Home \ dyr
 

Fjern okulær utslipp fra katten din.

 

Katter kan lider av øyelekkasje (epiphora) på grunn av allergier og sesongmessige endringer. Så du kan merke til om morgenen at katten din har en slags brennende slim i øyet, og du lurer kanskje på hvordan du fjerner det trygt. Det er viktig at du fjerner denne utslippet, slik at kattens øyne ikke brenner eller andre problemer utvikler seg. Du kan bruke bomullsballer eller teposer gjennomvåt i varmt vann. Men hvis du er bekymret for at katten din har øyeinfeksjon eller et mer alvorlig øyeproblem, bør du få henne undersøkt av en veterinær.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Med varmt vann og bomullsboll  ,

    
   
 1.            1      Ta med vann til koking. For denne metoden trenger du sterilt vann fordi du må sørge for at kattens øyne renses med så rene materialer som mulig. Ta vannet i kjele eller i kjelen, og la det avkjøles til romtemperatur.  
    
  • Hell vannet i to små boller og plasser dem slik at du lett kan nå dem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få bomullsbollene. Du trenger rene bomullsbolter for å rense kattens øyne med varmt vann. Du kan også bruke et rent, mykt håndkle eller en fille. Bare vær sikker på at du bruker noe mykt, slik at kattens øyne ikke blir skadet eller irritert.        
 4.  
 5.             3      Legg katten på fanget ditt. Din katt trenger å holde seg stille, slik at du kan tørke slim ut av øynene. Prøv å sette det på fanget ditt med hodet pekende vekk fra deg. Hold den under haken din så hun ikke kan flytte hodet. Du må gå fort for å sørge for at hun ikke begynner å gro.  
    
  • Alternativt kan du spørre en venn eller partneren din om å holde katten for deg.
  •  
  • Noen kjæledyrseiere har funnet det hjelper å legge et håndkle over kattens hode og plassere det slik at øynene blir utsatt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tørk slim ut av kattens øyne. Dip en bomullsboll i en av bunkar med vann så snart katten din er festet og sitter stille i fanget ditt. Bruk deretter den dominerende hånden til å tørke slimet forsiktig ut av øyet og øyets hjørne. Pass på at du ikke tørker slimet i øyet når du fjerner det.  
    
  • Når du har rengjort ett øye, ta en annen bomullsboll og dypp den i den andre bolle med vann. Tørk deretter det andre øyet av kattens ren med en fersk, våt bomullsboll.
  •  
  • Pass på at du bruker en frisk bomullsboll for hvert øye. Bruk aldri en bomullsbite to ganger, da dette kan spre patogener og føre til infeksjon.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Med teesker  ,

    
   
 1.             1      Har to teeskerter fylt med grønn eller svart te. Svart og grønn te har antibakterielle egenskaper og kan berolige irritert eller kløende øyne. Bruk økologisk dyrket te for å beskytte katten mot kjemikalier og kunstige tilsetningsstoffer. Hell to teeskerter med varmt vann og la dem bratte i tre til fire minutter.  
    
  • Ta teposene ut av vannet, legg dem på et rent papirhåndkle og la dem avkjøles.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hold katten din fortsatt. For denne metoden må katten din være stille fordi teposene må være på øynene i noen minutter. Du kan prøve å holde katten i fanget ditt og legge et håndkle over hodet. Sett deretter håndkleet slik at øynene dine blir utsatt. 
    
  • Du kan også spørre en venn eller partneren din om å holde katten. Noen ganger kan et annet par hender være en stor hjelp når det gjelder å holde en katt fortsatt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg teposer på kattenes øyne. Så snart katten din ikke lenger kan bevege seg og øynene dine er tilgjengelige for deg, kan du noen gang sette en tepose på øynene dine. Pass på at de ikke er for varme, slik at du ikke skiller eller irriterer øynene dine.  
    
  • La tepagene stå på kattens øyne for et minutt eller to.
  •  
  • Når en slags skorpe har dannet seg rundt kattens øyne, vil teposene hjelpe til å løsne dem slik at du enkelt kan tørke dem av.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tørk slimet fra kattens øyne. Fjern teeskenene. Dip deretter en ren, myk klut i varmt vann og tørk av det resterende slimet. På grunn av de varme teposene, bør den okulære utladningen nå være lett å fjerne.        
 8.  
             

    3      Ta katten din til veterinæren  ,

    
   
 1.             1      Undersøk katten din for tegn på øyeinfeksjon. Du bør ta med katten din til veterinæren hvis du merker at øyet utslippet varer lenger og hvis kattens øyne ser veldig rødt ut. Disse kan være symptomene på konjunktivitt eller konjunktivitt. Men selv om slimmet ser grønt eller gult og er klissete eller foul-lukter, bør du få katten din undersøkt av en veterinær, da dette kan være et tegn på en bakteriell infeksjon.  
    
  • Hvis du merker at katten din tørker øynene med pote eller klør henne, bør du også ta henne til veterinæren. Øynene hennes kunne også være veldig tårer og følsomme for lys. Dette er alle mulige symptomer på hornhinne sykdom eller problemer i det indre øyet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få en diagnose fra veterinæren. Få katten din undersøkt av veterinæren din. Han kunne ta et utvalg av okulær utslipp for å teste for bakterier. Han kan også fortelle om kattens øyne er røde, betent, irritert eller følsomme for lys.        
 4.  
 5.             3      Snakk om de ulike behandlingsalternativene. Avhengig av diagnosen din, vil veterinæren anbefale deg en bestemt behandling. Mange øye sykdommer kan behandles med antibiotiske øyesalver eller dråper som du trenger for å gi katten din over en periode. Ofte gjenoppretter katter med riktig behandling helt fra deres øyeproblemer.  
    
  • Hvis katten lider av konjunktivitt eller hornhinne sykdom, kan veterinæren anbefale en antibiotisk salve. Han kan også råde deg til å rense kattens øyne regelmessig.
  •  
  • Hvis katten din har en blokkert lakrimal kanal, kan veterinæren skyll den med rent vann eller saltvann.
  •  
         
 6.  
             

Hva du trenger .

    

     Med varmt vann og bomullsboll  ,

   

     Med teesker  ,

             Les mer... (7)      
Dyr populær:
Ta vare på Shih Tzu.

Feed budgerigars riktig.

Hold en sneg som kjæledyr.

Gi en baby skilpadde.

Behandle din ikke bevegelige hamster.

Engelsk bulldogeravl.

Forhindre mangel hos hunder.

Drep en fly raskt.

Behandle en forgiftet katt.

Finn ut om hesten din trenger en ankelinjeksjon.

Heve sommerfugler.

Finn graviditeten til en guppy.

Unngå et gåsangrep.

Fang en ekorn.

Få katten din til å bruke et skrapeinnlegg.

Rengjør en fiskeskål.

Avtale med en bortkommen hund.

Få katten kjøling om sommeren.

Hjelp en døende hund.

Omsorg for en syk hund.

En røsk katt roe seg ned.