Home \ dyr
 

For å se etter en budgerigar.

 

Budgies er søte fugler som er flotte kjæledyr; selv etter hunden og katten er de det tredje mest holdte kjæledyret. Denne australske fuglen har lave vedlikeholdskostnader, er glad i hjemmemiljøet og prøver selv å kopiere ordene dine over tid. Hvis du nettopp har kjøpt din første budgie, sørg for at den forblir frisk og glad ved å være godt informert om omsorgen du tar.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Hjemoppsett  ,

    
   
 1.      1      Kjøp det største buret du har råd til. Buret bør ha et fotavtrykk på minst 18 x 18 cm og være 30 cm høyt.  
    
  • Prøv å kjøpe et bur som er bredere enn høyt og firkantet på toppen. Årsaken til dette er at budgerigarer flyr horisontalt og ikke vertikalt som en vaktel, og bur som løper høyt på toppen, er bare en sløsing med plass.
  •  
  • Budgerigarene må kunne spre sine vinger og fly - ikke last buret fullt av leker, poler eller andre budgerigarer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fest et badhus. Budgerigarene må kunne vaske seg selv.       
 4.  
 5.      3      Bygg noen leker og poler av forskjellig tykkelse, form og tekstur. Naturlige poler passer godt, spesielt i forhold til sylindriske eller plastpoler.  
    
  • Pass på at treet er fuglebeskyttet, som eukalyptus. Sylindriske eller plastpoler kan forårsake fotproblemer da fuglen mangler fotøvelser.
  •  
  • Bruk muligvis ikke betongpoler fordi de er for harde for fuglens føtter, hvis du ikke har noe valg, plasser dem så lite som mulig.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      De første dagene  ,

    
   
 1.      1      Pass på at budgerigar føler seg komfortabel når den kommer til sitt nye hjem. Gi ham litt tid til å bli vant til det nye miljøet - minst tre eller fire dager. Ikke opphøy din budgie; han vil tilpasse seg  
    
  • Hold fuglen i karantene i fire uker hvis du har andre budgerigarer.
  •  
         
 2.  
 3.      2      Gi budgie et navn. Si det ofte å bli vant til navnet!     
 4.  
             

  Del 3      Bli vant til budgerigar  ,

    
   
 1.             1      Hold deg nær buret. Si søt og rolig til fuglen mens du venter på at den skal justere, men ikke prøv å plukke den opp. Han vil bli vant til deg om noen dager eller uker.       
 2.  
 3.             2      Forsøk på å få tillit til budgerigarene. Legg hånden i buret etter noen dager. Bare la dem være der og ikke flytte dem for en stund. Gjenta dette i noen dager, så budgerigarene kan bli vant til deg.       
 4.  
 5.             3      Hvis budgerigaret ikke ser ut til å ha noen problemer med hånden, hold fingeren i buret. Trykk forsiktig på budgeriggen. Det oppfordrer ham til å gå på fingeren. Gjør dette i noen dager.       
 6.  
 7.             4      Gi budgie med fingeren din. Sett fingeren i vann og legg litt hirse på den. Vannet holder kornene fra å stikke til fingeren. Plasser fingeren nær budgerigens munn, og han vil spise korn når han føler seg godt.       
 8.  
 9.             5      Hvis du har gjort dette noen ganger, hold forsiktig budgien i hånden. Gjør dette kort og deretter utvide tidsperioden.       
 10.  
 11.      6      Ikke bruk budgerigar for mye de første to eller tre uker. Når han blir vant til sitt nye miljø, kan han samhandle mer med ham, og til slutt vil budgien vite at du er en venn, ikke en rovdyr.  
    
  • Hvis du skynder det, kan det være litt rastløs og engstelig. Som et resultat føler han seg ikke knyttet til deg.
  •  
         
 12.  
 13.      7      Behandle din budgie kjærlig og vennlig. Husk at fuglen er skjøre i forhold til styrken av en menneskelig hånd, og derfor må den håndteres forsiktig.  
    
  • Hold røverkjæret borte fra små barn og andre kjæledyr.
  •  
  • Husk alltid å fortelle folk nye for dem hvordan man skal håndtere budgerigarer og spille tilstrekkelig med denne ømme lille skapningen.
  •  
         
 14.  
             

