Home \ ferie
 

For å overleve en brann på et hotell.

 

Selv om hotellbranner er ansvarlige for bare en svært liten prosentandel av brannrelaterte dødsfall, er det potensial for massivt tap av liv når en slik stor brann bryter ut. Hoteller er en spesiell brannrisiko fordi de er fulle av folk som kanskje bare sover og sannsynligvis ikke er kjent med omgivelsene. Brannen kan spre seg raskt gjennom hotellet korridorer og flykte gjennom et vindu kan være dødelig fra høyere etasjer. Sikkerhetsforanstaltninger som sprinklere og brannmurer er obligatoriske i mange deler av verden på hoteller og har spart tusenvis av liv. Men kunnskap kan redde liv også. Jo mer du vet om å håndtere et hotellbrann, jo bedre er sjansen for å overleve.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Øk sjansene for overlevelse ved å forberede  ,

    
   
 1.            1      Pakke for å overleve. Ta med lommelykt og muligens en batteridrevet røykvarsler. Dette kan virke som for mye av en god ting, men disse tingene koster ikke mye og tar ikke mye plass i bagasjen din. Organiser i stedet for å lide smerte. Lommelykten kan redde livet ditt hvis du må flytte raskt gjennom en mørk korridor eller et mørkt trapphus og finne deg rundt, og røykalarmen kan varsle deg om å brenne mens du sover.  
    
  • Kontroller batteriene på alle disse elementene før de forlater. I de fleste deler av verden er røykdetektorer påkrevd på hotellrom, men når var siste gang du testet en?
  •  
  • Hvis du ikke tar med en røykvarsler, må du sørge for at røykvarsleren fungerer i rommet ditt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få et rom på hotellets nedre etasjer. Når en brann bryter ut, bør du forlate bygningen så snart som mulig. Dette kan være vanskelig hvis rommet ditt ligger på de øverste etasjene i et høyhus. Når du gjør reservasjonen, be om et rom i første etasje eller i nærheten av det. Hvis du ikke kan gjøre dette under reservasjonsprosessen, be om det når du sjekker inn. Hvis du befinner deg i et jordskjelvområde, kan dette tiltaket være nyttig.        
 4.  
 5.             3      Husk dine rømningsruter når du kommer til hotellet. Hvis en brann brøt ut i hjemmet ditt, ville du sikkert vite den beste måten å komme seg ut og du vil sikkert finne veien i fullstendig mørke. Hvis du ikke kan gjøre det på ditt hotell, risikerer du livet ditt.  
    
  • Vennligst spør i resepsjonen for et kart over hotellet. Hvis du ikke kan få en billett i resepsjonen, kan du finne en på innsiden av rommet ditt døren, avhengig av hvilke områder du reiser.
  •  
  • Se kartet så snart du kommer til rommet ditt og finn nærmeste avkjørsel. Finn deretter de alternative utgangene. Eliminer de potensielle rømningsruter fra rommet ditt til utenfor bygningen, teller antall dører mellom rommet ditt og utgangene, og merk eventuelle uvanlige funksjoner som kan hjelpe deg med å finne veien rundt. Kontroller potensielle farer eller hindringer underveis, og kontroller at utgangsdørene er åpne. Ikke vær redd for å bruke heisen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontroller noen viktige funksjoner i gangen og rommet ditt. Hvis en brann plutselig bryter ut, kan du ikke lete etter visse funksjoner i bygningen. Hvis du gjør det på forhånd, sparer du tid og reduserer handlingsplanen din i tilfelle brann til instinkt snarere enn analyse.  
    
  • Finn ut om trappene er låst bak deg. Hvis de gjør det, kan du bli fanget i trapperommet når det er fylt med røyk, så du bør ta ekstra forsiktighet før du forplikter deg til dette alternativet.
  •  
  • Kontroller at vinduene i rommet ditt er åpne. Hvis de ikke gjør det, kan du finne noe i rommet ditt som du kan kaste gjennom vinduet. Visualiser hvordan du vil rømme gjennom vinduet, og legg merke til takkanten eller brannstiger som kan hjelpe deg. To kuler gir vanligvis et rimelig trygt hopp, selv om risikoen for skade fortsatt er høy, men hvis vinduet var din eneste rømningsrute og du var i umiddelbar fare, må du kanskje risikere et hopp fra en høyere høyde. Du kan lære å overleve et fall fra høyden.
  •  
  • Finn brannslukkere og brannalarmer og sørg for at du vet hvordan du bruker dem.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sett romnøkkelen og lommelykten i skoene dine før du legger deg til sengs. Hvis du trenger å forlate rommet ditt under en brann, bør du være sikker på at du tar nøkkelen og lommelykten med deg, og mens du ikke bør kaste bort tid på dressing, kan sko gjøre flukten enklere. Hold dem sammen og forhåpentligvis husk dem.  
    
