Home \ dyr
 

Velg en kavalier King Charles Spaniel.

 

Hvis du leter etter en av de mest sjarmerende følgesvennene i hundens verden, bør du velge en Cavalier King Charles Spaniel. Kavaljer er den største rasen i leketøykategorien og har en skulderhøyde på 30,5 til 33,0 cm og en vekt på 6,5 kg til 10 kg. På grunn av sin lille størrelse er disse hundene lett å håndtere for de fleste eiere. De har en lykkelig, energisk natur og er derfor et godt valg for de fleste familier, singler og eldre. Du kan kjøpe Mischlinge relativt billig, men raseavlede kavaljerer kan være svært dyre og koster mellom 450 og 3200 €.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Riktig utseende  ,

    
   
 1.            1      Velg en Cavalier med riktig farge. Cavalier King Charles Spaniel har en silkeaktig glitrende pels og er oppdrettet i fire fargekombinasjoner: Blenheim (Fox Red With White), Black and Tan, Tricolor (Fox Red, White and Black) og Ruby (Pure Fox Red). De fleste oppdrettere setter pris på Cavaliers med lang, litt bølget pels. De foretrekker hunder med klart definerte pelsfarger og liker ikke prøver med mange "flått". Dette innebærer at i kappen av en kavaler med de grunnleggende fargene svart ikke "ticks" eller små prikker av en annen farge skal forekomme.       
 2.  
 3.             2      Velg en Cavalier med en god kvalitet frakk. Purebred Cavalier show hunder er vanligvis gradert for deres glatte frakk. Hvis hunden du velger har en litt bølgete frakk, er det helt akseptabelt. Kavaljerer trenger god pleie, og du bør børste dem regelmessig to ganger i uken. Kappen til en Cavalier King Charles-spaniels trenger sjelden å bli kuttet, og vanligvis trenger disse hundene bare et bad hvert par uker.  
    
  • Kavaljerer mister ofte hår. Hvis du velger din Cavalier selv, bør du være oppmerksom på kappen hans. Hvis du ser mye løs hår i hunden eller rundt det, bør du spørre selgeren hvor ofte han børster hunden eller renser sitt miljø. Det meste håravfall skyldes miljøet eller dietten, og du kan endre disse to aspektene i fremtiden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg en sunn utseende hund. Renrasede hunder har vanligvis mange sykdommer på grunn av innavlet over mange generasjoner for å holde linjen renraset. De mest åpenbare tegn på en sunn kavalier er pelsen hans, øynene og ørene hans. Dette er de største problemområdene i disse hundene, og bør være en av de første tingene du bør vurdere når du kjøper en ny Cavalier. 
    
  • Kontroller at øynene, nesen og ørene er rene og fri for utslipp. Kappen hans skal være ren og fri for parasitter som fluer. En valp med utstående ribber og en stor mage har sannsynligvis ormer. De kan behandles, men de er en indikasjon på at husdyrhold og omsorg ikke er ideelle for ham og hans mor.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Har kavaler undersøkt av en veterinær. Uansett hva selgeren sier, bør du ha din nye venn undersøkt. Sørg for at studien fokuserer hovedsakelig på de spesifikke sykdommene i Cavaliers (som nevnt ovenfor) og miljøhensyn som lopper, flått og hjerteorm. 
    
  • Vær helsebevisst og ha valpene undersøkt før du kjøper. Et hjertemormer kan være dårlige nyheter på lang sikt, og det er stor risiko for tidlig hjertesvikt. Hvis du kjøper en fullvoksen hund, er det lurt å få hunden undersøkt før du kjøper den. Veterinæren kan undersøke hunden for de vanligste plager av kavalierne og også for andre sykdommer.  
  •  
                   
 8.  
             

    2      Riktig temperament  ,

    
   
 1.             1      Finn ut om hunden er vennlig. Kavaljerer skal være vennlige for mennesker. De er hovedsakelig kjæledyrshunder som gir underholdning og følgesvenn til sine eiere.  
    
  • Kavaljerer kan være gode hunder for familier med små barn. På grunn av deres små statur er det mindre risiko for at barna dine blir skadet ved et uhell, noe som kan skje, for eksempel med store, tømmerfrie labradorer. Kavaljerer kan fortsatt bite og klø, men vanligvis er de en rase som er lett å håndtere.
  •  
  • Noen hunder er betinget av å frykte mennesker. De hadde sannsynligvis en traumatisk opplevelse tidlig i livet, lærte å frykte og kanskje til og med bite etter dem. Selv om denne oppførselen kan korrigeres, er dette kanskje ikke en utfordring som du vil stille deg selv. Hvis dette er ditt første besøk til hunden, kan du sakte utvide hånden og la den puste. Behave vennlig og tråkk ikke for fort i hans område. Se hvordan hunden reagerer. Hvis hunden gleder seg over din oppmerksomhet, har du sannsynligvis funnet et sosialiserbart dyr.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fokus på hvordan hunden behandler andre dyr. Mange familier har mer enn en hund eller mer enn ett dyr. Hvis dette er tilfelle med deg, kan du se hvordan din fremtidige hund spiller med sine søppelkamper eller andre hunder i området. Viser han aggressiv oppførsel? Tilbinner han seg til et hjørne av kennelen? Eller deltar han i moroa og leder pakken? Du kan lære mye om hundens temperament på kort tid ved å se hvordan det samhandler med andre hunder. 
    
  • Hvis du planlegger å delta på show med Cavalier, er det viktig at han oppfører sig godt i nærheten av andre hunder. Det siste du trenger i denne situasjonen er en vakker hund hvis oppførsel distraherer dommere fra deres utseende.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg en aktiv Cavalier. Cavaliers er energiske spaniels som elsker å leke og utforske naturen. Folk som tenker på å anskaffe denne rasen, bør være forberedt på å gi hunden god mosjon for å holde Cavalier frisk. Sportige eiere kan gradvis trene deres Cavalier for å følge dem på lange turer eller turer.  
    
