Home \ dyr
 

Få katten din til å bruke et skrapeinnlegg.

 

Katter liker å skrape ting med sine forepaws. Skrape er en instinktiv oppførsel som hjelper en katt å spre sin duft. Det er også en viktig måte å markere sitt territorium slik at de føler seg trygge. Men hvis katten din klipper din nye sofa eller antikke møbler, blir oppførselen et problem. Det er best å overføre denne oppførselen til et skrapende innlegg. Katten din er kanskje ikke interessert i skraptreet i begynnelsen, men det finnes måter å gjøre det godt på.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Velg et skrape innlegg  ,

    
   
 1.            1      Velg et stort skrapepost. Katter må nå så høyt som mulig for å klø og strekke seg. Hvis kattentreet er for lite, kan katten ikke engang se på det. Kattentreet må være stort nok til at katten din står på bakbenene og kommer over hodet med forpoten.        
 2.  
 3.             2      Kontroller at skrapeposten er stabil. For å være sikker på at kattentreet er stabilt, bør du legge det på en overflate eller sørge for at kattens tre har en stabil base som ikke tipper over når katten riper på den. Hvis katten oppdager at kattreet beveger seg eller glir, vil det ikke føle seg trygt og kan nekte å bruke det. 
    
  • Skrapeloddene som du lener mot en vegg eller henger som et bilde på veggen, er ikke det som de fleste katter liker.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg en tekstur som katten din liker. Hver katt liker en annen tekstur å klø på. Hvis du ikke vet hva katten liker, er et tau av naturen pakket rundt en søyle egnet i begynnelsen.  
    
  • Unngå å bruke plast eller syntetiske fibre da de kan lade opp hva katter ikke liker.
  •  
  • Hvis katten liker å klø på teppet, bør du vurdere å spike et stykke teppe til en solid stolpe.
  •  
  • Andre teksturer du kan prøve er bølgepapp og klut.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få mer enn ett skrapende innlegg. Det er veldig sannsynlig at katten din vil klø på mer enn ett sted. Derfor må du kjøpe eller bygge mer enn ett skrapepost for hjemmet ditt. Hvis du har flere skrapeposter, har katten din alltid tilgang til det uansett hvor det er. Dette er enda viktigere hvis du har flere katter.                  
 8.  
             

    2      Få katten din til å bruke skrapeinnlegg  ,

    
   
 1.             1      Sett opp skrapstolpene slik at katten din har enkel tilgang. For å maksimere bruken din, bør du sette dem opp slik at katten din vil ha nytte av å bruke dem til å markere deres territorium. Den beste måten å sette opp på innganger og utganger, ved et vindu eller foran et objekt som det allerede har riper på.  
    
  • IKKE plasser ham i et ikke-påtrengende, bortgjemt hjørne. Katten din vil ignorere ham.
  •  
  • Pass på at skrapeposten er satt slik katten liker å klø For eksempel, hvis katten liker å klø på vertikale flater, for eksempel på siden av en sofa, må du heve kattentreet vertikalt.  
  •  
  • Katter liker å skrape etter at de våkner opp. Derfor bør du sette opp et skrapepost i nærheten av ditt favoritt sovested.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjør kattens favorittmøbler uinteressant for henne. Hvis katten liker å skrape møbler, bør du vurdere å bruke aluminiumsfolie eller dobbeltsidig tape for å dekke de stedene hun liker å klø på. Katter hater følelsen av aluminiumsfolie og klissete overflater, så det bør holde dem i riper.  
    
  • Du kan også dekke sofaen med tepper, men det kan ikke være nok, ettersom katten din lett kan klø på tepper.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sladder i hendene for å holde katten din ren. Hvis du fanger katten din, hvor du ikke skal, så klapp hendene høyt for å stoppe oppførselen. Ikke rop på katten din og ikke fysisk straffe henne. Bare hente den opp og bære den til kattentreet. Hvis du gjør det, vil hun innse at hun skal klø det der.        
 6.  
 7.             4      Gjør skrapepostene mer attraktive for katten din. Du kan gjøre skrapeposter mer attraktive for katten din ved å bruke deres duft eller kattegress. Vis katten din hvordan hun kan bruke et skrapende innlegg ved å løpe hennes poter langs det eller gni noe kattegress på det for å gjøre det spennende for henne.  
    
  • Oppmuntre katten til å bruke skrapeposten ved å lage forsiktige skrapebevegelser med pote. Så hennes lukt kommer til kattreetet, slik at det er mer sannsynlig å bruke det. Husk å rose katten din mens du gjør det.
  •  
  • Forsøk å sprape riperposten med Feliway®. Feliway® er en syntetisk kattferomon som gjør at katter føler seg trygge. Det forsterker også deres luktsignaler, som vil tilfredsstille dem.  
  •  
         
 8.  
             

    3      Forstå hvorfor katter riper  ,

    
   
 1.             1      Du bør forstå at katter kommuniserer ved å bruke lukt. Katter har duftkjertler på ryggen av deres poter. Deres pote pads produsere svette som har en unik lukt. Katter kommuniserer ofte ved å lese lukten rundt dem.  
    
  • En katt markerer sitt territorium med lukten, for å la andre katter vite at de er i området, for å vise når de var sist der, og å føle seg trygge.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du bør vite at noen katter har en spesiell skrapepreferanse. Katter liker å markere vertikale nasale flater (for å gjøre signalet tydeligere for andre katter). De liker også å markere innganger og utganger fordi andre katter kan komme hit for å komme inn på deres territorium.       
 4.  
 5.             3      Du må være oppmerksom på at riper er en slags strekkøvelse for katten din. Katter riper også for å strekke musklene sine. Når katter riper, strekker de musklene i ryggen og bena, noe som føles behagelig for dem. Det er som vår når vi strekker etter å våkne opp eller sitte lenge.        
 6.  
 7.             4      Du må forstå at katter ofte riper overflater som føles komfortable. Katter liker å ripe overflater som føler seg komfortable under sine poter. Det er derfor noen katter bryter store møbler eller et dyrt teppe. Skrape reduserer stress, så det er viktig at du får lov til å gjøre det.  
    
  • Prøv å gi katten en erstatning som har en tekstur som ligner på favorittflaten.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                Les mer... (9)      
Dyr populær:
Ta en hund.

Finn ut om fisken din har babyer.

Undersøk katter for dehydrering.

Behandle hest mot lus.

Hold en rotte som kjæledyr.

Det er slik din parkett elsker deg.

Slik blir katten din kjent og elsket deg.

Transport en hest.

Hold edderkopper som kjæledyr.

Kjøp en kamel.

En hesteskjæring med Horse and Hound magazine.

Bygg en flytrap.

Identifiser en giftig slange.

Håndter en kjempekatt.

Ta en kylling.

Hjelp en hund med separasjonsangst.

Behandle ascites i gullfisk.

Lag et bånd med kaninen din.

Omsorg for en syk hund.

Kunstig befruktning av kyr og kvier.

Behandle en bendelorm infeksjon hos katter.