Home \ dyr
 

Gjenkjenne graviditet i en tispe.

 

Inntil de siste ukene av den ni ukers svangerskapet, når hennes mage er så stor at det er vanskelig å savne, kan det være vanskelig å si om en tispe er gravid. Den beste måten å bestemme dette på er å få veterinæren til å undersøke deg, men det er også nyttig å se etter de fysiske og atferdsendringer som kan oppstå. Hos gravide hunder er det noen spesifikke symptomer i de tidlige, midtre og siste svangerskapsfasene.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Vær oppmerksom på fysiske endringer  ,

    
   
 1.            1      Vær oppmerksom på om fargen på spenene endres. En av de første indikasjonene på at en tispe kan være gravid er at hun blir "rosenrød". Dette refererer til en forandring i spenen deres, hvor de er rosere enn vanlig i farge og svulmer litt og stikker ut. Dette symptomet kan utvikles to til tre uker etter unnfangelsen.        
 2.  
 3.             2      Vær oppmerksom på fysiske endringer. Kroppsformen til en gravid tisse endres ikke før den andre halvdelen av svangerskapet. Mellom 4. og 5. uke begynner senteret av kroppen å bli større og magen blir synlig.       
 4.  
 5.             3      Ikke øk matrisen for tidlig. En gravid tis bør gis mer mat i løpet av den siste trimesteren av svangerskapet, men mange hundeeiere har en tendens til å øke tisens matrisering for tidlig. De ekstra kaloriene fører til fettavsetninger i magen, som ofte misforstås som en indikasjon på graviditet. Det er umulig for en lekmann å fortelle om deres mage er forstørret på grunn av et foster som vokser der eller på grunn av fett.       
 6.  
 7.             4      Se på at kroppen fortsetter å forandre seg. I graviditetens siste trimester (6. til 9. uke) blir tannens mage rounder og mer ekspansiv. Mammekirtler begynner å danne og hovne synlig som de forbereder seg til melkproduksjon.       
 8.  
 9.             5      Se og følg hvis du kan se bevegelsene til valpene. I graviditetens siste trimester kan du noen ganger se på tannens mage hvordan valpene beveger seg i livmor. Hvis du plasserer håndflatene dine på din side der du ser bulgen, kan du føle bevegelsen. 
    
  • Ikke vær så skuffet hvis du ikke føler noe. Valpene er dype i brystene, og hver valp er omgitt av en væskefylt blære, noe som gjør det umulig å føle den faktiske konturene til en valp.
  •  
                   
 10.  
             

    2      endringer i varselsadferd  ,

    
   
 1.             1      Forvent ikke drastiske endringer. Hver tisse reagerer annerledes enn en svangerskap. Noen kan bli roligere og elendig i en tidlig alder, men selv en hund som ikke føler meg bra kan være stille, så dette symptomet er ikke en pålitelig indikasjon på graviditet. Vanligvis oppfører tisper på samme måte som alltid til svangerskapets siste trimester. 
    
  • I graviditetens siste trimester blir det vanskeligere for teven å bevege seg på grunn av kroppsmassen, og hun kan føle behovet for å sove mer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forvent appetittendringer. På slutten av svangerskapet vokser tikens livmor større og tar mer plass i magen. Som et resultat vil hun ikke kunne absorbere store porsjoner, så hun vil begynne å spise i mellom, og vil ofte spise små porsjoner.        
 4.  
 5.             3      Se om hun nestler. Kort tid før hennes hvalpe er født, kan tisken begynne å hekke. Hun vil samle tepper eller klær i et bortgjemt sted for å skape et passende, trygt og varmt miljø for hennes tidlige avkom. 
    
  • Den nøyaktige prøvetiden kan variere mellom to til tre uker og to til tre dager før kaste.
  •  
         
 6.  
             

    3      Lag en profesjonell diagnose  ,

    
   
 1.             1      Gå til lege. Hvis du mistenker at tispen din er gravid, ville det være verdt å besøke veterinæren å bekrefte gjetningen. Det er flere metoder som en veterinær definitivt kan bestemme en graviditet for.       
 2.  
 3.             2      La henne undersøke henne fysisk. Veterinæren vil undersøke tisken og være spesielt oppmerksom på den milde palpasjonen av magen hennes. Ved palpasjon eller palpasjon (føler magen fra utsiden), kan veterineren noen ganger føle livmoren og konturene til valpen inne. Dette er imidlertid mye vanskeligere enn det høres ut, da man lett kan holde avføring i tarmen for en valp og omvendt. 
    
