Home \ dyr
 

Lindre hoftesmerter hos en hund.

 

Høft smerte er vanlig hos hunder med leddgikt eller hoftedysplasi. Dette blir vanligvis verre når hunden slutter å bruke beinet, forårsaker muskelatrofi. Som et resultat, har hunden mindre muskel for å støtte leddene, noe som resulterer i en ond sirkel av lameness som fører til ytterligere lameness. Det er flere måter å gjøre situasjonen mer komfortabel for hunden din, for eksempel fysioterapi, smertestillende smertefrihet og smertestillende. Lær mer om disse teknikkene her for å lindre hundens hoftesmerter.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bruk Massasje  ,

    
   
 1.            1      Lær om hundemassasje. Massere hunden din kan redusere stress, forbedre blodsirkulasjonen og lindre smerte. Det styrker også båndet mellom deg og en hund, og du kan oppdage skader eller helseproblemer som må behandles.  
    
  • Massasje er en anerkjent form for terapi som har gunstige effekter, og er fortalte og praktisert av fysioterapeuter for dyr.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du må vite når en massasje skal ikke brukes. Massasje er ikke alltid det rette svaret på hundens smerte. Noen ganger kan en massasje gjøre hunden din dårligere. Du bør ikke massere hunden din hvis han har noen av følgende helseproblemer: 
    
  • en ødelagt eller dislocated hip
  •  
  • Betennelse i leddet
  •  
  • en hudinfeksjon  
     
   • Hvis du tror at hunden din lider av noen av disse problemene, må du straks ta den til legen. Disse lidelsene må behandles umiddelbart av en profesjonell.
   •  
    
  •  
         
 4.  
 5.             3      La hunden ligge med dårlig side opp. Dette burde ikke være så vanskelig, da han sannsynligvis ligger på sin side for ikke å stresse den berørte hip. Hvis du berører området, kan du merke at det er stivt og anspent, selv om det ikke brukes. Dette er et godt tegn på at en massasje kan fungere.  
    
  • Så lenge huden ikke er skadet og ingen bein er ødelagt, kan en massasje avlaste hundens smerte. Men hvis du har problemer med huden eller hunden din selvsagt har smerte, må du stoppe massasjen og ta hunden din til veterinæren for en profesjonell behandling.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Masser hundens hofte med håndflaten din. Tren trykket med rocking bevegelser av håndballen din og beveg deg mot hundens hjerte. Sakte og milde bevegelser er rolige, mens sterke og raske bevegelser stimulerer. For smertelindring er en bevegelse hvert femte sekund ideell. Masser berørte lemmer to til tre ganger om dagen i 10 til 12 minutter.  
    
  • Et dyr med hoftesmerter har stramme, stive muskler. Spenningen i musklene presser på leddet slik at inflammerte flater gni mot hverandre og forårsake ytterligere smerte. Massasje spiser ikke bare musklene, det stimulerer også frigivelsen av endorfin, en naturlig smertestillende middel som har en lignende kjemisk sammensetning som morfin.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Arbeid din øvre ekstremitet. For å massere hofter, må du tenke deg å massere væske tilbake til hjertet. Å arbeide i den andre retningen kan føre til at blodet smelter og forårsaker hevelse og redusert mobilitet. Det føles også bedre for hunden å strekke musklene oppover enn å tvinge dem ned.                  
 10.  
             

    2      Bruk passiv mobilisering  ,

    
   
 1.             1      Vurder bruk av passiv mobilisering. Passiv mobilisering ligner på strekk. Ved passiv mobilisering av en hofteled, strekkes det berørte bakbenet forsiktig bakover, bort fra hodet. Passiv mobilisering bruker mild strekking av lemmer for å holde musklene i form og ledd fleksibel.  
    
  • Teorien bak passiv mobilisering er at smerte begrenser bevegelsens bevegelse, noe som gjør hofteleddet stivt, noe som ytterligere begrenser mobiliteten. Dette skaper en ond sirkel til fugen er kronisk smertefull og stiv.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestem hvordan du plasserer hunden din. Du kan utføre passiv mobilisering når hunden står eller ligger ned. Hvis begge sider av hoften er begrenset, bør han heller ligge ned, da det vil være ubehagelig for ham, hvis man løfter benet, blir vekten skiftet til den andre siden. 
    
  • Sett en liten pute mellom hundens ben for å gjøre det enda mer behagelig.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      La hunden ligge på sin gode side. For å utføre passiv mobilisering på venstre hofte, må hunden ligge på høyre side slik at venstre ben er oppe. På høyre side må han ligge på venstre side slik at høyre ben er oppe. 
    
  • Denne posisjonen vil trolig være den mest komfortable for ham. Liggende på motsatt side reduserer vekten og trykket i den smertefulle hofte.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skyv låret på baksiden. Styr venstre hånd ned i låret til omtrent halvparten av lårbenet og hold kranialmusklene i venstre håndflate. Påfør forsiktig, men jevnt trykk for å presse låret og dermed hundens tote bakover.  
    
  • Ikke tving bevegelsen og stopp når hunden føler seg ubehagelig. Du ønsker ikke å forbedre sin mobilitet, du vil strekke den allerede stramme, stive muskelen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold denne strakte posisjonen i ca 40 sekunder og slipp deretter ut. Prøv å gjøre dette to ganger om dagen i ti minutter hver. Så leddet blir smidig og smerten er lettet.  
    
  • Under mobilisering er en lem passivt strukket for å holde muskelen i form og leddene fleksible. Teorien bak dette er at smerte begrenser bevegelsens bevegelse, men da stiger hofteleddet, som ytterligere begrenser bevegelsen. Dette skaper en nedadgående spiral av manglende bevegelse.
  •  
         
 10.  
             

