Home \ ferie
 

Sjekk ut et hotell.

 

Hotel check-out er en ganske enkel affære i seg selv - men hvis du ikke betaler oppmerksomhet, kan du medføre dyre avgifter eller bøter. Hvis du sjekker ut, bør du insistere på en dekryptert kvittering etter at du har overlevert nøklene og avgjort regningen. Du kan forhindre svindel og straffer ved å forlate et kredittkort i stedet for et debetkort og ved å varsle deg om den aktuelle utsjekkingen natten før. Pass på at du ikke glemmer noe når du pakker for utcheckning. Se etter glemte gjenstander i alle skap, skuffer og hyller.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forbered deg på utsjekking  ,

    
   
 1.            1      Om nødvendig, legg inn et kredittkort i resepsjonen. Hvis du setter inn et debetkort, er risikoen for svindel mye større. I mange tilfeller kan penger som ikke er belastet ulovlig fra ditt debetkort, ikke refunderes. Men uregelmessige transaksjoner på kredittkort kan rapporteres og utfordres. De fleste kredittkortleverandører refunderer hele beløpet.  
    
  • Hvis du ikke har et kredittkort ved innsjekking, bør du finne ut om du kan sette inn førerkort eller annet element for å erstatte et kreditt- eller debetkort i stedet. I enkelte hoteller er imidlertid kun kreditt- og debetkort akseptert.
  •  
  • Hvis hotellet du bor i insisterer på å sikkerhetskopiere et kort, bør du be om lederen. Spør veilederen direkte hvis du kan sette inn et kontant innskudd for å erstatte et innskuddet kort. Pass på at du også mottar kvittering for ditt innskudd.
  •  
  • Noen hoteller tillater deg å betale for et rom som bruker PayPal-kontoen din. I dette tilfellet trenger du ikke et kreditt- eller debetkort. Enkelte hoteller krever imidlertid ekstra gebyrer hvis du velger denne betalingsmåten.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sjekk utsjekktid og prosedyren. Noen hoteller krever ekstra gebyrer hvis du sjekker ut tidlig eller sent. De fleste hoteller gir sine gjester informasjon om utsjekking på flygeblad eller skilt på hotellrommet og lobbyen. Alternativt kan du søke etter denne informasjonen på nettet. 
    
  • Sjekk ut retningslinjene varierer fra hotell til hotell. For eksempel kan du bare legge nøkkelen til rommet ditt i rommet når du sjekker ut.
  •  
  • Hvis du ikke finner informasjonen du trenger på internett eller på rommet ditt, bør du ringe resepsjonen. Spør om utsjekkingstid og om det er ekstra kostnader for tidlig eller sen utsjekking.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spør også om ekstra avgifter, drikkepenger og bøter. Ulike hoteller har forskjellige retningslinjer for avgifter, drikkepenger og bøter. Det er best å sjekke med resepsjonisten for denne tilleggsinformasjonen eller forklaringen, eller søk på Internett for en komplett liste over avgifter, tips og bøter på ditt hotell. 
    
  • Hvis du vil diskret spørre om det belastede tipset, bør du be om dekryptert kvittering en gang under oppholdet. Eventuelle tips bør tydelig vises på regningen. Unngå å betale et dobbelt tips ved ikke lenger å gi et tips hvis det allerede er inkludert i den totale regningen.
  •  
  • Standard hotellgebyr inkluderer: En avgift for å fylle opp minibaren (i tillegg til prisen på minibarinnholdet), et gebyr for bruk av treningsstudioet, et oppbevaringsgebyr for bagasje og avgift for bruk av Wi-Fi ,  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sett en vekkerklokke. Hvis du har en dyp søvn, vil du kanskje også sette flere alarmer for sikkerhet. Plasser vekkerklokken vekk fra sengen din, så du må stå opp for å stoppe vekkerklokken. Pass på at du har mer enn nok tid til å pakke vesker og nå resepsjonen.  
    
  • Mange hoteller tilbyr gratis telefonoppringing. Ring resepsjonen kvelden før, og be om å bli vekket opp telefon neste morgen.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Sjekk i resepsjonen eller online på  ,

    
   
 1.             1      Sjekk ut i resepsjonen. Du vil mest sannsynlig finne resepsjonen i nærheten av lobbyen og i nærheten av hovedinngangen til hotellet der du tidligere har sjekket inn. I store hoteller er det ofte separate resepsjonister for innsjekking og utsjekking. Gå til resepsjonen med all bagasjen, returner nøkkelen til ansatt, og betal regningen for oppholdet. 
    
