Home \ ferie
 

Skriv inn USA med ESTA.

 

Hvis du reiser som utenlandsk statsborger på ferie eller på forretningsreise til USA, kan du angi med en ESTA-opptakstillatelse i stedet for visum. Dette gjelder i to år og kan brukes til flere oppføringer. Det viktigste er at du blir der for ikke mer enn 90 dager om gangen. Følgende trinn er vanligvis nødvendige for å komme inn med en ESTA-opptakstillatelse.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Finn ut om du kan bli godkjent for ESTA. ESTA kan kun søkes av statsborgere fra de 38 VWP-landene. Tyskland, Østerrike og Sveits er inkludert her. VWP står for Visa Waiver Program - Hvis du kommer fra et av de deltakende landene, kan du unngå visumpligten i USA. Dette gjelder bare hvis du reiser til USA for turisme eller forretningsformål, og ikke bo der i mer enn 90 dager om gangen. Hvis du vil bli der i mer enn 90 dager eller hvis du vil jobbe i USA, vil ESTA ikke gjøre det lenger, og du må søke om visum.        
 2.  
 3.   2      Sjekk om du har et gyldig e-pass. For å komme inn i USA med en ESTA-tillatelse, er et elektronisk pass nødvendig fordi passdataene brukes til å hente ESTA elektronisk. Du kan gjenkjenne et elektronisk pass ved det lille, gyldne symbolet på frontdekselet. Hvis du ikke har et elektronisk pass, må du først søke om en. Hvis tiden er kort før den planlagte turen til USA, kan du også få den laget av express. Selv om dette koster mer, tar det vanligvis bare to til tre virkedager for å holde det ferdige passet i hendene.  
    
  • VIKTIG: Foreløpig pass og barnpass er ikke elektronisk og kan derfor ikke brukes til oppføring med ESTA! For barn, på forespørsel, kan et normalt elektronisk pass, som for voksne, gjøres.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Lag ditt ESTA-program. Send inn søknaden din [1]. du trenger passet ditt, og hvis du er i USA, ikke bare å gå gjennom det, din oppholdssted og kontaktinformasjon. For eksempel, hvis du bor på flere hoteller, gir du bare kontaktinformasjonen til hotellet, som er nok. I tillegg gir du informasjon om dine egne kontaktdetaljer, om din arbeidsgiver, hvis du har en, og må deretter svare på noen sikkerhetsspørsmål. For eksempel er et av spørsmålene om du har kriminell registrering. For å betale for ESTA søknaden, trenger du et kredittkort. Alternativt kan du betale via Paypal. ESTA-søknaden koster US $ 4 ved søknad, og hvis søknaden er godkjent, vil du betale ytterligere US $ 10 - til totalt USD 14. Husk å skrive ned søknads-IDen din etter at du har sendt inn søknaden, slik at du kan sjekke programstatusen senere.  
    
  • Alternativt kan du søke om ESTA via en tjenesteleverandør. Tjenesteleverandører for ESTA krever en høyere avgift, men dataene dine er sjekket for feil og det er en kundeservice tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Vent til godkjenning av søknaden din. Det tar vanligvis noen minutter før søknaden din blir godkjent. I noen tilfeller kan det ta opptil 72 timer. Med din søknads-ID kan du sjekke søknadsstatusen din på [2] og se om ESTA-programmet ditt er godkjent eller ikke.  
    
  • Hvis du vil være sikker, skriv ut ESTA-tillatelsen for reisen din. Normalt trenger du ikke det, da flyselskapene elektronisk henter tillatelsen basert på passet ditt. Men skriver det på papir, men definitivt kan ikke skade og anbefales.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Forbered avreise. Før du reiser til USA, bør du sjekke alle dokumentene igjen - Pass, ESTA Godkjenning, Flybillett, Hotel Booking Bekreftelser, og så videre. Sett alt i bagasjen din, slik at du kan få dokumentene raskt når det trengs.  
    
  • Ikke lukk koffertene dine eller hvis du finner det nødvendig, bruk ikke en vanlig, men en såkalt TSA-lås. TSA - dette er US Air Safety Authority - kan åpne saker for voldsomt om nødvendig for å kontrollere disse.
  •  
  • Også avstå fra å ta mat med deg.
  •  
  • Du kan sjekke inn online så snart som mulig. For amerikansk reise må du også fylle ut et såkalt APIS-datablad, men flyselskapet vil fortelle deg det.
  •  
  • På avreisedagen bør du være på flyplassen minst to timer før avreise.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Fullfør tolldeklarasjonen på flyet. Hver passasjer får en tolldeklarasjon på flyet, som han må fylle ut. Familier kan sende en tolldeklarasjon sammen. Du må angi om du har med deg avgiftspliktige eller forbudte varer. For eksempel kan det hende at matvarer må deklareres, eller du kan ta mer enn $ 10 000 med deg.     
 12.  
 13.   7      Gå gjennom sikkerhetskontrollpunktene på den amerikanske flyplassen. Ankomst til den amerikanske flyplassen må du fortsatt gå gjennom passkontrollene. Vær forberedt, det kan ta lang tid, avhengig av arbeidsbelastningen, for å komme dit. Når det er din tur, må du vise passet ditt og fylt skjemaet, og du kan også bli bedt om returbilletten. Du kan bli spurt om reisen din, for eksempel hva du vil gjøre der - så bare svar med "ferie" eller "forretningsreise". Det kan også bli spurt hvordan du har tenkt å finansiere oppholdet ditt. Vær alltid vennlig og svar på spørsmålene ærlig. Utlendingsoffisøren kan nekte deg oppføring dersom han er i tvil om dine uttalelser. Dette skjer svært sjelden.  
    
  • Etter sikkerhetskontroll kan du hente bagasjen din og har fullført oppføringen din.
  •  
                   
 14.  
             
Ferie populær:
Bruk TripIt.

På svensk elsker jeg deg.

Reise til Antarktis.

Billig mat i New York City.

Sjekk ut et hotell.

Beskyttelse av korallrev.

Urinere på en reise.

Bestill et fly.

Få en tilkoblingsflytur.

Utvandrer til Australia.

Hvordan pakke en håndbagasje.

Bruk et kompass.

Finne den sanne nord.

Finn et billig fly til London.

Rett gjennom sikkerhetskontrollpunktene på flyplassen.

Overlev en Ripström.

Overvinne en postferdsdepresjon.

Å puste en brann i friluft.

Ring Australia fra New Zealand.

Sjekk inn bilsete på flyplassen.

Reise spontant.