Home \ ferie
 

Reiser med pacemaker.

 

En pacemaker er en implantasjon som er kirurgisk implantert i en pasients thorax for å kontrollere et unormalt hjerteslag. Pacemakere brukes ofte til å behandle hjertesykdom, som arytmi, hvor hjertet slår i en unormal rytme, for sakte eller for fort. Enheten sender en elektronisk puls som regulerer hjerteslag og styrer blodet som pumpes gjennom pasientens kropp. Pacemakere kan være midlertidige eller permanente, og moderne versjoner kan produsere data om pasientens vitale tegn. Pacemakere er elektroniske enheter, men noen versjoner er dekket av metall. Når du planlegger en tur, er det viktig å følge en protokoll for usynlige funksjonshemninger.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Spør legen din om pacemakeren inneholder metall. Noen versjoner inneholder ikke metall og gir ingen problemer når du går gjennom sikkerhetsanleggene på flyplassen.       
 2.  
 3.             2      Spør legen din om et offisielt kort som angir at du har en implantert pacemaker. Disse kortene er offisielle og utstedes vanligvis av legekontor eller produsent av pacemakeren. De informerer sikkerhetspersonell om skjult metall i kroppen.        
 4.  
 5.             3      Vent en rimelig tid etter implantasjon for reise. Avhengig av din alder, kan dette være mellom 6 måneder og 1 år, selv for lange reiseruter. Spør legen din når du reiser igjen.        
 6.  
 7.             4      Snakk med legen din før du reiser for turen. Spør legen dersom du bør unngå bestemte aktiviteter. Få også råd om hva du skal gjøre hvis enheten ikke fungerer som den skal, og du er borte fra sykehuset.        
 8.  
 9.             5      Bestill en billett for funksjonshemmede. Dette er en god ide om du reiser med fly, tog eller båt, da du informerer reisebyråer om at du har medisinske problemer. Du kan spesifisere om du trenger rullestol eller ikke.        
 10.  
 11.             6      Fortell flyplasspersonalet på forhånd hvis du har en metallbelagt pacemaker og vis kartet. Du vil sannsynligvis bli flyttet til et annet sted i kontrollrommet der de bruker en stab til å sørge for at stedet over hjertet ditt er det eneste stedet hvor du bærer skjult metall.  
    
  • Det er rapporter om at metalldetektorhytter kan påvirke pacemakere eller implanterbare hjertefrekvens defibrillatorer (ICD). Av denne grunn er en stang foretrukket. Det er ikke noe bevis for at miljøet på et fly påvirker en pacemaker i motsatt retning.
  •  
  • Hvis legen din har fortalt deg at både metalldetektorstenger og hytter kan påvirke pacemakeren din, så be sikkerhetspersonell til å skanne etter at de har vist ditt pacemaker ID-kort.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Sett et lite håndkle i brysthøyde rundt setebeltet når du reiser lenge i en bil. Arvevev er følsomt for langvarig trykk, og dette kan lindre ubehag.        
 14.  
 15.             8      Spør om det er et sikkerhetssystem på feriestedet ditt. Disse kan forstyrre pacemakere og bør slås av før du går inn i et hus eller hotell med denne typen system. Informer personalet, familie og venner til tiden.        
 16.  
 17.             9      Pass på at pacemakeren din kan utløse sikkerhet i butikker og biblioteker. Ikke vær i disse portene. Gå tilbake til butikken eller biblioteket og vis vaktene ditt pacemakerkort og, hvis nødvendig, la dem kontrollere deg.  
    
  • Hold deg aldri i nærheten av store elektroniske enheter. Dette kan være en enhet i et museum eller til og med et stort høyttalersystem. Disse enhetene kan forstyrre pacemakere.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Be om en liste over steder som kan reparere pacemakeren din under reisen. Produsenten av enheten, som Medtronic, har informasjon på sitt nettsted med adresser til sykehus og lokale leger som kan hjelpe deg med å reparere pacemakeren når du blir syk.                  
 20.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Ferie populær:
På svensk elsker jeg deg.

Endre penger.

Sjekk ut et hotell.

Forny et amerikansk pass.

Pakke for en campingtur.

Skriv en referanse til sofa surfing.

Forny et busspass.

Reise til Japan på et budsjett.

Camping.

Bruke Star Alliance Navigator til iPad.

Spis billig i Paris.

Pakke posene dine.

Går etter et minimalistisk telt.

Reise spontant.

Bruk et kart.

Se bra på passbildet ditt.

Nyt sommerferien (for tenåringer).

Kjøring i Storbritannia.

Overlev en flyulykke.

Organiser verdenstur.

Reise til Antarktis.