Home \ ferie
 

reiser spontant.

 

Reise kan være en hyggelig, bekymringsløs opplevelse, men mengden planlegging og forberedelse som vanligvis går foran reiser, kan gjøre det som mer arbeid enn det er verdt. Hvis du vil reise uten å måtte gå i store lengder, kan du prøve å reise spontant. Å reise spontant kan åpne døren for nye opplevelser du ikke ville ha deltatt på andre steder. Men du må også være åpen for sporadiske uhell, gå seg vill eller vandre rundt og stole på lokale råd og støtte.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Ankomme på ditt reisemål  ,

    
   
 1.            1      Bestem hvor du vil gå. Selv om ideen om å bare vise seg på en flyplass og kjøpe en billett umiddelbart høres ut som moro, er det urealistisk og sannsynligvis ganske dyrt. Bestem om du vil reise innlandet eller i utlandet, og velg deretter en by, flere byer eller en region du vil reise til. På dette tidspunktet bør du også vurdere din økonomiske situasjon: hvor lenge har du råd til å reise? Internasjonal reise koster ofte mer enn å reise i sitt eget land, selv om økonomiske valg også kan spare deg for mye penger i utlandet.  
    
  • Hvis du for eksempel er interessert i å besøke Nord-Italia, kan du tilbringe en hel uke i en storby som Venezia, eller dele tid i flere byer som Venezia, Pisa, Firenze og Milano.
  •  
  • Hvis du reiser utenlands, kan det hende du må søke om reisevisum for det landet. Det kan ta en stund for visumet som skal utstedes. Kontakt ambassaden til landet du ønsker å besøke for å finne ut om du trenger et reisevisum og hvordan du søker om dette dokumentet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestem om du skal reise alene eller med andre. Å reise spontant kan være en suksess og en fornøyelse, uansett om du reiser som en del av en gruppe (eller et par) eller ikke, men enkeltreisende trenger vanligvis å tenke mer om deres sikkerhet. Hvis du reiser alene, sørg for å bestille et hotell hvor resepsjonen er åpen 24 timer i døgnet, slik at du kan komme sent, og holde deg i åpne offentlige steder om natten. Det er også en god ide å komme i kontakt med en venn eller et familiemedlem hjemme som vet om din reiserute.  
    
  • Uansett om du reiser i en gruppe eller alene, unngå å ha iøynefallende smykker eller klær, og alle i gruppen din skal ha mer enn én type offisielt identifikasjonsdokument (for eksempel pass og førerkort).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg en bolig på et sentralt sted. Å være midt i en by eller en region gir deg tilgang til mange kulturelle og lokale arrangementer og steder, inkludert teatre, konsertsteder, restauranter og barer, museer og andre steder å besøke. Hvis du har pakket opp posene dine i en by, kan du planlegge å bli et par dager; Du kan legge planen åpen og spontant besøke interessante steder. Hvis du velger å reise mellom byer eller regioner på reisen, kan du prøve å angi en sentral plassering for hver destinasjon.  
    
  • For eksempel, hvis du befinner deg i utkanten, i et landlig område eller i en liten by, er det mye vanskeligere å finne steder du kan spontant reise til og besøke.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Reiselys. Ingenting kan komplisere en spontan reise så mye som store mengder bagasje. Med mindre du har grunn til å ta med mange poser - for eksempel hvis du reiser i kaldt klima eller trenger å bære teknisk utstyr, bør du prøve å reise med bare en pose. Pass på at det er en pose som passer i bagasjestativet over seter i et fly, slik at du ikke trenger å gi opp på et øyeblikk, spontan flytur. Ta med de grunnleggende klærne og skoene, og ikke noe trivielt.  
    
  • Med bare en pose kan du reise raskt fra en by eller en annen til en annen, og du kan bruke hvilken transportform du vil ha: leie et fly, tog, bil eller lastebil, fottur, sykkel eller bare å kjøre.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Begrens planlegging på stedet  ,

    
   
 1.             1      Planlegg bare én hendelse per dag. Tanken om å være i et merkelig miljø og å ha ingenting planlagt kan være skummelt, så gå om din spontane tur planlegging på forhånd på daglige turer og gjør deretter to uplanlagte ting. Så du kan gi orden til reisedagene uten at planen er overfylt.  
    
