Home \ dyr
 

Spill Seven Parelli Games.

 

Pat & Linda Parelli benytter disse "Seven Games" som grunnlag for resten av programmet. Disse spillene er basert på "spillene" hestene leker med hverandre. De tre første spillene er "Prinsipper" eller Basic Games som fokuserer på å bygge tillit og aksept av hesten din. De siste fire spillene er "formål" -spillene som forbedrer kommunikasjonen mellom deg og din hest. For detaljerte eksempler på Pat Parellis Seven Games, besøk www.ParelliConnect.com. For formålet med denne artikkelen finner alle syv spillene sted på bakken, med hesten på bunnen av arbeidsstrikk.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Det vennlige spillet eller det vennlige spillet. Dette spillet handler om å gi din hest tillit til seg selv, deres miljø og deg og hva du lærer dem. Praktisk sett betyr dette at hesten blir til et punkt der det føles bra når du er i nærheten av ham, berører det, og i Parellis ord "tar den tiden det tar".  
    
  • Begynn å få hesten til å føle seg godt når du er i sitt område. Her er begrepet terskelen veldig viktig. Hvis hesten din viser motstand, må du ikke trykke den hvis du vil berøre den. Bruk et tau (eller en gulrotpinne og et kunnskapsrikt tau hvis du har en) og rull den lett over nakken, ryggen, bakbenene, rundt bena etc. Bruk en lys, kontinuerlig rytme. Denne øvelsen er en måte å teste hvor hesten liker å bli rørt og hvor den viser motstand.
  •  
  • En gulrotpinne er et viktig verktøy i Parelli-metoden, spesielt for de syv spillene. Gulrotpinnen er ikke en pisk; den brukes som en forlengelse av armen.
  •  
  • Vær oppmerksom på følgende Friendly Game retningslinjer: Rhythm, Relaxation & amp; Retrett. Hvis hesten din er ubehagelig med noe, trekker du tilbake. Så snart hesten din kan berøres stille (med tau / savvy tau, gulrotpinne og til slutt hånden), er du klar til å gå videre til neste spill.
  •  
         
 2.  
 3.             2      The Porcupine Game (Porcupine Game). Dette spillet kalles som det lærer hesten å bevege seg bort fra et trykkpunkt. I dette spillet er det viktig å være progressiv, jeg. at hesten gir deg mer og trenger mindre stimulering.  
    
  • Et godt sted å starte er å legge hånden på Sone 1 (nesen) og stoppe hesten din fra å trappe bakover til den berøringen. Øk presset langsomt til hesten reagerer og går bakover.
  •  
  • I dette spillet er ideen om "faser" ideell. I eksemplet ovenfor er fase 1 det lavest mulige trykket. I utgangspunktet legger den allerede hånden på hesten. Hvis hesten ikke reagerer, flytter du til fase 2 - litt mer press. Hvis det ikke virker, gå videre til fase 3, deretter fase 4 - uansett trykk du trenger for å få svar. Dette betyr ikke å treffe, slå, etc. Å komme til fase 4 betyr at du har økt trykket kontinuerlig. Så snart hesten reagerer, avlaster du trykket helt.
  •  
  • Med tiden, praksis og repetisjon trenger hesten færre og færre faser for å vise ønsket respons. Øyeblikket du mister presset er en variant av Friendly Games - "Du gjorde det jeg ville, så jeg la trykket gå."
  •  
  • Du spiller ikke bare dette spillet på nesen din. Bruk lignende metoder med de fire fasene på siden for å løfte ett ben, skru på hodet, etc.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kjøre spillet. Mens Porcupine Game bruker kontinuerlig press, handler Driving Game om rytmisk trykk eller "forslag" av trykk. Driving Game er en logisk fortsettelse av Porcupine Games.  
    
  • Påfør de samme fire faser, men denne gangen bruker du en gulrotpinne i stedet for hånden av kontinuerlig press for å "banke" på hesten. Fase 1 er lett, rytmisk tapping, fase 2 litt sterkere, etc. Det er viktig at du opprettholder en stabil rytme i hvert trinn. Hastigheten og rytmen til trykket bør ikke forandres, bare kraften bak trykket.
  •  
  • Denne operasjonen kan brukes til bakover, back-end, etc. Som nevnt ovenfor bør du gå til ParelliConnect.com for en mer detaljert beskrivelse og ekte demonstrasjon av Seven Games.
  •  
         
 6.  
 7.             4      The Yo-Yo Game. Det er ganske enkelt å se hvorfor dette spillet ble kalt på den måten. Med de fire faser returnerer du hesten ønsket antall trinn og bruker en innbydende bevegelse for å hente den. Som Pat sier, "jo bedre renner hesten din bakover, jo bedre vil det gjøre noe annet."  
    
