Home \ dyr
 

Fôrfe.

 

Du har nettopp kjøpt din første storfebesetning. Det er bra for deg. Velkommen til verden av storfeoppdrettere. Nå på emnet for arbeidet du vil ha med drøvtyggere. Å ta vare på storfe er i en generell forstand det samme som å ta vare på kyr. Forskjellen er at andre typer storfe, som kvier, okser, kalver og okser ikke er utelukket.

 

Forutsatt at du allerede har gjerder, bygninger, vannforsyning, arbeidsmessig tilførsel av mineraler og mat, bør omsorgen for storfeet ditt være relativt enkelt, så lenge du vet hva du gjør. De forskjellige typer og varianter av storfe trenger forskjellig omsorg. For eksempel er kalvene oppdratt av flasken mer arbeidsintensiv og trenger mer omsorg enn en sugende kalv. Tyrene trenger litt mer omsorg enn kyrene med kalver, og oksekjøttet trenger mer forsiktighet enn storfeet, som står på gresset.

 

Uansett hva slags storfe du har, er omsorg forholdsvis det samme. Les trinnene under og finn ut hvordan du skal ta vare på besetningen din.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Feed din storfe og gi dem et beite. Dette er den viktigste delen av omsorgen for storfeet ditt. Du kan ikke forvente at de skal leve ekstra lenge hvis du ikke vet hva og hvordan du skal mate dem. Selv om storfe kan primært spise gress og bli etterlatt på beite, er det noen ganger nødvendig å mate dem med ensilasje, hø eller korn når de blir matet, oppdrettet eller fettet for slakting. I regioner med snødekte vintre, kan storfe ikke beite som om sommeren. Oksekjøttet beregnet til slakteren holdes ofte i penner der de ikke har gress. I begge tilfeller er riktig fôring nødvendig. Dyrene bør ikke bare spise noen tørre stilker.  
    
  • Grazing om vinteren er regelen i de områdene der snøen tiner. Det er en fornybar og kostnadsbesparende praksis for å la storfe ut av pennene til beite, slik at de kan beite om vinteren. Grazing praksis om vinteren inkluderer beite, sparsom beite og lagring.
  •  
  • Roterende beite anbefales sterkt når storfeet spiser beitene. Gresset er bedre brukt og gjødselene fordeles bedre i denne ensartede beite.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag vann og mineraler tilgjengelig. Dette er en annen viktig faktor i omsorg for storfe fordi, akkurat som mennesker, er vann det viktigste næringsstoffet for alle typer husdyr. Det er umenneskelig og brutalt å nekte dyr tilgang til vann. Mineralene i form av løs mineraler, som en saltsten, er også viktige fordi storfeet kan ha et høyt saltbehov, i henhold til det fôret de mottar.        
 4.  
 5.             3      Opprettholde helsen til besetningen. Stopp avtalene for vaksinasjoner og deworming. Dette er spesielt viktig hvis du ikke har en lukket besetning (i motsetning til avlsbesetninger, flokker eller flokker) og hvis besetningen din er i fare fra visse sykdommer som munnsykdom, bovin diaré, kalsykdom og viral rhinotraekittis. Visse typer storfe kan være mer utsatt for visse sykdommer enn andre arter. Husk å konsultere en veterinær som spesialiserer seg på store dyr. Du kan også spørre en annen storfeoppdretter for de beste vaksinene for ditt område (hvis du ikke finner en veterinær).        
 6.  
 7.             4      Sjekk kveg regelmessig for tegn på sykdom og skade. Kveg i penner må inspiseres oftere enn dyr som lever på beite fordi de er mer utsatt for sykdom. Kvegene i pennene kontrolleres vanligvis når de spiser. Beinet på beiteet styres alltid når de bytter fra en beite til en annen beite.  
    
  • Avlsbesetninger må kontrolleres oftere og spesielt hvis mer enn en oks lever i den aktuelle besetningen. I avlssesongen velger du en oks for besetningen og unngår risikoen for skade mellom to okser når man kjemper for rettighetene til å dekke en bestemt ku eller harem av kyr. Lameness, skade eller en knust penis kan begrense muligheten til en oks og hans avlssuksess med kyrene.  
     
   • Disse besetningene må også kontrolleres for å se hvilke kuer som er dekket og hvilke av dyrene er fortsatt i varme.
   •  
    
  •  
  • Kvegene i pennene har større risiko for å få lungebetennelse, forsendelsesfeber, hyperaciditet og munnsykdom enn beite, men de kan også lider av luftveissykdommer fra støv eller støvete matvarer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Få gjerder og maskiner. Gode gjerder gjør gode naboer. De godt vedlikeholdte maskinene gjør bonden lykkelig. Disse tingene bør holdes i tankene når du ser etter storfeet ditt.  
    
  • Storfeet vil briste ut hvis gjerdet ikke blir bevart og reparert så snart de er skadet. Noen ganger vil et dyr bryte ut selv om du har fått gjerdene godt. Det er å forvente, men det bør ikke bli regelen.
  •  
  • De oljede maskinene som erstatter ødelagte og ubrukte deler varer lenge. De eldre maskinene vil kreve mer omsorg enn storfe eller nye maskiner, men de nye maskinene vil slites ut raskere hvis du ikke bryr deg om dem.
  •  
                   
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Dyr populær:
Ta vare på en Husky.

Behandle aspergillose hos hunder.

Ta vare på en fugl.

Kjenne en døende hund.

Bli kvitt earwigs.

Opplær en valp.

Så kaninen kommer til deg når du åpner buret.

Frigør en hund fra flått.

Å tiltrekke sangfugler til hagen din.

Hold en kanin som kjæledyr.

Sett opp et akvarium.

Registrere en sperrepinne.

Identifisere edderkopper.

La dine kjæledyr være alene når du er på ferie.

Behandling av en hund for skunk kontakt.

Saddling og bridling en hest.

Gjenkjenne tegn på muskelavfall hos hunder.

Frigør en hund fra flått.

Tren en slem Labrador.

Drep svarte enker.

Rengjør en fiskebøtte med slåssfisk.