Home \ dyr
 

Cure en kolikk i hester og ponyer.

 

Hvis du oppdager at hesten din oppfører seg merkelig, gjentatte ganger ruller, sparker magen med hover eller nekter mat og vann, det kan ha en kolikk. En kolikk er mer av et symptom enn en sykdom. En rekke problemer kan føre til ubehag i dette området, og alle faller under begrepet "kolikk". Som gastrisk smerte hos mennesker, forekommer kolikk ofte, men kan forårsake alvorlige problemer i mage-tarmkanalen i hesten eller ponni. Snakk med en veterinær så snart som mulig, da han kanskje må bruke hesten din, avhengig av årsaken. Det er viktig å raskt oppdage og kurere dette onde før det går ut av hånden.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Diagnostisering og behandling av kolikk  ,

    
   
 1.            1      Kjenn symptomene på kolikk. Symptomene på kolikk kan variere avhengig av hvor alvorlig den er. Selv om smerten er i magen, kan hesten din vise tegn som ikke peker automatisk på magen.  
    
  • En liten kolikk kan vise i din hest som rastløshet at det er f.eks. med hover pawing. Det kan også være at hesten din krøller sine lepper eller vender hodet til ryggen.  
  •  
  • I et moderat tilfelle vil hesten din legge seg oftere. Det kan også være at det kommer til hyppigere.  
  •  
  • I alvorlige tilfeller kan hesten din rulle på gulvet med voldelige bevegelser. Du kan også merke økt pust og økt svette.  
  •  
  • Symptomene på en gass kolikk er høye lyder i bukområdet og kommer og går tarmsmerter.  
  •  
  • Colic på grunn av innfesting kan hindre hesten i å lage epler, og det kan ikke spise. Dessuten har den magesmerter. Hester skal være epler minst seks ganger innen 24 timer, så du bør være på vakt hvis du mistenker at hesten din har kolikk.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontroller hestens temperatur. Temperaturen på en hest bør være mellom 37 og 38 ° C. Du kan ta et rektalt termometer for hester. Hvis hesten din har forhøyet temperatur, er dette et annet tegn på at hesten din kan ha en kolikk.        
 4.  
 5.             3      Få hesten til å stå opp og gå. Prøv å behandle hesten selv hvis den viser milde symptomer på kolikk. Hvis hesten allerede er i middels til alvorlig fase, ring veterinæren. Det første trinnet i å behandle hesten din er å få det til å bevege seg.  
    
  • Styr hesten din i ca 30 minutter. Dette kan hjelpe hesten din hvis kolikken skyldes gass. Men å la det løpe for lenge kan gjøre hesten sliten når det føles dårlig uansett.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vet når du skal ringe veterinæren. Hvis hesten din hele tiden ser på hans side og til og med prøver å bite inn i stedet, er det på tide å ringe veterinæren.  
    
  • Andre symptomer som tyder på at det er tid for veterinæren er når hesten din ligger for mye, ikke spiser eller spiser epler.  
  •  
  • Ring også til ham når hestens puls er over 50 slag per minutt.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta bort alle matkilder. Fordi en kolikk ofte er forbundet med hestens mat, er det viktig å holde alle slags farer unna til årsaken er funnet. Hvis kolikken er forårsaket av nedsatt tarm, vil den ikke støtte hesten din i sin situasjon når mer mat kommer inn i tarmen.       
 10.  
 11.             6      La proffene kjøre. Når veterinæren din kommer, vil han fullt ut undersøke hesten din, selv om han kanskje ikke kan finne ut den eksakte årsaken. Men han vil kunne fortelle deg hvor vanskelig problemet er, og hva er den beste måten å behandle den på.  
    
  • Vær forberedt på å stille spørsmål om rutine, orm og fôring.
  •  
  • Det kan være at dyrlægen gjør en rektal eksamen eller undersøker hestens mage. Hesten er bedøvet og et rør settes inn gjennom nesen i magen. Denne undersøkelsen kan være nyttig på to måter. Det kan avgjøre om det er væske i magen (som må tømmes), og det er en måte å levere mineralolje på hesten, noe som kan lindre innfesting ved å smøre den. Dette kan også være en måte å gi hesten væske på.  
  •  
  • I en rektal eksamen kan veterinæren sjekke for tarmproblemer, for eksempel: B. hvis det er en innfesting  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gå til smertestillende midler. Avhengig av din spesifikke årsak, kan veterinæren behandle hesten din med smertestillende midler, for eksempel smertestillende midler. B. behandle smertestillende midler. De fleste hester trenger noen form for smertestillende medisiner. I tillegg kan dyrlægen administrere avføringsmidler; Mineraloljen i forrige trinn er et eksempel på et avføringsmiddel som det kan behandle en innfesting på.        
 14.  
 15.             8      Spørsmål om intravenøse væsker. Hvis hesten din er sterkt dehydrert, må veterinæren kanskje administrere et væske intravenøst ​​for å hjelpe med rehydrering. Det kan være at du må bytte posen i mellom, så spør veterinæren din om en demonstrasjon, hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det.        
 16.  
 17.             9      Spør når du kan mate hesten din igjen. Ved innfesting, bør ikke hesten din spise før inntaket er fjernet. Spør veterinæren hvor lenge du skal vente på hestens epler før du kan gi ham mat, eller om du bør være oppmerksom på et bestemt tegn for å mate ham igjen.        
 18.  
 19.             10      Gå sakte for å få hesten tilbake på jobb. Når symptomene blir enkle, kan du få hesten tilbake på jobb. La det fungere i begynnelsen, men ikke hele dagen. Sakte få det tilbake til jobb som det fortsetter å gjenopprette.        
 20.  
 21.             11      Forstå at en operasjon kan være nødvendig. Ofte kan en kolikk bli kurert ved å behandle veterinæren din i låven. Men hvis hesten din har problemer med en vridd tarm, trenger den sannsynligvis kirurgi i klinikken og der.  
    
