Home \ dyr
 

Bli kvitt lus i hunden.

 

Ingen vil at hunden hans skal ha parasitter, spesielt ingen parasitter som lus. Disse små skapningene lever på overflaten av huden og legger eggene på hårets aksler. En lusinfeksjon hos hunder er spesielt forstyrrende fordi den lett kan spre seg mellom hunder og føre til alvorlig kløe i hunden. Den gode nyheten er at du enkelt kan kvitte seg med en lusinfeksjon hos en hund. Du må være vedvarende og behandle alle dyrene som har hatt kontakt med den berørte hunden, samt miljøet der hunden bor.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Finn ut om hunden din har lus  ,

    
   
 1.            1      Se etter symptomer på at hunden din har lus. Lus forårsaker kløe, så du kan først merke at hunden din klipper ofte. Du vil sikkert også se mer skink enn normalt på hundens kappe. 
    
  • Lus bite hunden og suge blod. Sterk angrep kan føre til anemi.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du bør vite hvilken lus som ser ut. Likt på hodelus, er lus på hunder små skapninger som er vanskelige å se med det blotte øye. De har seks bein som alle har grippere som hjelper dem med å kle seg til hundens kappe. Lus bruker hele livssyklusen på dyret.  
    
  • Hunder kan påvirkes av to typer lus, doghairy (Trichodectes canis) eller hundeluset (Linognathus setosus), som er mindre vanlig. Begge arter behandles på samme måte.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter lus i hundens jakke. Bruk en Nissen-kam, en kam med veldig fine tenner, for å se på foten av hundens hårsekk som er direkte mot huden. Lusene klamrer seg til hårets aksler og ser ut som små, skinnende prikker. Du kan også se nitsen eller eggene som parasitten stikker til hårets aksler og også se ut som små, skinnende flekker.  
    
  • Disse parasittene beveger seg veldig sakte. Hvis hunden din blir angrepet, ser du normalt lusene selv eller nitsene på hårsaksene når du undersøker pelsen med en nitkam.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Behandling av lus  ,

    
   
 1.             1      Fjern lusene med lus og nitkam. Luksene fjernes med en kam som har tette tenner. Fordelen er at ingen kjemikalier brukes. Det er imidlertid veldig tid og arbeidskrevende. Det kan være et alternativ for en korthåret Chihuahua, men ikke for en Bernese Mountain Dog. 
    
  • Lice og nit kammer brukes best som hjelpemiddel for fjerning av lus, men ikke som en enkelt strategi.
  •  
  • Du må være 100% sikker på at du har kammet hele hunden og nådd hvert sted. Det er viktig at du betaler mye oppmerksomhet til armhulene, lyskene og ørene. Lus holder også fast fast på kappen. Som et resultat kan du ha kammet hele hunden, men du har ikke fjernet alle lusene.
  •  
  • Du må kombinere hunden din flere ganger om dagen flere ganger om dagen for å fjerne alle nymfer etter hvert som de kommer fra eggene.
  •  
  • Drep luset du fjernet ved å dyppe dem i kokende vann i noen minutter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vask hunden din med loppe shampoo. Mange loppesjampoer som inneholder pyretroider eller organofosfater bidrar også til å bekjempe lus når en nitkam brukes rett etter badet. Denne behandlingen virker imidlertid ikke lenger når hunden er tørr, og ingen sjampo kan trenge inn i eggene. Derfor må du forvente at neste generasjon vil klekke i to til fire uker. Så måler du hunden din med sjampoen hver uke i minst seks uker. 
    
  • Følg nøyaktig produsentens anvisninger. Dette er spesielt viktig når det gjelder hvor lenge produktet må være i kontakt med huden før det kan skylles grundig ut. Hvis du ikke følger retningslinjene, kan sjampoen være mindre effektiv.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk insektmidler. Det finnes ingen anti-parasittprodukter godkjent for å fjerne lus fra hunder. Men flere vet at de jobber. Disse inkluderer produkter som inneholder Fipronil (Frontline, Effipro) permetrin, Fenthion og Selamectin (Stronghold, Revolution).  
    
