Home \ ferie
 

Bor i Thailand.

 

Thailand tilbyr moderne komfort og vestlige fasiliteter til en rimelig pris. Hvis du vurderer å flytte til Thailand, bør du gjøre følgende på forhånd: informer deg grundig, få alle nødvendige visum, flytte til Thailand, finn en leilighet eller et hus, og bare nyt livet. Mens mange i Thailand forstår engelsk, spesielt i Bangkok, den største byen i landet, vil du finne det lettere å finne veien rundt "Smilelandet" hvis du prøver å lære det thailandske språket.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Flytt til Thailand  ,

    
   
 1.            1      Hent alle nødvendige dokumenter for innreise til Thailand. Søk om pass, hvis du ikke allerede har en. Et pass er et pass som viser ditt statsborgerskap i hjemlandet ditt, og som gjør at du kan reise til andre land. 
    
  • Finn ut om du trenger et visum for å komme inn i Thailand. For besøkende fra andre land er dette vanligvis påkrevd. Et visum er et dokument som tillater utenlandske statsborgere å besøke et fremmed land for en bestemt tidsperiode eller hensikt. Borgerne i de fleste vestlige land kan besøke Thailand i 30 dager av gangen og trenger bare et gyldig pass og ikke noe spesielt visum. I dette tilfellet snakker man om visumfritak eller på engelsk "visumfritak". Du kan forlenge oppholdet ditt i Thailand med alle lokale kontorer på innvandringskontoret i ytterligere 30 dager. Etter dette 60-dagers oppholdet må du forlate landet og søke et turistvisum for Thailand i et annet land for å forbli lovlig i landet.  
  •  
  • Tidligere var det mulig å fylle et gap i den thailandske innvandringsloven som tillot en å bo i landet uten et offisielt visum i lange perioder: mange gikk over grensen til et naboland hver 30. dag og kom hjem samme dag tilbake til Thailand. Den 30-dagers visumfritakelsen startet igjen fra begynnelsen. Dette smutthullet ble imidlertid stengt i 2014 og kan ikke brukes siden da.
  •  
  • Hvis du planlegger å bo i Thailand i mer enn 90 dager, eller hvis du ønsker å tilbringe skumringårene dine der, bør du søke om visum visum eller visumsertifikat før du kommer inn i landet. Kontakt Thai Immigration Department eller den thailandske ambassaden i hjemlandet ditt. Det er mulig å selvstendig søke om arbeidstillatelse på den thailandske ambassaden; Men hvis du har akseptert en stilling hos et selskap som opererer i Thailand, vil selskapet søke om din arbeidstillatelse for deg.  
  •  
  • De thailandske visum- og opptakskravene kan endres raskt og uventet, så før du går, bør du alltid sjekke med de offisielle thailandske myndighetene for gjeldende lover.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn et hus eller en leilighet. Velg innkvartering avhengig av den planlagte lengden på oppholdet. Thai hoteller tilbyr beskjeden til luksuriøse rom for kortere opphold i landet. For lengre opphold i Thailand kan utlendinger også leie en leilighet eller et hus, bo hos en vertsfamilie eller til og med kjøpe en leilighet. En villa i et boligblokk er den eneste eiendomsformen som ikke-statsborgere i Thailand kan lovlig kjøpe. Det er vanligvis ikke veldig vanskelig å finne en passende innkvartering i Thailand, men det avhenger av sesongen (høysesongen eller rundt jul / nyttårsaften kan være vanskeligere). 
    
