Home \ dyr
 

Bading en kattunge.

 

Katter og kattunger er vanligvis ganske gode til å ta vare på seg selv. Noen ganger, men - hvis kattungen din er kryper inn i din sooty komfyr - er mer nødvendig enn det kan gjøre. Å vite hvordan å få kattungen til å bli badet og hvilke skritt du må ta for å rense kattungen, kan du forberede deg neste gang kattungen trenger et bad.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Få kattungen til å bade  ,

    
   
 1.            1      Pass på at kattungen er minst åtte uker gammel. Et bad er ikke egnet for katter under åtte uker. Før alderen på åtte uker tar kattemoren seg på kattens grooming. Hvis du trenger å rengjøre kattungen på forhånd, ta en myk, fuktig klut og gni skitne flekker på kattungen pels i stedet for å bade den.  
    
  • Selv om kattungen ikke trenger et bad i åtte uker, er dette den ideelle tiden å begynne å få kattungen til å bade om du vil bade den voksne katten senere, for eksempel fordi du vil bade henne. eller vil redusere allergien på grunn av deres frakk. Hvis du starter med henne som en kattunge, tolererer hun det bedre som en fullvokst katt.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få kattungen til å berøre den grundig. Hvis du vet at du vil bade din kattunge, så begynn å få kattungen til å bli vant til det så snart som mulig. For at kattungen skal lære at den ikke trenger å være redd for vann, tar det også litt tid å lære at det er greit å håndtere så mye som nødvendig mens du bader. Ta tak i det med pote og spre tær, mage, rygg og ører.        
 4.  
 5.             3      Legg kattungen i badekaret uten vann. Din første tanke kan være å bade kattungen i vasken. Det er imidlertid ikke sikkert at kattungen kan hoppe ut og bli skadet. Et badekar er et mye bedre alternativ som kattungen ikke kan komme seg ut. Sett det i tørrrøret og la det utforske og snuse det i noen minutter mens du roser det. 
    
  • Du kan starte med dette trinnet selv før kattungen er åtte uker gammel, så det er allerede vant til badekaret når du legger i vann.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Våt kattens pote. Når kattungen blir vant til det våte karet, må du våte sine poter uten å bade helt. La 2,5 til 5 cm varmt (ikke varmt) vann (akkurat nok til å dekke pote) når kattungen er på badet, slik at det blir vant til lyden av rennende vann. Kanskje du må lukke døren for å hindre fluktforsøk. Hold en hånd for å støtte kattens mage og sakte legg den i vannet med pote. Kjær og ros den for å roe kattungen og gi den godbit etter å ha stått i vannet i flere minutter uten å kjempe eller forsøke å unnslippe fra badet.  
    
  • Hvis kattungen ikke roer seg ned i vannet, ikke ros det og ikke gi ham noen godbit, da du vil forsterke feil oppførsel. I stedet fjern kattungen og prøv igjen neste dag. Kanskje du må gjenta det hele i flere dager til kattungen står i vannet uten å bøye seg.  
  •  
  • Hvis kattungen din paniker, ta den forsiktig inn i nakken og løft den ut av vannet. Holde kattungen i nakken har en naturlig beroligende effekt og bidrar til å slappe av.
  •  
  • Du vil kanskje legge en sklisikkert matte på bunnen av karet, da det er mer sannsynlig at kattungen vil bli panikk hvis den glir rundt på bunnen av karet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tørk kattens poter med et rent håndkle. En liten kattunge kan fryse med våt pels veldig enkelt. Når du får din kattunge til å bade, sørg alltid for at du gni kappen tørr når du tar den ut av vannet, enten det er bare pote eller hele dyret dripper vått.       
 10.  
 11.             6      Hold deg rolig. Å få kattungen til vannet og vant til å bli rørt av deg, kan ta tid og tålmodighet. Under ingen omstendigheter vil du bli sur på kattungen eller heve stemmen din, da dette bare frykter kattungen og får ham til å gå bakover. I stedet snakke i en beroligende stemme og gi ham mye positiv forsterkning med petting, godteri og ros når kattungen utvikler seg.                 
 12.  
             

