Home \ dyr
 

Forhindre mangel hos hunder.

 

Du har kanskje sett hunder som hadde hårtap eller sår på huden, eller har hatt å håndtere din egen hund. Noen ganger skyldes dette en parasittisk infeksjon som kalles mange. Det er tre forskjellige typer slough, alle forårsaket av forskjellige kvaler. Disse kvalene er hårfollikkmider (demodikose årsak), gravmider (Sacroptes mange) og pelsmider (Cheyletelliose). Mytene lever enten på hudflaten eller gjennom huden. Konsekvensene er vanligvis alvorlig hudirritasjon og kløe. Hunden kan også få sekundære infeksjoner, noe som fører til sår og skallet flekker. Muden kan bare vises på bestemte områder av hundens kropp, for eksempel ansiktet og tassene. Når hele kroppen er berørt, kalles dette "generalisert". To former (sarcoptic mange og cheyletelliosis) kan forebygges, men demodikose er ikke. Men det kan bringes under kontroll hvis du tar hensyn til symptomene og den riktige behandlingen utføres. For effektiv behandling er reseptbelagte medisiner nødvendig. Derfor, i en hund med hudproblemer, bør det første kurset føre til veterinæren.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Følg hundens hudirritasjon  ,

    
   
 1.            1      Vær oppmerksom på hvor hunden din kliper. Er det et område på kroppen som klør mer enn de andre? Lick han pote, området under halen eller langs magen hans? 
    
  • Huden på hunder med allergi er irritert hovedsakelig på rygg og hale, underliv, ben og poter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se etter tegn på cheyletiellose. Fursmider ser ut som flass til det blotte øye. De beveger seg også veldig sakte. Du kan se myggene når du pusser hundens kappe over litt papir. For en diagnose kan du også tape dem.  
    
  • Hunden din er moderat irritert av disse kvalene. På grunn av deres umodne immunsystem kan valper lider av sterkere angrep.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ser etter tegn på sarkoptisk mange. Sarcoptes mange (Sarcoptes scabei) er en parasittisk mytinfeksjon. Hunden kan ha rød, flakete hud noen steder. Sarcoptic mange kan forårsake alvorlige hudlidelser og stress i hunden, som kvalene gir kløe.  
    
  • Hunder kan lett få sarkoptisk masse og denne sykdommen er svært smittsom mot hunder. Selv om disse kvalene bidrar til mennesker, men vanligvis ikke forårsaker store problemer.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se etter tegn på demodikose. Demodikose (rødlange) er forårsaket av små midd, som naturlig forekommer hos de fleste hunder. Vanligvis forårsaker de ikke hudproblemer med mindre hundens immunsystem er kompromittert. Demodicose oppstår vanligvis hos valper, da deres immunsystem fremdeles utvikler seg.  
    
  • Demodikose er ikke veldig smittsom, og folk kan ikke få det. Vanligvis overføres det fra sykepleieren til valpen. Denne typen snag er mest merkbar rundt øynene og munnen når en valps immunforsvar ikke kan kontrollere mytene.  
  •  
  • En predisponering til dette hudproblemet kunne bli arvet. Det er ikke uvanlig at valper blir demodicosed hvis foreldrene deres også hadde demodikose på et tidspunkt i livet.  
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Besøk veterinæren din  ,

    
   
 1.             1      Ta hunden din til veterinæren hvis du tror han har kvaler. Spør din veterinær om den beste behandlingsmetoden for slashypen din hund har. Ikke alle myrearter reagerer på alle medisiner, og noen raser tolererer ikke visse behandlinger. Bruk aldri medisiner eller behandling uten godkjenning av veterinæren din. 
    
  • Din veterinær kan bestemme hvilke kvaler som plager hunden din. Effektiv behandling avhenger av type myt, og derfor er nøyaktig diagnose av mitesarten avgjørende.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Be veterinæren om å ta et utvalg med en pensel. Din hund står på et ark og pelsen er børstet slik at dander og rusk faller på papiret. Veterinæren plasserer deretter fallet avfall på et lysbilde for undersøkelse. 
    