  • For eksempel planlegge en betydelig kulturell opplevelse per dag. Hvis du er i Roma, kan du besøke Colosseum, hvis du er i Paris, planlegger du et besøk til Louvre.
  •  
  • Så gjør du noe spontant som du har lyst til å gjøre. Sitt i en kafé og se på folk som går forbi, gå til et lokalt marked, gå til et nærliggende museum eller gå tur eller rafting i naturen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spør lokalbefolkningen for deres råd. Hvis du finner det vanskelig å finne en aktivitet i en bestemt by eller region, eller bare se etter en reiseopplevelse som du ikke finner på ditt bosted, kan du spørre lokalbefolkningen for råd. Lokalbefolkningen kan fortelle hvilke nabolag som er verdt et besøk, om det finnes insider tips i denne byen eller regionen som fremmede ikke er klar over, eller om et populært turistmål lever opp til sitt rykte eller ikke. Spørsmål for eksempel: 
    
  • "Jeg bruker noen dager her og har ingen plan for min tur. Er det noen steder jeg tror du burde besøke, bortsett fra de store turistattraksjonene? ​​"
  •  
  • Hvis du er åpen for noen form for spontan opplevelse i det området du besøker, kan du be lokalbefolkningen om deres favoritt tidsfordriv ute (vær tillater). Du vil sannsynligvis få anbefalinger for et sted å vandre, kanskje fiske, svømme, fugletitting eller terrengsykling.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Unngå å stole på gjennomgangsporter. Sider som TripAdvisor og Yelp kan være nyttige, men hvis du reiser spontant, er det best å ikke holde fast ved å vurdere portaler. Å stole for mye på disse sidene vil gjøre reisen for gammel og falmet, og du vil sannsynligvis finne deg selv på turiststeder som ikke er av stor interesse eller variasjon.  
    
  • Unngå gjennomgangssider vil gi deg flere muligheter til å finne underholdende overraskelser, da du vil bruke din egen lokale intuisjon og ratchets for å finne interessante destinasjoner
  •  
  • Noen ganger turistattraksjoner injisere anmeldelser for å tiltrekke seg kunder. En høy betydning kan derfor ikke tilsvare sannheten.
  •  
  • Gå til turiststeder for å få flere skjulte regionale insider tips. En fordel ved å besøke en "turistfelle" er at lokalbefolkningen (bartender, reiseguider, servitører, hotellkonsulenter, butikkere, drosjesjåere, etc.) forventer utestengere - og disse menneskene er ofte gode guider til lokalbefolkningenes favorittsteder.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Søk etter siste liten-tilbud. En annen fordel med å reise spontant er at planene dine kan justeres med en relativt kort melding for å imøtekomme gode tilbud eller rabatterte attraksjoner. En eller to ganger om dagen, hvis du har en internettforbindelse, kan du sjekke på sider som Groupon eller på lokale nettsteder hvis det er noen avtaler nær deg. Med denne tilnærmingen kan du spare penger, og det kan gi deg muligheter til å delta i hendelser som du ellers ikke ville ha opplevd. 
    
  • Du kan også søke etter last minute-tilbud på hoteller via Priceline, HotelTonight, HRS, Trivago, Hotel.de, Hotel.com.  
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Foreta Spontane Reisebeslutninger  ,

    
   
 1.             1      Være åpen for uventede og planendringer. Når du reiser spontant, må du bare gjøre noen små ulemper: du vil ikke kunne finne overnatting til sent på kvelden, et sted som en lokal har rost, er skuffende, eller stien du valgte er stengt sesongmessig. Se disse frustrerende situasjonene som muligheter i stedet for skuffelser.  
    
