Home \ dyr
 

heve frosker.

 

Frosker er blant de mest varierte dyrearter og det er tusenvis av froskarter som lever overalt, både i ørkenen og i vannet. Barn liker å fange kaul maneter i en nærliggende bekk og trekke dem til froskene er. Andre froskeiere liker å se et eksotisk kjæledyr utvikle og leve, noen ganger så mye som 20 år eller mer. På grunn av det utrolige mangfoldet og nasjonale eller regionale lover som begrenser eierskapet til frosker, må du finne ut om froskarter for å finne ut hvilken er riktig art for deg før du kjøper eller fanger en frosk.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Bygg et hjem for tadpoles  ,

    
   
 1.            1      Lær om lovene om å heve tadpoles i ditt område. Mange land og regioner krever at folk har en amfibisk lisens før de kan offisielt øke tadpoles og frosker. I enkelte arter er oppdrett forbudt under visse forhold, for eksempel i truede arter. Søk på nettet for å få informasjon om nasjonale og regionale lover, eller ta kontakt med en lokal dyrelivsledelse eller naturressurskontor. 
    
  • Australia har særlig strenge lover for froskoppdrett, som varierer fra stat til stat. Et sammendrag av lovene i hver stat finner du her [1].
  •  
  • Når du kjøper kjøpe maneter i en dyrebutikk, bør du spørre ansatte for lover i ditt område.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn en plast- eller glassbeholder. Korte, brede beholdere er bedre enn store, smale, fordi mer oksygen kan komme inn i vannet gjennom den større overflaten av vannet. Du kan kjøpe en storfebe på dyrebutikken eller bruke en annen ren plast- eller glassbeholder. Ikke bruk metallbeholdere eller kranvann laget av kobberrør.  
    
  • Bruk en stor beholder for å hindre at tadpoles blir for stramme. For eksempel, bruk en plast padlebasseng hvis du vil sette på mange maneter.
  •  
  • Selv frosker kan dø i en liten beholder, årsakene er uklare.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fyll beholderen med dammen vann, regnvann eller dechlorert vann fra springen. Tadpoles trenger rent vann og kan dø hvis de er i kranvann som ikke har blitt brukt til å fjerne klor eller andre kjemikalier. Det er best å bruke vann fra dammen der tadpoles svømmer eller regnvann. Hvis dette ikke er mulig, må du behandle kranvann med deklorerte tabletter, som du kan kjøpe hos en dyrebutikk, eller la beholderen stå i sollyset med vann fra springen i 1-7 dager for at kloren skal bryte ned.  
    
  • Ikke bruk regnvann hvis det er surt regn i ditt område eller det er et industriområde i nærheten.
  •  
  • Hvis det er fluor i kranvannet, vil du trenge ekstra filtre for å fjerne fluor, noe som ikke ville være bra for tadpoles.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Legg til sand. Noen tadpole arter ser etter mat eller små matpartikler i sanden og trives best i containere der 1,25 cm ren sand ligger på bakken. Du kan bruke lite rundt akvarium grus eller sand fra en elvebredden. 
    
  • Sand fra strender eller steinbrudd anbefales ikke fordi det kan inneholde skadelige mengder salter og andre stoffer. For å fjerne disse stoffene, kan du fylle små beholdere (ikke tadpolebeholderen) halvveis med sand og tilsett vann. La dette stå i 24 timer, hell av vannet og gjenta dette minst seks ganger.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Legg til steiner og planter for å hjelpe dyrene klatre ut av vannet. Nesten alle tadpole arter trenger en måte å forlate vannet når det er blitt en frosk, da det ikke kan være under vann for alltid. Stener som stikker utover vannoverflaten er et godt alternativ. Akvariet planter fra en dam eller pet store gir oksygen og gir tadpoles et sted å gjemme, men bør ikke vurdere mer enn 25% av vannoverflaten, fordi oksygen fra luften ikke kan komme inn i vannet ellers.  
    