  • Inaktive eller lethargiske kavaljer er uvanlige. Vanligvis er depresjon i Cavaliers et tegn på dårlig avl og kan være en indikasjon på senere atferdsproblemer.
  •  
  • Ikke fortell tretthet med et sykt temperament. Unge valper og eldre hunder sover mye. Det bør ikke tolkes negativt. I stedet, prøv å våkne hunden forsiktig. Prøv å leke med hunden eller oppfordre ham til å leke med andre hunder. Det gir deg et bedre bilde av hans personlighet.  
  •  
         
 6.  
             

    3      Den rasehunden  ,

    
   
 1.             1      Tenk på fordelene og ulempene ved å velge en fullblods Cavalier. Purebred Cavaliers har forutsigbare egenskaper. Hvis du kjøper en fullblod Cavalier, kan du forvente å ha en energisk, elskelig hund med en relativt lett å kontrollere karakter. Genetisk har kavalierne en lykkelig disposisjon. Hvis du kjøper en fullblods Cavalier, kan du forvente dette temperamentet.        
 2.  
 3.             2      Estimere ulempene med å kjøpe en blandet rase. Ikke-rase rase kavaljerer kan ta på seg noen av de biologiske egenskapene til det andre rase som de ble blandet med. Hvis de er et resultat av en sammenheng mellom en kavaler og en jakthund, har de en sterkere jakt- og biltur. Når de blandes med et løp som en Shi-Tzu - som har et lavt energinivå - kan de miste den glitrende energien som du ble forelsket i i begynnelsen.        
 4.  
 5.             3      Tenk på helsemessige aspekter ved Cavaliers. De fleste begjærer rase rase kavaljerer. Dette betyr at de ble oppdrettet fra et begrenset genbasseng. For å opprettholde den rene rasen, blir mange oppdrettene dyrket eller utilsiktet avlet fra en for liten genpool. Dette har svært ekte og ekstremt uheldige konsekvenser. I rase rase kavaljerer er det stor risiko for å trekke inn hjerte- eller intervertebralskivene eller utvikle andre nevrologiske sykdommer.  
    
  • Hjertesykdom: I England lider 59% av kavalier over fire år av hjertemuslinger. Dette er en bemerkelsesverdig statistikk for nesten to tredjedeler av Cavaliers-befolkningen.  
  •  
  • Chiari deformitet og syringomyelia: I utgangspunktet betyr dette at skallen er for liten til hundens hjerne. Resultatet er dårlig nerve smerte. Veterinærhåndboken "Breed Predispositions to Disease in Dogs and Cats" viser denne sykdommen som "svært vanlig". Skiltene vises fra en alder av fem måneder til tre år.  
  •  
  • Epilepsi: Hunder kan oppleve kramper når som helst, hovedsakelig mellom seks måneder og seks år.  
  •  
  • Disk sykdom: Dette er en annen "vanlig" sykdom og er vanligvis merkbar hos eldre hunder. Mesteparten av tiden vil du ikke vite at kavaleren din er utsatt for en glideskive til du observerer at han går stivt eller motvillig vipper hodet mot mat og vannskål.
  •  
         
 6.  
             

    4      Kjøpet  ,

    
   
 1.             1      Finn et sted hvor du kan adoptere eller kjøpe en Cavalier. Det finnes flere nettsteder du kan bruke til å søke etter fullblods og blandede kavalerier. Du kan også søke etter annonser i avisen. Avhengig av hvor du bor, vil du ha et større eller mindre utvalg.       
 2.  
 3.             2      Vurder å kjøpe fra en oppdretter. Finn en oppdretter som kan gi deg stamtavle til foreldre og besteforeldre, inkludert helsesertifikat. Du bør unngå å kjøpe en hund som kommer fra en innavlet. Vennligst be om stamtavle og spør oppdretteren for hundens arvelige egenskaper. Hvis du kjøper fra en privat selger, kan du be om samme stamtavle.        
 4.  
 5.             3      Overvei lyskilder. Animal shelters er gode steder å finne en ikke-fullblod Cavalier. Før du blir forelsket i en bestemt hund, bør du sørge for at du kjenner hundens medisinske behov. Mange ly hunder har landet på lyet på grunn av sykdommer som deres eiere ikke kunne håndtere.       
 6.  
 7.             4      Unngå valpfabrikker. Hvis du ikke er sikker på om du besøker en valpfabrikk eller ikke, kan du be selgeren om å se moren. En ansvarlig oppdretter vil gjerne introdusere deg til mor og søster. Han vil også kjenne foreldrenes fulle slektstre. En valpfabrikk vil finne en unnskyldning (det kan høres trolig) for å unngå å se din mor.       
 8.  
           Les mer... (16)      
Dyr populær:
Behandle en kald katt.

Bestem om en Siamese katt er riktig for deg.

Bli kvitt snegler fra et akvarium.

Hjelper hunden din under et anfall.

Syriske hamstere avler.

Ta vare på en nysing kanin.

Avtale med en rullende katt.

Tilfør en ape.

Korrekt feiljustering av hjørnetenner.

Få en katt brukt til lungen.

Oppdag giftige og ikke giftige slanger fra hverandre.

Grow budgerigars.

Behandle diaré i cockatiels.

Bestem kjønn av en kattunge.

Finn et navn til en hest.

Behandle et varmeslag i kaniner.

Bestem kjønn av en skalar.

Tren en Shih Tzu.

Kjenne en russisk blå.

Behandle åndedrettsproblemer hos marsvin.

Behandle øremider.