Home \ dyr
 

Reduser stress hos katter.

 

Hvis du har lagt merke til atferdsendringer i katten din i det siste, er hun kanskje stresset ut. Det vi vurderer stressende og hvilke katter ser så stressende ut, kan variere sterkt, og det tar ikke mye for å forstyrre deres fred i sinnet. Endringer i den daglige rutinen, en katt i hagen, et nytt merke kattull, eieren på ferie eller et besøk til veterinæren - alt dette kan oppfattes som forstyrrende. Stresset er ikke bare ubehagelig for deg (og deg), det kan også føre til helseproblemer ved å svekke immuniteten, øke betennelsen og utvikle overgrooming. Av disse grunnene er det lett å forstå hvorfor du bør redusere stresset for katten din så mye som mulig.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Oppdag stress symptomer i katten din  ,

    
   
 1.            1      Se etter endringer i vannlating. Urin symptomer er vanlige konsekvenser av stress hos katter. Stresshormonene fører til betennelse i blære slimhinnen, noe som resulterer i fysiske symptomer. Vær oppmerksom på hvor ofte katten din går til søppelboksen. Tegn på problemer inkluderer hyppig vannlating, urin klager og muligens blod i urinen. 
    
  • Disse tegnene bør aldri bli ignorert; Ha alltid katten undersøkt av en veterinær. Cystitis kan føre til blokkering, noe som er et alvorlig og potensielt dødelig problem hvis det ikke behandles.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forsikre deg om at katten din er overgrooming. Streskede katter borger ofte seg mer. De kan vaske seg så ofte at de gir baldness i pelsen. Ofte skjer overgrooming på magen, innsiden av lårene og forbenene. Licking slipper ut naturlige morfinlignende stoffer som beroliger katten og får henne til å føle seg tryggere. 
    
  • La veterinæren undersøke katten før du konkluderer med at stress er årsaken (allergier og parasitter kan også utløse overgrooming).  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se opp for diaré. Noen katter blir så stresset at de får mageproblemer og diaré. Uansett årsakene (stress eller infeksjon), må katten undersøkes av en veterinær, da magen må være beroliget med medisiner.        
 6.  
 7.             4      Pass på at katten din urinerer utenfor søppelkassen eller faller avføring. Katten gjør dette heller fordi hun er for stresset til å gå i søppelboksen, eller fordi hun ønsker å distribuere lukten hennes i huset for å føle seg tryggere. 
    
  • Men andre problemer som leddgikt, blæreinfeksjoner eller mageproblemer kan forårsake dette, så alltid få katten undersøkt av en veterinær.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vet om katten din er altfor meowing eller "talking". Noen katter blir veldig kjærlige og ønsker å tiltrekke seg eierens oppmerksomhet ved å snakke.        
 10.  
 11.             6      Vær oppmerksom på at rastløshet også kan være et tegn på stress. En stresset katt kan finne det vanskelig å hvile, og hun vil være rastløs vandre rundt patruljering hennes territorium på jakt etter påståtte farer.        
 12.  
 13.             7      Vet om og når katten din ikke vil ha selskap. En stresset katt kan gjemme seg under en seng eller i et mørkt hjørne. Hun gjemmer seg for å unngå oppmerksomheten til det hun stresser.        
 14.  
 15.             8      Se etter endringer i appetitten. Noen stressede katter har ingen appetitt, mens andre spiser morsomme ting og tygger på håndklær.        
 16.  
 17.             9      Bestem årsaken til kattens stress. Prøv å avgjøre når symptomene startet og hvorfor. Så du kan gjøre noe for å redusere kilden til stress, enten det er fysisk, psykologisk eller noe i miljøet. Din veterinær vil også vite når du først merket symptomene.                 
 18.  
             

  Del 2      Reduser fysisk stress hos katter  ,

    
   
 1.             1      Gå til veterinæren med katten din for å finne ut om hun har noen helseproblemer. Mange stress symptomer kan også være tegn på en fysisk sykdom. Du må vite om du har å gjøre med en syk eller stresset katt (noen ganger kan den tidligere føre til sistnevnte).        
 2.  
 3.             2      Klipp ut klør som har blitt smertefullt lenge. Noen ganger er årsakene til fysisk stress lett å løse, for eksempel klør som er for lange, skyver inn i potene.        
 4.  
 5.             3      Bli kvitt lopper. Fleas biter huden din og irriterer katten din. Enda verre er at de kan føre til en tapeworm infeksjon ved opptak. Hvis katten din klipper ofte og tungt, undersøk stedet. Kjøp en fin kam og før den gjennom pelsen på nakke og hale. Hvis du ser små, skulpturelle former om størrelsen på et pinhode, har katten din lopper. Se også etter hvite eller svarte flekker i tennene på kammen. Disse er loppeegg og blod som har blitt utskilt av dem. Hvis du finner lopper, må du bli kvitt dem på katten din og i ditt oppholdsrom. 
    
