Home \ ferie
 

Planlegg ferien og vandre gjennom naturen med ryggsekken.

 

Med litt innsats kan noen nyte backpacking i det store utendørs. På en godt planlagt reise kan du leir på vakre steder uten å måtte forholde seg til forstyrrende folkemengder.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Søke vandringspartner. Hvis du har reist ofte, kan du introdusere nykommere til backpacking. Og hvis du aldri har vært backpacked før, vil du kanskje se etter en erfaren backpacker. Det er best å finne reisepartnere som passer sammen når det gjelder ganghastighet, avstander du vil kjøre (og kan gjøre) og hvordan du skal leiren. Noen mennesker reiser lett og over lange avstander, andre vil bare gå av veien og utenfor banket banen.       
 2.  
 3.             2      Bestem lengden, tidspunktet og destinasjonen for reisen din. Noen steder er det noen ganger svært overfylt (for eksempel i høysesongen), og andre er ikke egnet til enhver tid på året på grunn av klimatiske forhold (for eksempel ørkenen om sommeren - dette er ikke for nybegynnere).        
 4.  
 5.             3      Pass på at du vet hvor du skal, få kartene du trenger (topografisk) og lær hvordan du leser dem. Dette er viktigere enn mange nybegynnere antar. Kort med små detaljer er generelt ikke nok. Se i bokhandler eller på Internett for kart av høy kvalitet. BKG (Federal Agency for Cartography and Geodesy) tilbyr slike, men også private spesialiserte kortutgivere har profesjonelle kart for mange turområder. Disse har konturlinjer og er mer pålitelige enn fargerike tegneserike turistkort. Hvert land har en lignende offisiell kartografisk myndighet, dette bør alltid være din første anløpshavn før du kjøper billetter.        
 6.  
 7.             4      Få et kompass og lær hvordan du bruker det med et kart.        
 8.  
 9.             5      Planlegg ruten din. Bestem om du vil gå en "rundtur", "en gang i mellom" eller "begynn å fullføre". Sistnevnte betyr at du må organisere bil eller transport til utgangspunktet og fra destinasjonsstedet. Vekt av hva terrenget er, hvordan været blir, hvor opplevd og hvor passformen gruppen er, hvis du planlegger avstandene per dag. Opplevde turgåere med god fysisk tilstand skaper 15-40 KM per dag. Nybegynnere og helgutøvere skal planlegge 10-20 KM per dag. Ikke vær for ambisiøs. Planlegg kortere avstander for å tillate tid å nyte den vakre naturen. Det er meningen å være den virkelige hensikten med ferien! Planlegg deg hvor om du vil kaste teltet hver kveld. Sørg for at det er en pålitelig vannkilde i nærheten.        
 10.  
 11.             6      Finn ut om du trenger tillatelser for fotturområdet. Telt i naturen og nasjonalparker krever ofte tillatelse, eller du må betale et gebyr. Bare i noen få land er villcamping tillatt, men også bare med restriksjoner.        
 12.  
 13.             7      Finn ut om lokale regler og parkeringsregler. Mange nasjonalparker og andre offentlige områder har spesielle bevaringsregler for å følge. (For eksempel krever Yosemite National Park bærevernige matbeholdere).        
 14.  
 15.             8      Vær oppmerksom på brannvernregler. På mange områder er det ikke tillatt å lage brann i tørrperioden. Andre tillater bare leirbrann på bestemte steder og i bestemte former. Ikke la et bål stå uten tilsyn. Forsiktig aldri brann hvis du ikke har nok vann til å slukke det. Fjern alt brannfarlig materiale innen 5 meter radius av brannen din, slik at vinden ikke kan tennne omgivelsene ved å flyte gnister.        
 16.  
 17.             9      Ta mer vann enn du trenger for å komme til nærmeste vannhull. Vann er tungt, men viktig. Hvis du bruker vannfilter, ta også reservedelene, inkludert byttefilter. Disse blir ofte tilstoppet med sediment, eller bare gå dårlig.        
 18.  
 19.             10      Planlegg dine måltider med dine partnere. Velg mat som suppe konsentrater og stews som kan tilberedes med vann. Pasta er en veldig populær mat for turgåere. Det er fornuftig å planlegge hovedmåltider sammen, i tillegg kan alle selv velge sine egne smaksprøver.        
 20.  
 21.             11      Kontroller utstyret ditt og se om alle produktene fungerer. Gjør dette grundig og med god tid og erstatt eller reparer noe som ikke virker. Og husk, om noe bryter ned på måten du må ta med hjemmet. Naturen er ikke søppelplass.        
 22.  
 23.             12      Kontroller skapet ditt for de riktige klærne for alle værforhold. Flere lag med klær gjør det mulig å tilpasse seg alle værforhold. Det kan være varmt når du går, men det betyr ikke at været ikke kan endres i løpet av dagen. Spesielt i fjellet kan været skiftes veldig raskt. Og ofte ekstremt. Selv om det er 30 grader og himmelen er blå når du drar, pakk alltid en regnjakke.        
 24.  
 25.             13      Sammenlign ditt campingutstyr med partneren din og tenk på hvem som tar noe med dem. En gruppe trenger bare et vannfilter, komfyr, gryte og panner sett, etc. Imidlertid må viktige utstyrsutstyr dupliseres og bæres av to forskjellige personer - førstehjelpsutstyr, kompass, vannfilter.        
 26.  
 27.             14      La din vandre rute med noen som ikke er på turen. Gjør så detaljert som mulig: rute, innkvartering og hvor lenge du er på veien. Og gi meg beskjed når du er trygt tilbake.        
 28.  
 29.             15      Ikke bruk telt der maten har blitt lagret før, når du er i nasjonalparker der det er bjørner. Bærene kan lukte maten i teltmaterialet, selv om det ikke er mat i teltet nå, men bare i forrige ferie, eller i den forrige, som var i den. Selv om du ikke besøker et område der det er bjørn, vil du kanskje gjøre det i fremtiden? Og da vil bjørnen lukte duften av mat og gå på jakt etter teltet. For å unngå dette, bruk en pose og et tau og heng maten på et tre. Og det betyr all mat. Selv snacks, selv om de er pakket inn i folie. Det samme gjelder alt som inneholder dufter, så alle kosmetikk som sjampo, dusjgel, kremer, tannkrem, etc. Bruk for hver campingferie alltid den samme posen til mat og kosmetikk, slik at matduften forblir ute av teltet. Selvfølgelig bør du heller ikke spise i teltet.                  
 30.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

             
Ferie populær:
Lys et bål.

Besøk Vatikanstaten.

Bestill hotellrom.

Bytte penger i Russland.

Komme gjennom lange stopp på flyplassen.

Rengjør og polsk muslinger.

Få riktig vaksinert for reise.

Gjør deg fort av solbrenthet raskt.

Kjøp en pistol i Michigan.

Få en tilkoblingsflytur.

Les tidevannstabeller riktig.

Lys et bål.

Å være kulturelt følsom under reisen.

Sjekk inn bilsete på flyplassen.

Skal betales for reise.

Gjenoppretting fra jetlag.

Billig mat i New York City.

Kjører bil i India.

Unngå kvalme mens du leser i bilen.

Reise med fly.

Reise til Antarktis.