Home \ dyr
 

Tam en rotte.

 

Tenk deg at du sitter hjemme og ser uten tvil på å se på TV. Plutselig er taket revet og Godzilla vil ta deg. Han tar deg med sine store hender og holder deg rett foran ansiktet hans. Han gjør merkelige lyder, men du vet ikke hva de mener eller hva han vil. Han ser merkelig ut, han lukter morsomt, han høres rar ut og han er enorm! Du er så redd at du pisser!

 

Skremmende, ikke sant? Så føles det sannsynligvis som farge rotter. Du vet at du ikke vil skade dem, men de vet ikke det. Så du må bevise det for dem med dine handlinger. Disse instruksjonene viser deg hvordan du gjør en sjenert rotte til et kjærlig kjæledyr.

             

Fremgangsmåte .

    

    1      Vel sosialiserte rotter  ,

    
   
 1.            1      Hvis du er heldig nok til å finne en god oppdretter, har du rotter som har vært godt behandlet siden fødselen. (Du kan også finne mange rotter som har blitt behandlet godt i lyet.) Det er lett å binde med disse rotter og kan skje i de første dagene. Du bør ta godbiter fra hånden på den første dagen og være lett å håndtere (husk at unge og kvinnelige rotter er alltid litt fidgety, selv om de har blitt godt sosialisert). Hvis rotten din ikke er godt sosialisert, må du først lese en av de nedre delene før du leser disse trinnene på en mer passende tid.       
 2.  
 3.             2      Gi alltid rotene dine en godbit hvis du ser etter dem i buret. Cheerios er gode på det. Gi dem "aldri" gjennom stengene, da det oppfordrer dem til å bite. Åpne buret og vis at du er der. Pass på at de legger merke til deg, så du ikke skremmer dem. Rist beholderen med godbitene, slik at de kombinerer lyden med godbitene og deretter gir dem en. Så lærer de å se frem til dine besøk, da de får behandlet! Hvis du gir rotteren hun behandler, si navnet hennes. Det er slik de lærer sitt navn (fortell deres rotter deres navn så ofte som mulig). Gjør dette for en uke. Hvis en rotte klemmer deg, squeal. Gjør dette i tonen og tonehøyde som du ville forestille deg i en sint rotte. Men ikke skrik, da dette forandrer alt fra rotte-rotte kommunikasjon til menneskelig traumatisert-rotte-med-frykt. Du vil ikke virkelig skremme rotte din, men fortelle henne om å være forsiktig. Rotter vil ikke skade menneskene sine, så de vil lære å være forsiktige.        
 4.  
 5.             3      La rotterne komme til døren slik at de kan få godbit. Så rotene lærer å komme til døren, hvis du vil, så du trenger ikke å jage dem gjennom buret. Rist behandlingsbeholderen slik at de kan komme til døren. Hvis de ikke kommer til døren, hold Cheerio foran nesen og lok dem til døren.        
 6.  
 7.             4      Spill og skriv inn et obligasjonslån. Når rotter kommer til døren, henter en eller flere og bringer dem til et spesielt, trygt, sperret område hvor de kan løpe rundt og utforske nye ting.  
    
  • Hvordan bygge et trygt lekeområde for rotter.
  •  
  • For at rotter skal komme til deg, og du kan sette dem tilbake i buret når de spiller, må du gjøre følgende. Rist behandlingsbeholderen, som du bør kombinere med behandlet. Når de kommer til deg, plukk dem opp, gi dem en godbit som du holder dem og legg dem raskt ned. Gjør dette to eller tre ganger mens de er ute. Siste gang du henter henne og gir henne en godbit, legger du henne tilbake i buret. Hvis du legger dem i buret første gang, vil rotterne raskt lære at de blir satt i buret når de kommer til en godbit. De ville ikke komme da. Hvis du gjør det tilfeldig og flere ganger i løpet av sesongen, vet de ikke når de blir satt i buret. Og hvis du ikke løfter rotta før du gir henne godbit, ville hun forsvinne raskere med godbit enn du kan pakke.
  •  
  • I stedet for å riste behandlerbeholderen, kan du si rotteavnet og bruke ordet "come" eller "come here" som en markør for at rotten kommer til deg. Uansett hva du velger, være konsekvent.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Semi-sosialiserte rotter  ,

    
   
 1.             1      Semi-sosialiserte rotter har liksom blitt handlet i fortiden, men er sjenert og skeptiske til mennesker. Du kan fortsatt håndtere og holde disse rotter, men de er åpenbart redd for deg, og det tar ekstra arbeid å knytte seg til dem. Mange kjæledyrbutikkrotter faller inn i denne kategorien.        
 2.  
 3.             2      Lær råtten for å ta en godbit fra hånden din. En semi-sosialisert rotte vil ikke ta noen godbiter fra hånden, så du må lære henne det første.  
    
