Home \ ferie
 

Forberedelse for internasjonal reise.

 

Reiser utenlands? Planlegg på forhånd. De fleste destinasjoner krever bare noen uker med forberedelse, men avhengig av visum og vaksiner må du tillate noen måneder. Finn ut nøyaktig hva du trenger for å få og organisere for reisemålet ditt.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Har du en Reisepass ? For å få et reisepass, trenger du 2 passfotografier, fødselsattest og ditt ID-kort. Hvis du allerede har et reisekort, må du sørge for at det er gyldig i minst 6 måneder før det utløper. Noen land utsteder ikke visum 6 måneder før utløpsdatoen.        
 2.  
 3.   2      Kontroller visumkravene for reisemålet ditt. Under Visa Waiver Program er det forskjellige regler i de deltakende landene. Fra og med 12. januar 2009 krever alle VWP-statsborgere som midlertidig reiser til USA for forretninger eller fornøyelser, ESTA-godkjenning med fly eller skip til USA før avreise.     
 4.  
 5.   3     Amerikanske statsborgere trenger ikke å søke om ESTA-godkjenning.     
 6.  
 7.   4      Lær mer om ESTA og søknaden. Tyskland er medlem av det visumfrie reiseprogrammet (VWP). Informasjonen her gjelder for innehavere av et tysk pass; Hvis du ikke har tysk pass, gjelder de respektive regler for ditt land: Ikke-tyske statsborgere hvis land deltar i visumfritt reiseprogram VWP mottar informasjon om programmet, samt informasjon om kravene til det respektive passet fra våre kompetente diplomatiske representasjoner i deres respektive land på www.usembassy.gov. For generell informasjon om visumfri reiseprogram, besøk www.travel.state.gov.     
 8.  
 9.   5      Spør om nødvendige vaksiner i reisedestinasjonen. Noen vaksinasjoner må gjøres litt før reisen. Vaksinasjoner er vanligvis valgfrie, men sterkt anbefalt for reise til bestemte land eller regioner i verden. For mange land trenger du ikke vaksiner i det hele tatt.     
 10.  
 11.   6      Studier landets språk. Husk ordet for "navn" eller uttrykket for "hva heter du?" Du blir bedt om det på nesten hvert møte. Lær noen høflige ord som "takk" og "takk". Vær oppmerksom på kroppsspråket ditt. Finn ut hvilken hånd eller hode, fot eller ansikt som kan utløse bevegelser som kan tolkes som støtende eller negativt.     
 12.  
 13.   7     Finn ut hvilken valuta som brukes som valuta i reisemålet, og om det er fornuftig å bytte lokale penger eller om du skal betale bedre i en "hard" valuta som dollar eller euro.     
 14.  
 15.   8      Forespør om elektriske standarder. For å unngå skade på elektrisk utstyr, ta reisekort til de forskjellige strømuttakene og kontroller om spenningen er tilstrekkelig for utstyret ditt eller hvis du må bytte ut utstyret.     
 16.  
 17.   9      Forstå deg med skikker og skikker i landet. Lær om arrangementer og festligheter du kan besøke. Her kan du bli kjent med land og folk. Du kan finne ut om det hos reisearrangøren din.     
 18.  
 19.   10      Vær oppmerksom på klærne dine og ikke krenk landets lover eller bestemmelser - til og med mot de uskrevne lovene. Badetøy og tette topper i offentlige bygninger eller kirker er upassende. Selv shorts hos menn er upopulære fordi de er i innfødte øyne - f.eks. i Indonesia - knyttet til fattigdom eller forsømmelse. Bare barn får lov til en slik antrekk.     
 20.  
 21.   11      Forespør hva slags hilsen er vanlig og høflig, hvis og hvor hvordan man rører noen eller ikke. Følg kleskoden ved bordet eller på hendelser, samt regler og oppførsel ved bordet eller som gjest i et familiehus.     
 22.  
 23.   12      Slik at du kan holde kontakten og kommunisere med familiemedlemmer og venner som bor hjemme, tenk på forhånd om hvilke alternativer som er tilgjengelige. Mobiltelefonanrop kan være dyrt og internett er ikke alltid tilgjengelig. Det er best å planlegge tider når du kan ringe eller ringe hjemmefra.     
 24.  
 25.   13      Pak klokt. Planlegge bagasjen din i henhold til klimatiske forhold, landskapet og forskriften til flyselskapet. Ta mindre klær, men den rette. Du kan besøke en god utendørs butikk og få råd. Se etter god kvalitet sko, jakker, telt og utstyr.     
 26.  
 27.   14      Reise med en god holdning. Hold deg nøytral og ikke forstyrre folks forhold. Spesielt ikke spill opp til dommeren. Ikke klage, selv om ting skjer med deg som sjokkerende eller tabubryte. Bare vær observatør av land og mennesker og deres kultur.               
 28.  
        
Ferie populær:
Gjør en biltur.

Urinere som kvinne mens du står.

Camping på campingplassen.

Lev på gaten.

Skriv en referanse til sofa surfing.

Unngå drukning.

Planlegger ferie.

Brett en skjorte for en tur.

Gjør deg fort av solbrenthet raskt.

Vær en god couchsurfing vert.

Få riktig vaksinasjon for en tur til Thailand.

Søk etter et grønt kort.

Reise med fly.

Ikke kjeder deg i ferien.

Kjører bil i India.

Lys et bål.

Et fly er ombordstigning.

Beregn en valutakurs.

Overlev en Ripström.

Wrap bukser.

Å oppføre seg som en Londoner.