Home \ dyr
 

Oppdag veps.

 

Wasps insektsfamilie inneholder tusenvis av arter rundt om i verden, hvorav de fleste er rovdyr. De vanligste vepsene er horneter, hvepe og hvepe. Å vite hvordan å gjenkjenne veps kan være vanskelig, da det ikke er lett å studere et veps utseende på avstand. I tillegg, for gjennomsnittlige personer, ser bier og hveps det samme ut og kan lett forveksles. Likevel er det et stort antall tips og triks du kan bruke for å se om et insekt er en veps eller ikke, og svare på det.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Farger  ,

    
   
 1.            1      Se etter den karakteristiske svart og gul eller et rødbrunt fargemønster. Tilsynelatende har noen bi-arter også et lignende fargemønster, så dette er ikke unikt. Og mens fargen kan være en god umiddelbar indikator, er det nødvendig med en nærmere titt for å gi en mer nøyaktig vurdering. Wasps kan gjenkjennes av sine gule og sorte striper.        
 2.  
 3.             2      Ser etter et overveiende svart utseende med små hvite markeringer. Hvis insekteret du observerer ser slik ut, kan det være en hornet, som er et slægtshorn.       
 4.  
 5.             3      Leter etter brune, røde eller gule farger. En hvepe med disse fargene er mest sannsynlig et feltveps.                 
 6.  
             

    2      Kroppskarakteristikker  ,

    
   
 1.             1      Se på vepsens flytur og se etter to lange bakben som henger ned og darler rett ned i flyet. Når et bi flyr, forsvinner beina seg sannsynligvis eller er svært vanskelig å få øye på.       
 2.  
 3.             2      Etter at insekteret har landet på en vegg, et bord eller et annet objekt, se nøye på vingene for å se om vingene er trukket inn og trukket mot kroppen. Hvis insektet er et bi, stikker vingene ut til sidene.       
 4.  
 5.             3      Leter etter en midje som er tynnere enn resten av kroppen. Ulike veps har forskjellige grader av midje slanking, men ingen har en midje som er skiller seg fra kroppen. Feltvinger har f.eks. ekstremt smale midjer i forhold til andre veps. I motsetning er midjen på en bi så bred som kroppen hennes.       
 6.  
 7.             4      Leter etter hår eller mangler hår av insektet. De fleste bi-arter, spesielt honningbier, har mange korte, fluffete hår bak hodet. Dette hjelper dem med å samle pollen. Bortsett fra i spesielle tilfeller som hornet og grøfteren ( Sphex ichneumoneus ), har veps sjelden, hvis noen gang har hår fordi de ikke trenger dem. De pleier å være glatte og skinnende.       
 8.  
             

    3      Størrelse  ,

    
   
 1.             1      Gå glipp av vepsen. Veps er gjennomsnittlig i gjennomsnitt 1,3 cm, mens hornets er 1,8 cm lange i gjennomsnitt.       
 2.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Dyr populær:
Kjøl en hund i varmt vær.

Kalkuner raser.

Legg katten din på en diett.

Gjenkjenne en snedig edderkopp.

Holding en Bearded Dragon.

Feed guppies.

Hjelpe en kampfisk leve lenger.

Ta vare på kattens gutt fra fødselen.

Sett opp et tropisk fisk akvarium.

Transport en hest.

Ta vare på primitiv kreps.

Avl neon fisk.

Anerkjenn en nøttet tomcat.

Hold katter vekk fra møbler.

Tren en Siberian Husky.

Behandle en svømmeblæresykdom med gullfisk.

Legg en krage på en katt.

Holder en ramkanin.

Gi medisin til en katt.

Gi eggene i øgler.

Eliminere loppeinfestasjonen i hjemmet ditt.