  • Finn ut om tilleggskostnader som strøm, vann, internett, TV og telefon, og hvis du er borte fra hotellet, finn ut hvordan og hvor du skal betale regningene hver måned. I utgangspunktet er tilleggskostnader og mobiltelefonkostnader i forhold til andre land i Thailand veldig billige. Et unntak er den hyppige bruken av klimaanlegget, som raskt kan øke strømregningen med € 100 - € 200 per måned, kanskje enda mer, hvis den alltid er på. Som leietaker i en leilighetskompleks, for eksempel ved slutten av hver måned vil du motta en detaljert kostnadsoversikt, som inkluderer leien til leiligheten og alle tilleggskostnader.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se også rundt i Bangkok. Du kan være overbevist om at Bangkok er stedet for deg. Mange utlendinger bosetter seg i Bangkok, da det er det politiske, økonomiske og kulturelle sentrum i landet. Det er imidlertid mange flere flotte steder å utforske i Thailand, spesielt hvis det store bylivet er for hektisk. Finn ut hvilke andre provinser som har å tilby. 
    
  • Chiang Mai, Phuket, Hua Hin, Chiang Rai og Rayong er noen flere populære, men mer originale, fjerntliggende steder som du kan se nærmere på.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tenk på klimaet i Thailand. Foretrekker du mildere temperaturer? Vil du ha forskjellige årstider? Thailand har et tropisk klima med varme temperaturer hele året, men temperaturen er mer behagelig og temperert i vintermånedene. I det nordlige Thailand, vil du noen ganger finne kjølige eller kalde temperaturer på grunn av høyere høyde. Lette lag, løse T-skjorter og shorts passer best for de thailandske temperaturene. 
    
  • Det er tre sesonger i Thailand. Regntiden (mai-oktober) er forårsaket av monsunregnene som forekommer over Thailandsbukta og Andamanhavet. Den kule sesongen (november-februar) er den beste tiden å reise til Thailand. Til tross for de noen ganger kjøligere temperaturene, når termometeret rundt 30 grader Celsius på de fleste ettermiddager. I den varme sesongen (mars-mai) kan termometeret også vise godt over 35 grader Celsius. Denne gangen er spesielt hensiktsmessig å tilbringe en strandferie i Thailand.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Organiser transportmiddelene dine. Finn ut hvilke alternativer som er tilgjengelige for deg. I byområdene i Thailand omfatter dette for det meste offentlige busser, bil- og motorsykkeldrosjer, tuk-tuks, samlors (også kjent som rickshaws), tog og båt- og fergetjenester. Selvfølgelig, avhengig av hvor du bor og hvor langt unna er arbeid og shopping og underholdning, kan du også gå. Mange utlendinger leier sykler eller motorsykler og knallerturer i noen dager, uker eller måneder. Hvis du planlegger å bli i landet i mer enn seks måneder, er det verdt å kjøpe en motorsykkel (ny eller brukt). 
    
  • Selv utlendinger kan lovlig kjøpe en bil eller motorsykkel i Thailand. Det bør ikke være et problem å finne veien rundt den thailandske trafikken. I byene parkerer mange mennesker i andre og tredje rad. Når en bil befinner seg i tredje rad, er det vanligvis ikke noe gear involvert. I dette tilfellet kan du bare skyve bilen til side hvis bilen din er blokkert.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Finn arbeid i Thailand. Hvis du vil bo i Thailand, trenger du sannsynligvis en inntektskilde. Noen som bare gjør pengene sine på nettet eller er selvstendig næringsdrivende, tjener nok penger til å bo i Thailand uten å måtte finne en jobb på bakken. Mest sannsynlig er det imidlertid at du må finne en jobb i landet. 
    
  • Hvis du har en god kommando for språket, kan du for eksempel lære engelsk. Dette er en populær jobb for utlendinger i Thailand. Lærerenes lønn i Thailand er imidlertid svært beskjeden. Du bør også ha en universitetsgrad i et hvilket som helst område. For alle typer betalt arbeid trenger du en arbeidstillatelse i Thailand.  
  •  
  • Finn ut om selskaper basert i Thailand, men ansett utenlandske arbeidstakere. Sektorene som tilbyr de beste mulighetene for ikke-statsborgere, inkluderer økonomi, IT og ingeniørfag. Mange selskaper som opererer i Thailand, gir potensielle utenlandske ansatte spesielle kompensasjonspakker ("ekspedisjonspakker" eller "arbeidspakker"), som for eksempel omfatter ansettelseskontrakten og eventuelt spesielle innbetalinger for innkvartering, språkkurs, etc.  
  •  
  • Noen yrker i Thailand er forbeholdt eksklusive thailandske borgere, inkludert f.eks. Frisør, skjønnhetspleie, håndverkere av alle slag og sekretær.  
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Mastering Everyday Life  ,