  • Hvis hotellet har flere taster for forskjellige dører, må du kontrollere hvilke nøkler som åpner hvilke dører og merker dem om nødvendig.
  •  
  • Ta alle nøklene med deg når du forlater rommet ditt, da du kanskje ikke kan gå gjennom noen dører uten dem. Du kan finne ut at du er tryggest i rommet ditt, og du vil trenge nøkkelen til å komme deg inn igjen.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Diagnose situasjonen  ,

    
   
 1.             1      Legg alt bak når du oppdager røyk eller brann. Hvis du trenger å komme deg ut av hotellet, ikke bekymre deg for dine personlige eiendeler. Hvis du har din hotellnøkkel og lommelykt, har du alt du trenger. Ingenting annet er viktig. Materielle eiendeler er ikke verdig at du risikerer liv og lemmer.  
    
  • Hvis ingen alarm lyder, se etter brannalarmen og utløs den. Hvis rommet ditt ikke har brannalarm, ikke gå inn i hallen nå, bare for å utløse den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hold deg nær bakken når du flytter. Så snart du oppdager tegn på brann (inkludert lyden av din røykalarm eller brannalarm), prøv å holde deg nede. Du kan ikke legge merke til røyk med en gang, men selv en liten mengde giftig røyk kan gjøre deg uføre. Det er best å holde seg nede. Røyk og varme stiger opp, noe som betyr at den blir lengre lenger fra bakken.        
 4.  
 5.             3      Føl deg ved døren med håndens rygg. Ikke åpne døren uten å først føle det. Baksiden av hånden din er svært følsom for varme, og hvis du bruker den, risikerer du ikke å brenne din håndflate eller fingertuppene. Hvis døren eller dørhåndtaket er varmt, vil brannen sannsynligvis være rett utenfor. Hvis ikke, åpne ikke døren.  
    
  • Selv om døren ikke er varm: Gjør deg klar til å smelte døren fort om nødvendig. Åpne sakte døren med en stabil hånd, bare en sprekk. Trykket fra brannen kan utøve kraft på døren slik at den åpnes når det ikke er gjort noe riktig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontroller telefonen. Hvis du kan ringe, la resepsjonisten vite hvor du er. Hvis du ikke kommer til resepsjonen, kan du prøve å ringe brannvesenet eller ringe det lokale nødsamtalen for å fortelle deg hvor du er. Heng et ark eller plagg ut av vinduet som et signal for redningsmennene.        
 8.  
             

    3      Planlegg en sikker flukt  ,

    
   
 1.             1      Hold deg i rommet ditt når brannen i hallen blokkerer utgangene eller når gangen er fylt med stor røyk. Selv om det ikke er flammer, kan tykk røyk drepe deg. Derfor er du sannsynligvis bedre i å bo på rommet ditt så lenge rommet ditt ikke brenner eller er også fylt med stor røyk.  
    
  • Hvis det er røyk i rommet ditt, åpner du vinduene og slår på badet, hvis det er noe.
  •  
  • Plasser våte håndklær på bunnen av døren og rundt andre sprekker rundt døråpningen. De våte håndklær vil bidra til å holde røyken ut av rommet.
  •  
  • Fyll badekaret med vann. Bruk en isbøtte, søppelkasse eller koffert for å kaste vann på døren, på andre varme overflater, eller på en lokal brann i rommet. Hvis du har brannslukningsapparat i rommet, eller hvis du er i stand til å komme ut av gangen uten fare, må du holde den praktisk og klar til bruk.
  •  
  • Lag en maske ved å vaske et håndkle eller plagg og knytte det rundt nesen og munnen. Husk at innånding av røyk er dødelig, og de fleste tilfeller i en brann er forårsaket av innånding av røyk eller giftig gass. Gjør alt du kan for å redusere mengden røyk du blir utsatt for.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Klatre ut av vinduet og hoppe hvis det ikke er farlig. Hvis du har et rom i første etasje, kan du sannsynligvis bare klatre ut av rommet og få deg til sikkerhet. Husk at du ikke bør prøve å hoppe ut av et rom som er høyere enn to historier, med mindre livet er i umiddelbar fare. Du bør heller ikke hoppe hvis du ser farlige hindringer under vinduet ditt eller om det er brann utenfor vinduet ditt. Hvis forholdene er riktige og du er sikker på at du ikke trygt kan forlate bygningen gjennom korridorene, ikke nøl med å bruke vinduet. Ellers vent på redningsmennene så lenge som mulig før du hopper ut av et vindu.  
    
