Home \ dyr
 

Gi kaninen det beste livet du kan tilby ham.

 

Med riktig omsorg kan kaniner være fantastiske kjæledyr. Pass på at du tar vare på kaninen og gir ham det rette hjemmet og maten, og ha god tid til å leke med ham og bygge et forhold. Som alle dyr, kan kaninen ha det beste livet du kan tilby ham. Med riktig holdning og nok informasjon kan du tilby ham det.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Pass på at du virkelig vil ha en kanin  ,

    
   
 1.            1      Ikke kjøp en kanin til et barn. Kaniner er svært følsomme og kan ofte ikke håndtere barnas oppførsel. I motsetning til hunder og katter kan kaniner ikke gråte ut og vil klø eller nippe for å uttrykke deres ubehag. Derfor er det ofte vanskelig å fortelle om en kanin er ulykkelig. Kaniner som blir droppet (som lett kan skje med barn) kan raskt knekke bein, spesielt ryggraden. Selv om mange barn liker kaniner, er de ikke de riktige kjæledyrene til barn.       
 2.  
 3.             2      Pass på at du har råd til det. Som alle kjæledyr, koster kaniner penger. De trenger mat, en stabil, må gå til veterinæren og trenger sengetøy (for trening innendørs). Det legger opp til hundrevis av dollar i året og enda mer hvis kaninen din har helseproblemer.       
 4.  
 5.             3      Se om du har plass til en kaninhutch eller et bur. Kaniner må holdes innendørs. Hun burde også ha sitt eget område. To kaniner kan ikke leve sammen med mindre de er både kastrert eller sterilisert og sosialisert.        
 6.  
 7.             4      Pass på at du har nok plass til å spille for kaninen din. Området kan være ute eller inne. Din kanin må kunne løpe og hoppe og leke med leker, vanligvis flere timer om dagen. Et uteområde må være inngjerdet, og du må alltid holde øye på kaninen din slik at den ikke blir fanget av en rovdyr eller graver under gjerdet. Gjerdet skal stikke minst 60 cm i bakken og nå 90-120 cm over bakken. Innvendig trenger du et trygt område for kaninen din (ligner på en pjokk), der alle kablene er skjulte og ingenting ligger rundt, som det ikke er tillatt å spille.        
 8.  
 9.             5      Få en kanin (hvis du velger) fra lyet. Mange som tror en kanin ville være et flott kjæledyr for dem - for det meste påske - senere skjønner at det er mer arbeid enn de trodde. På dette tidspunktet har dyrelokaler ofte kaniner. Ring til hyttene i ditt område og spør om de har kaniner. Ofte vil du finne bilder og linker til mer informasjon om kaninene de har på nettsidene til dyrehjem.                  
 10.  
             

    2      Ta vare på kaninen din  ,

    
   
 1.             1      Gi kaninen din en god stabilitet. Du kan kjøpe en kaninhutch eller bygge den selv. Alle stallene skal være store nok til toalett, mat og vannboller og la kaninen strekke seg ut. Stallen skal være minst fire ganger så lang som kaninen. Hvis du bygger din egen stabile, lage en kasse med ledning som kan fjernes, og bygg deretter en treboks rundt den. Så du kan rense det lettere. Mer informasjon finner du på nettsiden nedenfor.        
 2.  
 3.             2      Gi din kanin riktig mat. Voksenkaniner bør hovedsakelig mate på gresshoppegress. En kanin bør alltid ha ubegrenset tilgang til høy. Unge kaniner bør spise alfalfaheu. Alfalfa er ikke for voksne kaniner, og det kan gjøre dem syke. Også pellets skal bare tilføres i små mengder (ca. 1/3 kopp per dag for en liten kanin). Resten skal bestå hovedsakelig av grønne bladgrønnsaker. Som en godbit kan du gi kaninen din frisk frukt.        
 4.  
 5.             3      Gå til veterinæren med kaninen din. Som alle kjæledyr, må kaninen din regelmessig gå til veterinæren. I tillegg til vaksinasjonene, kan veterinæren din også fortelle deg når kaninen trenger medisinsk hjelp. I motsetning til andre kjæledyr skjuler kaniner ofte sine sykdommer, så det kan være vanskelig å fortelle når kaninen trenger hjelp. Veterinæren din kan gi deg informasjon om kaninadferd og fortell deg hva du skal se etter.        
 6.  
 7.             4      Har din kanin sterilisert eller kastrert. Så er det roligere. På kvinnelige kaniner kan du også redusere risikoen for mange typer kreft. Hos mannlige kaniner reduseres det aggresjonen og belligerensen som oppleves hos mange mannlige kaniner som ikke kastreres.        
 8.  
             

    3      Pass på at kaninen har et godt liv  ,

    
   
 1.             1      Spill med kaninen din. Lett daglige lek med kaninen din er viktig for et godt liv. Kaniner liker å kaste ting og liker å spille bowling. De liker også å "stjele" ting fra deg - sørg for at de bare stjeler ting som ikke er farlige for dem. Noen kaniner liker også å hente.        
 2.  
 3.             2      Bygg et morsomt lekeområde for kaninen din. Bygg en multi-level struktur, åpne hyller og et gjerde. Du kan enkelt montere dem fra kjøpte hyller - sørg for at hull i åpne hyller ikke er for store til kaninfot.        
 4.  
 5.             3      Sett en boks i lekeområdet på kaninen din. Kaniner liker å gjemme seg og løpe under ting. Finn en boks som er større enn kaninen din. Klipp hull i to sider, så det har en tunnel å leke med.       
 6.  
 7.             4      Pass på at kaninen din har det bra. Gi ham god mat med mye fiber. Pass på at den forblir frisk. Undersøk det for å sikre at det ikke er utslipp, at tennene dine er i orden, og at det ikke er overvektig.        
 8.  
 9.             5      Pass på at kaninen din er lykkelig. Med riktig omsorg, ernæring og kjærlighet, kan du være sikker på at kaninen din er lykkelig. Pass på at den har rene og egnede områder for å sove, spise og leke. Nyt tiden med ditt fantastiske kjæledyr!       
 10.  
           Les mer... (8)      
Dyr populær:
Samle en urinprøve fra en hann.

Kjenne parvovirus i hunden din.

Få en hund vant til en søppelboks.

Ta vare på nyfødte hamstere.

Lag rå mat til katter.

Lag katteleker ut av husholdningsartikler.

Behandle hunden din godt.

Få din marsvin av bitt.

Ta vare på en tysk hyrde.

Fôrvann og dam skilpadder riktig.

Løft et hus spurvkylling.

Lunge hesten din.

Kjenne en døende hamster.

Undervise hunden din til hundens boks.

Finn ut om katten din er døve.

Beklager en katt.

Fjern okulær utslipp fra katten din.

Sett opp et kaninbur.

Gi en djungarian hamster.

Lær en hund å sitte ned.

Platy avl og pleie.