Home \ dyr
 

Holding en ferret.

 

Friser er kosete og søte og er gode kjæledyr hvis du tar godt vare på dem. De trenger mye oppmerksomhet, god omsorg og et godt kabinett for å trives og holde seg frisk. Å oppnå dette målet med ferret starter med disse anbefalingene.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Plasser din ferret  ,

    
   
 1.            1      Få et bur stort nok til at fretten til å gjøre forretninger andre steder enn hvor den sover og finn trøst i den.        
 2.  
 3.             2      Lag behagelige steder. En hengekøye gir din ferret mer komfort - de elsker å klatre inn i en hengekøye og sove i den.       
 4.  
 5.             3      Gi minst ett soveområde per ferret. Selv om de liker å kose sammen, trenger de plass.                 
 6.  
             

  Del 2      Hold fritterens innkapsling ren  ,

    
   
 1.             1      Rengjør buret annenhver dag. Det er viktig å rengjøre buret annenhver dag. Men hvis du har mer enn en ferret, rengjør buret hver dag for å unngå lukt.       
 2.  
 3.             2      Tørk av buret med en naturlig, berøringsfri rengjøringsmiddel.        
 4.  
 5.             3      La buret tørke. Etter rengjøring av buret og sørg for at det er helt tørt, sett inn nytt søppel.       
 6.  
 7.             4      Vask alle hengekøyer, senger, soveposer og annet ferretilbehør en gang i uken. Bruk soda til gjenstander som kan settes inn i vaskemaskinen, ettersom vaskemiddel eller blekemiddel kan irritere frøens hud. For gjenstander som må vaskes for hånd, bruk bare varmt vann.       
 8.  
 9.             5      Bruk et naturligt eller ferret-designet kull. Sprengning med furuskavler eller kattavfall anbefales ikke fordi damp og støv kan forårsake at ferret blir syk med åndedrettsproblemer. Et kullspredeskovl fungerer godt for å fjerne ekskrement fra ditt friter og forurenset kull. 
    
  • Bytt kull helt hver tredje til fem dager.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Tilfør ferret  ,

    
   
 1.             1      Få egnede matbeholdere. Du trenger en matskål og en vannskål som ikke kan slås over, eller en vannflaske i stedet for skålen. Friser har en tendens til å forårsake et rot, så det er en god ide å sette noe under matområdet hvis buret ditt ikke har solid grunn.       
 2.  
 3.             2      Gi fersk mat til friteren hver dag. Dette er veldig viktig for fretten din. Gi ham mat som bare er beregnet på friter og inneholder mye protein og fett. Det kan inneholde nesten ingen karbohydrater og sukkerarter, da ilder er rovdyr. Det er to alternativer for dette: tørr mat eller mus. Du kan bare holde en ferret levende med tørr mat, og du kan gi det blandede mus og tørr mat, men aldri mat den bare på mus. Levende dyr fra Zoooladen støtter tårene på en friter og kan hjelpe det til å leve lenger, mens tørr mat gir protein og fiber i et balansert forhold. Behandler kan bidra til at ferret blir tykkere for vinteren og gir en sunn kilde til taurin. 
    
  • Fretter er rene rovdyr, jeg. De spiser ikke grønnsaker, frukt, nøtter eller korn av noe slag. Hvis du ikke finner noen godbit som du liker, kan du mate ham med svært små mengder banan eller vannmelon. Frukt som bare har en mild smak og ingen syre kan noen ganger være en erstatning for godbiter, men ikke gi det mye og ikke bare mate det med frukt. Dette vil ikke gjøre ferret noe bra, bortsett fra at det liker smaken.
  •  
  • En annen ide for godbiter er varm - ikke varm - kjøttstykker.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Unngå visse matvarer. Korn gjør at ferret ditt blir syk, så det er viktig at du ikke gir den til ham. Melk, sjokolade, hund og kattemat er heller ikke bra for ditt ferret. Fretter har en veldig følsom mage, og fra slike ting kan de få diaré og bli veldig syk. Dette er imidlertid ikke et faktum da det er veterinærer som hevder at du kan gi ilder til kattemat så lenge kjøtt er først i ingredienslisten, og det inneholder ikke mais eller frokostblandinger.       
 6.  
 7.             4      Gi ham ferskvann hver dag. Det er best å bruke flaske eller filtrert vann. Vannet til ferret bør være ved romtemperatur og ikke iskaldt, ellers kan det ikke drikke så mye som det trenger eller kan få en forkjølelse. Friser trenger mye vann, ellers dehydrerer. 
    
