Home \ ferie
 

Unngå drukning.

 

Selv om ikke offentliggjort, er døden ved drukning en av de ledende årsakene til død fra utilsiktet skade, noe som fører til ca 10 dødsfall per dag alene i USA. Tragisk skjer dette ofte i nærheten av hjemmet - i 2012 skjedde 73% av dødsfall for barn under 14 år ved å drukne i en privat bolig. Dessverre kan mange drukningssituasjoner helt unngås ved å følge grunnleggende vannsikkerhetsstandarder. Enten du svømmer alene, ta vare på andre eller forberede bassenget trygt for familien din, er dette en kunnskap som er absolutt nødvendig.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Reduser sannsynligheten for å drukne deg selv  ,

    
   
 1.            1      Velg steder å svømme som har en badevakt. <# 71112> Regel nr. 1, for å unngå å drukne deg selv, er å ha "alltid" gode svømmere rundt deg når du svømmer, spesielt når du er i en vannkilde som du ikke vet. Sertifiserte livreddere er din beste venn når du svømmer; Tilstedeværelsen av dem har vist at dette har en seriøs og påvist effekt for å forhindre drukning. Livreddere er trent til å gjenkjenne svømmere som er i ferd med å drukne og handle raskt for å redde livet. Hvis du noen gang er helt sikker, må du bade i torgene hvor livvakter er på vakt.  
    I tillegg er det verdt å merke seg at trente livreddere skal vite hvordan de skal utføre en gjenoppliving, noe som betyr at de har potensial til å redde en svømmers liv, selv i farlige situasjoner når de mister bevisstheten i vannet burde.    
         
 2.  
 3.             2      Lær de grunnleggende svømmestrømmene. Å være i stand til å svømme kan selvsagt hjelpe deg å redusere risikoen for å drukne "veldig". For absolutt nybegynnere kan evner som krypestreng og treadingvann vise deg hvordan du beveger deg i vannet og flyter i det lett, noe som øker selvtilliten og tryggheten mens du svømmer. Ikke stole utelukkende på "hundestilen" for å hindre at du drukner. Dette er ikke like pålitelig eller energieffektiv som riktig svømmestrøm.  
    
  • Hvis du ikke er en sikker svømmer, tenk ikke å ta en svømmetur. Svømmelektene antas å redusere risikoen for å drukne med 88% hos små barn og kan også gi livreddende voksen kunnskap.  
  •  
         
 4.  
 5.                       3      Bruk kun sertifiserte flyter. Redningsvester og andre flyter kan hjelpe de som har dem til å holde seg flytende, selv om de er bevisstløse eller ikke kan svømme. Derfor er de en verdifull hjelp i og rundt vannet. I noen situasjoner kan disse flåtene til og med være juridisk nødvendig; i USA, f.eks. I mange stater må redningsvester bli båret på båter (eller minst en må være om bord per person). Disse redningsvestene må normalt ha blitt sertifisert av US Coast Guard og kontrollert for egnethet. Unngå sterke strømmer. Hvis du vanligvis svømte i kunstige bassenger, er det lett å glemme at vannet som ligger langt borte fra sivilisasjonen ofte har sterke naturlige strømmer. Hvis disse strømmene er sterke nok, kan de være svært farlige, spesielt for svake og uerfarne svømmere. Særlig farlige strømmer er "rip currents", sterke, hurtige strømmer som forekommer nær kysten og kan trekke svømmere inn i det åpne hav. Når du er på stranden, gjør deg klar til å se disse hyppige strømningsvarslene:  
    