  • Velg en god godbit som Cheerios og sett noen av dem i buret i flere dager, så rotterne kan lære å spise dem. Hvis du ikke har spist dem etter noen dager, velg andre tørkede frokostblandinger til du finner noen godbiter du liker.
  •  
  • Hvis du spiser dem med en gang, må du ikke slikke godbiter i buret, bare overlevere dem. Ikke mate henne gjennom burburet da du er så begeistret for å bite henne. Fra nå av får de bare en godbit hvis de tar den ut av hendene dine. (Pass på at du tar de godbiter som de liker så bra.) Du vil til slutt ta behandlingen ut av hånden, noe som er et stort skritt i limingsprosessen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Følg trinnene som er skissert ovenfor for godt sosialiserte rotter, men når det gjelder spill, gjør noe med rottene dine der de trenger å være rundt deg. Det tar en halv sosialisert rotte å binde seg med deg. Jo mer tid du bruker med henne, desto raskere vil hun binde seg med deg. En lenestol i stuen er et bra sted for det.  
    
  • Legg et gammelt teppe over stolen for å beskytte den mot urin / avføring. Dine rotter vil etter hvert lære å "holde" når de er ute med deg, og vil ikke gjøre det hvis du legger dem i sitt bur regelmessig for toalettbrudd.
  •  
  • Ta rottene ut av sine bur og sett dem med i lenestolen. I begynnelsen vil rotterne utforske stolen og de vil nok gjøre det for de første dagene. (Ikke bekymre deg om at de hopper av stolen, hvis du ikke viser dem hvordan du kommer ned, og ikke la dem klatre av gulvet, bør de ikke vite hvordan du kommer ut av stolen.)
  •  
  • Vis rotter som de kan klatre under toppene sine. Der vil de føle seg tryggere. Rotter føler seg bedre på mørke steder. (For å unngå å bli riper, bruk to T-skjorter og lok rottene mellom dem for å beskytte huden din, hvis du ikke vil ha dem i bodice, legg et teppe over dem og krype under dem.)
  •  
  • Denne nærkontakt med deg, utsatt for luktene dine og tvunget til å krype rett på deg, vil hjelpe rotterne til å overvinne sin frykt for deg. Til slutt vil de umiddelbart krype under toppen og sove hvis du tar dem ut. Etter en stund kan du få mer kontakt med dem ved å sette hånden din under toppen og strekke den.
  •  
  • På sofaen kan du også prøve å binde med rotter, men det er ikke så intimt som stolen. Det viktigste er at du velger et lite område, slik at rotterne dine ikke har annet valg enn å samhandle med deg. Hvis du ikke har noe annet sted, kan du ligge i badekaret med rotter. Legg et teppe under deg eller over deg, eller bare la rotterne stå under skjorten din. Det er ikke det mest komfortable stedet, men det håndhever den nødvendige intimiteten for å få dem til å miste sin frykt for deg.
  •  
         
 6.  
             

    3      Ikke-sosialiserte rotter  ,

    
   
 1.             1      Ikke-sosialiserte rotter er redd for mennesker, og det er vanligvis svært vanskelig å holde eller til og med berøre dem. De kan til og med skrike av frykt når du prøver å berøre dem. Disse rotter er ikke egnet for nybegynnere, og det tar mye tålmodighet og erfaring å sosialisere dem. Rotter beregnet som matdyr er vanligvis ikke sosialiserte, som er noen zootekniske rotter.        
 2.  
 3.             2      Behandle rotter til en godbit og lær dem å ta den ut av din hånd, som forklart ovenfor for semi-sosialiserte rotter. Her er noen andre ting å tenke på i ikke-sosialiserte rotter:  
    
  • Hvis du har prøvd lenge og rotene fortsatt ikke tar behandlingen ut av hånden, kan du utsette en vanlig fôring til rotta er sulten. [Henvisning til laboratorietester for den ideelle perioden uten mat som kreves.] Ikke gi dem mat for lenge, da dette kan være ekstremt stressende for rotterne. Rottene kan også irritere, noe som motvirker forsøket på å bygge tillit. (Gi aldri ung rotter / babyer som deres systemer er for følsomme.) Så forhåpentligvis vil rotterne ta behandlingen ut av hånden din.
  •  
  • Hold den tomme hånden jevnlig i buret slik at de kan snuse det. Så, hver gang du legger hånden i buret, må du ikke anta at du har en godbit og begynner å bite i hånden, forutsatt at det er mat.
  •  
  • Forhåpentligvis vil en rotte ta en godbit fra hånden din, og når det skjer, bør du feire ordentlig, fordi dette er et stort skritt fremover i bindingsprosessen. Gå ofte til buret, og hvis du gjør det, gi dem en eller to godbiter, snakk med dem forsiktig og la dem få vite at det er bra når du er der.
  •  
         
