Home \ ferie
 

Transportkatter i flyet.

 

Flyturer er ikke tilrådelig for kjæledyr, med mindre det er absolutt nødvendig. Faktisk kan flytrafikken være farlig for bullshit, pug og persiske dyr, da de kan oppleve respiratoriske problemer under flyvningen på grunn av forkortet luftvei og stress. Men hvis du flytter til et annet land og ønsker å ta katten med deg, har du ikke annet valg enn å transportere dem med fly. Det er mange horrorhistorier om katter på flyet, men med den rette forberedelsen kan din ledsagende følgesvenn sikkert komme fram til sitt nye hjem.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Transport katten din i hytta  ,

    
   
 1.            1      Snakk med flyselskapet om å transportere katten din i hytta. Ta kontakt med flyselskapet du vil fly med, og spør om du kan transportere katten din i hytta i en transportboks under setet foran deg. Hvis mulig, unngå å transportere katten din i bagasjen eller bagasjen.  
    
  • De fleste flyselskaper tillater deg å bære katten i hytta for en liten avgift. Forsøk å kontakte flyselskapet så tidlig som mulig, da det kun kan være et begrenset antall dyr i kabinen under flyet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestill ditt fly tidlig. Noen flyselskaper begrenser antall dyr som skal transporteres i hytta under en flytur. Hvis du bestiller flyet tidlig, må du kontrollere at katten din kan. Når du velger plass, husk at du ikke kan sitte ved en utgang eller skott fordi det må være et sete for transportboksen foran deg.       
 4.  
 5.             3      Få de nøyaktige målingene på stedet under setet. Flyselskapet skal kunne fortelle nøyaktig hvor mye plass er under setet. Da vet du hvor stor transportkassen kan være for katten din.        
 6.  
 7.             4      Vet hvilke transportkasser som er tillatt i hytta. De fleste flyselskaper tillater enten transportkasser med faste eller myke sidepaneler. Du kan lett skyve transportboksene med myke sider under setet. Enkelte flyselskaper tillater bare frittstående transportkasser av visse merker. Så finn ut hvilke typer og merker som er tillatt i hytta før du kjøper en transportboks. 
    
  • En måned før flyet begynner å mate katten i transportboksen, så hun forbinder den med noe positivt. Spill med henne i det og la henne slappe av og sove i den. Så hun er så innbydende som mulig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Øv med katten inn i transportboks og ut igjen. Så hun vil føle seg bedre med transportboksen, og disse tingene vil bli vanlige for henne. Når du trener med henne inn i transportboks og ut, forbereder den deg på sikkerhetskontroll, som hun må gjøre ved bestilling.       
 10.  
 11.             6      Gjør en avtale med veterinæren like før turen. Du trenger et vaksinasjonsattest og et helsesertifikat fra katten din for turen. Flyselskapet trenger disse dokumentene slik at katten din kan fly.  
    
  • Din veterinær bør gi deg et helsesertifikat som bekrefter at katten din er sunn og ikke har noen parasitter. Alle vaksiner katten din skal være oppdatert, inkludert rabiesvaccinen.  
  •  
  • Din veterinær kan foreslå at du legger en mikrochip på katten din slik at den kan bli funnet lettere hvis den går tapt på reisen. Dette er et livstidskort for kjæledyret ditt. Det er enkelt å bruke en mikrochip. Din veterinær injiserer en mikrochip på størrelse med et riskorn (12 mm) mellom skulderbladene under kattens hud. Det gjør ikke vondt, og du trenger ikke bedøvelse.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ikke mate katten din på reisedagen. Hvis katten har en tom mage under reisen, reduseres risikoen for kvalme og oppkast. Du kan ta mat fra katten din hvis det blir veldig sulten under turen. 
    