  • Alternativt kan en båndprøve tas direkte fra huden med tape for å undersøke den.
  •  
  • Dette er den vanligste typen diagnose for Cheyletiellosis. Med det blotte øye ser det ut som skalaer. Den består av sakte bevegende kvaler som kan bli fanget med tape. For de andre to typer myter trenger du andre metoder.  
  •  
  • Gravemider er også kvalmer som lever på hudoverflaten. Noen ganger kan du få dem ved å pusse frakk eller skrape huden. Imidlertid beveger de seg veldig fort og er mikroskopisk små, slik at de lett kan unnslippe disse testene.
  •  
         
 4.  
 5.             3      La veterinæren ta blod fra hunden din. Fordi gravsteinene er veldig raske og ofte for små til det blotte øye, kan veterinæren gjøre en blodprøve. Testen ser etter bevis på at kroppen er et immunsvar mot irritasjonen av gravmidlene. Testen gir et ja eller nei svar på spørsmålet om infeksjon. Det er imidlertid bare pålitelig hvis hunden er infisert i minst to uker. Det er så lang tid det tar å få en immunrespons.       
 6.  
 7.             4      Be om hudskraping. Hårfollikkmider lever i huden, så veterinæren må skrape av de øverste lagene av huden med en sløv skalpell. Mytene når overflaten og blir fanget i hudresten på skalpellbladet. Godmodige hunder har ingen problemer med denne prosedyren. 
    
  • Den barberte huden blir så sett under et mikroskop for å oppdage den typiske "sigarformen" av disse kvalene.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Be om hudbiopsi. En hudbiopsi kan være nødvendig hvis de andre metodene feiler. Denne metoden anbefales også når det er sterk mistanke om demodikose. I dette tilfellet er det tatt en prøve i hele tykkelsen på huden. Patologen vil se etter hårfollikelmider i hårsekkene.       
 10.  
             

  Del 3      Behandle Cheleytiellose og Sarcoptes Mange  ,

    
   
 1.             1      Behandle en angrep med furre kvaler. Denne stilen på slynge reagerer på ulike medisiner. Noen medisiner er risikabeltere enn andre. Derfor bør du, hvis det er mulig, velge sikrere alternativer. 
    
  • Den anbefalte behandlingen består av tre behandlinger hver annen uke med en spray som inneholder fipronil. Vær oppmerksom på at dette produktet ikke er godkjent for dette programmet, men anses generelt som trygt og effektivt. Det anbefales av veterinærer som spesialiserer seg på dermatologi.
  •  
  • Alternativt kan du bruke Selenium sulfid sjampo en gang i uken i tre til fire uker. Denne behandlingen er også ufarlig.
  •  
  • Det er høyere risiko for ivermektin. Det gis som en injeksjon en gang i uken for tre behandlinger. Hunderaser som kollier, som er følsomme for icvermektin, kan forårsake koma. Det unngås best hvis det ikke er god grunn til å bruke den.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forhindre gravmider. Når du er diagnostisert med denne typen mange, er det lett å ta tak i det ved regelmessig bruk av aktuelle produkter. Anbefalte produkter inkluderer Selamectin (Stronghold) eller Imidacloprid (Advantage). 
    
  • I første omgang behandles denne behandlingen tre ganger hver annen uke, deretter månedlig for å forhindre reinfeksjon.
  •  
  • Orale produkter kan også være effektive. De inneholder milbemycin (Milbemax) og administreres en gang i uken for seks applikasjoner.
  •  
  • Eldre behandlingsalternativer som Amitraz er også effektive. Dette er et insektsdrepende bad som kan skade miljøet dersom det ikke bortskaffes på riktig måte. Når det kommer i vannet, er det giftig å fiske. Du bør heller velge sikrere behandlinger.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Behandle alle hunder som har kommet i kontakt med den smittede hunden. Furmider og gravmider kan overføre mange fra en hund til en annen. Alle hunder som hadde kontakt med den berørte hunden, bør behandles på samme måte. 
    
  • Katter og andre dyr trenger ikke å bli behandlet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Rengjør alle soveplasser, krager, seler og linjer eller kast dem bort. Rengjør alle senger, krager, seler, linjer og annet materiale de har vært i nær kontakt med eller kaste bort. Du må slippe av med kvalene i huset ditt. Vask sengene og andre materialer med varmt vann. Hvis det er mulig, sett det i tørketrommelen.       
 8.  
 9.             5      Du må være oppmerksom på at sarkoptisk mange forårsaker kløe hos mennesker. Mites som forårsaker sarkoptisk mange kan overføres til mennesker. Imidlertid kan mytene ikke reproducere på mennesker. Men de kan føre til forferdelig kløe på visse hudområder. Mytene vil dø, men. Hvis du får kløende kvaler, vil symptomene avta etter tre uker.       
 10.  
             