  • Oppmerksomhet: Legg steinene nær akvariet, ettersom noen froskarter ser etter land bare ved vannkanten og ikke i midten.  
  •  
  • Ikke bruk planter som har blitt behandlet med pesticider eller andre kjemikalier, da de kan drepe tadpoles.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hold temperaturen konstant. Tadpoles, som akvariefisk, er svært følsomme for endringer i vanntemperaturen og kan dø hvis de plasseres i en beholder med en vanntemperatur som er mye høyere eller lavere enn temperaturen i den forrige tanken. Hvis du kjøper tadpoles eller froskegg i en dyrebutikk, spør ved hvilken temperatur du skal holde vannet. Hvis du samler dem i en dam eller strøm, så vil temperaturen på vannet være der med et termometer. Prøv å holde den nye vanntemperaturen så nær som mulig til den forrige. 
    
  • Hvis du ikke vet en ekspert som kan identifisere arten eller gi deg mer spesifikke tips, prøv å holde vanntemperaturen ved 15-20 ° C.  
  •  
  • Forbered deg på å ta beholderen inn i huset før den fryser utenfor. Ta vannet inn i halvskyggen når været blir for varmt.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Vurder å installere en luftfilter for akvarier. Hvis tanken din er bred og du har akvarieplanter i sanden, men ikke dekker overflaten, vil nok oksygen fra luften sannsynligvis komme inn i vannet, og en luftfilter kan føre til at tadpoles blåses opp. Hvis du reiser bare noen få tadpoles, får de vanligvis nok oksygen hvis forholdene ikke er ideelle. Hvis du reiser mange tadpoles og de beskrevne forholdene ikke gjelder for ditt akvarium, så bygg en akvariumlufler for å holde luften i akvariet flytte.       
 14.  
 15.             8      Kjøp frosker egg eller tadpoles. I samsvar med nasjonale eller lokale lover kan du samle tadpoles eller froskegg fra en dam eller bekk i nærheten av deg. Du kan også kjøpe dem i en dyrebutikk, men kjøp ikke noen eksotiske eller importerte arter hvis du vil frigjøre tadpoles i naturen. Frosker kan leve i mange år og krever mye omsorg, så det anbefales å hente regionale arter ved første forsøk. 
    
  • Bruk et mykt nett eller en bøtte for å fange tadpoles og plasser dem i en transportbeholder fylt med vann for å svømme inn. Tadpoles kan bli skadet hvis de er støt eller riper og ikke kan puste inn i luften.
  •  
  • En veiledning ville være å gi 3,8 liter vann per 2,5 cm maneter. Husk at de fleste tadpoles vokser og blir mye større før de blir frosker. For mange tadpoles i akvariet kan føre til sykdom eller for lite oksygen.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Legg eggene eller tadpoles til den nye beholderen så snart temperaturen er justert. Hvis vanntemperaturen er annerledes enn i vannet de kommer fra, legg beholderen med tadpoles og det gamle vannet i den nye beholderen, men sørg for at åpningen av beholderen er over vannflaten slik at vannet av en ikke kan blande seg med den andre. La dette stå til begge beholdere har samme vanntemperatur og deretter sette tadpoles i den større beholderen.                 
 18.  
             

  Del 2      Vedlikehold tadpoles riktig  ,

    
   
 1.             1      Feed tadpoles med små mengder myke, grønne blader. Tadpoles foretrekker å spise myke planter, som bør gis til dem i små mengder når de er ute av mat. Blad med alger kan hentes fra bekken eller dammen bunnen og matet til tadpoles. Alternativt kan du også skyll av ung spinat (ingen annen spinat), mørkegrønn salat eller papaya blader grundig, hogge dem i små biter og fryse dem før de mates. Spør en medarbeider i dyrebutikken eller forsker på nettet før du spiser andre planter til tadpoles. 
    
