Home \ ferie
 

Pak ryggsekken riktig for en vandretur.

 

Rygging er en populær utendørs aktivitet, men også fysisk krevende. En av de viktigste tingene for en tur for å gjøre det så komfortabelt som mulig, er å pakke ryggsekkene dine riktig. Hvis du bare tar de tingene du virkelig trenger og holder bærebelastningen så lett som mulig, vil du kunne nyte turen bedre.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Lag en liste over de tingene du måtte trenge på reisen din. Ikke la noe ut og tro at du kommer til å huske å pakke den. Skriv ned alt du trenger og hva du trenger kunne .       
 2.  
 3.             2      Følg backpacking-regelen som sier: Hvis du ikke er sikker på om du trenger et element, vil du sannsynligvis ikke trenge det . I stedet for en tung, solid lommelykt, ta et ekstra batteri med deg.        
 4.  
 5.             3      Få en ryggsekk. Enten du kjøper en eller låne en, juster den til kroppen din. Fullt pakket, burde være nesten all vekt på hofte og sakrum. Skulderbeltene er designet for å holde ryggsekken oppreist og nær kroppen din.        
 6.  
 7.             4      Reduser vekt og plass ved å spise hovedsakelig dehydrerte måltider. Unngå unødvendig rå kjøtt, spesielt på lange turer. Pakke kalori-tett, kompakt mat, men sørg for at det kommer fra forskjellige matgrupper. Spis mange karbohydrater og proteiner. Siden du skal svette mye, må du sørge for at du spiser nok salt. De fleste matpakker er bulkere enn nødvendig og mindre vanntette enn du vil. Før du går, del opp maten din og pakk den i låsbare poser.  
    
  • Vurder følgende matvarer: havregryn, pop-art, granola barer, nøtter og tørket frukt til frokost; Bagels, harde oster, kjeks, peanøttsmør, sommerpølser, rosiner, nøtter og epler til lunsj; og pasta, makaroni og ost, couscous, instant black beans og ris, ferdig suppe, ramen og quesadillas til middag. Ikke glem desserten - pudding og kjeks smaker godt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se etter et passende telt. Unngå å kjøpe et telt som er for stort, det blir vanskeligere. Et toperseltelt er egnet for to personer, så kjøp ikke et større telt. Ta en sovepose og madrass for å beskytte deg mot kulde og holde deg varm. Hvis du ikke vil ta en pute, legger du klærne i en klesvask og bruker den som en pute.  
    
  • Lei telt om mulig. Pass på at det har et regndeksel og et bakdeksel. Et lite og lett telt er bedre. Du trenger ikke mer gulvareal enn det området kroppen din bruker, ettersom ryggsekken din kommer utenfor. Hvis du går inn i steinete terreng, ta et telt som kan stå på egen hånd uten å forankre polene i bakken. Det kan være vanskelig å finne et godt sted å bruke jordankre.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se på kartet ditt for å se hvor langt vannhullene er fra hverandre, og bestem deretter hvor mye vann skal ta mellom to steder. 2 liter kan vare på en kald dag, men opptil 7 liter er nødvendig på varme og tørre områder. Det bør være vann fra naturlige kilder som en strøm eller en innsjø på campingplassen din. Bruk vannrensingstabletter eller et naturlig vannfilter, uansett hvor rent det ser ut. Sørg for at vannkildene er pålitelige. Noen kan være tørre i tørr sesong eller sommermånedene. Ring til parkvakterne og spør om du er usikker.        
 12.  
 13.             7      Bruk klær som er behagelig, uansett hva det er. Det er ingen klesregler når du går. Ta regnutstyr med deg i tilfelle det regner (en poncho vil ikke være nok til backpacking, du bør få regnjakke og regnbukser). Vandringssko støtter føttene og beskytter anklene dine. Kjøp ullsokker eller syntetiske sokker til støvlene og tenk på å kjøpe tynne indre sokker som du har på deg under sokkene. Disse er laget av polypropylen eller nylon og hindrer 99% av boblene. Ingen bomull ! I kalde eller våte områder kan bomull være dødelig! Den absorberer fuktighet, tørker bare sakte og gir liten isolasjon. Polar Fleece, Polypropylen, Olefin, Thermax og CoolMax er egnede materialer for fotturer og backpacking.        
 14.  
 15.             8      Kjøp en titan- eller aluminiumskrukke med teflonbelegg. Pass på at potten har håndtak som fortrinnsvis er kledd i plast for å beskytte deg mot brennstoff eller for å spare penger på en slyngeklipper. Pass på at potten er stor nok til å lage mat i en pott.        
 16.  
 17.             9      Ta en lommelykt eller en forlykt på et hodebånd for å holde hendene fri.        
 18.  
 19.             10      Ta med brennstoff for å antennes brannen. Tumble dry lint. Bomullskuler og aviser er også gode, men det beste er tommellint gnidd med petroleumjell eller bensinatum. Disse er lett å lys og brenner veldig intens. Brenn brennere til gnister og antenn uten en kamp, ​​så vel som mange vanntette kamper. For å lage vanntette kamper, tømmer kamper som antenner overalt i smeltet stearinvoks. Engangs tennere jobber selvsagt.        
 20.  
 21.             11      Når du pakker ryggsekken, gjør de tunge ting som vann, campingovner og brennstoff, teltstolper og mat opp i ryggsekken din og nær ryggen. Gjør de letteste tingene som fleecejakke, sovematte og regn / windbreak ned fra ryggen. Sett den store soveposen ned i ryggsekken, også i nærheten av ryggen. Noen ryggsekker har en ekstra lomme til soveposen. Imidlertid kan disse rommene slippe vann gjennom glidelåsen, så sørg for at soveposen er beskyttet mot fuktighet. Middels tunge ting som utstyr, klær, lettere mat og teltduken kan enten være oppe, borte fra baksiden eller pakket ned, nær baksiden. I de ytre lommene kan du lagre forskjellige ting du trenger for å nå raskt: kart, kompass, kniv, lommelykt, lighter / kamper, etc. Ikke glem å pakke en eller to søppelsekker til søppel og vått klær.  
    