  • Du bør være oppmerksom på at de fleste av disse produktene skal brukes månedlig i henhold til emballasjen, men hver annen uke er det tilrådelig å bruke lus for å bekjempe lus. Årsaken er at effektiviteten slites av etter to uker. Siden ingen produkt kan trenge gjennom det sterke isskallet, må man holde den eksisterende verdien av den aktive ingrediensen høy, slik at lukkende nymfer blir drept.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Behandle alle hundene i husstanden din. Lus spredes lett blant hundene, men kan overleve på en hund alene. Enten du har en eller flere hunder, må de alle behandles like. Bare anta at alle hundene i ditt hjem er berørt i en viss grad, og behandle dem alle like mot lus.        
 8.  
 9.             5      Karantene hunden. Siden lus sprer seg så lett, bør hunden din ikke ha kontakt med andre hunder (selv i en hundelekel) mens han fortsatt behandles. For at infestasjonen ikke sprer seg, bør hunden din være i karantene i fire uker etter behandlingen.        
 10.  
 11.             6      Rengjør gjenstander som hunden din er i kontakt med. For eksempel vaske teppet på et varmt stadium i vaskemaskinen. Gjenta dette hver gang hunden din blir behandlet, så han vil ha et rent teppe etterpå og vil ikke plukke opp lus igjen. 
    
  • Svært forsiktig desinfisere alle pleieutstyr. På dem kan lus spre seg perfekt blant hundene. Desinfiser børster og kammer hvis du har brukt dem på en hund ved å la dem stå i kokende vann i ti minutter.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Behandle hjemmet ditt. Vokselus er ikke veldig hardt og kan drepes med en damprenser. Det er en god ide for myke møbler og tepper. Eggene eller nittene er imidlertid mer motstandsdyktige. Du må vente på at de lukter og deretter drepe de mer sensitive voksne dyrene med en damprenser. 
    
  • Alternativt kan du bruke en insekticid spray som Indorex eller AntiForte, som dreper alle lopper, larver og egg. Fordelene ved disse sprayene er at de jobber i flere måneder, slik at lukeeggene blir drept med bare én behandling. Ulempen er at de er sterke kjemiske produkter som ikke kan brukes i et rom hvor fugler, reptiler eller fisk er funnet å være giftige for og drepe dyret.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Rengjør ditt hjem flere ganger. Det er vanskelig å forutsi når kjæledyr vil luke, så du må rengjøre hjemmet regelmessig. Hele kurset fra egg til fullvokset lus tar to til fire uker. Derfor bør du rengjøre hjemmet ditt med en damprenser hver uke i minst seks uker. Selvfølgelig gjør det ikke vondt hvis du gjør rengjøring (ukentlig) oftere og i lengre tid. 
    
  • Forhindre fremtidige utbrudd ved å holde hjemmet rent og hygienisk. Pass på at hunden din lever i et rent miljø og ikke med for mange hunder. Lus trives spesielt i et skittent miljø, hvor mange hunder lever sammen i en liten plass, som de lett kan bytte mellom vertene.  
  •  
         
 16.  
           Les mer... (7)      
Dyr populær:
Få katten din til å tåle et bad.

Bestem kjønn av en samesisk kampfisk.

Lure flaggermus i hagen hans.

Lær noe til en katt.

Behandle et brudd på ACL hos hunden uten en OP.

Ta vare på en skadet fugl som ikke kan fly.

Lær rotte triksene dine.

Ta vare på en parkett.

Discipline a puppy.

Gi kveginjeksjoner.

Barberhunder.

Fuglekikking.

Bading en hest.

Gi en slange.

Tilfør en bokseskildpadde.

Hold katten stille under fyrverkeri.

Feed kattunge.

Kutting av kaninens klør.

Lag rå mat til katter.

Fang en øgle.

Engelsk bulldogeravl.