Home \ dyr
 

Gi budgie et bad.

 

De fleste budgerigarer elsker å ta et bad. Det er ganske enkelt som budgien gjør det meste av arbeidet ved å fluffe fjærene slik at vannet går langs huden. Du bør gi din budgie sjansen til å bade noen ganger i uken, spesielt hvis leiligheten din er tørr. Et bad oppfordrer fuglen til å pusse og hjelper også med å fjerne støv og annet rusk fra fjærene.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bading  ,

    
   
 1.            1      Fyll en grunne bolle med lunkent vann. Vannet skal bare være 2,5 til 5 cm dypt. Det skal ikke være for kaldt, ettersom budgerigarer er utsatt for forkjølelse.  
    
  • Du finner også badetilbehør festet til siden av fuglekaken.
  •  
  • Hvis du finner at din fugl ikke liker vannskålen, kan du prøve det med vått gress eller greener på bunnen av et (rent) bur. Din fugl vil trives i dem som en måte å bade på.  
  •  
  • Du trenger ikke såpe.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Legg et håndkle under buret. Hvis du er bekymret for at vann spruter ut, legg et håndkle under buret. Det bidrar til å fange sprutene.       
 4.  
 5.             3      Sett bollen ned i buret, så budgie kan hoppe inn i den. Pass på at hun står der.  
    
  • Hvis du foretrekker det, kan du fylle vasken med litt vann. Sett budgerigaret inn og lukk døren slik at han ikke kan fly bort. Først må du kontrollere at vasken er ren.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      La oss spille budgerigar. I hovedsak spruter snuppene og flirter i vannet. Ved sprøyting bader det seg selv. De fleste budgerigarer nyter dette enormt.  
    
  • Hvis budgien din ikke hopper med en gang, gi ham sjansen til å bli vant til det. Hvis han fortsatt ikke hopper inn, vil du kanskje gå videre til neste metode.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      La din fugl bli tørr. Din fugl rister for å fange vannet. Sørg imidlertid for at området der det tørker er ikke kult, og at det ikke er noe utkast. Kanskje du vil dekke sitt bur med et håndkle som hjelpemiddel.        
 10.  
 11.             6      Rengjør badet. Når din fugl har badet, ta bollen eller badet ut av buret. Pass på at du skyller det grundig og vasker hendene når du er ferdig.                  
 12.  
             

    2      Bruk en sprøyteflaske  ,

    
   
 1.             1      Finn eller kjøp en sprayflaske. Du finner ofte disse i hårpleie på et apotek eller varehus. Du kan også finne dem i hagen av en maskinvarebutikk.  
    
  • Et alternativ til en sprøyteflaske er en pol som du kan feste i dusjen; du finner noe slikt i Zooladen. Bare plasser dusjen på en mild strøm og vannet på lunken.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fyll sprayflasken med lunken til varmt vann. Vannet skal ikke igjen være for kaldt. Budgies og andre småfugler er utsatt for forkjølelse.        
 4.  
 5.             3      Vri sprayhodet til "tåke". De fleste sprøyteflasker har forskjellige nivåer. Du vil ikke ha en tynn strøm av vann, du trenger en fin tåke for fuglens bad.        
 6.  
 7.             4      Sprøyt vannet over fuglen din. Du vil ha en fin tåke som regner over fuglen din. Ikke spray det direkte i ansiktet, da de fleste fugler ikke liker det.  
    
  • Du kan gi ham denne typen bad hver dag hvis du vil.
  •  
         
 8.  
 9.             5      La din fugl bli tørr. Din fugl tørker seg selv. Bare vær sikker på at området der det tørker er varmt og det ikke er noe utkast.        
 10.  
             

Advarsler .

                Les mer... (15)      
Dyr populær:
Hold guppies.

Hundår.

Shoo firben ut av huset.

Opplær hvalpe.

Bli kvitt fugler.

Få hunden din hjem om ti dager.

Se sammentrekninger med en katt.

Plant hirse.

Lag en katteseng av en gammel genser.

Blåse en puddel.

Tame a hamster.

Hold sebrafinker.

Fange katter.

Samle en urinprøve fra en hann.

Kjenne et reir med edderkoppegg.

Ta en katt uten transportboks til veterinæren.

Bestem om en papegøye er riktig for deg.

Melking geiter for hånd.

Bestem om en papegøye er riktig for deg.

Ta vare på en skinnende slange.

Toggrense Collies.