  • Fiskflingemat er vanligvis ikke så god kvalitet som grønnsaker, men kan brukes hvis det består av spirulina eller grønnsaker, men ikke animalsk protein. Hakkflis store flak i små biter og fôr en klype daglig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Feed tadpoles av og til med insekter. Tadpoles bør bare av og til få et lite dyrprotein som de ikke kan fordøye for mye av det. Bruk frossen mat til frisk gyte, som frosne blodmasker eller vannlopper, slik at du ikke spiser for mye protein slik at tadpoles kan spise dem også. Fôr tadpoles i små mengder en gang i uken. Når de blir frosker, kan du mate dem store mengder insekter en gang om dagen, selv om de ikke vil spise i kort tid på grunn av endringen. 
    
  • Fiskfiskmat er der det er levende fisk.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rengjør vannet regelmessig. Når vannet blir overskyet eller stinker, eller når tadpoles er oppe i akvariet, er det på tide å bytte vann. Bruk det samme vannet som det som tadpoles svømmer, som kan ha blitt behandlet med deklorerende tabletter. Pass på at temperaturen er den samme som for eksisterende vann, da en temperaturendring kan drepe tadpoles. Erstatt 30-50% av det gamle vannet per forandring med nytt vann.  
    
  • Vannet holder seg rent lenger hvis du ikke mater tadpoles med store mengder mat på en gang. Hver fôring skal hovedsakelig spises innen 12 timer og erstattes deretter umiddelbart.
  •  
  • Bruk bare akvariumrensende vannfilter hvis du er sikker på at de er så svake at de ikke vil trekke i tadpoles og de vil ikke bli tvunget til å svømme mot tidevannet. Skumfilter du kan bruke uten å nøle.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gi kalsium. Tadpoles trenger kalsium for at deres skjeletter skal vokse og kan ikke absorbere nok kalsium fra kostholdet. Zoo butikker selger derfor sepia skall, som skal forsiktig skaleres før du legger dem i beholderen og la dem være permanent. Alternativt kan du bruke flytende kalsium for akvarier og tilsett en dråpe per liter vann med hver vannforandring.  
    
  • Bruk sepia bolle stykker som er ca 10 cm lange. Du bør være nok for et lite akvarium.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forbered deg på metamorfosen. Avhengig av art og alder blir tadpoles froskene innen få uker eller måneder. Når de har utviklet beina og begynner å miste sine haler, prøver de små froskene å forlate vannet. Forbered en plan så snart du merker endringene i tadpoles: 
    
  • De fleste frosker kan ikke puste uendelig under vann, så hold en stein eller plattform som ikke er metall i kanten av akvariet, hvor de kan klatre for å nå luften. Noen arter kan ikke klatre ut av seg selv, så du må løfte dem ut med et lite nett når halen deres har falt av halvveis.  
  •  
  • Fest et lokk til akvariet som har mange lufthull. Plasser tunge gjenstander på toppen av det, hvis lokket ikke holder froskene fra å hoppe ut av akvariet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Frigør frøer. Når du har tatt tadpoles, kan du løsne froskene i et område med fuktig vegetasjon nær vannkilden der du fanget dem. Hvis du ikke kan frigjøre dem umiddelbart, hold dem i plast akvariet, dekket med bladerull og barkdeler som er store nok til at froskene gjemmer seg under. Ikke fyll akvariet med vann, bare gi froskene en grunne plate med vann for å sette inn, og dryss siden av akvariet med vann en gang om dagen.  
    
  • Hvis du vil heve froskene dine, må du ta vare på dem mer enn en gang daglig før du slipper dem. Du vil lære mer i følgende avsnitt.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Voksende modne frosker  ,

    
   
 1.             1      Kjenn behovene til froskarten før du kjøper dem. Noen froskarter trenger mye omsorg, som du bør sjekke ut før du kjøper. Hvis du er nybegynner, kjøp en giftfri art som ikke blir for stor. Mange froskarter vil ikke bli rørt eller sitte stille lenge, noe som gjør dem mindre interessante for barn. 
    
