Home \ ferie
 

Planlegg en biltur.

 

En bilferie kan planlegges på flere måter. Noen mennesker ønsker å planlegge nøyaktig til kilometer mens andre bare vil drive. Uansett må du bestemme hvor du skal gå på din reise og når og for hvilket formål du vil gå. Hvis du vil planlegge alt på forhånd, må du tenke nøye på den logistiske delen av reisen: hvor skal du sove, hva skal du spise, hvordan skal du betale for drivstoffet og hvor lenge skal du reise? Husk at mens god forberedelse er viktig, kan det også være frigjørende å forlate visse ting til sjanse.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Den grove planleggingen  ,

    
   
 1.            1      Bestem formålet med din reise. Du kan planlegge å besøke en venn i en annen by, eller du vil kanskje utforske noen få kjente nasjonalparker. På den annen side kan det også være at du er lei av stress og rutine i ditt daglige arbeid og trenger en endring i naturen. Hold styr på. Hvis du vil planlegge turen på forhånd, må du gjøre et par bestillinger og bli organisert slik at alt går greit. Men hvis du bare vil oppleve eventyr i noen dager og la deg drive, så trenger du ikke å planlegge for mye.       
 2.  
 3.             2      Bestem hvor du vil gå. Har du ett mål, flere mål eller kanskje ikke noe mål? Se på et kart og merk alle stedene du vil besøke. Beregn kjøreavstand og varighet mellom de enkelte punktene. Merk en "optimal rute" som går langs alle stedene du vil se. 
    
  • Hvis tiden din er begrenset, kan du ikke besøke alle dine ønskede destinasjoner. Lag en liste over prioriteringer og avgjøre om et av målene tar deg for langt utenfor banket spor.
  •  
  • Tenk på balansen mellom turen din. Ønsker du å kjøre på landeveier og beundre naturen eller vil du passere større byer? Hvor mye tid vil du bruke utenfor bilen?
  •  
  • Prøv å bruke en app eller et nettsted for å planlegge trafikker for å angi og beregne ruten din. Disse tjenestene kan hjelpe deg med å bestemme hvor mange kilometer du vil reise hver dag, hvilke veier du skal ta, og hvordan du får mest mulig ut av dine reisemål. Noen av disse nettstedene kan til og med hjelpe deg med å bestille hotellrom og andre steder å bo.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vet hvor lenge du skal reise. En biltur kan ta en dag, en uke, en måned eller mer. De eneste begrensningene er lengden på veiene og hvor lang tid du kan unnslippe fra dine forpliktelser hjemme. De lengste trafikkene kan være svært utfordrende eller fantastisk åpen og ubestemt - du trenger ikke engang å ha et fast mål i tankene. Prøv å sette din reise i en "fri" eller uplanlagt periode: skoleferier, ferier fra jobb - bare en tidsramme hvor du ikke har noen viktige forstyrrende forpliktelser. 
    
  • Vurder de viktigste spørsmålene. Pass på at du har nok penger til turen. Sjekk om du kan ta ferie for den planlagte perioden. Pass på at alle andre reisende har tid også.
  •  
  • Jo mer tid du forlater uplanlagt, desto mer tid har du for spontane omveier. Du kan enten kjøre rett til reisemålet om ti timer, eller ta ti dager, noe som gir deg tid til små turer og spontane opplevelser. Reisetypen avhenger av formålet med turen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vurder ulike ruter. I enkelte deler av verden kan du reise bedre på bestemte tider av året. For eksempel, i sommervarmen, ville du ikke ønske å kjøre gjennom et ørkenområde. I tillegg vil du tenke to ganger om å bukke seg i fjæra i midten av vinteren. Hvis reisemålet ditt er langt unna, kan du også velge mellom nord og sørruter (eller vest og østruter). Ta en titt på værmeldingen og vær oppmerksom på mulige stormer og andre hindringer langs ruten.        
 8.  
 9.             5      Diskuter med andre reisende. Pass på at alle har de samme forventningene. All planlegging trenger ikke å hvile på skuldrene alene. Du bør alle være tilfreds med forholdet mellom planlegging og spontanitet, og du bør alle være enige om hvor reisen går. Hvis du ikke gjør det klart med en gang, kan det være tvister under turen, som kan sette vennskapet ditt på prøve.                 
 10.  
             

  Del 2      Logistikken  ,

    
   
 1.             1      Inkluder drivstoffprisen. Hvis du planlegger en biltur med en vennegruppe, bør du vurdere å spørre andre reisende hvis de ønsker å dele drivstoffutgiftene. Hvis du planlegger å betale for alt selv, må du sørge for at du stiller nok penger til å nå målet ditt. Husk at drivstoff er en viktig del av reisebudget ditt: det gjør kjøreturen mulig. Pass på at du har nok bensinstasjoner underveis - og hvis ikke, bør du ha et par full bensin / dieselbokser for å øke ditt utvalg.       
 2.  
 3.             2      Ta vare på matssituasjonen. Hvis budsjettet ditt er stramt, bør du vurdere å forberede måltidet på forhånd, kjøpe mange snacks, eller ta med et stort antall næringsrik og lett å lage mat. Selvfølgelig kan du kjøpe mat på turen, men husk å inkludere det i budsjettet. Hvis din bilferie handler om eventyr snarere enn komfort, vær ikke redd for å bli kreativ. 
    