  • Bare fordi veterinæren refererer deg til en klinikk, betyr det ikke automatisk at hesten din gjennomgår operasjon. Klinikken kontrollerer først hvordan behandlingen virker for å avgjøre om kirurgi er nødvendig. Hvis det ikke er nødvendig, kan klinikken gi mer intensiv omsorg i alvorlige tilfeller.  
  •  
  • I noen tilfeller må hesten euthaniseres fordi kolikken er så dårlig. Dette er imidlertid mindre sannsynlig i dagens medisinske tilstand.  
  •  
         
 22.  
 23.             12      Fortsett å lete etter hesten din. Se ham etter den første behandlingen med to timers intervaller for å sikre at symptomene minker. Hvis ikke, ring veterinæren igjen.       
 24.  
 25.             13      Bli kjent med arten. En kolikk kommer i en rekke former. Årsakene til kolikk kan variere mye, fra inntrapping til gass og andre sykdommer.  
    
  • Når fanget, er mat fanget et sted i hestens tarme. Dette gjør vondt til hesten fordi tarmen prøver å flytte maten, men det kommer ikke ut av stedet.  
  •  
  • En annen type kolikk er forårsaket av gass. Gass er en vanlig del av hverdagen for hester, men noen ganger gir ekstrem flatulens ubehag fordi det utvider tarmen.  
  •  
  • En annen type kolikk er forårsaket av noe som kalles "tarmulykke". Disse er skader på organene i magen, f.eks. når tarmene snurre eller skiftes.  
  •  
  • Gastrointestinale sykdommer kan også føre til kolikk. En stor tarmbetennelse og sår kan z. B. forårsaker symptomer på kolikk.  
  •  
  • I en "falsk kolikk" viser hesten symptomer på kolikk, men årsaken ligger et sted utenfor magen, f.eks. B. i en laminitt eller blære steiner.  
  •  
                   
 26.  
             

    2      Forhindre kolikk  ,

    
   
 1.             1      Forbered nok ferskvann. En årsak til innfangning kan være dehydrering. Hester trenger stadig vann. Selv om de ikke har vann i en time, kan det føre til problemer. Det er viktig å være klar over at det er friskt, da hester kan ignorere vann som ikke er så frisk som de ønsker.        
 2.  
 3.             2      Planlegg regelmessig tannpleie. Dette er viktig for å holde hesten din frisk. Med gode tenner kan hesten din tygge riktig og redusere sannsynligheten for innfesting.        
 4.  
 5.             3      Gi grovfôr til hesten din. Hester trenger grovfoder for å sikre at fôret beveger seg gjennom systemet etter behov. Så sørg for at hesten din har ferske hay eller kan beite i en beite hver dag.        
 6.  
 7.             4      Forbered mat i troughs. Hvis du spiser hesten din på bakken, kan det utilsiktet spise ting som ikke er mat. Hvis hesten din spiser nok av disse andre tingene, kan det blokkere hans tarmbevegelser. Hesten din spiser z. Kanskje for mye sand med hø, noe som fører til problemer.        
 8.  
 9.             5      Få hesten din til å bevege deg jevnlig. Dette holder hesten din i en rutine og kan holde tarmene bevege seg. Få den til å bevege seg minst en gang om dagen.        
 10.  
 11.             6      Deworm din hest regelmessig. Du kan få noen dewormers daglig, mens andre må gis sjeldnere. Veterinæren din kan hjelpe deg med å finne ut hva som passer best for hesten din. Så du kan holde parasitter under kontroll. For mange parasitter kan noen ganger føre til kolikk i hester.  
    
  • Spør veterinæren din om damding føll, da de kan trenge spesiell behandling.  
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (41)      
Dyr populær:
Feed katter.

Sett opp et akvarium for en slåssfisk.

Lag naturlige loppe og tikremidler fra eplecidereddike.

Tilfør en bokseskildpadde.

Bli kvitt gigantiske maur.

Gi medisin til en katt.

Lys kappen på hesten din.

Ta vare på spøkelsesreker.

Samle en urinprøve fra en hann.

Utvida flaggermus fra huset ditt.

Bli kvitt horsefly.

Ta en fugl.

Dyreliv.

Hold en rovfugl jevn.

Bygg et saltvannsakvarium.

Avtale med en bortkommen hund.

Fang en øgle.

Diagnose og behandle bakterielle hudsykdommer hos katter.

Fjern katt urin fra tregulv.

Hjelpehunder med felles problemer og stivhet.

Sjampo en kattunge for lopper.