Home \ dyr
 

Hvordan bestemme kjønn av en kylling.

 

Enten du holder kyllinger eller du bare vil vite om husdyr (hvem vil ikke ha det!), Kan denne artikkelen hjelpe deg neste gang du kjenner kjønn av en kylling.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Etter farge og egenskaper  ,

    
   
 1.            1      Se på fargene på deres dunne fjær. Ofte forteller fargene på en kyllings dunne fjær bare om du er mann eller kvinne. Selvfølgelig vil dette avhenge av hvilken kyllingavl du holder - hvis det er kyllinger av rasen Black-Breasted Red (Phoenix), Light Brown eller Silver Duckwing, blir det enkelt. Hannene har bare to farger langs ryggen og et sted på toppen av hodet; Hunnene har tre farger som alle løper langs ryggen.  
    
  • Barred Plymouth Rocks kan ha kyllinger hvis sex lett kan bestemmes etter klekking (de er svarte med gule eller hvite flekker). I denne rasen har hannene gule flekker på hodet. Mannlige kyllinger i New Hampshire eller Buff Orpington-rasen har brutt hvite striper på vingene, mens kvinner ofte har ryggen langs brune linjer og / eller mørke flekker på hodet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se på fjærene sine. Kvinnekyllinger får sine fjær ganske fort - den første uken eller så. Fjærene av unge roosters vokser ikke nesten like fort. Men med 2-3 måneder vil du se utviklingen av lange og spisse nakkfjær av mennene.  
    
  • Utviklingen av kammen begynner med unge roosters av de fleste raser i en alder av ca. 1½ måned. Han vil begynne med mennene å bli rødlige; kvinnene vil fortsette å være gul.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se på størrelsen hennes. Unge haner i en alder av noen uker er vanligvis større. I tillegg har de unge roosters (hanner) kantede (og ofte større) hodene, mens trekkene har mindre rounderhodene.  
    
  • Unge haner har også en tendens til å ha lengre ben (ta hensyn til utviklingen av sporet).
  •  
         
 6.  
 7.             4      Merk temperamentet. Gå inn i kyllingskapet og nyser. Hanene vil sannsynligvis ikke budge, og pullets vil blåse opp! Hvem snakker om styrket kjønnsnormer, ikke sant?                 
 8.  
             

    2      Ved hjelp av Kloakensexens  ,

    
   
 1.             1      For yngre kyllinger, provisjon en fjærkre sex assessor. Disse menneskene er trent til å diagnostisere kjønn av en kylling fra en svært ung alder. Dette er den mest pålitelige metoden.        
 2.  
 3.             2      Har kjønnssensoren for fjærfe utføre et cloacal sex. Dette krever at han / hun skyver avføringen fra kyllingen for å åpne cloaca og se etter en "bump". Hvis denne hump er til stede, så er kyllingen mest sannsynlig mannlig. 
    
  • Dette garanterer en nøyaktighet på 90-95%. Du vil fortsatt få en eller to menn per haug.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hvis du ikke kan ansette en spesialist, gjør du det selv. Men merk at dette er "veldig vanskelig" og for en god grunn en lønnet jobb. Det kan faktisk være at du gjør det riktig og likevel ikke kan bestemme kjønnet selv.        
 6.  
 7.   4      Nok en gang: Kloakensexen er komplisert og krever øvelse. Du må presse kyllingens mage "veldig lett" - sørg for at du ikke gjør skade på kyllingen - men fast nok slik at han eller hun slipper avføring. Hvis det dreper, bør du enten se et kviseformet fremspring eller ingenting - hvis en kvise er der, er det en kuk; Hvis det ikke er noe, er det en ung høne.  
    
  • For nøyaktige instruksjoner: Ta kyllingen med venstre hånd slik at hodet ligger mellom mellomfinger og ringfinger og bena mellom ringfingeren og pekefingeren. Løft rumpen. Din venstre tommel vil trykke på underdelen av magen, spre cloaca. Trykk med venstre tommel på venstre kant av cloaca oppover, slik at indre kant vender mot baksiden av kyllingen. Ha din høyre tommelfingre og pekefinger klar og trykk på bakre høyre kant av cloaca. Åpne cloaca. Den indre marginen rulles tilbake, og kjønnsorganene blir utsatt. Ser du noe? I så fall er det en mann. (Eller en veldig mannlig kvinne.)
  •  
         
 8.  
             

    3      Basert på vårstørrelsen  ,

    
   
 1.             1      Bestil et kjøttfuglkjønn. Du trenger spesialist - og denne metoden er bare egnet for visse raser. Ta noen med erfaring. Visste du at det er enda en verdensomspennende konkurranse i kjønnsbestemmelse av kyllinger?        
 2.  
 3.             2      Har fjærkreeksvurderingen utføre et fjærsex. Han / hun kan bruke denne metoden til å se på fjærlengden av kyllingene og dermed bestemme kjønn. Denne metoden er mindre vanlig og bare effektiv hvis forskjellene i fjærene er basert på genetisk utvelgelse.  
    
  • Hvis du tenker på å utføre et fjærsex, bør du gjøre det umiddelbart. Med ca to uker har kuper fanget opp med sine kvinnelige kolleger når det gjelder fjærlengde og fjærvolum.
  •  
         
 4.  
             

Tips .

             
Dyr populær:
Behandle øremider hos katter.

Gi en katt et nytt hjem.

Bygg tillit til en misbrukt hund.

Registrer en hund i Amerika.

Lindre hoftesmerter hos en hund.

Ta en frosk.

Fletting av hestenes hale.

Lindre hoftesmerter hos en hund.

Feed guppies.

Ta vare på hunden din etter kastrering.

Gi en enema til en katt hjemme.

Duer kjører unna.

Finn salamandere.

Finn ut om katten din er døve.

Behandle alvorlig bevegelsessykdom hos hunder.

Behandle alvorlig bevegelsessykdom hos hunder.

Lys kjolen på hunden din.

Få katten din til å slutte å røyke.

Rengjør en kaninhutch.

Tren en bokser (hund).

Avtale med en rullende katt.