  • For å bli kvitt loppene på katten din, bør du be veterinæren din om anbefalinger for en passende prosedyre med katten din.
  •  
  • I hjemmet må du gjøre følgende: forsiktig støvsuge kattens favorittsteder, tepper og møbler; Rengjør kattens kurv hver uke, og bruk kanskje en sprøyte, tåkesprøyter eller pulver som er trygt (følg instruksjonene nøye og kontroller at katten ikke er i det behandlede området hvis det er angitt i instruksjonene).  
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Reduser miljøspenningen  ,

    
   
 1.             1      Slå av høy musikk. Katter har følsomme ører som kan bli skadet av høy musikk, høyt TV eller annen lyd. 
    
  • Berolig en katt som er redd for høye lyder fra utsiden, spesielt fyrverkeri og tordenvær. Få et innvendig rom eller lukk gardinene, slå på TVen eller radioen stille. Pass på at katten har et gjemmested der de kan trekke seg tilbake til det er over.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vet når du skal roe katten din. Noen katter som knytter seg til sine eiere, har fordel av selskap og bekreftelse (som katten som kryper under teppet i tordenvær: det er beroliget av lukten av eieren i arkene). En virkelig skremt katt vil imidlertid bli for stresset for å akseptere komfort. Menneskelig forstyrrelse er bare en annen trussel mot henne. 
    
  • Som en tommelfingerregel kan du huske: Når katten trekker seg bort fra deg, griller, hisser eller viker halen, la den stå alene. Prøv å få henne til å skjule seg enda sikrere ved å sette et håndkle over boksen hun gjemmer seg inn, slik at fronten er dekket og du ikke kan se henne.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi katten din mange retreater i huset. Hvis katten din ikke har nok plass til å trekke seg tilbake, kan hun være for stresset. Hvis hun føler seg ubeskyttet fordi hun ikke har et høyt sete hvor hun trygt kan se travelheten, eller hvis det ikke er mørke skap å skjule, er det stressende. For å løse dette problemet, bare plasser en boks i et stille hjørne eller sett opp et kattentre.        
 6.  
 7.             4      Prøv å opprettholde en fredelig, stabil atmosfære hjemme. Katter er svært følsomme for endringer i miljøet. Mens noen situasjoner er vanskelig å unngå (som å flytte), må du prøve å skape så rolig en atmosfære som mulig. Skrekk og rop stresser ikke bare deg, men også katten din. 
    
  • Når det gjelder å bytte hjemme, føl deg i katten din og gjør alt for å gjøre det så stressfritt som mulig for deg. Gi henne alltid et tilfluktssted der hun kan gjemme seg.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ikke rop på katten din. Katter forstår ikke forbindelsen mellom å skrike eller slå og noe de gjorde feil. Å utdanne en katt på denne måten gjør katten bare nervøs og engstelig. 
    
  • Bruk positiv forsterkning i stedet for å fremme god oppførsel i katten din. Når hun gjør noe "godt", som å bruke skrapeposten, gi henne litt godbit og ros henne. Trikset er at belønningen må være umiddelbar. Katter har kort oppmerksomhet og når belønningen kommer noen få sekunder for sent, forstår de ikke hva det er for.  
  •  
         
 10.  
             

  Del 4      Reduser psykisk stress  ,

    
   
 1.             1      Gi katten din nok alternativer til å spille. Gi katten så mange muligheter som mulig for å brenne energi under kattlignende aktiviteter som jakt eller spill. Dette er spesielt viktig for kattunger som mangler den mentale stimuleringen som krøller ute. Å gjøre katten litt sliten lar henne også bruke sin nervøse energi og redusere stresshormonene gjennom fysisk aktivitet i stedet for overgrooming.  
    
  • Skjul godbit eller tørr mat i huset og la dem se etter det.
  •  
  • Har minst tre 10 minutters spill økter med katten din. La noe spennende foran henne dingle eller kaste leketøy gjennom rommet. Katter elsker å jakte og falle for noe.
  •  
  • Hvis du har flere katter, sørg for å leke alene med alle i tillegg til å spille i gruppen.
  •  
  • Lag leker tilgjengelig for katten din. Kjøp forskjellige leker, men gi alltid katten din med bare noen få om gangen. Bytt lekene hver dag.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi henne andre underholdningsalternativer. Vurder å henge en fuglmatre foran et vindu for å underholde katten din, eller kjøp et akvarium slik at katten din kan se svømmefisken.       
 4.  
 5.             3      Skap konkurrerer i et hus med flere katter. Hvis du har flere katter, konkurrerer de om mat, vann, søppelboks og oppmerksomhet. Denne kampen for ressurser kan få noen katter til å bli mobbet. For å gjøre dette mindre stressende, må du sørge for at hver katt får sine behov møtt.  
    