  • Ikke glem å ta medisiner katten din trenger i en klar plastpose.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Plasser absorberende pads i transportboksen. Du registrerer mulige kattulykker under reisen. Har ekstra pads, noen hurtigutløsere, papirhåndklær og latexhansker, hvis du trenger å rydde opp etter en ulykke og låse noe unna.       
 16.  
 17.             9      Fest en bagasjemerker til kattens bæreboks. Dette gjør det lettere å identifisere om transportbussen går tapt under overføring eller på flyplassen. Skriv ditt navn, hjemmeadresse, telefonnummer og destinasjon på tilhenger.       
 18.  
 19.             10      Har en kattesele for sikkerhetskontrollen. Transportboksen må bli avskjermet, men katten må ikke være i den. Derfor må hun bære en sele med bånd, så hun kan ikke komme seg unna. Du bør da bære katten din gjennom den menneskelige kontrollenheten.  
    
  • Forbered deg og bagasjen din til å skanne før du tar katten ut av transportboksen. Ta av skoene dine og legg dem i dine røntgenbeholdere med toalettartikler og elektronikk.
  •  
  • Få katten din ut av transportboksen i selen og la katten løpe gjennom maskinen.
  •  
  • Bær katten din gjennom den menneskelige kontrollenheten. Deretter går du til transportkassen, legger katten din i den og søker deretter de resterende tingene sammen.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Gi katten din beroligende hvis din veterinær har foreskrevet en. De fleste katter trenger ikke medisiner mens de reiser. Men noen katter er svært stresset under flyreisen. Snakk med veterinæren din hvis du er bekymret for kattens frykt for flytrafikk.  
    
  • Veterinæren kan foreskrive buprenorfin, gabapentin eller alprazolam for katten din. Du bør definitivt gi katten en dose hjemme før flyet som en "testkjøring" for å sikre at katten din ikke reagerer negativt på medisinen.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Bruk en wrap eller feromon-wrap for å lette kattens angst. Hvis du ikke vil gi din katt noen medaljer, kan du bruke en Thundershirt som bryter rundt katten din som en babys wrap for å bekjempe frykten.  
    
  • Du kan også bruke feromontørker eller spray i transportboksen for å lindre angst.
  •  
  • Det er pheromone beroligende krage som du kan kjøpe for å berolige kattens flytur.
  •  
                   
 24.  
             

    2      Transport katten din i venten  ,

    
   
 1.             1      Spør flyselskapet om å sende deg sin rapport om hendelser med kjæledyr. Selv om det ikke er ideelt, tillater noen flyselskaper ikke dyr i hytta. Hvis katten din er sunn, bør transporten i lasten ikke være et problem. For eksempel må amerikanske flyselskaper rapportere eventuelle hendelser som involverer kjæledyr i venten. Se på hva han ser ut med flyselskapet du vil fly med. Hvis det er mulig, velg et flyselskap der det var få hendelser med dyr i venten. 
    
  • Hvert år vil dyr som transporteres i lastebukken skade seg eller bli tapt. Ofte skyldes disse høye eller lave temperaturer, dårlig ventilasjon eller grov håndteringskuld. Men de fleste lastelager er nå under press og har en viss klimakontroll. Snakk med flyselskapet om sikkerhetstiltak i taket som gjør kattens reise mer fornøyelig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøver å få et direkte fly. Så du og katten trenger mindre sikkerhetskontroller. Så du kan også forhindre forsinkelser hvis katten din blir tatt av flyet, spesielt hvis kjæledyret ditt er på reise.  
    
  • Kjør alltid på samme plan som katten din. Du kan sjekke dette ved å spørre flyselskapet dersom du kan se hvordan dyret ditt blir ført inn i lasten, før du går om bord.
  •  
  • Hvis du reiser om sommeren, kan du prøve å fly tidlig om morgenen eller sent på kvelden. Da er det kjøligere og lasten holder ikke så varmt og prippen. Om vinteren bør du fly om ettermiddagen, da det ikke er så kult i lasten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Katten din skal ha en krage med dataene dine. Kjøp en krage som ikke kan bli fanget i døren til transportboksen. Skriv ditt navn, hjemmeadresse, telefonnummer og destinasjon på kragen.  
    