  • En smal kanal med spesielt turbulent vann
  •  
  • Vann som klart har en annen farge enn det omkringliggende vannet
  •  
  • Uregelmessig Wave Motion
  •  
  • En linje av smuss eller alger beveger seg jevnt ut til det åpne havet
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ikke bli panikk når du skjønner at du har kommet inn i en slik strøm. I det usannsynlige tilfelle at du er fanget i en sterk strøm, kan det redde livet ditt hvis du vet hvordan du skal reagere på det på en intelligent måte. Selv om det kan være en skremmende opplevelse, prøv å ikke panikk; I så fall er det ikke lurt å la dine naturlige instinkter overtage deg. Det er bedre å kjempe mot strømmen enn å svinge ved 90 ° og svømme parallelt med kysten så hardt som mulig. Siden de fleste "rip currents" forekommer bare i relativt smale kanaler, vil du etter hvert komme ut og komme inn i roligere vann.        
 8.  
 9.             5      Når du innser at du mister kontroll, vil vannet sparke eller drive. Reaksjonen av folk når de innser at de drukner, er vanligvis å kjempe så hardt som de kan for å holde hodene over vann. Dessverre er dette en av de verste ting du kan gjøre når du drukner; det kan bruke opp energibesparelsene dine, dekk deg og gjør det vanskeligere å ringe etter hjelp. Vanligvis er det bedre å gå på vannet og bruke drift-let teknikken for å spare energi, slik at du kan prøve å komme til kysten eller ringe for hjelp.  
    
  • For å gå i vannet med beina, legg deg i en oppreist posisjon og bevege armene frem og tilbake for å stabilisere overkroppen. Når du gjør disse bevegelsene, beveger du beina som om du sykler for å holde deg på overflaten.
  •  
  • Når du er helt utmattet, kan en flyte hjelpe deg med å slappe av i vannet. Ta med ansiktet ned og utvide armer og ben, og få noen bevegelser for å holde deg på overflaten. Løft hodet når du trenger å puste.
  •  
  • Husk at du bare må holde munnen min ut av vannet for å puste Hvis du gjør en innsats for å holde ham ut av vannet, er dette vanligvis en sløsing med energi.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ikke bruk narkotika eller drikk alkohol. Når du går inn i vannet under påvirkning, er dette vanligvis en sikker måte å true deg selv på. Alkohol kan være et spesielt dårlig valg; Ikke bare påvirker det evnen til å ta avgjørelser og begrense bevegelsene dine, men det fører også til hypotermi (skade eller død på grunn av kulde). Imidlertid kan mange bivirkninger av legemidler være like ille eller verre, det er ikke en god ide å være under "noen" påvirkning fra et psykoaktivt stoff, så hold deg nykter når du går og svømmer.                  
 12.  
             

    2      Beskytt andre mot drukning  ,

    
   
 1.             1      Lær om gjenopplivning. Kardiopulmonal gjenopplivning er en svært viktig livreddende teknikk for alle som ønsker å tilbringe mye tid i eller på vannet. Med dette tiltaket kan en redningsmann sirkulere blodet til offeret og noen ganger gjenopprette åndedrettsfunksjonen. Mens denne teknikken ofte sparer drømmemannens liv, kan det også bidra til å forhindre død til redningsarbeidere ankommer. Kurs for å lære disse er vanligvis kortvarige og kan til og med gjøres online i dag, noe som gjør det enklere enn noensinne å skaffe seg de ferdighetene som trengs for å redde en persons liv.  
    
  • Hvis du ikke vet hvordan du skal utføre en HLR, anbefales det vanligvis at du bare bruker trykk på brystet, ikke de mer avanserte teknikkene for å fjerne luftveiene eller pusten. For å utføre brystkompresjoner, knel ved siden av offeret på en hard overflate og legg begge hender oppå hverandre på brystet. Bruk vekten av overkroppen (ikke bare armene dine) for å presse personens thorax ca 5 cm. Utfør kompresjonene med en hastighet på omtrent 100 per minutt til redningsmennene kommer eller personen gjenoppretter bevisstheten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg en badevakt eller vannvakt. Sannsynligvis den viktigste tingen for å sikre sikkerhet i vannet er å sørge for at noen alltid ser på svømmere i vannet, og at personen er klar til å hoppe inn i vannet med kort varsel. Trenede badevakter er selvfølgelig de beste vanntilsynsførerne, men selv en god svømmer kan være nyttig.  
    