  • Når du kommer til resepsjonen, kan du kanskje si noe, "Hei. Jeg vil gjerne sjekke ut fra rom 222 ".  
  •  
  • Be om en spesifisert kvittering for din totale regning. Dessverre er bedrageri relativt vanlig på hoteller. Hvis hotellet nekter å gi deg en detaljert kvittering, er dette et advarselsskilt.  
  •  
  • Vanligvis trenger du en disaggregert regning hvis du ønsker å kreve refusjon fra din arbeidsgiver for forretningsreise. Forsikre deg om at du alltid lade opp en disaggregert regning når du reiser på jobb.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Alternativt kan du sjekke ut online hvis det tilbys av hotellet. Flere og flere hoteller bruker online utcheckningstjenester for å gjøre oppholdet ditt enda mer praktisk. Hvis du vil finne ut om hotellet tilbyr denne tjenesten, bør du se etter informasjonen på hjemmesiden til hotellet eller spør i resepsjonen. 
    
  • De fleste online check-out-tjenester sender automatisk regningen til din e-postadresse, men du kan kanskje be om en fysisk regning som skal sendes til ditt hjem.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få kvittering for kontantbetalinger. Hvis du har bestemt deg for å betale for noen av tjenestene på hotellet eller for eventuelle gebyrer i kontanter, bør du også be om en ansvarsfraskrivelse. Sammenlign denne kvitteringen med din totale regning for å forsikre deg om at du ikke har blitt belastet to ganger for bestemte tjenester. 
    
  • Hvis det oppstår en feilstaving, og hotellet ikke har bevis for betalingen, må du kanskje betale beløpet om du ikke kan levere kvittering.  
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Pakke dine ting for utsjekking  ,

    
   
 1.             1      Fjern og pakk alle varer i skuffer og skap. Elementer som du har hengt i skapet eller stuet i skuffer, kan lett glemmes. Kanskje du setter noe på disse stedene utenom vaner uten å merke deg. Kontroller alle skap og skuffer før du forlater rommet og legg dine personlige gjenstander i posen din.        
 2.  
 3.             2      Sjekk også på badet for glemte ting. Hygienartikler og baderomsutstyr, for eksempel Håndklær, sminke etc. blir ofte oversett og etterlatt. Plukk opp håndklær fra gulvet for å sikre at ingenting faller på gulvet og er skjult under.        
 4.  
 5.             3      Kontroller hyllene, området under sengen og alle stikkontakter før du bryter opp. Høye lagringsområder kan være utenfor synsvinkelen din. Kanskje ting er under eller rullet over sengen. Sockets, spesielt de som er skjult bak sengen eller skapet, kan fortsatt inneholde ladere.  
    
  • Ofte legger gjester tankefritt ting på hyller som ofte overses mellom dekoobjekter og hotellmaterialer.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Finn nøkkelen til rommet ditt, eiendeler og andre viktige ting for å sjekke ut. I mange tilfeller må du ta med nøkkelen til rommet ditt til resepsjonen for å sjekke ut. Oppbevar dine allerede pakkede eiendeler i nærheten av døren. Skriv om nødvendig romnummeret ditt om nødvendig. Resepsjonisten vil vanligvis be om romnummer og nøkler når du sjekker ut.  
    
  • Noen hoteller krever at gjestene forlater sine nøkler (vanligvis magnetiske nøkkelkort) på rommet når de sjekker ut.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lag en siste runde i rommet før du drar ut døren. Når alle dine eiendeler er pakket og parkert i nærheten av døren, blir glemte gjenstander mer merkbare. Før du går til resepsjonen for å sjekke ut, bør du ha et siste blikk inn i rommet.       
 10.  
           Les mer... (12)      
Ferie populær:
Planlegg et cruise.

Få et godt sete på flyet.

Pakke for en campingtur.

Overvinne en postferdsdepresjon.

Bestill hotellrom.

Pakke som en tenåringspike for en flytur.

Sjekk inn bilsete på flyplassen.

Pakke for en campingtur.

Å puste en brann i friluft.

Gi veibeskrivelse.

Bilstopp.

Å puste en brann i friluft.

Besøk New York City på et stramt budsjett.

Bruk TripIt.

Bruk et kart.

Ta en ryggsekk.

Forberedelse for internasjonal reise.

Å være kulturelt følsom under reisen.

Lys et bål.

Få riktig vaksinert for reise.

Reise til Antarktis.