Home \ dyr
 

Rengjør kattens urin.

 

Enhver med en katt har trolig allerede smelt den skarpe lukten av katturin. Den sterke, gjennomtrengende lukten kan spre seg gjennom hele huset og bli mer intens over tid, noe som gir ubehagelige ammoniakklignende lukt hvis det ikke skylles riktig. I tillegg til uønsket lukt kan katt urin også gi flekker, spesielt på stoff og teppe. Fordi det kan være vanskelig å fjerne, er det viktig å holde hjemme og møbler friskt og urinfritt, og lære å effektivt og raskt rense kattens urin.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Finn og slipp flekken  ,

    
   
 1.            1      Finn opprinnelsen til lukten. Det er lettest å rydde opp ferske flekker som fortsatt er våte, da du kan få mye urin ut av det berørte området. Du kan også snuble over tørkede flekker. I disse tilfellene bør de samme metodene følges, selv om urinen hadde mer tid til å splitte seg og suge inn i overflaten. 
    
  • Lukten vil vanligvis lede deg rett til stedet hvor katten din har hevet, selv om du kanskje må røre noe med hendene dine for et vått sted, når du er på teppe eller stoffbelagte møbler eller etter en klebrig Stain når det har tørket på fliser, linoleum eller tregulv.  
  •  
  • Du kan også prøve det med fluorescerende lys. Dette lyset viser flekker på møbler, vegger eller teppe som gule flekker. Du kan kjøpe en svart lyslampe ganske billig i Zooladen eller Internett.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tørk opp og dab. Dekk papirhåndklær så mye som mulig fra urinen hvis flekken er på stoff eller teppe. Med disse flatene er det fare for at urinen myker i fibrene i materialet. Ta ut urinen forsiktig.  
    
  • Hvis du av miljøhensyn er bekymret for at du bruker mye papirhåndklær, ta en klut, en klut eller gamle klær som kan kastes bort.  
  •  
  • Du kan også bruke et vått vakuum for å hente urinen hvis du har en. Dette trekker mer fra urinen enn å spotte. Ikke bruk damprenser, da varmen på dette punktet i renseprosessen kan føre til at lukten varer mye lenger og er vanskeligere å fjerne.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Unngå å gni flekken. Skrubbingen av flekken på dette stadiet gjør det bare synker dypere. 
    
  • Hvis flekken allerede er tørr, hell det kaldt vann på det og legg det opp.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sitt på det våte stedet når han er på teppe. Bruk sko. Dette vil bidra til å løfte flekken av overflaten.        
 8.  
 9.             5      Behandle det flekkete området med en flekkfjerner. Du kan enten bruke et kommersielt tilgjengelig produkt eller til og med lage en løsning ved hjelp av standard husholdningsprodukter. Les nedenfor for en opplæring for begge varianter.                 
 10.  
             

    2      Behandle med en kommersielt tilgjengelig rengjøringsmiddel  ,

    
   
 1.             1      Kjøp et kommersielt produkt. Spesielt på jakt etter et enzymrensemiddel. Enzymrensere er spesielt formulert for å rense urinfargete områder. Disse typer rengjøringsmidler bryter ned enzymer i katt urin og nøytraliserer lukten. Du kan vanligvis kjøpe dem i noen Zoooladen. Kjente tagger er f.eks. Knock Out, Urine Off og Anti-Icky Poo. 
    
  • Enzymrensere bryter opp urinsyre i katturin i karbondioksid og ammoniakk. Disse er begge gasser, som deretter fordampes lett og dermed nøytraliserer lukten.  
  •  
  • Disse rengjøringsmidler arbeider på både friske og gamle urin flekker.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Les instruksjonene. Noen rengjøringsmidler kan ha egne bruksveiledninger, så sørg for at du leser dem nøye før du bruker rengjøringen til det flekkete området. 
    
  • Følg alltid instruksjonene til en bestemt rengjøringsmiddel. Hvis du ikke følger instruksjonene på riktig måte, kan det føre til permanent skade på dine møbler eller overflater.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta en prøve. Test alltid produktet på et lite, usynlig sted for å se om produktet vil forårsake skade eller misfarging i området.  
    