  • Hvis vaktene dine er bekymret for at de ikke kan delta i moroa, dele dem i skift! La aldri noen som er full eller på annen måte påvirkes være tilsynsmannen; Å redde noen fra drukning kan være et spørsmål om sekunder, så du vil ikke ha en livredder med en langsommere reaksjon.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vær oppmerksom på hvem som har størst risiko. Personlig nivå, svømmekompetanse og vannsituasjoner bestemmer vanligvis om en person kan drukne eller ikke. Hvis du har et stort antall mennesker, er det mulig å observere den demografiske trenden med hensyn til mulig drukning; Visse typer mennesker har en høyere risiko for å drukne enn andre. Nedenfor er noen få forskjellige typer mennesker som statistisk kunne drukne i stedet for den gjennomsnittlige personen:  
    
  • Barn: Svært små barn (1-4 år) er spesielt utsatt for drukning. Faktisk er drukning ansvarlig for flere dødsfall enn noe annet, unntatt fødselsfeil hos 1-4 åringer.
  •  Menn: Menn forårsaker mer enn 80% av alle dødsfall fra drukning. Det er uklart om dette er fordi de er mer villige til å oppføre seg farlig, enten det skyldes biologiske evner eller fordi de bare foretrekker å svømme.  
  • Urban eller fattige minoriteter: I USA har enkelte sosioøkonomiske grupper en uforholdsmessig høy grad av drukne dødsfall på grunn av faktorer som manglende tilgang til basseng eller fritidsaktiviteter knyttet til vann , Afro-amerikanske barn mellom 5-19 druknet nesten seks ganger mer i svømmebassenger enn hvite barn.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Legg merke til sykdommer hos svømmere. Hvis en person har en medisinsk tilstand som begrenser eller på annen måte hindrer hans / hennes mobilitet i vannet, bør det rapporteres til bassengleder før svømming. Sykdommer som epilepsi kan gjøre en person hjelpeløs i vannet, for eksempel hvis de har et anfall, så livvakt må holde øye med disse menneskene. I tillegg må utstyret som trengs for en av disse sykdommene (for eksempel Epi-penner for personer med alvorlige allergier) være rask å reagere i nødstilfeller for et raskt og livreddende tiltak.        
 8.  
 9.             5      Vær oppmerksom på at drukning ofte er et stille fenomen. Drengning skjer vanligvis ikke som i en film; som en høy, voldelig og kaotisk kamp for å holde seg flytende. Faktisk, hvis noen drukner, kan de ikke holde hodet over vann for lenge nok til å ringe etter hjelp. Derfor er det vanligvis ingen advarselslyder at noen drukner. En person kan til og med drukne uten at folk rundt dem hører noe før det er for sent. Av denne grunn er det ekstremt viktig for livvakt at de ikke gjør oppmerksomheten vekk fra svømmerne de skal ta vare på. Lær følgende advarselsskilte om stille drukning:  
    
  • Stiv, oppreist kropp med armer ned mot vannet (ingen vinker eller rop om hjelp)
  •  
  • Den drukne personens manglende evne til å snakke (hun fokuserer på å puste)
  •  
  • Midlertidig kamp på overflaten av vannet etterfulgt av puste
  •  
  • Den drukne mannens manglende evne til å holde munnen konstant over vann
  •  
         
 10.  
             

    3      Gjør vannet trygg for barn  ,

    
   
 1.             1      La aldri barn svømme uten tilsyn. Det er ikke en god ide for alle å bade seg alene, men for barn bør dette være en ubestridelig regel. La aldri barn svømme uten tilsyn av voksne, enten på stranden, i bassenget ditt hjemme, i bassenget eller i vennens hjem. Selv små barn som har hatt svømmelektioner, er mer sannsynlig å drukne enn eldre barn som ikke gjorde det, så tilsyn er ekstremt viktig for å sikre barns sikkerhet til de blir modne, ansvarlige svømmere.  
    
