Home \ dyr
 

Desensitere en hest.

 

Ved hjelp av desensibilisering eller "herding av skremmende" lærer en hest ikke å panikk når den utsettes for bestemte objekter eller situasjoner. Uerfarne hester trenger å bli vant til trollet og salen før de kan bli ridd, men selv modne hester blir ofte skremt av plastposer, hopper gummiboll eller høy trafikkstøy. Så lenge hesten din ikke er aggressiv, kan du desensibilisere det selv uten noe utstyr. Tålmodighet og utholdenhet er nøklene. De beste resultatene oppnås med korte, daglige treningsøkter som kan vare i uker hvis hesten er ung eller veldig skremmende.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Desensitere en hest gjennom trening  ,

    
   
 1.            1      Fest en lang, grei bånd til hesten. Før du begynner desensibiliseringsopplæring, bør du sette et godt passform på hesten din. Fest en lang, komfortabel bånd til den som ikke kuttes i hendene når du må trekke på den.  
    
  • Hvis du prøver å få hesten brukt til et halter eller en tavle, bør du lese artiklene: "Hallowing a Disobedient Horse" eller "Trensing a Horse". Trinnene nedenfor inneholder også nyttig informasjon.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg et bra sted. Når hesten er veldig nervøs og engstelig med støy i friluft, kan du begynne å trene hesten i hallen, der du kan fokusere på et objekt eller en opplevelse. På den annen side kan utendørs trening hjelpe hesten til objekter i sitt naturlige miljø der de normalt konfronteres.  
    
  • Så snart en nervøs hest viser en forbedring i desensibiliserende øvelser, bør du ta den ut og hjelpe den til å bli vant til situasjonene i den "virkelige verden".
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta en rolig hest om mulig. Hester er sosiale dyr som styres av andre dyrs reaksjoner og kroppsspråk. Hvis du har en annen hest som allerede er desensibilisert og stille, kan du ta det som et eksempel for å hjelpe den følsomme hesten rolig.        
 6.  
 7.             4      Hold stemmen og kroppsspråket rolig og kontrollert. Hester kan føle stress og sinne, og det kan skremme dem enda lenger. Slapp av og senk skuldrene dine. Se etter avslappede og kontrollerte bevegelser. Snakk rolig men autoritativt med hesten din. Ikke rop på hesten og sørg for at det ikke er noe sinne i stemmen din.  
    
  • Hvis du prøver å desensibilisere en hest med høy stemme, bør du ha en hjelper som står i nærheten, og snakker høyt. Som trener skal du være rolig og troverdig for å vise hesten at ingenting skjer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Stå ved siden av hesten. Hester er lett skremt fra forsiden eller bakfra. Stå med kort avstand i frontområdet til siden av hesten, slik at den kan se deg. Start med en avstand på minst 1,5 m når du begynner å trene.  
    
  • Med små hester og ponyer, kan du bøye seg ned til størrelsen for å roe dem ned. Men ikke bøy ned når det er fare for at hesten kan lukke.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vis hesten objektet han er redd for. Målet med desensibilisering er å gradvis øke mengden av "trykk" på hesten og vent på at dyret blir vant til hvert trinn før de fortsetter. Begynn med å bare vise hesten objektet det er redd for å bruke, lage lyder eller flytte. Først hold presset på hesten lavt ved å holde objektet under høyden av hestens hode.  
    
  • Hvis hesten er redd av denne erfaringen (for eksempel hvis du vil bade det), kan du bruke et lignende objekt som en slange eller en vannflaske.
  •  
  • Hvis hesten er skremt av store gjenstander som en hestevogn, kan du bringe den nær objektet. Men du bør tillate ham å stå foran det kort vei unna.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Forstå kroppsspråket til hesten din. På dette punktet bør hestens hode løfte og dyret bør ta en oppmerksom holdning. Det kan også forsøke å vike unna. Hvis hesten viser tegn på tyngre reaksjoner som aggressiv klatring eller sparking, er det bedre å ta det med til en profesjonell trener.        
 14.  
 15.             8      Gi hesten et par minutter å roe seg ned. Fortsett å vise ham objektet og snakke med ham rolig og beroligende til det senker hodet og tar et dypt pust eller begynner å male sin kjeve. Dette er tegn på at hesten har roet seg og kan forstå at objektet ikke er en trussel. Lov hesten for å belønne sin oppførsel.        
 16.  
 17.             9      Øk trykket langsomt. Gradvis øke stressende situasjoner. For eksempel, vri objektet rundt eller gjør litt støy. Se om hesten tar den forstyrrede posisjonen. Lov det for sin gode oppførsel.  
    