  • Bruk de fire faser for å sende hesten din bort. Fase 1 er en veldig liten bevegelse (fingeravvik er faktisk vurdert som fase 1), fase 2 er mer uttalt, etc. Når du bytter faser, har du også et strammere ansiktsuttrykk og en mer dominerende holdning. Hvis du vil ta hesten tilbake, tar du opp tauet med en kontinuerlig bevegelse, beveger den ene hånden over den andre og tar et innbydende uttrykk. Kroppsspråk er svært viktig i Seven Games, men i denne delen av yo-yo-spillet er det spesielt viktig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      The Circling Game. Det er viktig å gjenkjenne forskjellen mellom sirklende spill og lunging. I sirklingsspillet er hesten ansvarlig for å opprettholde gang, fart, retning og fokus. Det er ikke en tankeløs sirkel: Hesten må hele tiden fokusere på det du vil ha. Samtidig må du utvikle de tre delene av sirkelspillet: sende bort, tillate og returnere.  
    
  • Viderekobling er akkurat det det høres ut som: å sende hesten til en fast sirkel. Stå på ett sted og send hesten til enden av tauet. Deretter fører hesten fremover til den beveger seg i en sirkel med et relativt tau. Når hesten beveger seg i en sirkel, forblir du "nøytral" (ansikt i samme retning, følg ikke øynene dine eller skru på hodet). Så lenge hesten forblir på denne banen, vil du ikke gripe inn. Dette er godtgjørelsen.
  •  
  • Hvis du vil få hesten tilbake, bruker du samme kroppsspråk som når du henter i yo-yo-spillet.
  •  
  • Øv sirklingspillet i begge retninger med forskjellige stigninger og hastigheter (gå og tråkke).
  •  
         
 10.  
 11.             6      The Sideways Game. Den beste måten å begynne på er å plassere hesten slik at hodet peker mot en vegg eller grense. Bruk rytmisk trykk med en gulrotpinne (som du ikke virkelig berører det med, men sving pinnen og slaget bak hestens bakkvart) mot hesten, som fortsatt er vinkelrett på grensen. Dette er usannsynlig å føre til en perfekt sidelengs bevegelse, men alternative sving og retrett unngår frustrasjon ved å oppnå ønsket resultat.  
    
  • Hvis du er bekymret for at hesten din ikke svarer godt, stå på den andre siden av en grense og bruk gulrotpinnen som en armforlengelse for å foreslå trykk på bakkvartene.
  •  
         
 12.  
 13.             7      The Squeeze Game. I dette spillet stoler du på at hesten din skal være "begrenset" mellom forskjellige ting. I begynnelsen bør disse objektene være relativt langt fra hverandre for at hesten din vil gjerne prøve. For eksempel, spill Circling Game litt nærmere en vegg enn normalt, med en litt kortere tau enn normalt. Hvis du lar 3 til 5m mellomrom mellom deg og grensen, og hesten din stopper for å gå gjennom dette rommet, spiller du pressespillet.  
    
  • I likhet med fasene føles hesten mer komfortabel når du gjør gapet gradvis mindre, jo lengre (og mer effektivt) spiller du dette spillet. Det handler om terskler. Hvis hesten din går gjennom et 5m gap, men ikke gjennom et 3m gap, ikke tvinge det til å gå gjennom 3m gapet. Trekk tilbake, gå tilbake til en 5m (eller til og med 7m) gap og sakte jobbe deg tilbake opp til den grenseverdien.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Hvis du har jobbet gjennom disse spillene, betyr det ikke at du er ferdig med det. Du bør spille disse spillene eller i det minste sjekke dem hver gang du er med hesten din, uansett hvilket horsemanship nivå du når. Forholdet til hesten din blir sterkere og rytmen din blir bedre. Mer informasjon om Parellis Seven Games kan bli funnet på ParelliConnect.com                  
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Dyr populær:
Bekjempe stinkende bugs.

Test temperament av en hund.

En ekorneskinn og ta ut.

Ta vare på Shih Tzu.

Overvinne din frykt for slanger.

Hold katten din fra å spise planter.

Droppe snegler.

Behandle kreft hos katter.

Gi kveginjeksjoner.

Behandle en lamme hest.

Oppdag om katten din er syk.

Behandle hunder med eplecidereddike.

Gi kveginjeksjoner.

Diagnose diabetes hos hunder.

Søk etter og hent med hjem en katt som er borte.

Katter kjører unna.

Bading en hest.

Behandling av diaré hos hunder.

Gjenkjenne tegn på muskelavfall hos hunder.

Hjelper hunden din under et anfall.

Pass på at hunden din ikke biter.