  Del 4      Behandle demodikose  ,

    
   
 1.             1      Vent, hvis hunden din er irritert av kvalene. Demodikose er litt annerledes enn de andre typer sloughing, da kvalene ikke lever på overflaten av huden, men bor under overflaten av huden. Den har to former: 
    
  • En lokal, selvbegrensende infeksjon hos valper og hunder under 12 måneder. Huden inneholder alltid en hårfollikkelmide, men det gir ikke noen problemer med mindre hundens immunsystem er kompromittert. Som valpimmunsystemer utvikler seg, har de noen ganger bald flekker som er glatte og rosa. De forstyrrer ikke hunden og trenger ikke å bli behandlet. Når hundens immunsystem blir sterkere, kjemper kroppen mot infeksjonen og legger den under kontroll.
  •  
  • En generalisert infeksjon som ofte oppstår hos hunder over 12 måneder. Hvis områdene blir større eller klissete og kløende, som er tegn på sekundære infeksjoner, bør hunden behandles.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk en sjampo som inneholder benzoylperoksid. Den generelle form for demodikose, som påvirker hele kroppen, er mer alvorlig. Navnet "rødlange" refererer til intens irritasjon og betennelse i huden, noe som er en fysisk reaksjon på det store antallet kvaler i hårsekkene. Først må du såpe hunden med en sjampo som inneholder benzoylperoksid. Dette er ikke en behandling i seg selv, men en "follikulær flush" som trenger inn i hårsekkene og renser dem pent. Dette vil gjøre hundens kropp til et mer fiendtlig miljø for mites. I tillegg er noen myter erstattet. 
    
  • Du får disse sjampoene i dyrebutikken. Spør din veterinær for anbefalinger.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk et ukentlig insektmiddel som et bad. Demodikose-behandling involverer et ukentlig bad som inneholder et insektmiddel som heter Amitraz. Dette er et flytende stoff som er oppløst i vann og helles over hunden. Siden potene ofte er infisert, bør du legge hunden din i en liten mengde løsning i ti minutter. Det må være i kontakt med huden i minst ti minutter på jobb. 
    
  • Skyll ikke produktet. La det lufttørke.
  •  
  • Behandling er ukentlig til det er to eller tre negative hudskraper. Avhengig av resultatet, kan behandlingen ta mellom fire og tolv uker.
  •  
  • Vær oppmerksom på at Amitraz er giftig for fisk, fugler og reptiler. Det kan også gjøre astma verre. Badet bør alltid gjøres på et godt ventilert sted, helst utenfor. Personen som bader hunden, skal bruke vanntett beskyttelsestøy som gummihansker og et plastforkle. Personer med astma bør ikke bruke Amitraz.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Prøv en oral medisinering. Fordi Amitraz er ubehagelig og giftig for noen dyr, anbefaler mange veterinærer andre behandlinger. Disse inkluderer: 
    
  • Milbemycin (Milbemax): Dette er et oralt middel. Det administreres daglig i den angitte mengden i 30 dager til det er to til tre negative hudskraper tatt minst syv dager fra hverandre. Ulempen er kostnaden. Milbemycin er veldig dyrt og kostnaden for å behandle en stor hund i 60 dager kan være uoverkommelig. I tillegg er det ikke alltid effektivt, så dosen må dobles, noe som øker kostnadene igjen.
  •  
  • ivermektin. Denne orale medisinen er opprinnelig gitt i lav dose. Din veterinær vil øke dosen sakte. Ofte må den daglige behandlingen gjøres tre til åtte måneder. I enkelte hunder kan ivermektin forårsake alvorlige bivirkninger da det kan krysse blod-hjernebarrieren og komme inn i hjernen. Det kan føre til pusteproblemer, ekstreme koordinasjonsproblemer og til og med koma. Spesielt Collierassen er utsatt for disse bivirkningene. Ivermektin bør ikke brukes i disse raser.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Rengjør alle soveplasser, krager, seler og linjer eller kast dem bort. Rengjør alle senger, krager, seler, linjer og annet materiale de har vært i nær kontakt med eller kaste bort. Du må slippe av med kvalene i huset ditt. Vask sengene og andre materialer med varmt vann. Hvis det er mulig, sett det i tørketrommelen.       
 10.  
 11.             6      Ikke bekymre deg for å behandle andre dyr for demodikose. Demodikose er ikke smittsom i den måten den er, som cheyletiellose eller sarkoptisk masse. Derfor trenger ikke andre dyr som var i kontakt med den berørte hunden, å bli behandlet. 
    