  • For å se om ditt ferret er dehydrert, klyver du huden på nakken, trekker den opp litt og slipper den deretter. Hvis det knuses tilbake som huden på baksiden av din hånd, er det sunt. Hvis det tar litt tid for huden din til å bli glatt igjen, eller bare stå opp, gå til veterinæren med din ferret.
  •  
         
 8.  
             

  Del 4      Legg til berikelse til ditt ferret  ,

    
   
 1.             1      Tilby din ferret tilstrekkelig anrikning. Friser er smarte og omgjengelige og trenger mye bevegelse og interaksjon. La ferret ut av buret minst en gang om dagen og lek med det, eller bare la det fryse og snuse dine ting. 
    Friser kjeder seg veldig lett, så gi dem et sett med leker å leke med. Endre det annenhver dag.  
  • Mens noen liker å forlate sine friter for å spille i et spillrom, liker friter også å gå rundt i huset, selvfølgelig under tilsyn.
  •  
  • De fleste ildere kommer vanligvis sammen med hunder og katter. Noen liker imidlertid å finjustere det som kan forstyrre de andre dyrene.
  •  
  • Det går også bra med å gå med din ferret.
  •  
  • En ideell spilletid for ildere er minst fire timer om dagen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi ham mye oppmerksomhet. Fretter er i hovedsak små tornader av pels og ren energi. Du trenger mye oppmerksomhet for å holde deg frisk. Å låse i buret hele dagen øker sannsynligheten for at de vil skade buret og / eller forårsake skade på seg selv ved å rive tingene fra hverandre i et forsøk på å bryte ned energien. Pass på at du forplikter deg til å gi din ferretbevegelse i minst en time om dagen.       
 4.  
             

  Del 5      Ta vare på ferrets helse  ,

    
   
 1.             1      Ta ferret regelmessig til veterinæren. Dette forhindrer at det blir syk, slik at du kan oppdage sykdom før det er lett å behandle. Fretter har høy risiko for umiddelbar allergisk reaksjon på vaksinasjon i forhold til andre kjæledyr som hunder og katter. Disse reaksjonene er nesten alltid dødelige. Unngå derfor vaksinasjoner hvis de ikke er nødvendige. Hvis du ikke er sikker på om du har vaksinert eller ikke, må du snakke med veterinæren din. 
    
  • Fretter kan fange folk med kulde og influensa. Hvis du er syk, vask hendene dine før du berører din ild eller hans ting. Unngå kontakt med fritteren din til du er frisk igjen. Dette er vanskelig, men forhindrer dyre veterinærregninger og at du må gi din ferretmedisin.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Har din ferret kastrert. Dette reduserer risikoen for kreft og bidrar til å holde lukten ut av dem. Hvis de er neutralisert, er de mye lykkeligere og mindre lunefull.       
 4.  
 5.             3      Bad din ferret en gang i seks måneder eller en gang i året for å holde den ren. Bading for ofte kan resultere i tørr hud og overaktive duftkjertler, noe som gir enda mer urteluk. Noen mennesker råder deg til ikke å ta et bad i det hele tatt, og bare stole på ferret for å rense naturlig. Du kan bare ønske å bade det hvis noe er ved et uhell spildt på fretten din. 
    
  • Bruk Ferret Shampoo. Du finner dette i Zooladen.
  •  
  • Frakken av et ferret er viktig for hans helse. Hvis kappen din er myk og ikke har en uvanlig sterk lukt, så er fretten din sunn og velholdt. Hvis din ferret mangler mange hår, annet enn ved spissen av halen, så gå til veterinæren, fordi dette kan være et tegn på binyrens sykdom.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Pass på at du har nok hvile og søvn. I tillegg til spilletiden trenger din ferret også sin søvn så det blir ikke syk. Fretter liker å sove på mørke, stille steder, så dekk buret med et teppe når du er i rommet og gjør så lite støy som mulig.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Dyr populær:
Bruk en elektrisk krage for hundetrening på riktig måte.

Lag et lekfullt miljø i et kaninbur.

Spille med hunden din.

Eliminere lukten av hundens urin.

Hold en Axolotl som et kjæledyr.

Bli kvitt vanlige geckos.

Hva du kan gjøre mot en tynn tarmbevegelse i hunden.

Gi en gås.

Holder en bønnsmantis.

Vinn en hunds tillit.

Bli kvitt flått i hagen.

Omsorg for en hest.

Forhindre at en katt løper bort etter flyttingen.

Tilfør en Husky.

Kastrertyr og oksekalver.

Forhindre at hunden blir lei.

Kjøp en katt som kjæledyr.

Ta en kylling.

Rengjør akvariet for å slåss fisk.

Trene en kattunge for å bli husbrent.

Forhindre mangel hos hunder.