Home \ ferie
 

Bruk en analog klokke som kompass.

 

Hvis du noen gang har gått tapt i villmarken eller drev i sjøen, og du har ingen måte å vite hvor du er på vei, kan du bruke et analogt armbåndsur (eller et klokke med hender) som et kompass. Alt du trenger er en analog klokke (ikke digital klokke) som er riktig innstilt og du må kunne se solen. Se trinn 1 for å vite hvordan du starter.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Bruk klokken din som kompass  ,

     På den nordlige halvkule  
   
 1.            1      Hold klokken horisontalt. Du kan bruke denne metoden hvor som helst på den nordlige halvkule når solen skinner. Hold klokka flat - parallelt med gulvet - i hånden.       
 2.  
 3.             2      Pek timens hånd til solen. Spinn klokken eller sving slik at timehånden peker direkte mot solen. Tiden på dagen spiller ingen rolle så lenge klokken din er satt riktig.  
    
  • Hvis du finner det vanskelig å linjere pekeren med solen, kan du bruke skyggen av en smal gjenstand for å orientere deg bedre. Sett en kvist eller stang inn i bakken slik at skyggen er tydelig synlig. Ta timen din med skyggen på en linje. Skyggen vil peke bort fra solen, bruk denne veiledningen for å justere pekeren til solen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Halv vinkelen mellom timehånden og 12 på klokken for å finne sør. Det er den harde delen. Om morgenen må du måle med klokken , om ettermiddagen mot klokka . Bisektoren (linjen midt i vinkelen) mellom pekeren og de 12 punktene til sør . Og akkurat motsatt er Nord .  
    For eksempel, hvis det er klokka fem på ettermiddagen, og du har justert timens hånd til solen, så er Sør akkurat mellom 2 og 3 på tallerkenen. Nord er da mellom 8 og 9  
  •   Merknad at om klokken din går "feil" i en time og ikke viser deg "riktig" tid. I dette tilfellet bruker du 1 på klokken og ikke 12 for å finne din nord-sør-linje.
  •  
                   
 6.  
  På den sørlige halvkule  
   
 1.             1      Hold klokken horisontalt. Som på den nordlige halvkule, bør du ta av klokken og holde den flat i hånden og parallelt med bakken. Og selvfølgelig skal solen være synlig.        
 2.  
 3.             2      Pek på solen klokken 12. Forskjellen med den nordlige halvkule, hvis du vil bruke klokken som kompass, er det at på den sørlige halvkule, i stedet for timehånden, må 12 peke mot solen. Du må gjøre omvendt, som på den nordlige halvkule, og bruk klokken din motsatt for å gjøre opp for forskjellen mellom de to halvkugler.  
    
  • Hvis du har problemer med å justere klokken, kan du bruke samme skyggemetode som på den nordlige halvkule for å sørge for at 12 på klokken din er fokusert på solen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Halv vinkelen mellom timehånden og 12 på klokken for å finne nord. Bensorlinjen mellom pekeren og 12 poeng til nord . Og akkurat motsatt er Sør .  
    
  • For eksempel, hvis det er klokka 9 på morgenen, og du har 12 rettet mot solen, er Nord nøyaktig mellom 10 og 12 på tallerkenen. Sør er da motsatt mellom 4 og 5 på klokken.
  •  
  • Hvis klokken din er satt for sommertid, bruk klokken 1 på klokken for å sikte den mot solen, ikke den 12, akkurat som du ville på den nordlige halvkule.
  •  
         
 6.  
             

  Del 2      Hemisfæren bestemmer  ,

    
   
 1.             1      Bruk et kort for å finne hemisfæren hjemme. Bruk av klokken som et improvisert kompass som beskrives i denne artikkelen, bruker solens posisjon for å bestemme nord og sør. Siden solen er forskjellig på den nordlige halvkule (i ekvatorens nord) enn i den sørlige halvkule (i ekvatorens sør), er det viktig å vite hvor du er for å gjøre opp for denne forskjellen. Vanligvis vet alle hvilken halvkule han er på. På den sørlige halvkule er det meste av Sør-Amerika Afrika syd for Sahara og Australia. Hvis du er hjemme (eller i nærheten av sivilisasjon), bruk en kart, jord eller internettkilde som kan vise deg den geografiske plasseringen av posisjonen din i forhold til ekvator.        
 2.  
 3.   2      Bruk Polaris til å finne halvkule i naturen. Hvis virkelig går tapt - for eksempel i en livbåt midt i havet - har du sannsynligvis ikke tilgang til kart, globus eller internett. Du kan også bestemme i villmarken hvilken halvkule du er på, ved å finne Polaris i nattehimmelen. Du kan bare se denne stjernen på den nordlige halvkule. Når du er sør for ekvator, kan du ikke se den lenger.  
    
  • Merk at "klokke som kompass" -metoden beskrevet her fungerer best i vår og høst og kan være svært unøyaktig ved ekvator.  
  •  
         
 4.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

             
Ferie populær:
Reise med fly.

Flyr med baby eller småbarn.

Forny et grønt kort.

Bor på en ensom øy.

Reise med fly.

Kjører riktig i Dubai.

Planlegger ferie.

Reise med reseptbelagte legemidler.

Kjøp en reiseryggsekk.

Rengjør og polsk muslinger.

Reise gjennom Europa med din ryggsekk.

Bruk Inneboksens innboksen på sofaen surfing.

Airbnb vil være vert.

Ring Australia fra New Zealand.

Reise rundt i verden gratis.

Besøk New York City på et stramt budsjett.

Bestem hva du skal pakke for en ferie.

Søk etter et grønt kort.

Tippe en drosjesjåfør.

Vær en god Airbnb vert.

Spar penger på ferie.