  • Velg en regional froskart som du lovlig kan frigjøre til frihet hvis du ikke vil øke den lenger.
  •  
  • Noen nasjonale og regionale myndigheter krever en amfibisk lisens eller forbyr frosk oppdrett helt. Forespør om lovene i ditt område online.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn ut om froskene dine bor på land, i vann eller både på land og i vann. Mange froskarter trenger begge, så du trenger et spesielt todelt akvarium hvor frosken har land og vann. Andre trenger grunt vann i en tallerken for å sitte i, andre er helt akvatiske og kan til og med puste under vann som voksne frosker. Forespør om froskens behov før du bygger akvariet. 
    
  • Hvis du har samlet froskene i naturen, må en biolog eller noen fra nærmeste naturressurskontor bestemme arten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn et terrarium laget av glass eller klar plast. Glass akvarier eller terrarier er best for de fleste froskarter. Klare plast akvarier fungerer også, men noen froskarter krever ultrafiolett lys, noe som kan skade plasten på lang sikt. Sørg for at akvariet er trygt fra vann og utbrudd, men har også nok hull og garn for ventilasjon. 
    
  • Ikke bruk et metallnett fordi froskene kan bli skadet.  
  •  
  • For tre og andre klatrende frosker bør du bruke en stor beholder med nok plass til grener og klatring.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Oppbevar beholderens temperatur og fuktighet. Om du trenger oppvarming og / eller luftfuktere, avhenger av froskesorter og lokalt klima, spør en ekspert for råd eller søk på nettet for mer informasjon om artens behov. Hvis du trenger å beholde beholderen på et bestemt fuktighetsnivå Kjøpe et hygrometer for å måle fuktigheten slik at du kan spre veggene med vann hvis verdiene er for lave. 
    
  • I et todelt akvarium (luft og vann) kan du varme opp vannet mest effektivt med akvariumvarmeren for å holde det varmt.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Dekk bunnen av akvariet med naturlige materialer. Frosken trenger en naturlig grunn til å gå både i luften og i vannet. Den perfekte gulvet avhenger av arten. En dyrehage eller en erfaren froskeier som kjenner stilen din, kan anbefale sand, grus, torv, mos, eller en blanding av dem alle.  
    
  • Gravende arter trenger tykkere jord å grave.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bruk ultrafiolett lys om nødvendig. Noen frosker trenger ultrafiolett lys i omtrent 6-8 timer daglig. Finn ut hva du trenger å gjøre for å finne ut om det er nødvendig og spør en ansatt i dyrebutikken som UV-lampen er best for deg. Det er mange typer, hvorav noen kan overopphete akvariet hvis lysets bølgelengde er feil.  
    
  • Lysrør gir mindre varme og er derfor mer egnet for regelmessig bestråling enn glødelamper.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bruk rent vann og bytt det regelmessig. Gi landbaserte arter en plate med regnvann eller lignende som er stort nok til at froskene skal sitte inn og være dekket med vann opp til skuldrene. Hvis froskesorten trenger et todelt akvarium eller et akvatisk akvarium, behandle det som et vanlig akvarium. Dette betyr at det skiftes regnvann eller annet froskesikkert vann, en luftbeholder og 30-50% av vannet gjennom rent vann med samme temperatur så snart det blir overskyet eller uklar. Bytt vannet en gang hver 1-3 uker, avhengig av hvor mange dyr som er i akvariet. 
    