  • Legg klær i søppelposen og brett over toppen. Støv de tyngste tingene nærmere ryggen din og høyere opp. Din regnutstyr, snacks og fløyte bør pakkes lett tilgjengelig. Bruk resealable poser og ting snacks der inne. Hold alle sterke luktende ting på ett eller to steder, så du vil ikke glemme dem og finne dem enkle hvis du må sette dem i en bjørnpose.
  •  
                   
 22.  
             

Tips .

    
   
 • Pakke ekstra sokker. Våte føtter er dårlige.
 •  
 • Husk at uansett hva du pakker, må du bære den på ryggen for hele strekningen av backpacking-turen. PAKKE EASY!
 •  
 • Pak alt separat i plastposer; Disse er vanntette, lette og svært fleksible når det gjelder plassforbruk. Hvis du trenger mer plass, så sug all luften ut av de gjenlukkbare posene før du lukker dem. Det betyr ikke at de er lufttette, så bruk ikke denne metoden for forgjengelig mat.
 •  
 • Prøv å pakke inn ting som gjør to ting - en ekstra skjorte eller jakke kan også brukes som en pute.
 •  
 • Kjøp det letteste teltet du finner i ditt prisklasse. Se kuttet, ikke det totale arealet. Ikke bli avskrevet av høye priser, fordi et godt telt kan vare i mange år. Velg et telt du liker og husk at du må bære den rundt i mange miles. Før du går ut på den første turen, sett den opp i gården din et par ganger, slik at du kan sette den opp i det vilde, i mørket eller i regnet. Se også i butikken for å se om en matchende underlagsmatte blir solgt til teltet, slik at du har et tørt gulv for teltet ditt. Hvis det ikke eksisterer, bare kjøp en plast tarpe eller bivy / overlevelse folie. Også vurdere hengekøye alternativet. En hengekøye er lett å bære og kan henges nesten hvor som helst uten skade på naturen. Husk at du trenger mer isolasjon under deg på grunn av konveksjon.
 •  
 • For kvinner: Hvis du trenger å ta med feminine hygieneprodukter, pakk dem i plastposer for å beskytte dem mot vannskader. Du bør også huske å bruke tamponger eller strømpebukser i en plastpose og holde dem der, da det ikke er noen søppel på veien.
 •  
 • Hvis du går for første gang, følg merkede stier med vannhull, noe som reduserer risikoen for at du går seg vill.
 •  
 • Husk: Litt kan komme deg langt . Så overdriv det ikke og ta bare de tingene du virkelig trenger.
 •  
 • kle seg i lag. Dette vil holde deg varmere, og hvis det blir for varmt for deg, kan du bare ta av et lag med klær.
 •  
 • Hvis du har alt utstyret i ryggsekken og fylt opp alle vannflasker, bør den veie mindre enn 1/3 av kroppsvekten din, enda bedre enn mindre enn 1/4.
 •  
 • Hvis din ryggsekk har et hoftebelte (det skal alltid ha en), pakker du de tyngste tingene opp og de letteste tingene ned. Dette vil forhindre at ryggsekkene dine lener seg for langt unna skuldrene. Formålet med livetet er å ta vekten av skuldrene og rette den til dine sterkere benmuskler. Så det er ikke nødvendig å spre vekten i ryggsekken din for å gjøre det mer behagelig for skuldrene dine og derfor ikke bør gjøres.
