Home \ dyr
 

Bruk av en katt.

 

Noen ganger må du hente en katt og ta den et annet sted, enten det setter deg i en kattboks, fjerner den fra en farlig situasjon, eller hindrer det fra å forårsake problemer. Hvordan du reiser og bærer en katt, avhenger av kattens individuelle temperament. Hvis du vet at katten er vennlig så kan du plukke henne opp og holde på brystet mens hun har pote på skulderen. En katt som du ikke vet er best plukket opp og holdt trygt. Ta tak i en tvilsom katt i nakken hvis hun ikke vil bli rørt.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      En vennlig katt iført  ,

    
   
 1.            1      Del dine intensjoner med katten. Aldri overraske katten eller bare grip henne. Sannsynligheten er høyere at katten i armene dine er avslappet, hvis du snakker med henne på en vennlig måte, og du kunngjør dine intensjoner i en beroligende stemme. The American Humane Society anbefaler at du nærmer deg katter fra venstre eller høyre, da de føler seg mindre truet enn hvis du nærmer deg dem direkte fra forsiden.  
    
  • Katter er stygt i sin vurdering av personens karakter, og når de innser at du ikke vil skade dem, er de mye mer sannsynlig å bli med.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Øv en god form når du tar opp katten. Selv om den vennlige katten er veldig sosial og sannsynligvis bare glad for å bli plukket, bør du fortsatt prøve å være i god form hvis du hever den slags katt for å sikre sin sikkerhet. 
    
  • En av de beste måtene å holde en katt på er med hodet opp, bena nede og kroppen din parallelt med brystet som du presser på. I denne posisjonen føles katten godt støttet og er ikke i fare for å falle, noe som betyr at det er mindre sannsynlig å sparke.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg en hånd under kattens bryst. Løft katten forsiktig slik at den står på bakbenene. Vri en arm rundt katten din for å støtte henne forben og løft forsiktig henne opp.  
    
  • Så snart kattens bakben forlater bakken, skyv fri arm under katten for å støtte bakben og kroppsvekt. Dette gir katten en tryggere følelse.
  •  
  • Pass på at kattens bakben alltid støttes og løft katten jevnt på begge sider for å sikre deres sikkerhet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Trykk katten mot brystet. Dette gir henne en følelse av støtte. Det reduserer også risikoen for at katten faller. Gripet ditt burde være løs, men føle fortsatt mulig spenning av katten.        
 8.  
 9.             5      Vri katten. Vri katten med underarmen slik at den ser ut i din retning med sine fremre poter på skulderen. Dette gjør det enklere å holde katten trygg uten å skade henne. Du kan også slå henne og sette henne i armene dine som en baby med beina i luften.  
    
  • Uansett hva du vil beholde din vennlige katt, sørg for at du alltid støtter kattens vekt og ikke bare holder henne ved beina. Kombinasjonen av kroppsvekten og en plutselig bevegelse er en oppskrift på et ødelagt ben.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bruk katten. Du burde egentlig bare bære en katt rundt hvis du er i et trygt miljø, f.eks. hjemme i et rom med teppe. Hvis du er hos veterinæren eller et annet sted der det kan være hindringer i veien, unngå å gå rundt med katten i armene dine. Forskjellen i miljøet kan øke hennes defensive stilling, så vel som sannsynligheten for at hun ved et uhell skraper deg eller hopper ut av armene når hun er redd, og muligens også skade deg og deg selv.  
    
  • Ideelt sett ta tak i katten din og sett deg ned med henne hvis du vil bruke tid med henne. Kram henne på brystet eller i fanget ditt. Så hun er nærmere bakken, noe som reduserer risikoen for fall eller andre skader, hvis hun plutselig bestemmer at kokketiden er over og hopper av deg. Også, hvis du sitter, er du mindre sannsynlig å snuble eller falle og la katten falle. En seier for begge deler.
  •  
  • Merk at noen katter er følsomme ikke bare for hvordan de brukes, men også hvor de er slitt. En katt får f.eks. heller panikk når de bæres på en trapp der deres rømningsrute er en veldig lang (og farlig) vei ned. Siden det ikke er trygt å bære katter på trapp på grunn av mulige fall, er det best at du bor i et koselig, komfortabelt sted som tilfredsstiller katten.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Slip katten. Sikkert sett katten din ved å plassere sine fremre poter på gulvet og støtte henne bak når hun går ut av armene dine. Hvis katten noen gang sliter i armene dine, må du ikke kjempe for å holde dem der. I stedet skal du gå ned i gulvet og la det hoppe ut trygt.        
 14.  
 15.             8      Vet hva du ikke bør gjøre. Generelt er en vennlig katt ikke noe problem; hun vil spinne, uansett hva du gjør eller hvordan du plukker henne opp, og hun vil bare være glad for oppmerksomheten. Imidlertid må du huske å holde katten forsiktig og å bære, selv om den er vennlig. Katter har skjøre ben og kan lett bli skadet hvis du er uhøflig mot dem. Hvis katten viser tegn på smerte, må du slutte å bruke det umiddelbart. 
    