  • Kloakkvann kan behandles med deklorerte tabletter og om nødvendig gjøres frosksikker med et fluorfilter. Ikke bruk kranvann fra kobberrør, da spor av kobber kan være giftig mot froskene.  
  •  
  • Hvis akvariet holdes varmt, som det er nødvendig for noen arter, må du bringe det nye kaldvannet til riktig temperatur i en rustfritt stålgryte. Ikke bruk varmt vann fra springen.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Legg til planter og grener om nødvendig. Neddykkede akvarieplanter i den neddykkede delen av akvariet vil bidra til å holde akvariet rent og oksygenert, samt skjule flekker for froskene. Klatrende frosker trenger naturlige eller kunstige klatrer, men de fleste froskarter foretrekker skjulested, for eksempel store barkdeler.       
 16.  
 17.             9      Velg egnet levende mat. Nesten alle froskarter spiser villdyr og gir levende insekter, er en god ide. Ormer, krykker, møl og insekt larver er god mat og mange frosker er ikke så kresne om kostholdet. Likevel er det alltid en god ide å finne ut hva arten liker og å tilby mat i passende munnstørrelse. Mus eller annet ikke-insekt kjøtt kan stresse froskens organer med mindre de tilhører en stor art som har blitt vant til denne typen protein. 
    
  • Ikke mate frosken med store maur da disse froskene kunne drepe.
  •  
  • Mange frosker kjenner ikke gjenstander i bevegelse som mat, men du kan prøve å mate døde frosker til frosken en om gangen ved å holde dem nær munnen med pinsett.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Dekke maten med kalsium eller vitamintilskudd for amfibier. Frosker trenger kilden, kalsium eller begge deler fordi de ikke kan absorbere nok næringsstoffer fra insekter. Amfibiske vitaminer og kalsiumtilskudd kan kjøpes som et pulver som du kan gi til insekter før du foder. Det er mange merkede produkter, og det beste avhenger av kostholdet og egenskapene til frosken. Generelt kan det sies at separate kalsiumtilskudd og vitamintilskudd ikke må gå ut, og at fosfortilskudd bør unngås hvis frosken fôrer hovedsakelig på crickets.  
    
  • Det er enklest å plassere insekter og litt pulver i en beholder og riste beholderen for å dekke insektene med pulveret.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Fôringstider avhenger av alder og klima. Froskens eksakte behov er avhengig av arten, men hvis du ikke har noen spesifikke instruksjoner for froskarter, kan du også følge disse retningslinjene. Unge frosker spiser ikke alt umiddelbart når de kommer ut av vannet, men begynner snart å spise raskt og bør alltid ha mat tilgjengelig. Voksne frosker er fornøyd hvis du spiser dem en gang hver tredje eller fire dager med 4-7 insekter av passende størrelse. Når det er kaldere, trenger ikke frosker å spise så mye.  
    
  • Fjern døde, flytende insekter fra vannet når du ser dem.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Hvordan berører du frosken. De fleste frosker vil ikke røre eller irritere eller skade huden din gjennom hudkontakt. Men hvis frosken din tilhører en art som du kan røre og ikke skrik eller urinere når du plukker den opp, så kan du holde den forsiktig. Forskning om hvordan du kan finne ut om du kan holde den uten fare. Selv om hansker ikke er nødvendige, må du vaske hendene nøye før og etter å holde dem, skyll dem to eller flere ganger for å fjerne spor av såpe eller lotion.       
 24.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

            Les mer... (31)      
Dyr populær:
Ta vare på en skinnende slange.

Tilfør en larve.

Paraketter lærer tale.

Kjenne en krysspindel.

Behandling av en hund med en snakebite i Australia.

Holding afrikanske gigantiske snegler.

Ta vare på en kattunge.

Fang duer.

Rengjør en marsvinbur.

Omsorg for en hest.

Saddling en hest.

Opprettholde Triops.

Finn salamandere.

Gjenkjenne om en tispe er i varme.

Bygg et bånd med hesten din gjennom metoden for Natural Horsemanship.

Formidle hunden din.

Bli kvitt cockroaches.

Nøytraliser lukten av hundens urin.

Behandle øremider.

Vedlikehold sommerfugler.

Unngå katten din urinerer på teppet.