 •  
 • Lær å finne veien rundt med kart og kompass.
 •  
 • Bruk en kompresjonspose for større ting som klær, telt og sovepose. Det vil spare deg for mye plass.
 •  
 • En sovematte beskytter deg mot steiner under teltet og isolerer deg fra jordens kulde. Dette er spesielt viktig når det blir kaldt om natten. Påfylling av soveposen din blir komprimert av din kroppsvekt under deg, slik at den bare beskytter din topp. Hvis du har noen penger, er Therm-a-Rest selvoppblåsbare madrasser som NeoAir eller ProLite flotte. Men disse er ikke de enkleste alternativene. Hvis du vil ha en billigere, men ikke så behagelig mat, er Therm-a-Rest RidgeRests ikke dårlig, men de er ikke oppblåsbare. Fordelen er at de er veldig lyse. Ultralette minimalister kan også prøve å finne og bruke et stykke mykt støpt skumbelegg fra pakkepaller.
 •  
 • Kjøp en GPS. Dette hjelper ikke bare deg med å orientere deg, det kan også være ekstremt nyttig for navigering om natten. Du trenger bare ett kart for koordinatene dine.
 •  
 • Hvis natttemperaturene er høyere enn 15 ° C, kan du bare ta et ark eller et teppe med deg. Teltet vil holde deg varm nok alene. Når du pakker soveposen, pakk en søppelpose i soveposen. Deretter legger du soveposen inn, bretter søppelposen opp og ned og drar deretter soveposen over til toppen. Dette er svært viktig for å holde soveposen tørr.
 •  
 • For alle andre klimatiske forhold, unntatt midtsommernivå, kjøp eller lån en sovesekk med nedefylt mumi. Hovedforskjellen mellom ned og syntetisk fylling er at en ned sovepose pakker mindre og er lettere, med samme temperaturvurdering, men når den blir våt, vil den ikke tørke raskt og være ubrukelig. Hvis du går på fotturer i vått vær, må du sørge for at soveposen er godt beskyttet mot våt eller vurdere å bruke en syntetisk fyll sovepose. Han bør være sertifisert for minst -1 ° C. Mumie soveposer har en hette som strekker seg over hodet og lar deg lukke soveposen, slik at bare nesen og munnen er fri.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Sørg alltid for at noen vet hvor du er. Returner ruten og kontaktinformasjonen til parkvaktene til en venn eller familie, med spesifikke instruksjoner om når du skal ringe og hva du skal si til parkvaktene.
 •  
 • Unngå jeans og bomullsklær. Når bomull blir våt, mister den sine isolerende egenskaper og tar lang tid å tørke. I varmt vær vil det føles ubehagelig klamret og ubehagelig, det kan være dødelig i kaldt vær.
 •  
 • Med mindre du er veldig erfaren og trent, bør du gå på tur med andre mennesker. Det er den tryggeste.
 •  
 • Ikke ta over. Bare fordi du ikke har noe problem å gå 10 kilometer på en sti, betyr ikke at du kan løpe fjell opp og ned med en 15 kilo ryggsekk.
 •  
             

Hva du trenger .