  • La aldri kattens bakben dingle. Katter finner dette ubehagelig og kan begynne å skjelve hvis bakkvartene ikke støttes.
  •  
  • Ikke ta opp en katt ved bena eller halen.
  •  
                   
 16.  
             

    2      En ukjent katt iført  ,

    
   
 1.             1      Ikke hente en villkatt eller villkatt. En ukjent katt betyr at hun ikke kjenner deg godt, f.eks. katten til en venn eller nabo. Unngå å plukke opp en skadet katt med mindre det er absolutt nødvendig (for eksempel å sette katten ut av fare eller å transportere en syk eller skadet katt til veterinæren). 
    
  • Hvis du må hente en villkatt eller villkatt, vær ekstra forsiktig så du ikke forstyrrer eller sårer dem og legger på hansker om mulig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kom nærmere katten. Pass på at katten vet at du er der ved å våkne henne opp med en lett kjærtegning og snakke tett til henne. Hvis hun strekkes litt og føles behagelig i din nærvær, så er det greit å plukke henne opp. 
    
  • Denne korte presentasjonen lar deg også vurdere om katten er vennlig eller ikke. Hvis hun begynner å hisse, er det best å bruke nakkemetoden nedenfor. Men hvis katten blinker lat eller begynner å spinne, følg trinnene under for å hente den opp.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta en hånd bak kattens albue. Flytt deretter hendene rundt kattens bryst, slik at du forsiktig griper katten.        
 6.  
 7.             4      Løft katten forsiktig. Løft henne opp til hennes forben forlater bakken og katten står på bakbenene i en halvbøyelig stilling.       
 8.  
 9.             5      Flytt din ikke-dominerende hånd under kattens bryst. Støtt kattens brystbenet med denne hånden, som gir nok støtte for å støtte kattens kroppsvekt når du løfter den høyere.  
    
  • Bruk den dominerende dominerende hånden til å skyve kattens bakre fjerdedel opp. Nå er alle fire kattens ben borte fra bakken.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Trykk katten på brystet. Dette gir henne en trygg følelse. Du gjør dette ved å krysse armene litt over brystet og katten er i armene dine. Hold bunnen (med den dominerende hånden) mot brystet og skyv hånden til den andre siden. Med den ikke-dominerende hånden, gjør en flat bue og slå katten i en halvcirkel slik at hodet kommer i en buet fra brystet fra den ikke-dominerende siden til den dominerende siden og lander igjen i nærheten av din skurk. 
    
  • Hvis du har gjort dette riktig, er kattens hode på din dominerende side og skytten på den ikke-dominerende siden. I tillegg bør kattens kropp være mellom underarmene og presset mot brystet. Så katten føles veldig trygg og de fleste velvillige katter er glade når de blir så båret.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bruk katten. Som nevnt ovenfor er det egentlig bare ideelt å bære en katt når du er hjemme eller i et annet trygt miljø hvor risikoen for at katten faller ned, knuser et bein eller blir frustrert og skraper, er du redusert , Hvis du bærer en katt, og du må flytte rundt på samme tid, sørg for at det ikke er noen hindringer på vei og hold katten fast, men forsiktig i grepet. Flytt sakte og bevisst. Kjører med en katt kan få katten til å bli redd, noe som øker sannsynligheten for at den vil sparke. 
    