  Del 4      Mate budgerigar  ,

    
   
 1.      1      Feed budgie riktig. God budgie mat består for det meste av korn, frisk frukt og grønnsaker. Mange vil fortelle deg at du baserer dietten på pellets, men i virkeligheten blir bare pellets behandlet, unaturlige klumper av lavkvalitets korn, frukt, grønnsaker og andre konserveringsmidler, fargestoffer eller smakforsterkere blandet inn i dem.  
    
  • Aldri mate budgie sjokolade, koffein eller alkohol. Dette er giftig for fuglen.
  •  
  • Ikke mate fuglen utelukkende med korn; Budgie trenger en rekke mat for å være sunn.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sørg for at fuglen har nok vann å drikke. Hold alltid rent og ferskvann i buret og bytt vannet daglig for å hindre at bakterier dannes.       
 4.  
 5.      3      Gi fuglen en sepia bolle. Dette er en god naturlig kilde til kalsium for budgerigarer. Du kan også kjøpe mineralstein. Noen mennesker bruker flytende vitamin- og mineraltilskudd, men disse er ikke essensielle og kan absorberes av friske frukter og grønnsaker som du spiser fuglen. Så mate mye frukt og grønnsaker.     
 6.  
             

  Del 5      Sove  ,

    
   
 1.      1      Ved sengetid skal du bare sette et lette håndkle eller et teppe over buret slik at tre av de fire burvene er dekket. Pass på at det er nok luftcirkulasjon - du vil ikke kvele din nye fugl! Hvis det er høyt, kan du også gjøre det fordi det vil roe fuglen, men det ville også være en løsning å sette buret et annet sted, om mulig. Hvis du tror det er for mørkt, kan du sette opp et lite nattlys hvis fuglen blir redd, da dette vil sørge for at det ikke flyr blindt i buret med frykt og skade seg når det flyr mot en vegg / leke / pol , Pass på at budgerigarer ikke får klørne sine i håndkleet.     
 2.  
             

  Del 6      Hygiene Overholdelse  ,

    
   
 1.      1      Rengjør buret av burgerigar minst en gang i uken. Dette forhindrer patogener fra budgerigarene. Rengjør kun med mild såpe og vann; Ikke bruk rengjøringsprodukter som du ikke er 100 prosent sikker på, er trygge for fugler, som mange ikke er.  
    
  • Bland aldri eddik og blekemiddel; det er giftig for budgerigarer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bad fuglen. Hold ham i hånden og rør forsiktig vann over ham. 
    
  • Du kan også sprøyte budgerigar fra tid til annen når den er varm.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta budgerigar til veterinæren minst en gang i året for gjennomgang.        
 6.  
             

  Del 7      anrikning  ,

    
   
 1.             1      Plukk opp kvitteringen på budgien din. Spill det og merk svaret. Hvis han twittering betyr at du kan ringe fuglen til deg sånn.       
 2.  
 3.             2      Bygg et speil i buret. De fleste budgerigarer elsker speil, men de kan holde budgerigarer fra å ha et nært forhold til deg.       
 4.  
 5.             3      Snakk med budgien ofte, flytt noen ganger fingeren foran ham - snu hodet i samme retning, betyr at han elsker å spille og er veldig aktiv.  
    
  • En måned etter at fuglen er kommet, kan du la den fly i rommet når alle vinduene og dørene er stengt.            
  •  
  • Slå på alle lysene for å ringe ham tilbake og åpne gardin i et vindu, men husk at vinduet må lukkes. Budgie er tiltrukket av lyset; hold ham forsiktig og legg ham tilbake i buret.
  •  
         
 6.  
 7.             4      La budgerigar bruke mesteparten av tiden med deg slik at den tiltrekker deg. Vær alltid snill mot ham.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Dyr populær:
Bli kvitt cockroaches.

Ta vare på påfugler.

Bli kvitt mygg.

Ta vare på en blind katt.

Bygg et kattentre.

Levering av eremitkrabber.

Lag en enkel katteseng.

Sjekk om en hopper er gravid.

Hold en pinnsvin som et kjæledyr.

Forbered tilberedt mat til hunden din.

Bygg og vedlikehold et akvarium.

Lure Gullfiner.

Vedta en katt.

Sørg for hagesnegler.

For å få tillit til en hamster.

Tame gerbils.

Avlør tørr hud hos hunder.

Holder en maisslang.

Avlast artritt smerte hos hunder.

Ta vare på en fugl.

Bestem optimal tibetid på teven din.