    
   
 1.             1      Åpne en bankkonto. Hvis du planlegger å leve og jobbe i Thailand, vil du ved hjelp av en lokal bankkonto bedre kunne mestre ditt daglige liv. Dette er en av de tingene du virkelig kan gjøre bare hvis du allerede har flyttet til Thailand. 
    
  • Noen internasjonale banker har avdelingskontorer i Thailand som du kan bruke hvis du vil beholde din opprinnelige bankkonto.  
  •  
  • Den thailandske baht (THB, ฿) er den offisielle valutaen i Thailand. Euro og amerikanske dollar er knapt akseptert i Thailand, men penger kan byttes i nesten alle banker.
  •  
  • Bestem hvilken type bankkonto du vil åpne. Hvilke kontoer du kan velge, avhenger av arbeidstillatelsen eller visumet ditt. Få banker tillater utlendinger å åpne en konto uten gyldig visum. Noen banker krever oppholdstillatelse, som kan hentes fra det lokale kontoret på innvandringskontoret, hvis du kan vise leieavtalen eller en erklæring fra ambassaden eller konsulatet til hjemlandet ditt. De fleste bankkontoer er sparekontoer som du kan bruke til å få debetkort og i sjeldne tilfeller et kredittkort (Visa / Mastercard). Noen banker har begrensninger på hvor kredittkortfunksjonen kan brukes (SCB Bank), andre ikke (Kbank, Bangkok Bank).
  •  
  • Gjeldende kontoer brukes svært sjelden i Thailand, og selv sjekker er ikke vanlig. Bankoverføringer, derimot, brukes ofte og er veldig enkle å implementere, for eksempel direkte på minibanken eller via nettbank. PayPal er også tilgjengelig i Thailand. Selv om det ikke er mulig å koble et kredittkort til PayPal-kontoen i forhold til andre land, kan du overføre penger fra din Thai PayPal-konto til din thailandske eller europeiske bankkonto.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få en mobiltelefon. Kjøpe en mobiltelefon er ekstremt ukomplisert i Thailand. Det finnes dusinvis av leverandører og butikker som tilbyr en rekke forhåndsbetalte priser uten binding. Bare kjøp en mobiltelefon og et SIM-kort, aktiver SIM-kortet og last inn kredittkortet ditt, og du kan begynne å snakke på telefonen. 
    
  • Noen emigranter klager over at thailandske mobiloperatører betaler for tid, ikke for mengden data de bruker, når de bruker mobilt internett på smarttelefonene. Noen mennesker finner ut at mengden data de forbruker ekstremt raskt når noen apps blir automatisk koblet til Internett permanent. I dette tilfellet hjelper det å lete etter en annen tariff eller leverandør.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fullfør en internettkontrakt. Ofte brukes stadig analoge modemer i Thailand, men i urbane områder som Bangkok eller Chiang Mai er selv ekstremt rask fiberoptisk internett tilgjengelig til svært rimelige priser. Hvis du ikke bruker internett veldig ofte, kan du bruke gratis hotspots i kaffebarer eller restauranter. Mange leiligheter har egen internettforbindelse, som er åpen for alle beboere.        
 6.  
 7.             4      Ta vare på deg selv. I utgangspunktet er behandlingskostnadene i Thailand mye billigere enn i Europa eller USA. Du har to valg: Enten velger du en utenlandsk helseforsikring fra hjemlandet ditt, eller du har en thailandsk helseforsikring som fungerer som enhver annen nasjonal forsikring. Hvis du planlegger å flytte til Thailand permanent, kan det være at en utenlandsk helseforsikring ikke passer. Det beste du spør før du går direkte til din forsikringsleverandør. Noen forsikringsselskaper har tidsbegrensninger for enkelte bostedsland.        
 8.  
             