  Del 2      Din kattunge bader  ,

    
   
 1.             1      Overvei å søke hjelp. Du kan ta en kattunge i nakken for å roe den ned, men det er ikke alltid mulig hvis du gni den av eller gni den inn med sjampo. Hvis kattungen din sliter med å bli vant til vann, ta hjelp av en annen person før du tar neste steg. La personen stå ved å ta tak i kattungen ved nakken når den panikerer eller prøver å klare seg med sine klør mens du har hendene dine fulle.       
 2.  
 3.             2      Bruk en vaskeklut. Etter at kattungen blir vant til å stå i vannet uten å støte, kan du våte mer av kappen sin. Først gni kattungen med en våt vaskeklut i stedet for å hælde vann over det. Dette kombinerer våttørking med strøk og riper på kattens bakside, noe som vil gjøre kattungen morsommere enn bare å suge i vann. 
    
  • Ikke bruk sjampo nå. Først gni bare kattungen med vaskekluten et par ganger for å få det til å bosette seg. Hvis du tar sjampo før kattungen blir helt vant til et bad, så kan du bli sittende fast med en panikk, såpekattunge. Som i de andre trinnene, ros det overveldende og la det behandle for forsterkning hvis kattungen oppfører seg godt.  
  •  
  • Et fullt bad med sjampo bør bare ta omtrent fem minutter, så kattungen blir vant til denne gangen i karet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hell vann over baksiden av kattungen. Etter at kattungen blir vant til et bad med en våt vaskeklut, kan du deretter fortsette med en liten kopp eller en bolle som lar deg hente litt vann over kattungen. Lov det som alltid og gi det godbiter hvis det tåler det nye skrittet.        
 6.  
 7.             4      Hold vann ut av kattens ansikt. Å få vann inn i kattens øyne, ører eller nese kan være veldig farlig for kattungen. Når du nærmer deg kattungehodet mens du hælder vannet over det, må du løfte haken og forhindre at hånden løper over kattens ansikt.  
    
  • Vask kattens ansikt med en ren, fuktig vaskeklut uten sjampo. Slip det rundt øynene, ørene og munnen. Kjært strøkene på pelsen med korte slag for å etterligne en mor som slikker kattungen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk sjampo. Bruk en myntformet del av sjampo for kattunger. Spred sjampoen på det våte frakket og lakk det opp. Rist flankene og magen og ikke glem å gni mellom ballene i potene for å løsne det faste smuss. Løft kattens hale og ta en myk vaskeklut når du må rense rundt kattens anus. 
    
  • Pass på at du har en sjampo for kattunger og ikke for mennesker. PH er veldig forskjellig og menneskelig sjampo tørker ut kattens hud.
  •  
  • Selv om kattungen din har blitt vant til shampooing, bør du bare bruke den hver annen gang når du bader katten din slik at huden ikke tørker over.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Skyll kattungen grundig. Siden det allerede er vant til å hælde vann over det, bør du nå kunne skyll sjampoen av kattungen. For såpe på kattungehodet, bruk en ren, utvasket vaskeklut for å tørke bort sjampoen, i stedet for å hælde vann på hodet.        
 12.  
 13.             7      Gjør det raskt. Ikke skynd deg, men ikke la kattungen suge i vannet. Hele greia (inkludert vått, gni og skyll) bør ta bare omtrent fem minutter. Du vil ikke sette kattungen din tålmodighet på prøve, da det kan gjøre det vanskeligere for katten å bli vant til å svømme i det lange løp. 
    
  • Som med alle trinn i denne prosessen, vær rolig og ros kattungen mens du bader i en beroligende stemme. Dette bør holde det stille lenger.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Tørk kattungen grundig. Som med de andre trinnene hvor kattungen måtte være våt, bør du forsiktig tørke den med håndkleet så snart du tar det ut av vannet slik at det ikke fryser. 
    
  • Selv om et håndkle er å foretrekke hvis du vil tørke kattungen med en hårføner, ta de kuleste og sakte trinnene og hold hårføner minst 30 cm unna kjæledyret ditt.
  •  
         
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (12)      
Dyr populær:
Spill Seven Parelli Games.

Gjør hummingbird mat.

Bestem kjønn av en hamster.

Registrere en sperrepinne.

Behandle hotspots hos hunder.

Lag hamstere slik at de ikke lenger gnager på buret.

Forhindre at katter blir bitt i elektriske kabler eller ladere.

Tren kanarien din.

Drep maur i huset.

Ta vare på en gravid kanin.

Ta med en andre katt inn i familien uten å angre på den eksisterende katten.

Sett opp et akvariet skilpaddsvennlig.

Fyll et akvarium.

Hjelper hunden din etter fødselen.

Diagnose og behandle fotsår hos katter.

Hold skjeggdrage.

Ta tak i døden til et elsket kjæledyr.

Tegn horn.

Ta vare på hesten din om vinteren.

Bygg et kyllingskap.

Nærme en sjenert eller skremt hund.