Home \ dyr
 

Klovnefisk multiplisere.

 

Klovnefisk er liten, fargerik fisk som er et fint tillegg til ditt lokale saltvannsakvarium. Å dyrke dem kan være mye moro og de kan enkelt økes hjemme med litt omhu, oppmerksomhet og kompetanse. Her er de viktigste trinnene for å hjelpe deg med å vokse din fisk i ditt eget akvarium.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forbered et par for avl  ,

    
   
 1.            1      Sørg for at du har en god bakgrunn i saltvann akvarium omsorg. Oppdrett av fisk er et prosjekt som bare bør startes av personer med erfaring i omsorg, installasjon og vedlikehold av et saltvannakvarium. Selv om det ikke er vanskelig å avle denne fisken, er det nødvendig med grunnleggende kunnskaper om fôring og livssykluser. I tillegg er riktig utstyr for filtrering av vannet og bevaring av økosystemet avgjørende. 
    
  • Hvis du vil begynne å sette opp ditt eget akvarium, kan du sette opp et saltvannsakvarium eller en revetank før du går i oppdrett.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få et par ut av en akvariebutikk. Klovnefisken befrukter eggene sine eksternt. Hunnen legger eggene og hanen befrukter henne etter oviposisjon. For at denne prosessen skal finne sted, må du få et par klovnefisk som allerede lever som et par, eller med andre ord, er allerede gift med hverandre. 
    
  • Mange akvariet butikker selger par som er spesielt gode for avl. Hvis bedriften din ikke selger avlspar, kan du kanskje bestille et par. Du bør ikke nøle med å spørre.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta med et par sammen. Du kan også få et avlspar på en annen måte ved å bringe to unge klovnfisk sammen for å danne et permanent par. Begynn med å kjøpe to klovnfisk mens de er unge. En av de mest spennende tingene om klovnfisk er at de ikke er kvinner eller menn ved fødselen. Så du trenger ikke å bekymre deg for å kjøpe en kvinne eller en mann. Så du kan velge noen to dyr. 
    
  • Utviklingen i en kvinnelig eller mannlig fisk skjer når fisken er eldre. Fiskens kjønn er faktisk bestemt av fiskens dominans i deres rangkamp. Den dominerende fisken vil forandre kjønn og bli kvinne, mens det mindre dominerende dyret vil bli en mannlig fisk.
  •  
  • Hvis du holder flere klovnfisk i samme akvarium, kommer bare ett par sammen. Det dominerende dyret blir en kvinne og det nest største dyret en mann. Den gjenværende fisken forblir sexløs.  
  •  
  • Hvis du vil fortsette å kjempe til et minimum, og fisk bør oppta sitt kjønn så snart som mulig, er det en god ide å velge en klovnfisk som er litt større enn den andre. På denne måten er det klart hvem som vil være det dominerende dyret til begge.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hold vannet i akvariet rent. Klovnefisken er ikke like følsom for vannforhold som andre fisk, men de vil være mer sannsynlig å reprodusere i rent vann.       
 8.  
 9.             5      Plasser planter og steiner i akvariet ditt. Å ha en anemone i akvariet vil gjøre din klovnefisk bedre. Selv om det ikke er absolutt nødvendig, øker plantingen sannsynligheten for at fisken skal reprodusere. Du bør også ha en levende stein i akvariet ditt. Levende steiner er steiner fra havet, som danner grunnlaget for korallrev. De levende steinene gir fisken skjulested og en overflate hvor de kan legge egg og nærme seg deres brød.       
 10.  
 11.             6      Kontroller belysningen av akvariet med en timer. Hold akvariet lyst i løpet av dagen og mørk om natten. Hold en vanlig tidsplan. Regelmessigheten hjelper klovnfisken til å slappe av. De vil være klare til å kompisere.       
 12.  
 13.             7      Gjenkjenne endringene i klovnfiskens oppførsel når de signaliserer deres parringsberedskap. Hunnen er den største av de to fiskene og blir tykkere midt i kroppen. Dette viser kvinnen at den er klar til å gyte. Begge fiskene vil begynne å rense steinene med munnen og finnerne, slik at de er klare til eggene.       
 14.  
 15.             8      Se på gresset av klovnefisk. Når eggene er lagt, vil de ha en oransje farge og holde seg til klippene. Den mannlige klovnfisken skal ta vare på henne og svømme rundt henne. Han bølger finnene hans for å lufte dem. Han kan også plukke opp et egg som har dødd.       
 16.  
 17.             9      Se endringene i eggene av klovnfisk. Eggene går gjennom mange stadier av utvikling. Som nevnt tidligere, da de oppsto, har de oransje farge, men de vil forandre seg. 
    