  • Hvis du forlater barnet ditt med en barnevakt eller en tenåringsvakt, må du sørge for at de kjenner dine regler om det. Pass på at du påminner dem om at drukning ofte ikke er forbundet med hørbare varsellyder, og at visuell overvåkning er absolutt nødvendig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjør ditt basseng utilgjengelig. Faktiske barrierer mellom bassenget og barna dine kan ofte være nok til å holde dem ute hvis du ikke kan overvåke dem. Selv om disse kanskje ikke fungerer bra hos eldre barn, kan de ha en livreddende funksjon hos mindre folk som ikke forstår faren for uovervåket svømming. Nedenfor er noen enkle ideer om hvordan du sikrer ditt basseng for barn:  
    
  • Bygg et gjerde rundt bassenger i første etasje. Bruk avføring, trådgjerder og andre robuste materialer for å bygge en beskyttende barriere rundt bassenget ditt. Pass på at alle portene og dørene i gjerdet alltid er godt lukket etter svømming.
  •  
  • Fjern stiger fra bassenger som ligger over bakken. Hvis barna dine er for små til å klatre inn i et basseng uten stige, fjern bare stigen slik at de ikke kan klatre inn.
  •  
  • Bruk eventuelt en tarpe eller deksel til bassenget ditt. Mange bassenger og badestamper har harde lokk eller plast hetter. Disse brukes vanligvis til værbestandig bassenget når de ikke er i bruk, men de kan også være en god avskrekk for barn hvis de er sterke nok til å holde barna ut.
  •  
         
 4.  
 5.             3      La aldri lekebasseng ligge rundt. Barn har mindre lyst til å svømme uten tilsyn, med mindre de er konstant påminnet om at de har flotte, fargerike leker til deres disposisjon. Når du kommer tilbake fra stranden eller ferdig med å svømme i huset ditt, fjern alle lekebassengene fra bassengområdet og la dem være der barn ikke kan nå dem. Uten sine leker er utsikten over svømming mindre interessant.        
 6.  
 7.             4      Tenk på å la vannet stå ut av bassenget. Et sikkert skritt for å holde barna fra å drukne i bassenget ditt er å ta vannet ut av ligningen. Når bassenget er helt tomt, har barn mindre grunn til å gå uten tilsyn, og selv om de gjør det, kan de ikke drukne. Dette kan imidlertid være en vanskelig prosedyre hvis du ikke vet det, ring en rørlegger eller en erfaren bassengpersonell.  
    
  • Husk at noen bassenger kan skade gipset hvis du slipper vannet ut og blir utsatt for direkte sollys.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vær oppmerksom på at små barn kan drukne selv i grunt vann. Spedbarn og småbarn kan drukne i en dybde på 2,5 cm. Dessverre er dette ikke kjent med alle foreldre og seere. Derfor er det ekstremt viktig å ta vare på småbarn og babyer, uansett hva deres dybde er, inkludert badekar eller bøtter. Hvis du må gå bort av en eller annen grunn, ta din baby med deg; For eksempel kan tiden til å åpne en persons dør være nok til at en baby skal drukne.  
    
  • Ikke stol på badekarsseter for å holde barnet ditt trygt i badekaret. Det er mange måter som disse ikke kan fungere på; Sugekoppene kan komme løs fra karet eller babyen kan krype ut av setet.
  •  
         
 10.  
            Les mer... (17)      
Ferie populær:
Beregn en valutakurs.

Pakke for en campingtur.

Inviter venner til Lyft.

Ring Australia fra New Zealand.

Sjekk ut et hotell.

Grab bras.

Se bra på passbildet ditt.

Urinere som kvinne mens du står.

Bruk TripIt.

Billig mat i New York City.

Kontroller flyreservasjoner.

Unngå kvalme mens du leser i bilen.

Billig i business eller flyr første klasse.

Ha det gøy i et hotellrom.

Forbered deg på en langturflyging.

Gi veibeskrivelse.

Pakke som en tenåringspike for en flytur.

Reise med tog fra Singapore til Bangkok.

Ikke kjeder deg i ferien.

Se bra på passbildet ditt.