  Del 3      Oppdag Thai kultur  ,

    
   
 1.             1      Lær språket. De fleste som flytter til Thailand, finner det i utgangspunktet nesten umulig å gjenkjenne setninger eller til og med enkle ord. Som med nesten alle språk, vil det ta litt tid å utvikle et "øre" for det thailandske språket. Det er best å begynne med det! I tillegg elsker de fleste thailander det når utlendinger viser en viss forpliktelse. Du vil sikkert finne at hvis du i det minste prøver å snakke språket, blir du behandlet mye vennligere.  
    
  • De aller fleste mennesker som er bosatt i Thailand snakker thai, og de fleste forretningsforbindelser, daglige transaksjoner og offentlige saker utføres på thai. I turistområder er det vanligvis ansatte i servicebransjen som snakker engelsk (for eksempel i grener av store Internett- og telefonleverandører). Det anbefales å lære så mye Thai som mulig for å komme gjennom det thailandske hverdagen uten noen problemer.
  •  
  • Det finnes flere måter du kan lære språket: delta på et språkkurs med thailandske språklærere; lære det thailandske alfabetet gjennom lærebøker og thailandsk-tyske ordbøker; finn en person med thai som morsmål og praktiser samtalen; eller gjør et språkkurs på nettet (noen tilbyr øvelsesmaterialene gratis, andre blir betalt).  
  •  
  • Se også ofte på Thai TV-programmer. En av de beste måtene å forbedre dine språkkunnskaper er å se på TV-programmer på hvert språk. Du vil kunne forstå sammenhengen gjennom skuespillernes handlinger.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Informer deg om Thai politikk. Hvis du flytter til Thailand, vil du uunngåelig måtte håndtere den thailandske regjeringen. I hovedsak, siden 1932, har Thailand vært et konstitusjonelt monarki i form av et parlamentarisk demokrati. Men siden grunnleggelsen av staten, gjentok politisk innblanding av militæret og den thailandske konge, som førte til en midlertidig forstyrrelse av de demokratiske prinsippene. Ikke desto mindre fungerer Thailands byråkratiske system overraskende godt og er relativt åpent for utlendinger som ønsker å flytte til Thailand. 
    
  • De fleste thailandene er ekstremt lojale mot deres nasjon og deres regjering. Det er heller ikke en god ide å snakke med fremmede eller utlendinger om politikk. Unngå derfor enhver form for respektløshet eller konfrontasjon.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Les bøker om thailandsk historie og religion. Thais er vanligvis ekstremt stolte av sitt land og dets historie. Theravada Buddhism er et viktig element i thailandsk historie. Omtrent 95% av den thailandske befolkningen følger Buddhas lære. Det er utallige templer å besøke over hele landet, og de buddhistiske munkene er de mest ærverdige medlemmene av samfunnet. Bilder av munker finner du nesten overalt: i drosjer, i tv-reklame og til og med i graffiti. 
    
  • Opplev den åndelige siden av Thailand. Det stort sett buddhistiske landet tilbyr meditasjonsmuligheter i buddhistiske templer og spesielle turer i forskjellige templer og helligdommer over hele landet.  
  •  
  • Spesielt i Chiang Mai er det utallige vakre buddhistiske templer som er åpne for publikum. Pass på at du er respektfull når du går inn i et av templene. Bruk passende klær i templet (skuldre og knær dekket) og ta av skoene dine før du går inn i selve bygningen.  
  •  
  • Den nest største religiøse minoriteten i Thailand er islam. Thai-muslimer utgjør om lag fire prosent av befolkningen, og flertallet av muslimer bor i de sørlige provinsene nær den malaysiske grensen. Spesielt i Bangkok, men også i Nord-Thailand, er det større kristne, hinduistiske, konfucianske og taoistiske religiøse samfunn.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lær å oppføre seg riktig i Thailand. Som i de fleste land er det en rekke gode oppførsel i Thailand som du definitivt bør adoptere. Spesielt viktig: Under ingen omstendigheter bør du øke stemmen din eller vise sinne. Den offentlige visning av sinne eller sinne er frowned over i Smilelandet. 
    