 4.  
 5.             3      La dem komme til døren til buret slik at de kan få en godbit. Dette kan også ta litt tid. Bare gi dem godbit når de kommer til døren. Ellers vil du ikke få noen godbiter. Bruk en markør som et signal, for eksempel ordet "Come" eller rist beholderen med godbit. Så lærer de å komme til deg når du ringer dem. Si navnet på rotte hvis du gir henne godbit slik at hun lærer det.        
 6.  
 7.             4      Lure henne ut av buret. U-sosialiserte rotter må lære at verden utenfor deres bur er ikke det farlige, skremmende stedet de tror det skal være.  
    
  • Hvis rottene dine villig til å komme til døren for en godbit, bytt til baby mat. Bruk lokket på en melkekartong eller annen beholder og fyll den med deilig grøt eller noe lignende. Du vil gjerne lære dette så vel som godbitene. Først, gi dem et sted i buret, så når de kommer til døren. Ved å mate barnet, må rotterne sitte ved siden av hånden mens de spiser og ikke kan ta dem bort og skjule.
  •  
  • Sørg for at området er sikkert for å styrke obligasjonen og hvor du kan lære dem hvordan du kommer ut av buret. Badet er veldig bra som det er lite og ferdig. Så det er også trygt for en rotte som bryter ut i panikk, da hun ikke kan gå hvor som helst og skadet eller kjører. Du bør sette rotter i buret (eller transportboks) på dette området i minst en halv time, om ikke mer. Du kan aldri bruke nok tid med rotter.
  •  
  • Legg ett eller to gamle tepper på gulvet. Et teppe er svært egnet for bindingsprosessen. Rotter er mer komfortable og føler seg mer trygge når de er skjult. De vil elske å krype inn i taket når de utforsker plassen. Rottene er også mer sannsynlig å klatre på deg når de er under et teppe. Så legg teppet over bena og fang så rotene undersøker deg.
  •  
  • Ta rottene i buret (eller transportburet) på badet og lukk døren. La rommet bare lyse av et nattlys. Rotter føler seg bedre i mørket. Ved å plassere rotter i et stille, mørkt og lite rom med deg, holder deg stille og ikke presser deg, viser du rotterne at du ikke er en trussel, og at det å være med deg kan være en hyggelig opplevelse. Ditt ultimate mål er at rotterne skal komme ut og utforske rommet, og til slutt, men la rotterne bestemme seg først. Gi dem beskjed om at de har full kontroll over situasjonen. Ikke tving henne ut av buret. Følgende trinn kan alle skje på en dag, eller det kan ta mange, mange måneder. Vær tålmodig. Bare ta neste steg med rotter når de er klare.
  •  
  • Legg buret på rotter på den ene siden av rommet, åpne burdøren og legg godbiter i buret slik at rotter kan se deg. Så sett deg ned på den andre siden av rommet. Du har tatt henne til et nytt sted, og det kan være at de første dagene er for redd for å spise godbiter. Gi dem tid.
  •  
  • Hvis rotterne spiser behandler mens du er i rommet, prøv igjen, men denne gangen, ta deg nærmere på buret.
  •  
  • Hvis rotterne spiser behandler når du er nærmere buret, sitte ved siden av buret neste gang.
  •  
  • Hvis rotter spiser behandler uten problemer når du sitter ved siden av buret, åpner du burdøren og gir dem litt godbit i hånden. Prøv å spise godbiter foran buret. Jeg håper de allerede har blitt vant til det nye rommet.
  •  
  • Når rotter stjeler godbiter fra hånden din for å spise, erstatt dem med litt battered babymat, så rotterne må sitte ved siden av din hånd for å spise.
  •  
  • Hvis rotterne spiser grøten uten hånd, må du komme inn i burets inngang for å få noe.
  •  
  • Når de spiser grøden på burdøren, la dem ta et skritt ut av buret for grøten.
  •  
  • Hold dette opp og flytt grøden lengre og lengre bort fra buret til du kan sitte på den andre siden av rommet og kjøre rotter ut av buret på fanget ditt for å spise grøten.
  •  
  • Hvis rottene nå kommer ut av buret og utforske rommet, så la dem gjøre det. Ikke flytt mot dem og ikke stopp dem. Bare sitte der med grøten i hånden din og la henne utforske rommet. Hvis de kommer til deg og spiser godbit, la dem gå. Hvis de kryper på deg, ikke la dem flytte deg. Du bør ikke være truende.
  •  
  • La rotterne gå tilbake til buret så ofte som de vil. Husk at buret er din sikkerhetssone. Du vil at rotterne dine skal føle seg trygge og i kontroll. Tross alt vil rottene dine være modige nok til å utforske deg. Ikke forstyrre, selv om de kryper på deg. Sitt stille og la rotterne bli vant til lukten din.
  •  
  • Husk å besøke rotter i løpet av dagen. Snakk med dem, åpne døren og legg hånden i buret slik at de kan snuse det. Kanskje du bare kan slå henne på hodet. Du bør sørge for at de har kontakt med deg så ofte som mulig. Pass på at de er våken og vet at du er der før du berører dem. Nå bare gi rottene dine godbit når de er i bindingsområdet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hvis rottene dine har nådd et visst nivå av tillit (sjenert, men de villig utforske deg og spise deg ut av livmoren), bør du samhandle med dem.  
    
