Home \ dyr
 

Hold skalarer.

 

Tenker du på å sette en skalar midt i akvariet ditt? Eller er dette en siste liten undersøkelse? Skalarer (også kalt seilfisk) er blant de vanligste tropiske fiskene i dyrebutikker og passer godt for nybegynnere.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Kjenn fisken. De fleste skalarfolk tenker bare på halvmåneformet fisk med lange finner; men de kan vokse ganske høye og trenger mer omsorg enn du kanskje forventer. En fullvokset skalar kan bli så stor som din håndflate (ca. 10 til 15 cm fra munnspissen til kaudalfinen). Når det gjelder høyde, kan de måle over 25 cm. Vanligvis holdes de i for små akvarier. For å lykkes trenger du et 110 liters akvarium for en enkelt fisk, og et akvarium på 150 til 210 liter for to eller tre skalarer. Å holde et par skalarer er mest nyttig fordi deres territoriale oppførsel er sterk. Av sikkerhetsgrunner er det maksimale antall skalarer som skal holdes i et enkelt akvarium tre.       
 2.  
 3.             2      Få en varmeapparat. Som scalar er hjemmehørende i tropene, er det best for dem å bo i et oppvarmet akvarium. En temperatur på mellom 24 og 27 ° C anbefales.        
 4.  
 5.             3      Velg akvariumkammerater klokt. Som skalarer er medlem av ciklidfamilien, er de aggressive. Et skalarpar kan enkelt leve i et akvarium på 150 til 210 l.  
    
  • Andre akvariumkammerater kan være følgende: Corydoras, butterfly dwarf cichlids, mellomstore salmere, etc.
  •  
  • Fisk som du heller ikke vil beholde med skalarer, er: Neon laks, Sumatra Barb, Aggressive Gouramis, Fighting Fish og andre fiskearter som kan bli spist eller angreve skalarer.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lag dekorasjon tilgjengelig for ham. Siden skalarer er store, slanke fisk, vil det være best å gi dem store, ekte eller kunstige planter som gjemmer. Et akvarium med høyvoksende planter, som for eksempel Java, Ambulia og Amazonian sverdplanter, vil gi din skalar med flotte gjemmesteder. Like viktig som skjulested er underlaget: Du bør dekke bakken med grus eller akvariesand.        
 8.  
 9.             5      Gi ham den riktige maten. Det er alltid godt å ha et blandet diett for skaleren din. Flager til tropisk fisk, fiskklammer, cichlidpellets, røde mygg larver og saltkrabber skal alle være en del av et velbalansert skalar diett.        
 10.  
 11.             6      Akklimatiser din skalar. Som alle andre fisk, skal en skalar ha minst 15-30 minutter for å bli vant til vanntemperaturen i akvariet og det nye miljøet i posen. Når du er akklimatisert, bruk et nett for å forsiktig fjerne det fra posen. Ikke la vannet fra posen dryppe inn i akvariet.                  
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Dyr populær:
Diagnose og behandle fotsår hos katter.

Tame a hamster.

Pensle ut knuter fra hundeskinn.

Heve vaktler.

Ta hunden din ute for å slippe ut.

Vedlikehold cockatiels.

Hold edderkopper som kjæledyr.

Bygg en ekornfelle.

Avl diskusfisk.

Levering av eremitkrabber.

Ta vare på en blind katt.

Kjøp Siberian Husky valp.

Ta en stripet bass.

Bli kvitt horsefly.

Oppdag om fisken din er syk.

Tren en Pit Bull.

Hold kreps som kjæledyr.

Stopp diaré i en katt.

Lure flaggermus i hagen hans.

Lag et bånd med kaninen din.

Kjenne en krysspindel.