    3      Ta medisinsk behandling  ,

    
   
 1.             1      Gi hunden din NSAIDs. Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer (NSAIDs) er reseptbelagte smertestillende midler som reduserer betennelse. De virker ved å hemme de "dårlige" COX-2-enzymer som fremmer felles betennelse, mens de opptrer mindre på de "gode" COX1-enzymene som opprettholder blodstrømmen til nyrene og mageslimhinnen. Kort sagt, de lindrer hundens smerte og betennelse. 
    
  • Når de brukes riktig, har disse medisinene en høy sikkerhetsmargin sammenlignet med andre smertestillende midler og mindre sannsynlig å gi ubehagelige bivirkninger som magesår og blødningsforstyrrelser. NSAID som vanligvis er foreskrevet av veterinærer, inkluderer meloksikam (metakam), carprofen (rimadyl) og robenacoksib (onsior).  
  •  
  • Metacams langsiktige medisinering er 0,05 mg / kg oralt, ved eller etter fôring, en gang daglig. Den orale suspensjonen inneholder 1,5 mg / ml, så en typisk Labrador som veier 30 kg, skal få 1 ml hver dag på kostholdet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi hunden din aspirin. Aspirin (acetylsalisylsyre) kan gi mild til moderat smertelindring. Hvis du ikke har andre medisiner, kan du gi en sunn hund en dose på 10 mg / kg to ganger daglig under eller etter fødselen. Aspirin består vanligvis av 300 mg tabletter, så en 30 kg Labrador vil bli gitt en tablett to ganger om dagen med maten.  
    
  • Men langvarig bruk kan forårsake magesår, spesielt hvis stoffet administreres på tom mage. Årsaken er at aspirin reduserer blodstrømmen til mageslim, mage og nyrer. Buffered aspirin kan hjelpe med dette problemet, men det bør sjelden brukes på en hund.
  •  
  • Hvis hunden din trenger regelmessig medisinering for smerte, må han undersøke av din veterinær og foreskrive et av de sikrere NSAIDene.
  •  
  • Aspirin bør aldri gis i tillegg til et NSAID. Kombinert er de to stoffene enda mer sannsynlig å gi magesår med alvorlige konsekvenser til andre dødsfall.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vurder bruk av paracetamol. hunder kan gis acetaminophen. Men vær forsiktig med doseringen, da overdose vil oversvømme leveren med en giftig metabolit som heter N-acetyl-p-benzoquinonimin, noe som kan føre til leverskade og eventuelt leversvikt.  
    
  • Dosen er 10 mg / kg oralt, to ganger daglig, ved eller etter føding. De fleste er 500 mg tabletter, så en 30 kg labrador kan ta maksimalt tre femtedeler av en tablett to ganger om dagen. Hvis du er usikker, gi alltid en lavere dose.
  •  
  • Bruk alltid barnas suspensjon i små hunder for å unngå overdose.
  •  
         
 6.  
             

    4      Bruk Fysioterapi  ,

    
   
 1.             1      Bruk varme. Påføring av varme dilaterer blodkarene og stimulerer blodsirkulasjonen til hoften. Dette fjerner igjen skadelige giftstoffer som irriterer smertestillende receptorer i nerver. Men ikke brenn hunden din. Test alltid det på huden din først for å sikre at den er i riktig temperatur.  
    
  • En enkel metode er å bruke en hvete pute som du varmer i mikrobølgeovnen. Følg produsentens instruksjoner. La hunden ligge ned slik at de smertefulle hoftene peker opp og legg den varme hvite puden på toppen. La det være der i ca 10-15 minutter, og gjør deretter noen passive bevegelsesøvelser.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spør din veterinær om transkutan nervestimulering (TNS). Ved denne behandlingen påføres svak elektrisk strøm på huden for å dumpe sensoriske nerver og blokkere smerteoverføring. Dette gjøres ved å stimulere deltafibre som frigjør enkephalin i ryggmargen, noe som igjen reduserer smertefølsomhet.  
    Veterinærer bruker ofte denne metoden for smertelindring etter operasjon, men det virker bare i omtrent en time.  
         
 4.  
 5.             3      Finn en veterinær som tilbyr laser akupunktur. Veterinærer opplært i tradisjonell kinesisk veterinærmedisin (TCVM) kan bruke laser akupunktur for å lindre hundens hoftesmerter. Laseren stimulerer frigjøringen av kroppens egne smertestillende kjemikalier. Spør din veterinær for en anbefaling hvis du er interessert i denne behandlingen.        
 6.  
             

Tips .

             
Dyr populær:
Overlev en Tiger Attack.

Sett fisk inn i et nytt akvarium.

Få en katt til å slutte å skrape en skinnsofa.

Gjør en hunds tørre mat bedre, så den spiser den opp.

Behandle katten uansett uten å være riper.

Tren hunden din med klikkeren.

Kjenne en sfærisk edderkopp.

Vedlikehold cockatiels.

Ta vare på en hund med megaøsofagus.

Hjelper hunden å miste vekt.

Behandle din syke hamster.

Trekk opp kyllingene.

Gjør kattavstøtende.

Gjenkjenne et slag i en hund.

Lær en hunds husbrudd med treningsputer og utendørs trening.

Rengjør et hamsterbur.

Avtale med en bortkommen hund.

Forhindre at en katt løper bort etter flyttingen.

Rengjør et akvarium.

Ta med en andre katt inn i familien uten å angre på den eksisterende katten.

Identifiser en Golden Silk Spider.