  • Hvis du merker noe uvanlig, må du slutte å bruke produktet. Du kan enten kjøpe et annet kommersielt produkt eller prøve den hjemmelagde løsningen nedenfor.
  •  
  • Hvis du ikke ser noe, fortsett og legg produktet på det flekkete stedet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sug det berørte området med enzymrenseren. La det suge i flekken i 10 til 15 minutter. Deretter polerer du med papirhåndklær eller en fille så mye som mulig fra rengjøringen.        
 8.  
 9.             5      La det berørte området lufttørke. Dette er veldig viktig fordi reneren tar denne gangen for å bryte ned saltene av urinsyre og deretter la gassene fordampe. 
    
  • Lås det berørte området. Katter er naturlig tiltrukket av enzymer i urinen og er trukket på å urinere på steder de tidligere har urinert på. Dekk området løst med noe som aluminiumsfolie eller en omvendt vasketøyskurv. Dette forhindrer ikke bare katten å kaste på samme sted mens reneren jobber, men forhindrer også andre medlemmer av husstanden til å gå inn på det stedet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gjenta prosessen etter behov til flekken og lukten forsvinner. Vær oppmerksom på at du må trenge enzymrenseren to eller tre ganger, og sørg for at den er helt tørr mellom applikasjoner for å fjerne flekken helt hvis du har å gjøre med en gammel flekk.        
 12.  
             

    3      Behandle flekken med hjemmelaget rengjøringsmiddel  ,

    
   
 1.             1      Gjør ingrediensene til en hjemmelaget rengjøringsmiddel. Mens et enzymrensemiddel er ideelt, kan du erstatte det med et hjemmelaget rengjøringsmiddel laget av hvit eddik, natron, oppvaskmiddel og 3% hydrogenperoksid. Eddik hjelper til med å drepe bakterier og nøytralisere lukten.  
    
  • Denne blandingen fungerer godt for å behandle både friske og gamle flekker.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bland to deler vann med en del eddik. Hell denne blandingen over flekken og la den suge i tre til fem minutter. Dekk deretter overflødig væske på plass. Legg merke til at eddik ikke skal brukes på marmor eller steinflater.       
 4.  
 5.             3      Dryss soda på det berørte området. Vær sjenerøs med den. Det bidrar til å trekke urinen ut.        
 6.  
 7.             4      Bland 3 prosent hydrogenperoksid med en teskje vaskemiddel. Stryk denne løsningen over oppløsningsserviet. Gni løsningen i det flekkete området med en klut. Skyll kluten flere ganger etter behov. Rist i flere forskjellige retninger for å sikre at løsningen trer gjennom det fargede området grundig. Dekk stedet igjen.        
 8.  
 9.             5      La flekken tørke. Hvis flekken er god og tørr, suge opp overflødig brus med støvsugeren. 
    
  • Hvis overflaten av det berørte området føles hardt, skyll overflaten først med litt varmt vann og la det lufttørke.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lås det berørte området. Når du har rengjort det flekkede området og la det tørke, låse området for å hindre at katten kommer. Så du har tid til å sørge for at flekken og lukten har blitt eliminert. Deretter kan du frigjøre området igjen.       
 12.  
 13.             7      Gjenta disse trinnene etter behov hvis urin flekken er vedvarende. Husk å holde øye med katten din og bli vant til urin lukten.        
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (17)      
Dyr populær:
Hunder bjeffer av.

Ta vare på en geit.

Gi kaninen det beste livet du kan tilby ham.

Lær hunden din for å ligge.

Blåse en puddel.

Håndter en kjempekatt.

Sett opp et akvarium for maneter.

Ta vare på en ung fugl når moren har forlatt ham.

Grow leopard geckos.

Myrer vender seg bort.

Legg en krage på en katt.

Å ta vare på ville kaninbarn.

Bli kvitt fruktfluer.

Hold hundene varme om vinteren.

Ta vare på sauer.

Guppies avler.

Gi en valp ut av røret.

Bading en hund.

Få din marsvin av bitt.

Ta vare på en løk.

Gjenkjenne om marsvinet ditt er gravid.