  • Den ideelle perioden for svangerskapet er mellom 28 og 35 dager etter unnfangelsen. Først er forskjellen ikke så uttalt at veterinæren kan føle seg gravid. Etter denne perioden kan valpene forveksles med andre ting, for eksempel å spise i magen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter hjerteslag. I sent graviditetsuke (fra 6. uke), kan veterinæren noen ganger høre hjerteslagene på fostrene ved å plassere et stetoskop på tikens mage. Dette er imidlertid vanskeligere på grunn av knitring av hundeskinnet og det faktum at en hunds mage er rund og ikke flat, enn den gjør med menneskelige babyer.        
 6.  
 7.             4      Har en blodprøve gjort. Den beste standard graviditetstesten er en blodprøve som tester for tilstedeværelsen av et graviditetshormon kjent som relaxin i blodet.  
    
  • Hormonet er bare tilstede etter den 28. graviditetsdagen. Hvis testen utføres før denne tiden, kan det føre til et falskt negativt resultat, så du tror din tispe ikke er gravid, selv om den faktisk er.  
  •  
  • Et positivt resultat når som helst, selv før den 28. dagen, bekrefter graviditet.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Har en ultralydsskanning gjort. Metoden som mest sannsynlig kan bekrefte graviditet er en ultralydsskanning. En spesialist med erfaring i ultralydsenheten kan oppdage foster fra omtrent den 16. dagen med skanneren.  
    
  • Med en dårlig kvinne kan skanningen også utføres uten beroligende midler.
  •  
  • For meget furre hunder, må kappen på magen bli kuttet for ultralydsskanning, slik at sonden har bedre kontakt med huden.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Spørsmål om røntgenundersøkelse. Med den utbredt bruk av ultralyd er behovet for røntgenstudier i svangerskapet redusert. Den viktigste grunnen til at x-raying en gravid tispe er å telle hvor mange hvalpe er i livmoren i løpet av den sene svangerskapet. 
    
  • Denne informasjonen er nyttig for eieren å vite om alle valper ble født. En keeper ville bli advart om tikens arbeidskraft stoppet, selv om det fortsatt er en valp i livmoren hennes.
  •  
         
 12.  
             

    4      Kjenne tidlig tegn på graviditet  ,

    
   
 1.             1      Vær tålmodig. I en kvinnelig hund kan symptomer på graviditet eller oppkast vises etter 21 dager (første trimester av svangerskapet). 
    
  • Gravide hunder kan oppleve de samme graviditets symptomene som mennesker. Men dette er bare 21 dager etter teppet. Det tar vanligvis to til tre uker. På den 21. dag vil du også se endringer i hundens tannkjøtt. Når hun plukker opp, vil fargen på tannkjøttet skifte fra rosa til hvitt. Du vil kunne observere dette for en dag eller to. Hvis dette er tilfellet lenger, spør legen din om råd.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se etter alle humørsvingninger. Noen mennesker har den første mistanke om at deres tispe kan være gravid hvis hun er litt kaldere enn vanlig, men disse er mer isolerte observasjoner enn et bevist faktum. Graviditet fører til endringer i hormonnivåer som påvirker hver hund forskjellig. 
    
  • Noen tisper kan bli roligere enn vanlig, andre er mer kjærlige og hengiven, og andre kan gå og trekke seg tilbake og være alene.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter andre sykdomssymptomer. Selv om en visuell forandring i hundens humør eller oppførsel kan indikere en graviditet, er dette bare vage skilt som kan indikere at hun ikke har det bra. Du bør derfor se nøye på eventuelle symptomer på sykdom, som for eksempel tap av appetitt, oppkast, diaré, hoste, nysing eller vaginal utslipp. 
    
  • Hvis tisen din har blitt lagt og fôring stopper de neste dagene eller ukene, er det sannsynligvis ikke relatert til graviditet, og du bør ha undersøkt henne av en veterinær. Det samme gjelder hvis du oppdager vaginal utslipp (uvanlig under graviditet) eller hvis den oppkastes regelmessig.  
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Dyr populær:
Engelsk bulldogeravl.

Innfør et kjæledyr til USA.

Berolig en skremt kamel.

Pass på at flere katter kommer sammen.

Ta med hamstere for å slutte å kjempe.

Få katten din til å bruke et skrapeinnlegg.

Kjenne frø av en ku.

Utfør en fullstendig blodtransfusjon i hester.

Få katten din til å tåle et bad.

Kjøp en Labrador Retriever valp.

Spille med hunder.

Oppdrett av griser.

Ta vare på en Labrador Retriever.

Gi marsvinet ditt et langt liv.

Holder hamster.

Spille med marsvin.

Bestem alderen på en kattunge.

Kast et føll.

Forbered deg på en valp.

Opprette et habitat for en gresk skilpadde.

Tren en slem Labrador.