  • Valper kan bli smittet med moren under fødsel. Mites kan være i huden i mange år, og venter på en sjanse til å reprodusere.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Spør veterinæren din om underliggende helseproblemer. Et undertrykt immunsystem gjør en sykdom med demodikose mer sannsynlig. Alt skal forsøke å diagnostisere og behandle helseproblemer. Disse kan omfatte hypothyroidisme, diabetes eller Cushings sykdom.       
 14.  
 15.             8      Behandle infeksjoner med antibiotika. Resultatet av mange er ofte kløe, åpen hud og bakterielle infeksjoner. Det er viktig å kontrollere sekundære infeksjoner med antibiotika (om nødvendig). 
    
  • Noen ganger kan det være lurt å redusere kløe, mens andre legemidler brukes til underliggende tilstand. Steroider bør ikke brukes i demodikose fordi den immunosuppressive effekten kan undertrykke kroppens evne til å bekjempe og eliminere myggene.
  •  
         
 16.  
             

  Del 5      Hold hunden din frisk  ,

    
   
 1.             1      Pass på at hunden din får sunn mat. Gi hunden din balansert mat som inneholder de nødvendige vitaminer og mineraler for et sterkt immunsystem. Så han kan håndtere bedre med en mykinfeksjon. Eksperter mener for eksempel at hårfollikkmider er i huden til mange vanlige hunder som ikke har noen hudproblemer. Hudenes immunitet styrer kvalene slik at de ikke har kliniske tegn på mange. Hvis immunsystemet til denne hunden svekkes på grunn av feil ernæring eller sykdom, kan mytene formere seg og føre til problemer.        
 2.  
 3.             2      Hold alltid oppdatert om parasittkontroll. De fleste eksterne parasittbehandlinger har et bredere aktivitetsområde enn å hjelpe loppene og hjerteormene. For eksempel inneholder et vanlig produkt som kalles Stronghold selamectin. Dette legemidlet virker mot lopper og gravmider. Andre brukte produkter som Frontline og Efipro, som inneholder fipronil, er effektive mot lopper og furrymider. Hvis du bruker et produkt regelmessig, vil hunden din bli beskyttet når den kommer i kontakt med disse kvalmene. 
    
  • Disse produktene eliminerer ikke helt risikoen for at hunden din får mange. Men avhengig av produktet kan risikoen for en bestemt type sprengning elimineres.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hold miljøet rent. Det er generelt bra hvis hundens habitat er rent og hygienisk. Smuss og smuss kan gi parasitter et hjem og gi dem mat. I et rent miljø kan imidlertid parasitter ikke lett overleve. 
    
  • Absorber regelmessig (om mulig daglig) og bruk en insektsdrepende loppekrage i støvsugerposen for å drepe sugede parasitter. Prøv en loppe krage med pyretrin på den.
  •  
  • Spray myke møbler og tepper med en insektdriven spray designet for å drepe loppeegg og larver. Disse produktene er svært sterke og kan drepe parasitter som pelemider og gravmider på verten (hårfollikkmider lever i huden og er derfor ikke relevante her). Dette reduserer risikoen for reinfeksjon av hunden din når den er på et forurenset soveplass. Din veterinær kan anbefale deg en passende spray. Disse kan inkludere Indorex, RIP Fleas og Nuvan Staykill. Disse sprayene bør ikke brukes nær fugler, fisk eller reptiler. Sørg for å ventilere rommet i noen timer etter sprøyting.
  •  
  • Parasittene kan være aktive i opptil sju måneder, så du må behandle en mulig angrep.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ryd opp hagen din. Når hunden din går ut, sørg for at den er ren der. Fjern plantestoffer som tørket løv og råtne planter, da parasitter kan neste der.       
 8.  
             

Advarsler .

      

            Les mer... (11)      
Dyr populær:
.

Lag et fuglkage slør.

Rengjør katt urin.

Bading en hund.

Sett opp et tropisk fisk akvarium.

Hold villdyr ut av hagen.

Stopp en katt fra å plukke et sted hvor hun ikke skal tisse.

Desensibiliser en hest.

Ta vare på en gravid kanin.

Rengjør en katt som den ikke gjør lenger.

Velg en hamster.

Sett opp et bur for en puffin.

Hold villdyr ut av hagen.

Ta tak i en borte hamster.

Få katten din til å tygge på håret ditt.

Dissipline katten din eller kattungen.

Undervise en hund til å tisse utenfor.

Lær en hund for å komme på kommandoen.

Forstå oppførselen til katten din.

Vurder en seneskade i en hest.

Lag en katt leke selv.