  • Mange trenere knytter et skremmende objekt til enden av en stolpe eller et innlegg. Du kan bruke den til å glide foran hesten uten å risikere et spark.
  •  
  • Så lenge hesten ikke panikk, når du nærmer deg objektet, kan du holde den ut til hesten for å lukte og undersøke.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Fullfør treningen med en positiv gjennomføring. For første trening er resultatet tilstrekkelig og spesielt hvis hesten tok mer enn noen få minutter å roe seg ned. Det tar mye tålmodighet å desensitere en hest. Ikke prøv å øke hastigheten og gå gjennom en treningsøkt. Fullfør treningen i stedet, etter at hesten har vist positiv oppførsel og er rolig. Fjern den skremmende gjenstanden og belønne hesten med ros og en godbit.  
    
  • Hvis du roser hesten, bør du snakke med en positiv tone i stemmen din. Kjør eller slett hesten i stedet for å slå den på sidene.  
  •  
         
 20.  
 21.             11      Fortsett trening en eller to ganger om dagen. Du bør trene maksimalt to ganger om dagen med hesten din. Begynn å vise objektet til hesten din hver gang til den roer seg ned. Øk trykket på hesten langsomt ved å gjøre høyere lyder med objektet eller svinge det voldsomt frem og tilbake. Lov hesten hver gang det roer seg ned og belønne det med en spesiell godbit på slutten av treningen.  
    
  • Når hesten forblir rolig med objektet i nærheten, kan du utføre samme prosess mens hesten går. Noen hester er mer skremmende når de beveger seg.
  •  
  • Den siste fasen av desensibilisering er ofte å plassere gjenstanden på hestens kropp. Begynn på baksiden og deretter øk presset gradvis i løpet av flere timer med trening ved å flytte den til bena, bakben, hover, nakke og ansikt.
  •  
                   
 22.  
             

    2      Desensibilisering av en hest under ridning  ,

    
   
 1.             1      Vent til hesten er rolig mens du kjører. Når du kjører en hest for første gang og lærer den å svare, bør du velge et mindre stressende miljø uten skremmende gjenstander. Desensibilisering vil bli betydelig lettere hvis hesten reagerer på hjelp av beina, stemmen og tøylen.        
 2.  
 3.             2      Har en annen, desensibilisert hest i nærheten, hvis det er mulig. Du bør ri ut med en annen hest, hvis det er mulig. Den erfarne og rolige hesten kan lett passere de "skremmende" gjenstandene. Jo mer nervøs hest vil ofte ta på seg hestenes oppførsel i nærheten og revurdere om objektene faktisk er en trussel.        
 4.  
 5.             3      Kjør forbi de skremmende gjenstandene i nærheten av klippens ende. Planlegg ruten din for å passere de stressfulle områdene som støyende motorveier eller kumarker. Hvis hesten din blir redd i begynnelsen av turen, vil opplevelsen bli vanskeligere og ubehagelig for deg og hesten.        
 6.  
 7.             4      Flytt forbi objektene i et normalt tempo. Ikke la hesten øke hastigheten når den passerer objekter. Desensibilisering skjer gjennom den gjentatte konfrontasjonen i et normalt miljø, slik at hesten innser at det ikke er noen reell trussel.        
 8.  
 9.             5      Ros din hest så snart den er roligere. Det kan ta mye ridning og mye tålmodighet før hesten din er helt desensibilisert til visse gjenstander. På vei er det vanligvis små tegn på fremgang. Lov hesten og belønn den når den forblir rolig eller kontrollerer bedre enn normalt i nærheten av objektet.        
 10.  
 11.             6      Bare avslutt som en siste utvei. Når hesten blir vanskelig og panikk, bør du demontere og gå med hesten din forbi det skremmende objektet. Bruk denne muligheten som en siste utvei. Målet er å roe hesten under normale forhold. Hvis denne situasjonen ofte oppstår, bør du prøve å finne en rute hvor hesten har større avstand til de skremmende gjenstandene. Men du burde være i sikte.        
 12.  
 13.             7      Komplett andre utendørs treningsøkter. Når en hest bruker mer tid utendørs, vil det være mer sannsynlig å bli konfrontert med høye lyder og uventede situasjoner. Selv om du ikke er direkte fokusert på desensibiliseringsopplæring, vil situasjoner for å møte og stimulere hesten med mer "virkelige verden" situasjoner bidra til å desensibilisere.        
 14.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Dyr populær:
Lag en inkubator for villfuglegg.

Vedta en katt.

Lær en hund å ligge ned.

Vedta en katt.

Sett opp et bur for en puffin.

Bli kvitt fugler.

Forlate en ung hunds bite.

Fjern kakerlakker med Borax.

.

Eliminere loppeinfestasjonen i hjemmet ditt.

Kjenne tegn på angst hos en hund.

Bli kvitt fruktfluer.

Identifiser en brun ryggsøvel.

Test temperament av en hund.

Identifiser tremyrer.

Få en hund vant til en søppelboks.

Anerkjenn en brasiliansk vandrende edderkopp.

La dine kjæledyr være alene når du er på ferie.

Å huske en hund.

Hestemastiff.

Løft en kalv for hånd.