  • Unngå å transportere katten din til steder i armene dine som gjør deg nervøs, f.eks. på veterinæren, på gata eller på trapper og trinn.  
  •  
  • Husk at katter har følsomme bein og at risikoen for kattskade er større hvis du går rundt med katten i armene dine istedenfor å forbli på ett sted.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Slip katten. Sett katten på gulvet som i metode 1, plasser den i omvendt rekkefølge for å løfte den opp; ta med henne fremre poter til gulvet og støtte hennes bakben. Hun bør gå ut av armene uten problemer eller hoppe.  
    
  • Husk at du ikke kjemper for å holde en katt som ikke vil bli holdt. Du risikerer skade på deg selv og katten din. Over tid vil katten din trolig bli mer åpen for å bli holdt av deg som hun lærer å stole på deg.
  •  
         
 16.  
             

    3      Ta en katt i nakken  ,

    
   
 1.             1      Pak katten din i nakken. En aggressiv katt prøver sannsynligvis å unnslippe armene gjennom å rive, så metodene ovenfor er ikke ideelle for dem. En sikrere måte å bære denne katten på er å ta den i nakken. Så kattmødre bærer sine babyer ved å holde dem på den løse huden over skulderen. Mange katter er tamed og ikke kjemper når de bæres av nakken. Noen veterinærer bekrefter at dette er en akseptabel måte å holde kontroll over en katt for kort tid fordi det ikke vil skade katten hvis det gjøres riktig. Merk at dette er en kontroversiell teknikk, så vær så snill med å spørre veterinæren din for å vise deg hvordan du gjør det riktig.  
    
  • Ved hjelp av denne teknikken kan vi også sørge for at katten har tenner og klør vendt bort fra deg, slik at det kan skade deg mindre.
  •  
  • Merk at en fullvokst katt er for tung til bare å ha på nakken, og at du bør støtte vekten ved å hvile bakkvartene på den andre siden. Dette sikrer at katten ikke har smerter når den gripes i nakken, og at det ikke er stress på hennes rygg og muskler.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk katten med sterk hånd for å ta tak i nakken. Dette er din dominerende hånd eller den du bruker til slike ting som å bære matvarer eller skrive. Sett denne hånden over kattens skuldre og ta en håndfull løs hud med knyttneve.  
    
  • Hold huden fast, men ikke med overdreven kraft. Bare ta det som kreves for å løfte katten, ingenting mer, ingenting mindre.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta opp katten ved nakken. Hold katten vekk fra kroppen din. Så beinene peker bort fra deg. Når hun prøver å klø, klager hun bare henne i luften.       
 6.  
 7.             4      Støt hendes rump. Lag et "sete" med den andre hånden og skyv den under den nederste delen av kroppen din. Noen katter krølle seg når de blir fanget av baksiden av nakken, så dette kan være midt eller nedre ryggen (som de krølle opp).  
    
  • Aldri løft en katt i nakken. Sørg alltid for at du støtter bakbenene, og hold dem aldri med all vekt på nakken, da dette kan være veldig farlig og kan forårsake smerte for katten, spesielt når hun er eldre.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk katten. Ikke bære en katt mens du har den ved nakken; De fleste eksperter påpeker at dette kan skade katten og spenne ryggraden og musklene. Selv om det er greit å ta en katt i nakken for å løfte den opp et øyeblikk eller gi det til en uvillig katt, er det alltid en siste utvei å ta den i nakken og bør ikke gjøres i mer enn noen få sekunder. Du bør ikke bære katten rundt halsen.        
 10.  
 11.             6      Legg katten på bakken. Ikke hold en katt i nakken og slipp den ut. Sett i stedet bena på gulvet og la dem hoppe ut av armene dine.       
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (17)      
Dyr populær:
Ta vare på Shih Tzu.

Lag et bånd med kaninen din.

Gjør vennene med en kjedelig katt.

Rengjør hundens sår.

Rengjør en katt som den ikke gjør lenger.

Cockatiels avler.

Anerkjenn når hunden din er syk.

Bli kvitt slanger.

Behandle kattens ødelagte hale.

Gjør hundelus selv.

Gi en hest.

Finn ut om en katt hadde et slag.

Fangekatter.

Rengjør slangelommen til en hest.

Høsting av honning.

Ha en marsvin.

Rengjør akvariet dekorasjon.

Hold en katt fra å gni.

Behandle en kattekrabbe.

Bestem kjønn av en budgerigar.

Hjelp en hund med separasjonsangst.