    
   
 • 1. pakking liste  
    
  • En liste over varer i siste øyeblikk bør inkludere frosset kjøtt til de første måltidene og siste øyeblikk ting du kan få på farten i butikken.
  •  
   
 •  
 • 2. Mat og måltidsplan for X dager
 •  
 • 3. Cooking & amp; Matpakke:  
    
  • Vannflasker (2 1 liter Nalgene flasker er veldig gode)
  •  
  • Campingovn og brensel (leirbål er ulovlig på enkelte steder og anbefales ikke under tørre forhold).
  •  
  • Campingredskaper - ta bare med deg det du virkelig trenger
  •  
  • Pot for matlaging og alt kjøkkenutstyr du trenger (ikke ta med hele kokkesettet!)
  •  
  • skje (det er alt du trenger, ingen gaffel og ingen kniv, ta en plastskje, ikke metall, da plasten er lettere)
  •  
  • Kop og bolle (du bør også velge plast her.) En trykkforseglingsbeholder med lokk er godt egnet
  •  
   
 •  
 • 4. Soveutstyr:  
    
  • Telt - inkludert poler, grunnplater og regndeksel
  •  
  • Sleeping bag - rimelig varm for forholdene
  •  
  • Sovematte (skum for isolasjon av gulvkjøling)
  •  
   
 •  
 • 5. Klær for X dager (Nylon, Polyester og Syntetisk - INGEN KATOEN)  
    
  • 2-3 par sokker (minimum)
  •  
  • Ekstra bukser - Syntetiske bukser med avtagbare ben
  •  
  • Ekstra syntetisk undertøy
  •  
  • Kortærmet & amp; Langermet skjorte
  •  
   
 •  
 • 6. Viktige ting for hver tur til naturen:  
    
  • Vann
  •  
  • Kniv
  •  
  • Regntøy
  •  
  • Jakke
  •  
  • Lysere / kamper (vanntett)
  •  
  • GPS / Kompass
  •  
  • Kart
  •  
  • Mobil (hvis det er et mobilnettverk)
  •  
  • Fløyte
  •  
  • Førstehjelpskasse med moleskinn for blærer
  •  
  • Lyskaster eller små lommelykt og erstatningsbatterier
  •  
  • 15-30 m lys linje (fallskjermlinjen er flott, pass på at du bruker syntetisk ledning som er 1 cm eller tynnere, alt som er tykkere vil være for tungt.)
  •  
  • Insektspray (ikke nødvendig om vinteren)
  •  
  • Solbeskyttelse
  •  
  • Toalettpapir
  •  
   
 •  
 • 7. Ytterligere ting  
    
  • Kamera
  •  
  • Liten kikkert for fugletitting
  •  
  • Penn og papir
  •  
  • Solbriller
  •  
  • Hodetørk (ikke nødvendig, kan brukes som solkrem i ørkenområder eller som "nødsituasjonsfilter")
  •  
  • Kindling Wood (Kienspan, Char-Tinder Tinder, eller du kan se etter Tinder i naturen, hvor du leirer.) Birch Bark og Red Cedar Bark fungerer best, ta barken fra alle trærne rundt deg, ikke all bark fra Bjørk er enkel, men med cedertre må du lage barken i lune kuler som bare puster når de lyser.
  •  
   
 •  
 • 8. Ryggsekk utstyr:  
    
  • Høy kvalitet, velstelende ryggsekk med polstret belte.
  •  
  • Fottøy eller Sturdy Walking Shoes
  •  
  • Bred brimmed lue for å beskytte deg mot sol og regn.
  •  
  • Et vanntett beskyttelsesveske til ryggsekken. Pass på at den er stor nok og dekker alt eksternt utstyr, eller bruk en ryggsekkbeskytter for å beskytte alle dine ting mot å bli våt.
  •  
  • Stor søppelsekk - men stol ikke på at du kan bruke den som et regndekke i en nødsituasjon, da armene dine ikke blir beskyttet og at kald luft kommer inn.
  •  
  • Bear boks eller pose og streng for å gjøre det bjørn proof
  •  
  • NO Jeans - Tung bomull kan forårsake hypotermi og i verste fall din død når den blir våt.
  •  
   
 •  
             
Ferie populær:
Inviter venner til Lyft.

På svensk elsker jeg deg.

Planlegg en tur til London.

Finn billige hoteller.

Sjekk ut et hotell.

Reise til Antarktis.

Reise rundt i verden gratis.

Ta en ryggsekk.

Reise rundt i verden gratis.

Finn vann i ørkenen.

Søk om et B 2 visum (turistvisum) for USA.

Fra San Francisco lufthavn kjører til sentrum.

Pakke for en campingtur.

Kontakt Qatar Airways.

På svensk elsker jeg deg.

Pakke en reiseryggsekk.

Kjøring i Storbritannia.

Få en tilkoblingsflytur.

Lag et bål.

Å puste en brann i friluft.

Reise med tog fra Singapore til Bangkok.