Home \ dyr
 

Utvikle budgerigarer.

 

Wellensittichzucht er en god hobby.

 

Som det blir spurt om og om igjen, om det er behov for avlstillatelse eller ikke, her er den nåværende informasjonen.

 

Inntil oktober 2012 trengte du en avlskort i Tyskland. Som et resultat av omorganiseringen av dyrepidemisk lov og Psittacosis-forordningen ble lisensbehovet for avl av budgerigarer avskaffet, slik at man nå kan avle uten tillatelse.

 

Det er imidlertid tilrådelig å ha eller tilegne seg spesialisert kunnskap.

 

Så før du kan starte avl, må du skaffe så mye kunnskap som mulig. Og du må sørge for at alle budgerigarer er gode, og du har nok kunder hvis du ikke kan eller ikke vil beholde dem selv.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Valget av avlsparet  ,

    
   
 1.            1      Utvalget av avlsparret er ekstremt viktig. Begge fuglene må være eldre enn 12 måneder, men yngre enn fire år. Begge skal være sunne og uten misdannelser.       
 2.  
 3.             2      Pass på at du spiser budene dine på en balansert måte: gode frø, friske frukter og grønnsaker, kornfoder etc.        
 4.  
 5.             3      Gi fuglene minst fire uker til å bli vant til hverandre, hvis du nylig har kjøpt dem.                  
 6.  
             

  Del 2      opprett avlsbetingelser  ,

    
   
 1.             1      Bruk et passende bur. Buret bør være minst 60 cm bredt. Budgerigarer flyr horisontalt, så burene skal alltid være bredere enn de er høye og har minst tre dører: en for matskålen, en for vannskålen og en større, noe som gir deg lett tilgang til fuglene. For hekkekassen må du kanskje kutte et lite hull i buret (se nedenfor).        
 2.  
 3.             2      Få alt du trenger på forhånd: Pokker, vann og matskåler, blæksprutte, flytende kalsium, fuglesand, mineralstein (valgfritt), tilstrekkelig mat og vann (til og med for kattunger, så snart de flyktet ), en liten sprøyte, fôringspakke for unge budgerigarer, et sted for utstødte kattunger (bare for sikkerhet) og noen leker for den mannlige fuglen. (Pass på at du ikke strenger lekene for nær hverandre da fuglen kan skade seg selv.)        
 4.  
 5.             3      Finn en veterinærutdannet veterinær. Hold kontaktinformasjonen nyttig. Du vet aldri når noe går galt. Men da må du være forberedt.        
 6.  
             

  Del 3      Nestingsboksen  ,

    

Budgerigarer trenger en koselig nestende hekse med en hekkeboks hvor eggene er deponert.

 
   
 1.             1      Kjøp en egnet hekkeboks eller gjør det selv. Nestingsboksen trenger definitivt en nestingsbrønn og bør ha omtrent følgende dimensjoner: 20 til 25 cm høy, 15 cm bred og 18 cm dyp. Munnhullet skal ha en diameter på ca 5 centimeter.        
 2.  
 3.             2      Du kan enkelt bygge en egnet hekkeboks fra kokosnøttskjell selv. Budgerigars føler seg ekstremt komfortabel i dette og har også mulighet til å nibble litt på veggene når de føler det.  
    
  • Du trenger tre kokosnøttskjell, alt om samme størrelse.
  •  
  • Bor tre hull i hvert skall: en på toppen av skallet og en på hver side.
  •  
  • Koble de tre skallene med egnet ledning eller ledning. Trekk ledningen / strengen gjennom de borede hullene.
  •  
  • Bor et annet hull i ett av skallene slik at du kan henge nestingsboksen i buret.
  •  
  • Fest hekken i heksehuset.
  •  
         
 4.  
            

  Del 4      Parring og oviposisjon  ,

    
   
 1.             1      Vent. Ikke forstyrr budgerigarer. De vil mate når de er klare. Du vil ikke hjelpe dem hvis du fortsetter å lete. Du vil nok savne paringen, hvis ikke, vær stille og la dem gjøre det de gjør. (Hvis du forstyrrer dem, kan de ødelegge parringen og kvinnen kan kjøre mann bort.)        
 2.  
 3.             2      Etter at kvinnen har lagt egg, bør du vente minst fem dager før du undersøker eggene. Selvfølgelig trenger du ikke å gå gjennom det, bare vent og se. Men hvis du studerer det, må du være ekstremt forsiktig. Vær forsiktig så du ikke berører eggene. Informer deg på forhånd om den nøyaktige prosedyren. Du finner gode instruksjoner på nettet eller her på wikiHow.        
 4.  
             

