Home \ dyr
 

Lær en hund en rolle.

 

Så du har allerede lært hunden din å "sette seg ned", stå opp og ligge, klar til å lære ham en mer komplisert kommando. Nemlig å rulle på gulvet. Her lærer du hvordan du lærer hunden din en liten belønning.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forberedelse for trikset  ,

    
   
 1.            1      Pass på at hunden din allerede vet hvordan man legger seg ned på kommandoen. Dette er det første viktige trinnet for å lære hunden din en rolle, da hunden først må ligge på bakken. Hvis hunden din ikke hører på kommandoen "henge ut", må du først lære ham.       
 2.  
 3.             2      Har alltid noen godbiter å tilby som en belønning. Hunder er veldig enkle å behage, og for en velsmakende belønning vil de gjøre de mest fantastiske triksene. Du kan ta hunden godbiter ut av dyrebutikken, peanøtter, små biter av skinke eller bacon eller annen mat som hunden din liker. Det er best å ha et utvalg av godbiter, da det kan ta en stund for hunden å mestre trikset.  
    
  • Hvis du ikke ønsker å mate hunden din, kan du også bruke en klikker. Denne nyttige enheten, som kan kjøpes i kjæledyrhandelen, brukes ofte i hundetrening. Klikklyden oppfyller samme formål som en godbit for hunden og får ham til å vise en bestemt reaksjon.
  •  
  • Du kan også bruke en penn i stedet for å kjøpe en spesiell clicker for dyr.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tren med hunden din på et passende rom. Når du trener med hunden din, er det best å bruke en romslig, distraksjonerfri plassering. Hvis hunden din klare seg hjemme i sitt vanlige miljø, er det ikke noe problem for ham å vise ham utenfor eller foran andre.  
    
  • Velg et rom med god plass på bakken da hunden vil flytte mye.
  •  
  • Fortell andre i huset hva du to gjør det slik at de ikke distrahere hunden under treningsøkten.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Lær din hund en rulle  ,

    
   
 1.             1      Gi hunden din ordren til å ligge på bakken. I begynnelsen av trikset ligger hunden med magen på gulvet, har sine to fremre poter utstrakt og hevet hodet. Fra denne startposisjonen kan hunden din enkelt rulle på bakken uten å skade seg selv.        
 2.  
 3.             2      Gi hunden en godbit i nesen. Skal ned og hold en godbit så han kan se og lukte den. Lukk den med hånden, slik at du sørger for at hunden ikke snapper den bort før trikset er ferdig.        
 4.  
 5.             3      Gi hunden kommandoen Roll og flytt hånden over hodet til siden. Si kommandoen "rolle" i en klar, vennlig stemme. Nå fører hånden sin sideveis i en buet fra hodet til bakken, slik at han alltid følger behandlingen med nesen. Ved å gjøre det må han først slå på hodet og senere også kroppen og spille en rolle for å holde nesen ut av hånden. Dette er en veldig vanskelig sekvens av bevegelser for en hund, og det kan ta litt tid før han forstår det. Det er viktig at hunden også mentalt knytter bevegelsen til rollen med tilhørende kommando.  
    
  • Bruk frihånden din til å hjelpe hunden din med rollen, hvis han ikke beveger seg på egen hånd.
  •  
  • Vær forsiktig når du berører hunden og ikke tvinge ham til å gjøre rollen hvis han ikke liker den. Noen hunder liker ikke å bære sine buk. Prøv en annen metode hvis hunden din ikke liker å rulle på gulvet.
  •  Skrik eller slår bringer ingenting i det hele tatt, da hundene reagerer dårlig på negativt trykk. Dette vil ikke lære hunden din rollen, men bare lære ham å være redd for deg.  
         
 6.  
 7.             4      Belønn hunden din med godbit når du utfører rollen. Selv om du måtte hjelpe ham med hånden, fortjener han virkelig belønningen når han ruller på bakken for første gang. Fortell ham hva en "god gutt" han er og slår ham.        
 8.  
 9.             5      Hold trening til han kan gjøre kunsten helt alene. Etter noen få roller bør hunden gjøre tricket uten hjelp. Nå kan du prøve å stå opp for å gi kommandoen uten at du tar en godbit i en bue mot bakken, eller du hjelper ham med hånden. Hvis han forstår deg og gjør en forskjell, belønner han med en godbit og en varm klem.        
 10.  
             

    3      Perfekt trikset  ,

    
   
 1.             1      Fortsett å trene med hunden din til han endelig får rollen uten noen godbit. Mange lydige hunder ruller på bakken uten å bli belønnet. Dine hyggelige ord, kjærtegn og et kjærlig klapp på hodet er belønning nok. Hvis du gir hunden din en hel mengde kommandoer og gir ham en siste "roll", er det sikkert et søt, søt syn.        
 2.  
 3.             2      Tren med hunden din i ukjente eller stressende situasjoner. Din hund kan nå rulle på gulvet i stuen, men hva med ute, hvor det er distraksjoner? Når han mestrer trikset inni, trener han med seg utenfor. Først med en godbit som en belønning, så uten. Så går du over for å trene andre mennesker med ham.  
    
  • Ta hunden din til hundeparken og trene med ham. Du vil neppe finne et annet sted med flere distraksjoner enn en lekeplass full av hunder.
  •  
  • Leder andre til triksene dine hundemestere ved å trene med hunden foran dem. Den ekstra delen av rosen din hund får fra dem, gjør ham til å utføre triksene frivillig og glatt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      La andre gi hunden din kommandoen "rolle". Hvis hunden din klarer tricket perfekt, kan han kanskje rulle på bakken hvis noen andre gir ham kommandoen. La familiemedlemmer eller venner prøve det også.        
 6.  
             

Tips .

             
Dyr populær:
Hold hunden din i å tygge på forbudte ting.

Gi en valp ut av røret.

Løft saltlake reker.

Gi en valp ut av røret.

Undervise en valp hans navn.

Drep en veps.

Leverer kinesiske hamster.

Behandle hotspots hos hunder.

Start en kyllinggård.

Kjenn forskjellen mellom en giftig koral slange og en konges slange.

Bestem optimal tibetid på teven din.

Bli kvitt hundelopper.

Hold en Yorkie tennene rene.

Sjekk om hunden din er sunn og fornøyd.

Opprette et miljø for skilpadder.

Gi turtle babyer.

Måle feber hos en hund.

Bli kvitt flått i hagen.

Få hunden din til å ta medisinen.

Saddling en hest.

Opprettholde Triops.