Home \ dyr
 

Forhindre at en katt blir feit og lat.

 

En langsom vektøkning i katten din er lett å gå glipp av. Du kan til og med tro at en overvektig eller overvektig katt bare er noe naturlig, men det er det ikke. Hvis katten din er overvektig og sitter mye, må du handle nå. Katter som bærer for mye vekt, er i fare for alvorlig sykdom og har en kortere levetid enn slankere katter. Som eier er det opp til deg å kontrollere katten din tilgang til mat for å hjelpe henne å miste vekt. Ved å kontrollere maten din, flytte og la katten din sakte gå ned i vekt, blir kjæledyrkatten til slutt slank og mager og har mer energi til å leke med deg.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Hjelper katten din å miste vekt  ,

    
   
 1.            1      Forhindre komplikasjoner fra raskt vekttap. Unngå drastiske tiltak som kan føre til en rask nedgang i katten din. Disse kan føre til alvorlig leversykdom, en hepatisk lipidose, hvor overskytende fett som bryter ned akkumuleres i leveren. Dette vil gjøre katten din syk og mindre sulten, noe som resulterer i en stygg syklus der mer kroppsfett brytes ned og mer fett akkumuleres i leveren. 
    
  • Hvis du mistenker at katten din har hepatisk lipidose, ta henne straks til en veterinærklinikk for behandling. Dette er en livstruende tilstand som krever umiddelbar behandling.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjenne helserisikoen ved å være overvektig. Overvektige katter er mer sannsynlig å utvikle diabetes, der kroppen ikke kan produsere insulin og ikke kan kontrollere blodsukkernivået på riktig måte. Hvis en katt er diagnostisert med diabetes, kan den kun styres av sakte vekttap og et proteinrikt diett, mens andre katter trenger daglige insulinskudd fra sine eiere for resten av livet. Overvektige katter har også risiko for å utvikle smertefull slitasjegikt fordi overvekten i løpet av årene gir belastning på bein og ledd. I tillegg har de risikoen for høyt blodtrykk, hjertesykdom og enkelte kreftformer.       
 4.  
 5.   3      Overvektige og overvektige katter har en tendens til å være mindre energiske, sove mer og samhandle mindre med sine familier. Det er her ditt rykte kommer fra å være feit og lat.     
 6.  
 7.             4      Lag en personlig plan med veterinæren. Veterinæren vil gjennomføre en grundig undersøkelse for å sikre at det ikke er helseproblemer. Han kan deretter lede deg til typen og mengden mat du bør gi katten din. Han forteller også hvor mye katten din skal miste hver måned og hvor mye vekt hun skal tape totalt. Han anbefaler sannsynligvis at hun mister en kvart pund i uken eller et pund i måneden, avhengig av kattens størrelse, rase og kjønn.  
    
  • Du vil kanskje få en målekopp med åttende. Dette vil hjelpe deg med å måle riktig mengde mat til katten din.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Feed katten din med en fiberrik kattemat. Finn kattemat med mye fiber som kan mates, eller bland en til to teskjeer fiberpulver i vått mat. Du kan også mate en til to spiseskjeer hermetisert gresskar for å gi mer fiber til et normalt kosthold. Hvis du gir fiberpulver eller gresskar i stedet for kommersielt tilgjengelig fiberholdig mat, må du redusere mengden kattemat med en til to teskjeer samtidig.  
    
  • Hvis du har problemer med å få katten til å spise den mindre aromatiske fiberrike maten, legg til litt drenert vann fra en tunfiskburk. Dette kan friste katten din til å spise den.
  •  
  • Fiber er en viktig form for karbohydrat som katten din trenger for å fordøye, noe som gjør den rikere uten å bidra med for mange kalorier. Fiberrike matvarer gir viktige næringsstoffer og hindrer katten i å spise for mange kalorier.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Feed katten din med proteinrik mat. Se etter en proteinrik mat i butikken eller ha en trent ernæringsfysiolog til å lage hjemmelaget mat til katten din. Dette er viktig fordi katter trenger aminosyre taurin, ellers utvikler de hjerte- og øyeproblemer. Mens proteinrikt mat er generelt bedre for katter, kan det ikke være så tilfredsstillende eller tilfredsstillende for en katt som er vant til å spise mer mat.  
    