  • For eksempel, hvis en restaurant ikke virker behagelig, kan du gå og gå gjennom et nabolag med mange matledd inntil du finner en bedre. Hvis du ikke kan tilbringe dagen, ta en bil og kjør gjennom landet i stedet.
  •  
  • En av de største fordelene ved spontan reise er at uventede planendringer er en del av normen. Hold deg fri og finn venner der reisen tar deg.
  •  
  • Å være åpen og fleksibel gjør det mulig for deg å få mest mulig ut av ferien din. En stiv tidsplan hindrer deg i å bruke mindre tid på mindre interessante steder og holde seg lengre hos andre.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Nyt å gå eller miste veien. Planlegg å tilbringe litt av reisetiden, bare rusle gjennom områdene i en by eller på landsbygda. Dette kan lede deg til interessante lokale markeder, butikker, restauranter og naturskjønne utsikter som du sannsynligvis ikke ville ha funnet hvis du ikke hadde spontant vandret av. Å åpne dine reiseplaner til det uventede vil gi deg uventede funn og en følelse av uavhengighet.  
    
  • Hvis du virkelig går seg vill, vær så rolig. For de områdene som ikke virker trygge eller ubehagelige, bruk telefonen eller bykartet for å finne veien tilbake til hotellet eller vandrerhjemmet. Hvis du går seg vill i en by, ring en taxi (eller finn noen som kan ringe en til deg).
  •  
  • Det er viktig å vurdere sikkerhetsproblemer når du går gjennom en utenlandsk by eller region. Hvis du føler deg ubehagelig i et nabolag, så stol på ditt instinkt og la det gå. Ha alltid en ide om hvor langt du er fra hotellet eller vandrerhjemmet med bil, og unngå å gå seg vill i områder uten telefon eller Internett-tilkobling.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk lokale arrangementer og festivaler. Du finner mange av dem i lokale reklamebrosjyrer eller ukentlige aviser, som inkluderer en liste over kommende konserter, forestillinger, screenings og teaterforestillinger, og annen form for lokal underholdning som du ellers ikke ville finne. Disse hendelsene vil vanligvis ikke tiltrekke seg mange turister, så din spontane reise vil få en autentisk, lokal berøring.  
    
  • Lokale arrangementer kan være store konserter eller musikkfestivaler, lokale helligdager (som døde dagen), religiøse helligdager, kulinariske festivaler, sportsarrangementer og mye mer.
  •  
  • På den annen side kan store helligdager, festivaler og feriehelger øke reiseutgifter eller øke overbelastning på gatene. Etter hvert som befolkningen i en by øker - for eksempel under en musikkfestival - vil hotellrom og herberger bli mindre og dyrere.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spørsmål om gruppetilbud. Når du reiser med en gruppe, kan mange steder, inkludert hoteller, teatre, idrettsstadioner, dagsturer og konsertsteder, være forberedt på å tilby deg billigere priser når du tar med flere betalende kunder. Hvis du har kommet til en by eller en region, kan du spørre (eller sjekke ukentlig avis) hvis du kan forhandle en gruppepris for en forretningsvirksomhet. 
    
  • Hvis du planlegger på forhånd, kan du ordne en gruppekort for hotellet gjennom nettsteder som HotelPlanner eller til og med direkte gjennom hotellets nettside.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                Les mer... (10)      
Ferie populær:
Planlegg en tur til New York City.

Nyt sommerferien (for tenåringer).

Bestill et fly.

Skriv en referanse til sofa surfing.

Spar penger på ferie.

Utvandrer til Canada.

Legg igjen en anmeldelse på Airbnb.

Flyr med baby eller småbarn.

Bruk Inneboksens innboksen på sofaen surfing.

Få amerikansk statsborgerskap.

Charge Salik.

Hvordan pakke en håndbagasje.

Nyt sommerferien (for tenåringer).

Lag et bål.

Japansk statsborger blir.

Behandle Sandflea biter.

Få den beste prisen når du bestiller hotell.

Reise med tog fra Singapore til Bangkok.

Urinere på en reise.

Nyt sommerferien (for tenåringer).

Reise med bare en pose.