Home \ dyr
 

Få en katt brukt til en hund.

 

Å bringe en katt og en hund sammen hvis de ikke vokste sammen kan være stressende for begge dyrene. Du kan imidlertid ta skritt for å hjelpe begge til å bli vant til hverandre trygt og i sin egen tid. Uansett om du vil ta med en ny katt inn i et hus med en hund, eller omvendt, vil noen få enkle trinn for å hjelpe dyrene til å bli bedre kjent med hverandre, resultere i et harmonisk hjem med flere kjæledyr.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bli vant til en eksisterende hund til en ny katt  ,

    
   
 1.            1      Øv hundenes enkle kommandoer før du tar katten hjem. Hvis du allerede har en hund og planlegger å kjøpe en katt, begynner du å jobbe spesielt hardt med hundens lydighet før du tar den til katten. Mens hunden din vil være nysgjerrig og sannsynligvis invadere kattens rom for å snuse og leke, trenger katten tid og plass til å bli vant til det. Spesielt arbeid på "Sit", "Down" og "Stay" slik at du kan forhindre at hunden straks overbelaster katten.  
    
  • Øv kommandoene, hvis du kan, med hunden din i et travelt område med andre mennesker og forstyrrelser. Tanken er å sørge for at hunden din fortsatt lytter til deg, til tross for kattens agitasjon.
  •  
  • Hvis du fremdeles jobber med de grunnleggende kommandoene med hunden din, må du lese informasjonen i artikkelen om hundens grunnleggende kommandoer.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv først å matche hunden din med andre hundevennlige katter. Hvis hunden din aller første møte med en katt er når du tar med det nye kjæledyret hjemme, er det mer sannsynlig å bli begeistret på en måte som er stressende for katten. Spør venner som har både hunder og katter, hvis du kan ta med hunden din i et kontrollert miljø, hvor han først kan møte og bli vant til en katt som ikke er redd for hunder.        
 4.  
 5.             3      Leash hunden din. Du bør holde hunden din i et leiekontrakt når du tar med den nye katten hjemme, så vel som når som helst, da de kan lande i samme rom i løpet av fortrolighetsfasen. Selv om møtene foregår innendørs, kan du sette hunden din i bånd slik at du har mer kontroll over situasjonen. Så du kan holde den tilbake hvis både dine kommandoer og distraheringsforsøkene feiler.        
 6.  
 7.             4      Hold katten isolert i et rom i huset. Du må nok holde dyrene skilt for en stund, til de viser at de kan leve sammen. Hvis katten din er nybegynner, vil du ikke overvelde henne med en hund og et helt nytt, stort hus. Når du tar katten hjem, legger du boksen i et eget rom hvor hun har seng, mat, vann, leker og en søppelboks. Gjør et spesielt stopp her og sørg for at hunden ikke har tilgang til dette rommet. Avhengig av hvor raskt katten ser ut til å bli vant til det nye miljøet, kan det hende du vil forlate det i dette rommet i flere dager før du introduserer det til hunden din. 
    
  • For å hjelpe henne med å bli vant til hundens lukt, la hunden sove på en gammel T-skjorte og deretter sette T-skjorten i rommet med katten og omvendt. De to kan lukte hverandre før de faktisk møtes.
  •  
  • Hvis justeringen tar lengre tid enn noen få dager, må du endre hvilket dyr du låser i et bestemt rom. Dette gjør at katten begynner å utforske resten av huset mer fritt, og begge er omgitt av lukten av den andre under akklimatisering.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tilbyr forstyrrelser til hunden din. Endelig, hvis du bringer begge dyrene sammen i samme rom, bør du holde hunden opptatt nok, slik at katten kan begynne rekognosjonen i sitt eget tempo og nærme seg det. Vurder å distrahere hunden din med sin favoritt leke, spesielt hvis det er et leketøy som du kan fylle med din favorittbit og la den fungere i stedet for å ødelegge katten.  
    
  • Det er også en god ide å la hunden løpe før møtet. Så han kan bryte ned pent opp energi og er mye roligere i nærheten av katten.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Pass på at katten din har en klar rømningsvei. Ikke plasser hunden din slik, og ikke la han bytte plass, så den eneste utgangen til rommet er låst. Du vil at katten skal ha en rømningsrute hvis hun føler seg overveldet. Å være fanget av hunden, øker bare angsten hennes under besøkene. Hvis hun må løpe bort, vil det hjelpe med påfølgende besøk hvis hun har friheten.  
    