  Del 5      De unge dyrene feed  ,

    
   
 1.             1      Kontroller rekkekassen regelmessig. Siden du aldri vet nøyaktig når kattungene luker, er det viktig at du ser inn i boksen hver dag. Den beste måten å gjøre det på er når kvinnen forlater boksen til å spise. Blokker manhullet (for eksempel med litt avis). På denne måten unngår du den sint kvinnelige rushing inn og biter på deg.  
    
  • Kontroller nøye ungdommen for skader, så vel som frø eller luftbobler i avlingen (halsen på fuglens hals).
  •  
  • Kontroller om avlingen er full (buet).
  •  
  • Pass på at det ikke er noen rester i nebbet ditt. Hvis det er matrester, fjern dem forsiktig med en kamp (med den trepartige enden, ikke med avfyringshodet) eller med en penn.
  •  
  • Fjern all smuss og matrester fra ungfuglens tær, nebb, øyne og kropp med en varm, myk og fuktig klut.
  •  
  • Fjern eventuelt alle avdøde unge fugler om nødvendig.
  •  
  • Budgies har ikke en veldig uttalt luktsans. Derfor har de ikke noe imot om du berører sine avkom.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rengjør nestkassen regelmessig! Selv de unge fuglene er skitten. Så rengjør nestkassen regelmessig. Så snart kvinnen etterlater nestkassen å spise, tar du forsiktig ut kyllingene og eggene og legger dem i en beholder som du tidligere har lagt ut med papirhåndklær. Fjern alt hekkemateriale og all smuss og utrust nestkassen med nytt hekkemateriale. Sett forsiktig kyllingene og eggene tilbake i reiret. Skynd deg, men vær forsiktig uansett.        
 4.  
 5.             3      Så snart ungdommen er om lag tre uker, legger du hirse i hekken hver dag. Kvinnen vil nippe på den og umiddelbart gi henne ung. Kanskje en eller annen ung fugl forsøker å etterligne sin mor og nibbles på seg selv. Så du hjelper de unge fuglene til å spenne seg fra sin mor. De vil da akseptere frø og kornfôr raskere enn mat.        
 6.  
             

  Del 6      The Fledgling  ,

    
   
 1.             1      Etter ca 28 til 35 dager blir kattungene fledged. Legg en bolle med frø og en annen bolle med ferskvann på bunnen av buret. I denne alderen utøves juvenilene utelukkende av hannen, men du oppfordrer dem til å spise på egenhånd. Du kan også sette en bolle med små biter av frukt og grønnsaker i buret. De unge fuglene er veldig nysgjerrige og liker å prøve nye ting.        
 2.  
 3.             2      Kattungen trenger et ly på bunnen av buret for å beskytte dem mot sin greske mor. Spesielt hvis du tillater kvinnen å legge egg igjen, vil hun oppføre seg veldig aggressivt mot gutten hennes. På den annen side vil du at de unge fuglene skal bry seg så lenge som mulig av mannen, og derfor trenger de et passende ly. Du kan bruke en tom, ren isbeholder. Vri den over og kutt en inngang. Eller du bruker et lite hamsterhus fra dyrebutikken.  
    
  • Pass på at kyllingene ikke gjemmer seg i skjulestedet hele dagen. Du kan bare ta det ut for noen timer om dagen, slik at de unge fuglene kan utforske buret og spise og drikke.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Fjern rekkekassen. Du kan få de kvinnelige låseeggene igjen, men dette medfører mye stress for avlsparret. Derfor bør du fjerne reiret fra buret så snart den siste unge fuglen har fledd. Hvis du tidligere har boret et hull i buret for å fikse heksen, må du huske å lukke hullet nå. Hvis mulig, skal du skille kvinnen fra hannen og ungdommen og legge dem i et eget bur, da kvinnene ofte angriper ungdommene.     
 6.  
 7.             4      Gi de unge fuglene et navn. Etter omtrent en måned kan du velge ungdommens kjønn og gi hvert navn et navn. Gratulerer! Nå har du en lykkelig budgie familie!        
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

        
Dyr populær:
Gi eggene i øgler.

Hold en katt fra å gni.

Unngå å bli angrepet av en rattlesnake.

Avle hunder.

Diagnose og behandle hundens kløende hudproblemer.

To hunder i bånd på samme tid.

Vedlikehold sommerfugler.

Tren din slåssfisk.

Hold snegler som kjæledyr.

Fjern øremider hos hunder.

Forlate en ung hunds bite.

Anerkjenn forskjellen mellom mannlige og kvinnelige ender.

Bygg et reptilbur.

Bli kvitt fugler.

Eliminere lukten av hundens urin.

En katt syntes å ha sitt knuste ben.

Ta vare på en tispe etter valpen sin.

Feed kjærlighetsfugler.

Spille med hunden din.

Kjøp en katt som kjæledyr.