  • Merk at en katt med nyresykdom ikke bør tas på et proteinrikt kosthold fordi det skader nyrene ytterligere.
  •  
  • Hvis du forandrer kattematen sakte, må du gjøre det over en periode på en til to uker. Bland maten de to første dagene i et forhold på en til tre (ny mat til gammel mat). Bland maten i de neste fire dagene i forholdet mellom en og en. Bland de neste to til fire dagene tre deler av ny mat til en del gammel mat. Hvis katten forlater den gamle maten i bollen, gjør du en langsommere overgang til den nye maten. Hvis hun nekter den nye maten helt, snakk med veterinæren din.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Reduser størrelsen på kattens måltider. Du vil kanskje prøve å gi katten sin normal mat, men gi henne bare mindre porsjoner. Mål med målekoppen den anbefalte mengden kattemat i henhold til etiketten og mate den med denne mengden. Hvis det er mer enn det katten din vanligvis spiser, reduser det tilsvarende, da noen produsenter er ganske sjenerøse i porsjonsstørrelser. En god tommelfingerregel er å redusere mengden mat med 10%.  
    
  • Det er viktig å forstå at du må begynne å mate katten din to eller tre ganger om dagen når den brukes til å ha maten hele dagen lang. Siden katten din har spist, må du kontrollere fôringstider.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Se nedgangen på katten din. Før du legger katten på en diett, skriv vekten av katten i en kalender eller notatbok. Veie katten din under dietten hver uke. Det er lett hvis du tar katten i armene dine, legger deg selv i skalaene og så rocker deg alene etter at du har slått katten. Ta denne vekten av vekten med katten, og du har vekten av katten din. 
    
  • Husk at målet er at katten din ikke mister mer enn en fjerdedel av et pund i uken eller et pund i måneden.
  •  
  • Hvis du merker etter 2 uker at katten ikke har tatt av, må du redusere delstørrelsene med 10%. Hvis katten din fortsatt ikke har gått ned i vekt etter en annen to uker, må du snakke med veterinæren igjen.
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Hold katten din aktiv  ,

    
   
 1.             1      Spill med katten din. Du kan kaste en ball eller et krøllet stykke papir rundt i rommet slik at hun kan jakte på det. Eller kjøp fluffy leker å jage etter, kjøp en fjær leketøy på en pinne som du kan bruke til å pry rundt katten din slik at hun kan hoppe på den, eller la henne jakte på en laserpeker. Å leke med katten din vil distrahere hennes tanker fra maten og hjelpe henne til å bli mer aktiv. 
    
  • Spill med katten din så lenge som ti til femten minutter om dagen. Dette gir henne den nødvendige bevegelsen.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      La katten din leke med puslespill leker. Kjøp noen puslespill leker. Fyll henne med kattens mat, slik at hun kan jobbe for å komme seg til maten. Dette plager henne en stund. 
    
  • Puslespillere er en fordel for en katt som ikke har mulighet til å jakte på mat.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få katten din til å skrape. Katter kan drenere overflødig energi fra et skrapende innlegg, merke deres territorium og tørke klørne. Et kattentre eller klatretårn kan gi katten din den nødvendige bevegelsen. 
    
  • Å gi katten din sjansen til å spille, vil gjøre henne lykkeligere og mindre sannsynlig å plage deg med dårlig oppførsel.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få katten din til å flytte med kattemynte. Dryss katten på nye leker for å vekke kattenes interesse. Du kan oppleve at katten din er umiddelbart motivert og lekfull, noe som øker aktivitetsnivået. Vær forsiktig så du ikke bruker kattemynte hele tiden, ellers blir katten din desensibilisert. 
    
  • Noen katter er ikke interessert i kattemynte, så kanskje du må tilby dem forskjellige leker i stedet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      La katten din være ute. Ta med noen leker ute og ta med katten din mens du spiller i hagen. Kanskje du legger merke til at katten din er interessert i å utforske omgivelsene. Du kan også sette katten din i bånd og gå med henne i nabolaget, hvis hun er villig. Pass på at selen passer komfortabelt og det kan ikke glide ut.  
    
  • Hvis katten din er en ren levende katt, bør du vurdere å forlate den i et utendørs skap. Så hun kan oppleve utendørs i et lukket område.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (14)      
Dyr populær:
Lag en inkubator for villfuglegg.

Berolig en skremt kamel.

Spenning kattunge.

Fjern edderkopper.

Få din cockatiel til å slutte å legge egg.

Bestem kjønn av budgien din.

Hold maur ut av dyrefoder.

Slik blir katten din kjent og elsket deg.

Omsorg for en hest.

Identifiser en rød edderkopp.

Bli kvitt en hund som hopper opp.

Hold edderkopper som kjæledyr.

Behandle Arthriris hos hunder.

Lettvekt under ridning.

Få hunden til å sovne.

Ta med hamstere for å slutte å kjempe.

Lag en katteseng av en gammel genser.

Hev og hold kattene ordentlig.

Bruk en elektrisk krage for hundetrening på riktig måte.

Tren en valp.

Hjelp en katt med en knust skulder.