  • Hilsen i Thailand er svært forskjellig fra den vestlige stilen med hilsen. I stedet for å rote hender, vinker eller nikker, mottar Thailand deg velkommen med en "Wai". Sett fingertuppene sammen (på omtrent hakenivået) som om du var i ferd med å be. Bøy hodet litt fremover. Unngå overdreven kroppskontakt i offentligheten og ta alltid av skoene dine før du går inn i et tempel eller et privat hjem.
  •  
  • Uansett hvor mye du tilpasser, vil de thailandske menneskene alltid oppleve deg som utlending. Kanskje de ikke vil ringe deg etter ditt fornavn, men i stedet si "Farang". Noen mennesker finner denne betegnelsen pejorative. Egentlig er det bare et vanlig begrep som beskriver noe eller noen som kommer fra Vesten. Bare ta det. Ikke prøv å starte en diskusjon om det. De thailandske menneskene er svært stolte av deres høflighet. Det er svært sannsynlig at ordet "farang" ikke er ment å være negativt, med mindre du har fornærmet din motpart.  
  •  
  • Thai folk har typisk en sterk nasjonal stolthet som gjennomsyrer hele sin kultur. De vil fortelle deg stolt av deres land, deres historie og deres unike kultur. Samtidig vil du alltid bli oppfattet som annerledes. Dette er spesielt tydelig i de mest voldsomme situasjonene. For eksempel, hvis du var involvert i et bilulykke, vil du sannsynligvis skylde deg selv - selv om noen andre forårsaket ulykken. Hvis du ikke var i landet, ville du ikke kjøre i Thailand, og ulykken kunne ikke ha funnet sted i dette skjemaet. Ja, denne logikken gjør absolutt ingen mening - dessverre kan du sannsynligvis ikke gjøre noe med det.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Utforsk landet. Det er cruise og økoturisme tilbud. Du kan for eksempel gjøre en sykkeltur, gå på tur, kajakk eller prøve annen vannsport.  
    
  • Reise i Thailand er også ganske billig. Det er flere togforbindelser til dusinvis av fjerntliggende steder. Reise med tog er trygg og ekstremt billig. En 48-timers togtur fra Bangkok til Singapore koster kun € 50, avhengig av valutakursen. I tillegg kan du beundre det fenomenale landskapet fra togrommet.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Nyt den thailandske maten. Det thailandske kjøkkenet er ekstremt variert og deilig. Det er rikelig med valg for alle budsjetter, fra veldig billig til veldig dyrt, og i de fleste turiststeder er det også et bredt utvalg av internasjonale restauranter og fastfood kjeder.        
 12.  
            

Ting du trenger .

                Les mer... (21)      
Ferie populær:
Gi veibeskrivelse.

Gjør en biltur.

Overlev uten verktøy på en ørkenøya.

Komme til Nordpolen.

Inviter venner til Lyft.

Forbered deg på en langturflyging.

Planlegger en Disney ferie.

Planlegg et cruise.

Kontakt Qatar Airways.

Komme til Nordpolen.

Planlegger ferie.

Finn vann i ørkenen.

Bilstopp.

Flyver forgjeves.

Bruk en analog klokke som kompass.

Pakke hjemmefra i en uke.

Skriv en referanse til sofa surfing.

Pakke for en flytur.

Reise gratis.

Bruk Inneboksens innboksen på sofaen surfing.

Spis billig i Paris.