  • Først takker du henne kort, løfter henne raskt opp og setter henne ned igjen før du endelig holder henne og kjærer henne.
  •  
  • I begynnelsen liker rotene dine sannsynligvis ikke når de løftes eller klappes. Dette er naturlig, da de ikke er vant til det. Du må forsiktig pålegge denne "kjærligheten" på deg med korte intervaller for å vise dem at dette kan være en trygg og fantastisk opplevelse. Gi dem alltid en godbit når du henter dem eller kjæledyr dem som en godbit.
  •  
  • Hvis rotterne ikke kan løftes, må du ta det rette øyeblikket og skyve dem inn i et hjørne. Gjør dette så rolig og forsiktig som mulig. Du vil ikke vise dem at det er en fantastisk opplevelse å bli løftet. Hvis du har dem i hånd, gi henne en godbit raskt og legg dem ned igjen.
  •  
  • Over tid, få henne til å plukke opp og petting mer og mer. De vil ikke like det, men de må gå gjennom det for å bli vant til det. Det er greit å forvente at de skal slå tilbake litt, men hvis en rotte virkelig sprekker og roper, bør du ta et steg tilbake og samhandle med det i kortere tid.
  •  
         
 10.  
             

    4      Tvunget sosialisering  ,

    
   
 1.             1      I metodene beskrevet ovenfor må du tvinge rotterne til å være nær deg, slik at de til slutt vil føle seg trygge og nysgjerrige. En annen metode er å tvinge rotterne til å være "på" deg til de ikke lenger er redd. Du kan gjøre dette i tillegg til eller i stedet for bindingsmetodene beskrevet ovenfor.        
 2.  
 3.             2      Sett opp rotteburet slik at du enkelt kan pakke rotter. Du bør fortsatt ha et soveområde, men du bør kunne gripe det hvor som helst i buret. Rotta bør tro at hun ikke kan unnslippe deg uansett hva hun gjør.        
 4.  
 5.             3      Når rotteburet er opp, velg en fast tid og ta den ut. Det er best å ta henne ut når hun er trøtt. Ta dem ut og hold dem i 20 minutter. Se opp for tiden, fordi du bør gjøre dette i minst 20 minutter. Du trenger ikke å knuse rotter for å holde den i bevegelse. La henne passere gjennom hendene dine og til og med over skulderen din. Den eneste regelen er at rotta må være på deg, kroppen din, og bli berørt og handlet av deg i 20 minutter. Dette kan være på skulderen, i fanget ditt, i toppen din, så lenge rotten forblir med kroppen din. I begynnelsen din rotter kan squeal og prøver å komme vekk fra deg. Ikke la det skje. Hvis du er redd for biter, kan du bruke hansker.        
 6.  
 7.             4      Gjør dette 20-minutters ritualet i noen uker. Teorien er at en rotte bare kan være redd for deg en stund. Hvis du dominerer henne på denne måten, men ikke gjør henne vondt, vil hun godta deg.        
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Dyr populær:
Behandle kattakne.

Hold hunden din stille utenfor kennelen sin.

Bli kvitt underjordiske termitter.

Lag en hage rattle proof.

Eliminer uklart vann i akvariet.

Ta vare på nyfødte hamstere.

Skjære en hest.

Behandling av bumblefoot sykdom hos marsvin.

Rengjør akvariet for å slåss fisk.

Ta en hund.

Lær et hundesporingsarbeid.

Lag en orm seng.

Løft en foreldret kalv.

Tilfør hamsteren.

Lunge hesten din.

Hjelp en hest å gjenopprette fra hjort.

Hold katten din fra å våkne deg opp.

Bading en hest.

Identifisere larver i Nord Amerika.

Hold en rotte som kjæledyr.

Ta vare på en tisse etter sterilisering.