Home \ ferie
 

Oppdag gift eik.

 

Det er morsomt å være ute i naturen i USA, men når du kommer i kontakt med en gift eik, kan det forårsake kløende, kløeutslett som raskt reduserer moroa , Bladene på denne planten har et lett gjenkjennelig utseende hvis du vet hva du skal se etter. Hvis du aldri har vært i kontakt med en gift eik, så kan du lære å unngå berøring ved å gjenkjenne planten.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Finn gift eik  ,

    
   
 1.            1      Bli smart om gift eik. Gift eiket ligner dens nærtliggende, giftemyte og giftbrenn fordi de er alle medlemmer av samme botaniske familie. Den vanligste formen for gift eik, også kjent som vestlig gift eik, vokser hovedsakelig langs Stillehavskysten i Nord-Amerika i Oregon, Washington og California. Den kan vokse som en liten busk i åpne områder eller som en klatrer i skyggefulle skogsområder.  
    
  • En annen type gift eik, for eksempel, er atlantisk gift eik, som vokser i det sørøstlige USA. Denne underarten er mye sjeldnere enn den vestlige gifteiket.  
  •  
         
 2.  
 3.   2      Vær forsiktig når du undersøker anlegget. Den beste måten å unngå et eikeskall på eik, er å aldri røre en plante som du tror kan være en gift eik. For å få nær nok til planten og identifisere den, bruk en pinne eller hanske for å inspisere den.  
    
  • Hvis det viser seg å være gift eik, vask alle ting i kontakt med planten med såpe og vann.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se på bladene. Poison eik, enten som en busk eller som en klatrer, har en trifoliate struktur. Dette betyr at bladene vokser i hvert tilfelle tre av stammen. Bladmarginene er bølgete eller skallformede. 
    
  • Som navnet antyder, ser bladene litt ut som eikeblader.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontroller fargen. Bladet er vanligvis blankt grønt. Avhengig av sesongen og helsen til planten, kan de også være gulaktig, rødaktig eller brunaktig. Undersiden av bladet skinner mindre, er mindre grønt og ser mer fløyelsaktig ut.        
 8.  
 9.             5      Se på grenene. Grenene er ofte litt gråaktig i farge, men i svakt lys i noen skoger kan det være vanskelig å se. Grenene er også dekket av små hår eller torner.        
 10.  
 11.             6      Se etter blomstene eller bærene. Giftige eiketrær har små gulgrønne blomster om våren. Anlegget produserer også lyse grønne bær om sommeren og tidlig høst.  
    
  • Det kan også hjelpe deg med å eliminere andre planter hvis du tar hensyn til hva som ikke er der. Hvis den har spisset blader og ingen torner, så er det ikke gift eik.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Andre former for gift eik.  
    Om vinteren mister det alle blader og ser ut som en rødbrun trebusk (noen ganger i store klumper eller litt hevet) med fortsatte stubber.  
  • Det er også funnet som en tykk klatring i trær, noen ganger (avhengig av sesong) med små, giftige eikeblader som kjører ut.
  •  
                   
 14.  
            

  Del 2      Oppdag utslippet av gift eik  ,

    
   
 1.   1      Lær hva som forårsaker utslett. Både bladene og grenen av gift eik inneholder urushiol, en oljeaktig juice som forårsaker en allergisk reaksjon i form av utslett. Urushiol kan også bli funnet i røttene og til og med i døde planter.
    
  • I tillegg kan urushiol også overføres gjennom luften når planten er brent og kan også enkelt overføres fra ett objekt til et annet.
  •  
  • Utslipp av gift eik er ikke faktisk smittsom, men hvis noen har urushiol på hendene og berører en annen person, så kan den andre personen også ha en reaksjon.
  •  
  • Alle deler av gift eik inneholder toksin urushiol. Selv om bladene har gått ned om vinteren, er det ikke trygt å berøre anlegget.  
  •  
         
 2.  
 3.   2      Kjenne utslett. Et utslett fra eksponering mot gift eik kan være svært forskjellig avhengig av individet, fordi noen mennesker er mer følsomme overfor urushiol enn andre. Generelt er utslett svært kløende og veldig rødt, med røde støt som kan blåses og våt. Utslippet kan oppstå som et strek og kan dekke et bredt spekter fra forholdsvis mild til veldig alvorlig.        
 4.  
 5.   3      Vask huden og klærne. Hvis du kommer i kontakt med gift eik, må du først vaske alle berørte områder med varmt vann og såpe. Gjør det så fort som mulig, helst innen 30 minutter. Vask også alt klær eller verktøy som kan ha kommet i kontakt med anlegget.        
 6.  
 7.   4      Lese kløen. For å lindre kløen på utslett, bruk en sink salve til det berørte området. Du kan også bruke aktuelle steroider som clobetasol eller systemiske steroider og antihistaminer. Prøv også et kaldt komprimerings- eller havremelbad.
    
  • For å lage et havremelbad, hell to skudd med havregryn i en nylon sokk eller strømpe og bind den til kranen slik at varmt vann går gjennom havregryn. Ligge i badekaret i minst 30 minutter, eller la de berørte områdene ligge i vannet i så lenge.
  •  
  • Du kan også bruke kokepulver i et varmt bad.  
  •  
         
 8.  
 9.   5      Pass på at utslett ikke sprer seg til andre. Vær oppmerksom på at urushiol enkelt kan overføres til en annen person, dyr eller ting. Pass på at alt og alle som har vært i kontakt med gift eik, vaskes grundig med såpe og vann.
    
  • De fleste utslett heler innen 5 til 12 dager, men utslett kan vare opptil en måned eller mer.  
  •  
         
 10.  
 11.   6      Søk legehjelp. Ring til ambulansen dersom ditt svar på gift eik er alvorlig. Du bør også ringe hvis du eller den smittede har problemer med å svelge eller puste, eller hvis det berørte området eller andre kroppsdeler er ekstremt hovne.        
 12.  
             

Tips .

                Les mer... (13)      
Ferie populær:
Si Takk på hebraisk.

Finn de beste bilutleiefirmaene.

Hos en pjokk under en flytur.

Bytte penger i Russland.

Pakke for en tur til New York City.

Rul opp klær for å pakke.

Forhindre bevegelsessykdom.

Gjør deg fort av solbrenthet raskt.

Pakke som en tenåringspike for en flytur.

Gjenoppretting fra jetlag.

Pakke hjemmefra i en uke.

Pakke for en campingtur.

Reise gratis.

Bruk TripIt.

Pakke som en tenåringspike for en flytur.

Les tidevannstabeller riktig.

Abonner på prisvarsler på kajakk.

Reise gratis.

Ring Australia fra New Zealand.

Kjøp en Florida Sunpass.

Flytt til Florida.