  • Mens du utforsker resten av huset, vil du kanskje også sette opp et kattentre eller et høyt sete på et av de vanlige stedene. Så katten din har alltid et høyt sted hvor hun kan komme seg bort fra hunden når hun trenger en pause.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Hold økten om fem eller ti minutter. Målet for introduksjonsøkten er å ta katten bort mens ting går bra. Hold økten om fem eller ti minutter - før hunden din kan miste tålmodighet med leketøyet og kommandoene og bli for nysgjerrig på katten.  
    
  • Hvis katten din gjør hump, får en feit kuk og hisser, så er hun definitivt stresset og føles truet av hunden. Dessverre vil din baffled hund sannsynligvis stirre på deg - og direkte stirrer utgjør en trussel eller utfordring for katten - og hun vil nok være enda mer redd og føle seg enda mer truet. Ta hunden din ut av rommet hvert sekund når situasjonen blir stressende for en av de to fordi det bare er sannsynlig å raketten. Du vil ikke starte en ond syklus hvor et av dyrene er redd for den andre.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Tilbyr godbiter og oppmerksomhet til katten din. Snakk med katten under hvert besøk, og prøv å gjøre opplevelsen så hyggelig for katten som mulig. Sitt på gulvet, og når katten kommer til deg, gjør et oppstyr over henne og gi henne godbit. Målet er enkelt, for å gjøre de første besøkene til positive erfaringer.       
 16.  
 17.             9      Tilfør begge dyrene på motsatte sider av en dør. Mellom de korte møtene kan du også ta andre skritt, slik at begge dyrene kan bli vant til hverandre bedre, f.eks. å mate dem på motsatte sider av en lukket dør. Dette hjelper dem til å bli vant til ideen om at det er et annet dyr i nærheten. 
    
  • Hvis katten er for redd for å spise, skyv deretter skålen bort fra døren til den ikke lenger er redd, og med hver påfølgende fôring, flytt bollen noen få inches nærmere døren.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Gjenta de korte møtene. Dette tar tid og tålmodighet, men fortsett å foreta tilsynsmøter mellom hunden din og katten din hver dag. Du vil sannsynligvis gå gjennom en periode med å snuse hverandre, men til slutt vil du opprettholde de overvåkede interaksjonene til hunden din forblir rolig og ignorerer katten din, og katten forblir rolig, spiser og praktiserer i hundens nærvær.  
    
  • Øk samhandlingstiden din mens du holder hunden din i bånd mens dyrene blir vant til hverandre. Målet er at hvert dyr er fornøyd og avslappet i nærvær av den andre. Da kan du prøve å holde hunden din i båndet nær katten.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Prøv et uovervåket samspill. Du vil overvåke katten og hunden en stund før du forlater dem alene. Hvis de oppfører seg godt i det gjensidige samfunnet i en måned, uten noen indikasjon på at det enten føles eksternt truet, kan du fortsette med uovervåtte møter.                  
 22.  
             

    2      Få en eksisterende katt som er vant til en ny hund  ,

    
   
 1.             1      Lær hvordan katten oppfatter ditt hjem. Din katt ser huset ditt som sitt territorium, og hun vil se din nye hund som en inntrenger. Å tillate hunden å trille gjennom huset - uansett omstendighetene, en dårlig måte å introdusere en hund til et nytt hjem - er en ekstrem utfordring for katten din. Dette gjør henne automatisk fiendtlig for hunden, uansett hvor søt hun er.        
 2.  
 3.             2      Lås hunden i et rom. I stedet for å låse hunden bak en låst dør, bruk en baby gate eller annen lås for å låse hunden. Så katten din kan utforske hunden med en liten flukt i sitt eget tempo hvis hun vil. Velg et rom som ikke er viktig for katten - ikke den hun vanligvis sover i eller hvor hennes søppelboks er - og hvor hun sjelden går.  
    
  • For å hjelpe katten din til å bli vant til hundens lukt, la hunden sove på en gammel T-skjorte og deretter sette T-skjorten i en av kattens favorittrom og omvendt. Så de to kan lukte hverandre uten å ha neser på separasjonsporten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Distrahere hunden din når katten kommer i nærheten. Hvis du merker at katten din blir nysgjerrig og nærmer seg hundens ly, prøv å distrahere ham i disse øyeblikkene. Gi ham sin favoritt leketøy, trene nye kommandoer, etc. Målet er å holde oppmerksomheten vekk fra katten din, slik at hun kan se og spionere på ham uten å plage henne.  
    