  • Hvis det er brann eller røyk utenfor vinduet, lukk vinduet, rive gardinene og flytt brennbare gjenstander bort fra vinduet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Flytt til neste utgang hvis korridoren virker trygg. Ta med nøklene, lommelykten og masken av en fuktig klut. Lukk døren bak deg. Å lukke døren vil bidra til å holde røyken ut av rommet, noe som kan bidra til å redde livet ditt hvis du må gå tilbake til rommet.  
    
  • Hold deg nede. Selv om det er enda den minste mengden røyk eller når det er mørkt og du ikke vet om det er røyk, kan du rive på gangen. Det er viktig å forstå at selv om luften i nærheten av bunnen kan bli inhalert med omtrent halvveis potensialet, kan et giftig luftpust som lurer litt høyere, inkomplisere deg og til slutt drepe deg. I tillegg kan signifikante temperaturforskjeller innen noen få centimeter forekomme vertikalt. Du kan kanskje ikke vite om luften over deg er giftig eller overopphetet til du inhalerer den. Da kan det være for sent. Hold deg nede.
  •  
  • Hold deg nær veggen mens du går deg gjennom korridoren. Vegggen kan være din guide gjennom hallen, så prøv å holde kontakten med den. I tillegg kan andre hotellets gjester løpe ned i hallen og er mer sannsynlig å bli trampet ned hvis du går i midten av stien.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tell dørene til utkjørselen og hold deg på samme side av korridoren som utgangen. Hvis du har planlagt en rømningsrute når du sjekket inn, bør du vite hvor mange dører du må passere, og du vil kunne finne utgangen, selv om du ikke kan se noe.        
 8.  
 9.             5      Ta trappene for å forlate bygningen, med mindre trapphuset er fylt med røyk. Bruk ledestangen til å veilede deg og bidra til å holde standen din. Hvis tunge røyk trer opp trappen, har du ikke annet valg enn å finne en annen utgang eller gå tilbake til rommet ditt. Ikke prøv å løpe gjennom røyken med mindre din retur er blokkert. Røyken er sannsynligvis ekstremt giftig, og du vet ikke hva du kan forvente ned trappene.  
    
  • Hvis du går ut er umulig, så gå tilbake til rommet ditt eller takutgangen. Hvis du oppdager at flammer eller tung røyk blokkerer banen din etter at du har gått ned i trapperommet, kan du enten prøve å komme tilbake til rommet ditt eller til utgangen på taket, hvis det er tilgjengelig.
  •  
  • Ikke alle trapper har en utgang til taket, og selv om du kan komme på taket, vær oppmerksom på at ikke alle brannvesener kan ha en stigebil eller et helikopter for å nå deg. I tillegg kan uttaket lukkes på taket. Hvis du har sjekket det før, bør du vite om en utgang er tilgjengelig.
  •  
  • Hvis du ikke er sikker, prøv å komme tilbake til rommet ditt, hvor du enten kan vente på redningsgruppene eller prøve å hoppe ut av vinduet. Hvis du er fanget i trapperommet, eller hvis veien tilbake til rommet ditt er usikkert, så håper du kan komme på taket. Når du kommer dit, lukk døren bak deg for å unngå en skorsteinseffekt som gjør at brann og røyk beveger seg raskere.
  •  
  • Forvent redningsmennene på vindsiden av taket. Prøv å signalisere brannmennene og vent på at de kommer til hjelp.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Søk øyeblikkelig legehjelp. Selv om du har det bra etter flukten, kan du bli skadet eller lide komplikasjoner ved røyking eller brannskader. Etter den adrenalinbelastede opplevelsen du bare gikk gjennom, kan du ikke engang merke til en livstruende skade.        
 12.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

      

                 
Ferie populær:
Finn ut en bolig.

Sett inn en drakt.

Se bra på passbildet ditt.

Billig mat i Las Vegas.

Skal betales for reise.

Bestill et fly.

Adresse til postkort.

Unngå kvalme mens du leser i bilen.

Kjøp en pistol i Michigan.

Finn et billig fly til London.

Bruk TripIt.

Rett gjennom sikkerhetskontrollpunktene på flyplassen.

Organiser verdenstur.

Klargjør riktig i Miami.

Lys et bål.

Planlegg en tur til Bangkok.

Få en tilkoblingsflytur.

Hos en pjokk under en flytur.

Overlev en Ripström.

Pakke for en tur.

Pakke som en tenåringspike for en flytur.