  • Eggene skal klekkes ut innen 7 til 10 dager. Du må mate den fersklukkede fisken i den første uka levende rotiferer. Rotifers er plankton og serverer mange arter som fôrbase. Da kan du sakte begynne å mate dem med levende saltkrabber. Klovnefiskebabyene vil bare spise levende mat.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Opprett et eget akvarium for brødet så snart eggene er lagt. Beholderen behøver ikke å være ekstra stor. Et akvarium med en kapasitet på 37,8 liter vil være nok for den unge fisken. Pass på at akvariet ikke har et stort filtreringssystem. I stedet bør den være utstyrt med en luftstein, hvorfra små bobler stiger. Du kan også bruke andre milde systemer for oksygenering. Overdreven filtrering kan raskt drepe den lille fisken. 
    
  • Du bør også installere riktig belysning for den unge fisken. De vil se etter mat, men deres syn er ikke veldig bra. Lyset skal ikke være for sterkt. En lyspære er tilstrekkelig. Det skal være så diffust som mulig.
  •  
                   
 20.  
             

  Del 2      Ta med klovnefisk  ,

    
   
 1.             1      Sett den unge fisken i et eget akvarium. Noen oppdrettere dreper eggene før de smelter. Flertallet av oppdrettere venter imidlertid til kyllingen luker fra eggene, fordi det er lettere å implementere den levende lille fisken. I begge tilfeller må du heve broen i et eget akvarium. Klovnefisken er kjent for å spise sine egne egg og de klekkede valpene. Pass på at du forbereder det andre akvariet i tide.       
 2.  
 3.             2      Fôr den unge klovnfisken. Så lenge de er i eiersekken, kan embryoer bruke energien fra eggeplommen til å overleve, men når de lukker, trenger den lille fisken hurtigmat. 
    
  • Unge klovnfisk skal mates med mikroskopiske roterer. Du kan noen ganger kjøpe dem i akvariet. Men det er bedre om du først spør om bedriften din har denne typen mat.
  •  
  • Mange klovnefiskoppdrettere finner det lettere å dyrke sine egne rotere enn å mate sine kattunger enn å kjøpe dem i butikken. Sørg for at du har permanent forsyning før du begynner å avl. Din ungfisk kan ellers dø på dette stadiet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Endre 20-50% av vannet i akvariet daglig. Dette er viktig for å holde vannet rent. Vannet holder seg også klart nok til at ungene skal finne rotifrene og spise dem.       
 6.  
 7.             4      Du må forvente at en del av ditt brød ikke overlever ungdommens oppdrett for å bli et fullvokst dyr. En av de tøffeste overgangene i livet av en klovnefisk er overgangen fra larvstadiet til en ung klovnefisk.  
    
  • For å hjelpe unge fisk til å ta en god start på denne utviklingen, kan du sakte bytte mat fra roterer til saltvannskreft for å gi dem nok energi til å vokse raskt. Du kan også legge til næringsstoffer for å holde fisken frisk i vannet i saltvannsrev akvarier.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se din bryst langsomt forvandle til ung fisk. Når fisken går gjennom denne utviklingsfasen, kan du allerede se de forskjellige fargene hver fisk utvikler. Fisken bør fortsette å vokse raskt. Pass på at du gir dem nok mat og hold vannet så rent som mulig.       
 10.  
            

Advarsler .

                  Les mer... (7)      
Dyr populær:
Behandle allergisk dermatitt hos hunder.

Kjenne et reir med edderkoppegg.

Ta vare på en valp når du arbeider på heltid.

Ta vare på en katt med nyresvikt.

Bading en gravid tispe.

Lær en fugl å komme på fingeren.

Saddling og bridling en hest.

Bading en Shih Tzu valp.

Hold valper fra å bite.

Clown fisk rase.

Vedlikehold marsvin.

Tame en aggressiv katt.

Identifiser en svart enke.

Kjenne tegn på angst hos en hund.

Ta av en hest.

Ta ut en kanin.

Bli kvitt fluer rundt matskålene og vannskålene til hunden din.

Finn ut om en katt hadde et slag.

Lag et bånd med kaninen din.

Få katten din til å sove.

Tilfør hamsteren.