ikke har forstått deg, si, "La oss gå over det igjen slik at alle vet hva det handler om." Du bør også få personen til å forstå at hun kan stille spørsmål.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vær respektfull og tolerant. Hver kultur har sine egne verdier, overbevisninger og fordommer. Hvis du kommuniserer med noen fra en annen kultur, kan du merke tegn på det. Kommunikasjon handler imidlertid ikke om å fordømme folk på grunn av disse forskjellene. I stedet respektere dem for hva de er og tolererer dem. Du kan lære noe nytt. 
    
  • Selv om kulturelle forskjeller tydelig viser seg i kommunikasjonen, forbli tolerant og upartisk og ikke begynn å argumentere. Hvis du er tysk, så kanskje noen sier at tyskerne er så flittige. Da kan du si: "Det er riktig, de fleste tyskere tar sitt arbeid veldig alvorlig, og det er mange grunner til det. Fortell meg noe om hvordan du tenker på arbeid i din kultur. "
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vær tålmodig. Det kan være opplysende og givende å kommunisere med mennesker fra andre kulturer. Men det kan også være problemer. Anta at ikke alt er riktig forklart og fullt ut forstått. Vær tålmodig med andre og be dem om å være tålmodig med deg.                 
 12.  
             

  Del 2      Kommuniser verbalt  ,

    
   
 1.             1      Snakk tydelig om nødvendig, men ikke unødvendig høyt og ikke behandle andre som om de ikke ville forstå deg. Når du snakker høyere, forstår du ikke nødvendigvis bedre, og det kan bli vurdert uhøflig. Det samme gjelder for vanskeligheter som kommuniserer med folk fra andre kulturer: Ikke behandle dem som om de ikke var intelligente. Misforståelser oppstår noen ganger på grunn av kulturelle forskjeller, ikke på grunn av manglende intelligens.       
 2.  
 3.             2      Gjør riktig. Vær høflig og snakk med personen formelt til det er klart at dette ikke er nødvendig (for eksempel hvis en forretningsforbindelse forteller deg at du kan adressere ham ved hans fornavn). Avhengig av kulturen må du kanskje kontakte personen: 
    
  • Med for- og etternavn
  •  
  • Bare med etternavnet
  •  
  • Med Mr. eller Mrs. plus navn
  •  
  • Bruk formelle pronomen hvis de eksisterer på språket du kommuniserer med.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Polsk dine språkkunnskaper. Hvis du snakker med folk som snakker fremmedspråk, bør du lære noen få grunnleggende uttrykk på forhånd. Kanskje du ikke kan eller trenger ikke å snakke språket flytende, men du bør kunne gjøre noen ting. 
    
  • Dette inkluderer grunnleggende ting som: "Hei", "Vennligst", "Takk" og "Hvordan har du det? etc.
  •  
  • Har en bok eller elektronisk enhet med uttrykk og uttrykk som du trenger, men vet ikke.
  •  
  • Vær tålmodig når andre prøver å snakke på ditt språk.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Snakk på fremmedspråk hvis du er et minoritet på ditt språk. Prøv å gjøre det først eller best når du arbeider med folk som snakker et fremmedspråk. Selv om du ikke snakker mye mer enn "hei" og "hvordan har du det?" På ditt språk er en slik gest vanligvis verdsatt.       
 8.  
 9.             5      Unngå overdreven kollokvialisme eller obsceniteter hvis du ikke er helt kjent med kulturen. Hvis du ikke bruker uttrykk utover standarden, kan du kanskje ikke bare forstå deg, men du kan også høres opprørende. Siden samtalete og profane uttrykk kan være svært komplekse og kontekstuelle, er det best å la dem ut med mindre du er helt sikker på hvordan du bruker dem riktig.       
 10.  
             

  Del 3      Ikke-verbal kommunikasjon  ,

    
   
 1.             1      Gest med "åpne hender". I enkelte kulturer er bevegelser som pek med pekefingeren, og det gir OK-tegn og andre vanlige bevegelser støtende. Siden du ikke kan vite hvilke bevegelser som kunne bli misforstått, bedre gestikulere med åpne hender. Vis f.eks. med åpen hånd på noe, hvis du vil peke der.        
 2.  
 3.             2      Ta først en formell holdning. Hold føttene på gulvet, sett rett og ikke overbevisst med armene dine. Din holdning bør være mer eller mindre konservativ. Dette skyldes at visse holdninger kan anses som upassende. I noen kulturer, f.eks. som upassende å vise foten. Derfor bør du ikke vende bena dine slik at fotsålen er synlig.  
    
  • Hvis det er klart at en mindre formell holdning er i orden, så kan du ta det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kjenn regler for berøring. I noen kulturer er kroppskontakt mer hensiktsmessig i kommunikasjon enn i andre. Handshaking, f.eks. er mer akseptert i noen kulturer enn i andre.  
    
  • Ikke bry deg om en annen kultur aksepterer mer eller mindre kroppskontakt enn du er vant til. Unntaket er selvfølgelig når du føler at grenser er krysset. Hvis du føler deg ubehagelig, si det.
  •  
  • Generelt anbefales det at du holder kontakten tilbake når du arbeider med folk fra andre kulturer. Men hvis personen viser at de ikke har noe problem med det, kan du være mer åpen om det hvis du føler deg komfortabel med det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vet når øyekontakt er hensiktsmessig og når ikke. I noen kulturer anses øyekontakt i samtalen som et tegn på ærlighet og interesse. I andre kan han imidlertid anses å være litt respektfull, aggressiv eller et tegn på seksuell interesse. For andre kulturer er det et tegn på respekt, hvis man ikke ser i en foreldres øye når man snakker.        
 8.  
 9.             5      Anta at ansiktsuttrykk er forskjellige. Ansiktsuttrykk brukes forskjellig i forskjellige kulturer. Amerikanerne smiler for eksempel mens i andre kulturer dette ses som et tegn på overfladiskhet. Folk fra andre kulturer kan vise sterkere ansiktsuttrykk enn du er vant til (for å vise lykke, tristhet eller frustrasjon). Men det kan også være at ikke mye kan leses i ansiktet. 
    
  • Mye av kommunikasjonen er ikke verbalt, uansett hvilken kultur. Men du bør fokusere på innholdet i samtalen og stille spørsmål om nødvendig. Hvis noen er f.eks. Uventet å svare på uttalelsen med et smil eller en latter, kan du si, "Jeg mente virkelig det."
  •  
         
 10.  
 11.             6      Respekter den personlige avstanden. I noen kulturer er det vanlig å holde mer avstand enn i andre. Hvis du finner i samtalen at motparten din blir for nær eller holder for mye avstand, betyr det ikke nødvendigvis at personen bevisst legger deg for mye på bekkenet eller skiller deg ut av veien. Vær oppmerksom på ledetråder du får om avstanden fra personen og kommuniser så godt som mulig.       
 12.  
           Les mer... (19)      
Ferie populær:
Bygg et kuppeltelt.

Flyver forgjeves.

Pakke en reiseryggsekk.

Forbered deg på en langturflyging.

Camping på campingplassen.

Rul opp klær for å pakke.

Få et godt sete på flyet.

Pakke hjemmefra i en uke.

Bruk et knepetoalett.

Vær en god Airbnb vert.

Unngå å bli angrepet på gaten.

Lag en god figur på stranden.

Reise med fly.

For å gjenvinne et tapt element fra en Lyft bil.

Reise til Antarktis.

Overlev en Ripström.

Monter Survival Kit.

Bruk TripIt.

Sett inn en drakt.

Planlegg en tur til Bangkok.

Få den beste prisen når du bestiller hotell.