  • Selv om en ny valp eller hund kanskje ikke alltid er mulig, bør du prøve å lære hundens grunnleggende kommandoer før du plasserer dem i samme rom slik at du kan "sitte" eller "holde" med dem hvis han begynner å vise for mye interesse i katten din.
  •  
         
 6.  
 7.             4      La katten utforske hundens boks. Spesielt hvis den nye hunden fortsatt er en valp, så vent til han blir sliten og tar en lur i esken. Plasser den lukkede boksen i et av kattens favorittrom. Bak boksen lukkede port (og i et mer intimt rom) er katten din nokså dristig nok til å nærme seg hunden og snuse mer.        
 8.  
 9.             5      Ta med to sammen mens du holder hunden i bånd. Første gang de to dyrene møtes uten en port, sørg for at den nye hunden er i bånd, slik at du får mer kontroll over situasjonen. Du bør også gi hunden sin favoritt leketøy eller behandler så han er distrahert og katten kan spionere på ham uten at hans oppmerksomhet er fokusert på henne.  
    
  • Det er også en god ide å la hunden løpe før et møte. Så har han vært i stand til å kutte opp pent opp energi og er mye roligere i nærheten av katten.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Pass på at katten din har en klar rømningsvei. Ikke plasser hunden din slik, og ikke la han bytte plass, så den eneste utgangen til rommet er låst. Du vil at katten skal ha en rømningsrute hvis hun føler seg overveldet. Å være fanget av hunden, øker bare angsten hennes under besøkene. Hvis hun må løpe bort, vil det hjelpe med påfølgende besøk hvis hun har friheten.        
 12.  
 13.             7      La katten sette tempoet. La katten avgjøre hastigheten for alle samspill mellom de to dyrene. Ta den leipede hunden til en av de vanlige rommene og ring katten din inn. Hold hunden leashed og distrahert som hun snoops og utforsker. Gi henne nok godbit og ros henne. Hvis hun slapper av i nærheten av hunden (og begynner å knytte den til godbiter), vil du oppdage at hun er mer og mer å gi henne interesse for hunden. 
    
  • Hele tingen trenger tålmodighet. Hvis hunden begynner å betale for mye oppmerksomhet til katten og blir synlig stresset, ta den tilbake til sitt avskårne område.
  •  
  • Ikke tving katten din til å holde seg nær ham lenger enn hun vil. Selv om hunden din ignorerer katten, vil hun til slutt bli lei meg for å være nær hunden og flytte bort. La dem gå og prøve igjen senere med et nytt møte mellom de to.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Gjenta de korte møtene. Dette tar tid og tålmodighet, men fortsett å foreta tilsynsmøter mellom hunden din og katten din hver dag. Du vil sannsynligvis gå gjennom en periode med å snuse hverandre, men til slutt vil du opprettholde de overvåkede interaksjonene til hunden din forblir rolig og ignorerer katten din, og katten forblir rolig, spiser og praktiserer i hundens nærvær.  
    
  • Øk samhandlingstiden din mens du holder hunden din i bånd mens dyrene blir vant til hverandre. Målet er at hvert dyr er fornøyd og avslappet i nærvær av den andre. Da kan du prøve å holde hunden din i båndet nær katten.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Prøv et uovervåket samspill. Du vil overvåke katten og hunden en stund før du forlater dem alene. Hvis de oppfører seg godt i det gjensidige samfunnet i en måned, uten noen indikasjon på at det enten føles eksternt truet, kan du fortsette med uovervåtte møter.        
 18.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (21)      
Dyr populær:
Forlat en hunds ridning.

Gjenkjenne om en tispe er i varme.

Velg en Cavalier King Charles Spaniel.

Fjern vorter fra hunder.

Droppe snegler.

Hold en katt fra å rive av pelsen.

Hjelper en katt til å føde sine unge.

Avlskyllinger til eggproduksjon.

Levering av eremitkrabber.

Plant hirse.

Behandle øyeproblemer i pugs.

Vær en god hund eier.

Børste hundens ører.

Ta vare på Shih Tzu.

Ta vare på en hund med søm.

Ta en hund til USA.

Hvordan bestemme kjønn av en kylling.

Lei en hund i snor.

Å tiltrekke sangfugler til hagen din.

Behandle hundens riper og hudproblemer.

Gullfisk rase.