  • Vær oppmerksom på at hele utflukturen ikke er det sunneste alternativet - heller ikke det minst kostbare. Det kan imidlertid være praktisk hvis du ikke vil bekymre deg for å forberede og planlegge måltidet ditt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Har bilen sjekket ut først. Jo lengre veien, desto viktigere er dette trinnet. Pass på at bilen din er i god stand, og at forsikringen, MOT og alle papirene er oppdatert. I tillegg bør du også planlegge reparasjoner hvis noe skjer mens du kjører. Vurder å gi bilen din til en pålitelig reparasjonsbutikk (eller en kunnskapsrik venn) for å sjekke opp.       
 6.  
 7.             4      Ta med underholdningsmateriale etter eget valg. Hvis du bare vil tilbringe timene eller dagene i bilen mens du snakker, lytter til radioen og utsikten, trenger du ikke å ta med mye. Vurder å pakke noen gode CDer eller kjøpe en tilkoblingskabel slik at du kan spille musikk fra smarttelefonen eller MP3-spilleren. Hvis du skal tilbringe en del av reisen som passasjer, så ta noe på jobb, når du begynner samtalen: en bok, en dagbok, et spill eller et puslespill. Men husk at du vil kjøre gjennom en ukjent og spennende del av verden. Folket, miljøet og følelsen av eventyr kan være nok for deg. 
    
  • Hvis du skal reise med barn, må du underholde dem på en måte, slik at de ikke kjeder seg på turen. Pakkebøker, en malingsblokk, spill eller en filmbasert enhet - men pass på at du ikke går glipp av hele eventyret!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vurder å dele alle kostnader. Når du reiser med venner, vil du sikkert dele kostnaden for hverdagens nødvendigheter - mat, drivstoff og boliger. Prøv å beregne og dele de vanlige utgiftene med en app der du kan legge inn hvem som brukte så mye på delt bruk. Mange av disse appene deler selv summene jevnt på slutten av turen, slik at du vet nøyaktig hvem som skylder hvem og hva. Hvis du ikke vil bruke en app for å holde oversikt over utgiftene dine, kan du også registrere dine utgifter skriftlig og beregne hvor mye du må betale.       
 10.  
 11.             6      Hold alle viktige dokumenter trygge. Hvis du reiser til et annet land, trenger alle i bilen et ID-kort eller et pass. For noen land trenger du til og med et visum. Pass på at du har ditt førerkort (muligens en internasjonal), bilpapirene og alle nødvendige bilforsikringspapirer med deg. Ta også et kart med deg og vurder å skrive ut flere kopier av din reiserute og reservasjoner.       
 12.  
             

  Del 3      Bestill overnatting  ,

    
   
 1.             1      Tenk på hvor du vil bli. Dette valget avhenger stort sett av pris, komfort og bekvemmelighet. Du kan bestille et rom på hotell eller motell hver kveld, bruk CouchSurfing eller Airbnb, overnatte med venner eller sove i bilen. Du kan bestille alle overnattingssteder på forhånd eller bestemme spontant hvor du vil bli mens du reiser til ditt reisemål om natten. Det kan være frigjørende å ikke bekymre deg for ditt neste overnatting - men det kan også være frigjørende for ikke å vite hvor du skal tilbringe den kommende natten!        
 2.  
 3.             2      Tenk på å bestille overnatting på forhånd. Hvis du vil nå destinasjonen veldig raskt, kan du komme inn i bilen og kjøre rett gjennom. Sov alternativt i ryggen eller passasjerstolen og sørg for at den nåværende sjåføren alltid er godt uthvilt. Du kan vurdere å gjøre det for minst en del av turen, slik at du kan bruke mer tid på å kjøre gjennom et område du virkelig vil se. 
    
  • Prøv å være ute. Hvis du er i et varmt land eller en sommer, kan du ta med et telt eller sovepose og sove under stjernene. Søk etter nasjonalparker, skoger og campingplasser langs ruten din.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestill hotellrom på forhånd for å gjøre dem billigere. Bestem hvor du skal overnatte og søk på internett for hotell i området. Hvis du har planlagt din reiserute på forhånd, bør du vurdere å bestille hotellrommene før du reiser, så du trenger ikke å lete etter siste øyeblikk. Vær imidlertid oppmerksom på at din bilferie vil være mindre fleksibel. Du må rush til din neste destinasjon hver kveld, noe som kan redusere spontane gleder og overraskelser som en kjøretur lover. 
    
  • Finne herberger på banen. Hvis du besøker en ukjent by, kan du overnatte i et ungdomsherberge være en fin måte å møte andre reisende og fordyre deg i handlingen.
  •  
  • Prøv Airbnb og andre korttidsleie. Dette kan være en rimelig måte å oppleve byens kjas og mas på et sted som er mer hjemlig enn et hotellrom.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Planlegg bare så mye som nødvendig. De beste veiturene trives på spontanitet. Dette er reiser hvor man lar alle muligheter åpne, og hvor man overlater seg rastløs og glatt til det som kan komme. Din tilgjengelige tid og budsjett kan imidlertid gjøre dette umulig. Men husk, du trenger ikke å planlegge alt på forhånd. 
    
  • Noen mennesker kan takle usikkerhet bedre enn andre. Hvis det ikke plager deg å holde overnattingsstedene åpne, trenger du ikke å bestille på forhånd.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (4)      
Ferie populær:
Planlegger ferie.

Planlegg en biltur.

Skriv inn USA med ESTA.

Reise med fly.

Reise til Antarktis.

Sove på flyplassen.

Unngå kvalme mens du leser i bilen.

Planlegg en tur til New York City.

Få amerikansk statsborgerskap.

Pakke klær i kofferten.

Reise til Tagaytay.

Komme gjennom lange stopp på flyplassen.

Ring nødnummer.

Å være kulturelt følsom under reisen.

Camping på campingplassen.

Hvordan pakke en håndbagasje.

Finn de beste bilutleiefirmaene.

Gjør rett når du faller av et cruiseskip.

Pakke poser eller kofferter effektivt.

Rulle opp sovepose riktig.

Reise spontant.