  • Det bør være en søppelboks per katt og en ekstra for å ytterligere redusere konkurransen om en søppelboks. Pass på at du holder kullkassene rene. Fjern hver dag dråpene og vask kullkassen regelmessig med mildt vaskemiddel eller en oppløsning av blekemiddel og vann (forhold 1:30).
  •  
  • Plasser flere matskåler i huset slik at ingen katt kan hevde all maten for seg selv.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Distribuer strays. En hund i hagen din eller huset ditt (de kan komme inn gjennom kattens flap!) Kan få katten til å føle seg psykologisk sårbar. 
    
  • Banish strays ved å fjerne mat som kan tiltrekke seg dem.
  •  
  • Hvis katten din har clearance, bør du vurdere å installere en mikrochip-kontrollert kattflappe for å forhindre at den skadede hunden kommer inn.
  •  
  • Hvis den stressede katten kan se bortfallet i hagen, kan det bidra til å dekke bunnen av vinduet for å skjule den delen av utsikten (det er katten som svarer til hodet fast i sanden, men det fungerer) ,  
  •  
         
 8.  
             

  Del 5      Hjelper katten slappe av igjen  ,

    
   
 1.             1      Vurder å bruke kattferomoner for at katten din skal være lykkelig. En kvinnekatt frigir feromoner (kjemiske budbringere) som gjør at valpene hennes føler seg trygge. En syntetisk versjon av disse feromonene ble utviklet og solgt som Feliway. 
    
  • Bruk Feilway Spray på kattens kurv og inn- og utgangspunkter for å understreke kjæledyrets eierskap.
  •  
  • Alternativt kan du kjøpe Feliway Atomizer. Forstøperen er festet til et stikkontakt og frigjør en liten mengde feromon i luften (dette oppfattes ikke av mennesker!). Ideelt sett bør uttaket være i et rom hvor katten bruker mye tid. Effekten kommer med tiden, så forvent ikke umiddelbare resultater. Men etter noen uker bør katten føle seg tryggere og beroliget. (Hver forstøver varer ca. fire uker, og det er påfyllingspakker.)  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv å gi Zylkene til katten din. Cylkene er et nutraceutical, et ernæringsmessig supplement som har en medisinsk effekt på kroppen. Siden nutraceuticals ikke er rusmidler, er de sikrere og sjelden har bivirkninger. Den aktive ingrediensen i syklen er avledet fra melkeprotein og virker i samme hjerneområde som diazepam. Dette beroliger katten og reduserer noe av sin nervøsitet. 
    
  • Zylken er tilgjengelig uten resept som 75 mg kapsler. Dosen i en katt er 75 mg kapsel om dagen, ved eller etter spising. Det kan ta noen dager før effekten oppstår, men hvis det ikke er merkbar forskjell etter syv dager, vil det nok ikke hjelpe katten din.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Snakk med veterinæren om medisiner som hjelper med stress. Hvis katten din er så stresset at hun blir syk, kan legen din ordinere henne en medisin for å hjelpe henne gjennom denne vanskelige tiden. Det er flere medisiner, de vanligste er diazepam, amitriptylin og fluoksetin. 
    
  • Ingen av disse legemidlene er lisensiert for bruk hos katter, da produsenter ikke har betalt for effektivitetstester. Men det er omfattende databaser om sikker bruk i katter som veterinæren din vil diskutere med deg hvis han ser dette som den beste behandlingen.  
  •  
         
 6.  
             

Advarsler .

      

            Les mer... (24)      
Dyr populær:
Ta vare på for tidlig fødte kattens gutter.

Avl neon fisk.

Legg katten din på en diett.

Bading en hare.

Mus raser.

Overlev et ulvangrep.

Bruk kokosnøttolje i lopper og hudbehandling hos hunder.

Finn en slange.

Ta vare på en løk.

Lag et terrarium.

Få hestesko i form.

Avle hamstere.

Ta vare på en Rottweiler valp.

Avtale med en aggressiv katt.

Hold en rovfugl jevn.

Arbeide med dominerende hunder.

Lag en orm seng.

Finn ut om tisken din er gravid.

Bekjempe maur uten gift.

Undervise en kattunge for å være rolig og tapt.

Anerkjenn når hunden din er syk.