Home \ dyr
 

Forhindre hoftedysplasi hos hunder.

 

Hip dysplasi er en vanlig hund degenerativ sykdom som oppstår når hundens hofteledd ikke er ordentlig dannet. De fleste hunder er født med normale hofter, men en kombinasjon av genetikk og andre faktorer kan føre til at mykvevet rundt leddet utvikler seg unormalt. Denne tilstanden kan påvirke hvilken som helst hund, mann eller kvinne, liten, medium eller stor. Imidlertid påvirkes vanligvis mer enn 50% av store raser som Bernese Mountain Dogs, Boxers, Chesapeake Bay Retrievers, German Shepherds og Bobtails, og denne tilstanden er ofte mindre vanlig hos mindre hunder. Justere hundens vekt, omsorg og treningsrutine kan bidra til å hindre hoftedysplasi fra å bli et problem for hunden din.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Feed Your Dog A Healthy Feed  ,

    
   
 1.            1      Gi hunden din en høyverdig mat full av næringsstoffer og mineraler. De fleste veterinærer hevder at ekstra vekt kan føre til stress og press på hundens ledd, spesielt på hofteleddene. Et dårlig kosthold som mangler næringsstoffer kan også føre til dårlig beinvekst og andre abnormiteter i ledd og brusk hos valper og voksne hunder. Få din hunds vekt under kontroll for å unngå fedme og unngå unødvendig stress på leddene.  
    
  • Se etter mat av høy kvalitet som er bevart med E-vitamin eller et annet naturlig konserveringsmiddel. Disse produktene inneholder ingen kjemikalier og i stedet for kjøttbiprodukter, godt kjøtt. Du må kanskje betale mer for et høyere kvalitetsdiett med gode proteinkilder, karbohydrater og fett. Men det er verdt det hvis det holder hunden din frisk og sørger for at han ikke blir overvektig.  
  •  
  • Du bør også se på hundens nåværende fysiske tilstand. Ser han oppblåst eller altfor rund i midtområdet? Forskning har vist at hunder som holdes veldig slanke i løpet av de tidlige valpene, kan være i redusert risiko for å utvikle hofteproblemer. Å holde hunden tynn og aktiv kan bidra til å forebygge fedmeproblemer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vurder å gi hunden et tillegg. Du bør sørge for at hunden din får nok vitaminer og mineraler ved å gi ham antioksidanterne C-vitamin og E. Du kan også gi ham et supplement med grønn kokkel. Disse inneholder 57 næringsstoffer og er gode for å styrke hundens ledd. 
    
  • Snakk med veterinæren om riktig kosttilskudd for hunden din og hvordan du doserer dem riktig før du gir ham kosttilskudd. Ofte blir de pundret i hundens mat, slik at han lett kan spise dem.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Snakk med veterinæren din om du tror at hunden din kan være overvektig. Din veterinær kan hjelpe deg med å utvikle en diett til hunden din som kan bidra til å redusere eller opprettholde vekten. Mange store raser er tilbøyelige til å overspise, så veterinæren din kan gi deg råd om hvordan du bedre kan kontrollere hundens diett. 
    
  • Hunden din kan også ha visse allergier eller andre sykdommer som fører til fedme. Be veterinæren om å undersøke ham for andre forhold som kan påvirke hundens vekt.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Lag en bevegelsesrutine  ,

    
   
 1.             1      Ikke la hunden din løpe eller hoppe som en valp. Å gi hunden for mye trening når han er ung kan føre til bein og fellesproblemer som kan føre til utvikling av hip dysplasi. Lett trening som er mindre anstrengende kan være nyttig for valper, men unngå å løpe, hoppe eller hoppe til den er fysisk full.  
    
  • Utmattende sportsaktiviteter som hopping og hopping kan være tøffe på valpens utviklende ledd, så unngå disse aktivitetene med valpen din til den er fullt utviklet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta hunden din for å gå eller løpe når han vokser opp. Hold hunden i bevegelse, gå og svømme aktivt med moderat bevegelse for å holde ham fysisk tilpasning. Hos hund med store, sterke benmuskler, kan de være mindre tilbøyelige til å utvikle hoftedysplasi enn hunder med mindre muskelmasse.        
 4.  
 5.             3      Unngå mange hoppaktiviteter med hunden din. Aktiviteter som kan sette for mye kraft på hundens ledd, f.eks. Hopping etter en Frisbee eller ball kan føre til utvikling av hofteproblemer. Konstant gåing, løping og svømming kan hjelpe hunden din til å bygge muskelkraft uten å overstyrke kroppen for mye.        
 6.  
             

  Del 3      Undersøk hunden din for hip dysplasi  ,

    
   
 1.             1      Ta hunden din til veterinæren for undersøkelse. Hunden din kan ikke vise tegn på hoftedysplasi før den er mellom fire måneder og ett år gammel. Det er et spekter av symptomer som spenner fra ingen symptomer til en rystende, ustabil gang. Hunden din kan hoppe som en kanin når du kjører, eller være fiendtlig mot anstrengende bevegelser eller aktiviteter. 
    
  • Hvis du mistenker at hunden din kan ha hip dysplasi, er det best å ta det til veterinæren for undersøkelse. Jo før du får diagnosen, desto raskere vil du kunne behandle hundens tilstand og bidra til å kontrollere mulig smerte eller ubehag.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Har veterinæren utføre en fysisk og røntgen av hunden din. Din veterinær undersøker hundens hofter for å teste for løshet i hundens ledd og smertereaksjoner når han bøyer og bøyer leddene sine. 
    
  • Med en røntgen kan din veterinær bedre diagnostisere hoftedysplasi og avgjøre hvor alvorlig tilstanden er.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Diskuter behandlingsalternativer med ham. Det er flere kirurgiske prosedyrer for å korrigere hipdysplasi. OP-anbefalet for hunden din, avhenger imidlertid av alder, vekt og størrelse. Din veterinær kan foreslå to forskjellige operasjoner: 
    
  • En trippelbelvisk osteotomi som brukes i valper.
  •  
  • En ny hoftefed anbefales til hunder med degenerativ artritt eller kronisk hoftedysplasi.
  •  
         
 6.  
           Les mer... (4)      
Dyr populær:
Stopp ekorn fra å spise fuglefrø.

Lei en hest.

Lag en kattesele for en feit katt.

Hold maur ut av dyrefoder.

Gjør tiltak mot kappløp hos katter.

Måler feber i hunden.

Valp ned.

Endre vannet i en fiskeskål.

Gjenkjenne et slag i en hund.

Heve vaktler.

Få katten kjøling om sommeren.

Lag kjæledyr trygt i husholdningen.

Avver bier.

Hjemmelaget kolibri nektar.

Avtale med en bortkommen hund.

Behandling av en hund med en snakebite i Australia.

Redd en hakk.

Identifiser en Golden Silk Spider.

Jakt etter en coyote.

Rengjør en fiskeskål.

Forstå tap av kjæledyr.