  • Du må legge til en bagasjemerker med samme data i fraktboksen hvis boksen og katten din går tapt på turen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kattens klør kort før turen. Dette forhindrer at klørene blir fanget i dørene og hullene i lasteskuffen og andre kolonner i venten.        
 8.  
 9.             5      Gjør en avtale med veterinæren kort før avreisedagen din. Du må spørre veterinæren om et vaksinasjonsattest og et helsesertifikat. Flyselskapet trenger disse dokumentene slik at katten din kan fly.  
    
  • Din veterinær bør gi deg et helsesertifikat som bekrefter at katten din er sunn og ikke har noen parasitter. Alle vaksiner katten din skal være oppdatert, inkludert rabiesvaccinen.  
  •  
  • Din veterinær kan foreslå at du legger en mikrochip på katten din slik at den kan bli funnet lettere hvis den går tapt på reisen. Dette er et livstidskort for kjæledyret ditt. Det er enkelt å bruke en mikrochip. Din veterinær injiserer en mikrochip på størrelse med et riskorn (12 mm) mellom skulderbladene under kattens hud. Det gjør ikke vondt, og du trenger ikke bedøvelse.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ikke mate katten fire til seks timer før turen. Å reise på tom mage reduserer risikoen for kvalme og oppkast. Du kan gi katten små mengder vann eller tilby isterter i transportboksens vannskål, slik at hun drikker væske.        
 12.  
 13.             7      Har et nylig bilde av katten din med deg. Hvis katten din går tapt eller feilplassert under flyturen eller landingen, kan sikkerheten i flyet gjøre det enklere å identifisere.        
 14.  
 15.             8      Har en kattesele for sikkerhetskontrollen. Transportboksen må bli avskjermet, men katten må ikke være i den. Derfor må hun bære en sele med bånd, så hun kan ikke komme seg unna. Du bør da bære katten din gjennom den menneskelige kontrollenheten.  
    
  • Forbered deg og bagasjen din til å skanne før du tar katten ut av transportboksen. Ta av skoene dine og legg dem i dine røntgenbeholdere med toalettartikler og elektronikk.
  •  
  • Få katten din ut av transportboksen i selen og la katten løpe gjennom maskinen.
  •  
  • Bær katten din gjennom den menneskelige kontrollenheten. Deretter går du til transportkassen, legger katten din i den og søker deretter de resterende tingene sammen.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Informer kapteinen og minst ett medlem av styrets mannskap at du har et dyr i venten. Gjør det når du går ombord. Kapteinen kunne ta hensyn til flyet og unngå turbulente luftområder.       
 18.  
 19.             10      Gi katten din beroligende hvis din veterinær har foreskrevet en. Din veterinær bør gi deg medisiner til katten din, som er spesielt egnet for flytransport, som buprenorfin, gabapentin eller alprazolam.  
    
  • Du bør definitivt gi katten en dose hjemme som en "prøvekjøring" før flyturen for å sikre at den ikke reagerer negativt på stoffet.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Åpne transportboksen så snart du forlater flyet og undersøk katten din. Hvis noe ikke virker riktig, gå med henne til veterinæren. Har testresultatene gitt skriftlig, med dato og klokkeslett, hvis du vil klage til flyselskapet om å håndtere katten din i venten.        
 22.  
           Les mer... (20)      
Ferie populær:
Planlegger ferie.

Si hallo på vietnamesisk.

Sjekk inn bilsete på flyplassen.

Unngå kvalme mens du leser i bilen.

Planlegg et cruise.

Kjører bil i India.

Reise og arbeid i Australia.

Et fly er ombordstigning.

Bruk et kart.

Svømmer trygt foran Prianhas.

Planlegg en tur til New York City.

Utvandrer til Canada.

Kjøp en Florida Sunpass.

Forberedelse for internasjonal reise.

Airbnb vil være vert.

Å være kulturelt følsom under reisen.

Kjøringsturisme.

Slik pakker du plaggposen riktig.

Bruk TripIt.

Stand by fly.

Legg igjen en anmeldelse på Airbnb.